ЕК разреши руски газ през хъб ”Балкан”

България е получила разрешение от Европейската комисия за доставки на руски газ за газоразпределителния център “Балкан“.

Обратно в новината

Коментари - ЕК разреши руски газ през хъб ”Балкан” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

е сега ще стане интересно !!!!!!!!!!!!ами руският газ поевтин в пъти от този на америка и идва безпосредно а нечака кораби или подводници с газ !!!!!!!!!!!!!1а дано на тези зелки се открие зрението че това което обама изкаше да направи от европа зависима от америка се оказа балон които се спука !!!!!!!!!!!!!!!!1

Това е унизително и много по-скъпо ,но не ни разрешиха друго!"Като няма риба и ракът е риба!"

Европа управлява в България! Защо са ни политици?

Да ни крадат и ...да ни правят шоута.

Да премахнем ли политиците от България?

Тази ,, Еврейска,, комисия много я взимат ей така за мезе и ташак - моабет!

То Еврогейкомисията е разрешилa , ...ама тато Ердоги не я дава газта ей така...без дупе!?

Тя ЕК разрешила, ама американските ни господари дали разрешават и те.

Сега путинофилите газ пикаят от яд в буквалният смисъл защото газовият хъб ще е факт рано или късно.Естествено с двата си грама мозък питат малоумни неща като това откъде ще дойде газа?Ами сега откъде идва?Естествено по вече изградените газопроводи,които ще останат поне на 60% празни при пускането на Турски поток.Да не говорим,че газовият хъб е с цел България да печели от транзита на газ,а не да си гарантира газ за нея защото газ бол.Та в хъба освен сегашните газопроводи газ може да идва и съответно търгува от Син поток,от Румъния, Гърция,Турция и дори от самият Турски поток защото ще му е необходим байпас,който ще излиза така или иначе на българският бряг.

Факта е само един , изтървахме питомното сега гоним дивото.

Факт,е че нищо не сме изтървали освен огромните загуби от 3,8млр.евро или 7,5млрд.лева,които щяха да бъдат факт след като по тръбата нямаше да минава почти никаква газ,така както Син поток използва едва 15% от капацитета си,а причината е много проста-астрономическата цена и на двата проекта,двойно по-висока от нормалната заради корупцията и на двете страни в проекта.

БЕЗПЛАТНО НИ ГО ПРАВЕШЕ ПУТИН АМА БОКО НЕ ДАДЕ , СЕГА ОТКЪДЕ ПАРИ , ТРЪМП ДАЛИ ЩЕ МУ ДАДЕ НА ТИКВАТА ?

Русия никога не е предлагала газов хъб,а Южен поток на цена 3,8млрд.евро.Ако на това викаш безплатно колко ли щеше да ни струва ако трябваше да го плащаме?

С 400млн долара годишно от транзитни такси, бързо щяхме да го изплатим. А да не говорим, че част от тези милиарди като влязат в икономиката какъв положителен ефект щяха да имат.

ЧЕ ТОЙ ДОКАТО Е НА ВЛАСТ БОКО ГАЗ НЯМА ДА ПУСНЕ ЗА БЪЛГАРИЯ , НА НЕГО МУ ДРЕМЕ ОТ ЕВРОСЪЮЗА ПЕДЕРАСТКИ

Може ..би въпросът е друг...!?Сега ЕК няма да ни пусне никакво кранче за бойковия Хъъб../с ..амереканските ..комресори./ ,защото Северен поток-2 изобщо няма да ни достигне ...и ...-вече благоволили да ни разрешат да строим Южен поток...!?Ского ,бе аджаба ...,като отрезахме Путин ..,когато ни молеше...многократно ...,но нали сме евро и американски-Лакеи .-високомерно отказахме...!?Сега ще гоним Михаля....,др. Путин слуша друга опера...,вече...!?..Та .сега ,за послушковците..-.нито -диверсификация...,нито газов Хъб...!?

Разрешиха турска газ за хъба балкан. това е истината. Турците отново ни го вкараха квадратен. На съд Маккейн, Нуланд и правителството ..в Хага.

"Няма категорични доказателства за ползите от тези проекти. Затова се мислеше, че те имат политическо въздействие, но не и икономическо. Кой не би се съгласил през територията на страната да минават стартегически проекти. Ядрената централа също се оказа с недоказани ползи. Затова ние не казвахме категорично, че искаме спиране на тези проекти, а казвахме нека бъдат доказани ползите от тях", посочи вицепремиерът Румяна Бъчварова. Като отново не изясни кой доказа, че ние няма да имаме ползи от тези проекти. Или може би така са подшушнали янките.

Някой , може ли , що-годе достовено да ми каже : Какво точно каза онзи лайняр, сакат грозник (жалко, че се е отървал въве Виетнам!) уса сенатора Макейн-Лайнейн , или, по-точно , с какво Заплаши Орешарски , че нещастникът , като попикано мушкато на следващия ден се отказа от "Южен поток" в НС с треперещ глас ??? Ето ТАМ търсете Истината , а не най-глупашки да се заяждате тук един-друг !

Закани му се да секвестира офшорните сметки на покровителите на Орешарски. Със същото държат и Борисов, и Цветанов, и Нинова, и... всички от последните 18 години.

Е те точно затова е полезно да си заможен. В трудни моменти точните хора припомнят, коя е правилната ценностна система. Хем бързо, хем лесно, хем удобно. Не е необходимо да се губи време в размишления за това, кое е правилното ршешние.

То май Путин се отказа от Патока с треперещ глас! Ако ти не помниш, чичо Гугъл помни!

Малиии, какво соросоидско квичене!Нова опорна точка ЕК, са путинофили!Та, кервана си върви кучетата си лаят, въпросът е от случилото се, България спечели или изгуби!

Е, сега Путин ще се апе за зъза, че е ликвидирал "Южния Паток", а уйде коньот в ряката! Само Вселената и тъпотията са безгранични, беше казал другарят Айнщайн!

Да сядат ония в парламента на задниците и да се пуска този проект. Ще се създаде един куп работа и работни места. Още малко да си чоплим носовете, кой по по-най и ще духаме супата всички. Нито другарката Корнелия ще има какво да управлява, нито пък въпросните Тикви, ако няма работа и няма инвестиции.

Южен газов коридир, а в коридорите се настива!

РАБОТИТЕ СА ТОТАЛНО ЗАСРАНИ. В ПО ГОЛЯМА БЕЗПЪТИЦА ОТ ТАЗИ БЪЛГАРИЯ НЕ Е ИЗПАДАЛА. ОТНОВО В РЕПУБЛИКАТА СЕ ЯВЯВА НЯКАКЪВ ЦАР КОЙТО СПОРЕД ПЕДАЛА СТАНИШЕВ БИЛ ОБЕДИНИТЕЛ НА НАЦИЯТА. БЛАГОДАРЕНИЕ НА ПРЕДСТАВИТЕЛЯ НА ТАЗИ ОТВРАТЕТЕЛНА АНГЛОСАКСОНСКА ДИНАСТИЯ УПРАВЛЯВАНАТА ОТ ЦАРЕДВОРЦИТЕ република БЪЛГАРИЯ върви към поредната национална катастрофа.

каква национална катастрофа те гони? Да не би да ни управляват комунисти, че да се страхуваме от срив на държавата?

Точно комунисти ни управляват. От най-бездарните.

САЩ ужким са голям радетел за диверсификация на газовите източници за ЕС. Само че, някак случайно може би, блокират всички алтернативни на ГАЗПРОМ източници, с изключение на ВПГ, доставян от САЩ. Яко, а!

Самия ЕС няма интерес България да е самодостатъчна за тях е по добре да сме просяци и да разчитаме изцяло на тяхната хранилка и заеми до безкрай. Това са новите колонии в 21 век.

България не е била, не е и никога няма да си бъде самодостатъчна - като Русия, например! Ав по-широк план самодостатъчен си е единствено онанистът.

"На 19 юли премиерът Бойко Борисов съобщи, че е поискал разрешение от Брюксел за връзка с Турски поток,.." Поредната порнография на ГЕРБ (мутрите), граничеща с национално предателство! Значи, руски газ през България не можеше да мине (по чие ли нареждане?), но през Турция МОЖЕ!!! Може, защото , за разлика от нашите дупедавци, комшиите, и Турция, и Гърция, поставят на първо място националните си интереси! А ние, изпуснали огромният си шанс с "Южен поток", сега се молим като просяци - ама моля ви се, хайде тук едно кранче, че и ний малко да се облажим!

Колко милиарди от народа ограбва БОрисов за този нарко ХЪБаджииски проект// Да напомним че БОрисов ограби БЪлгария с над 1600 000 000 живи лева з а да плати на арменската мафия и Богу манчев ненужни реактори без да има проект з а тях..

Гледах по телевизията, как Черно море е раздирано от червени, сини и всякакви други цветове линии, които трябваше да ми говорят, че са тръбопроводи. Едната линия влизаше направо в Хъбчето на БХ-С. Почуствах се горд, че съм от страната на Слънцето. Нещо, като негов близък роднина, почти братчет. Замислих се върху факта, колко кадърни млади компютърни специалисти има по нашата земя. Реших да се присъединя към тях. Седнах на компа и прибавих към картинката на министърката, още няколко линии от мене. Получи се шедьовър, нещо като картина на Пикасо. Пресичаха се, разминаваха се, красота. Реших, че вместо да харчим милиарди за строителство на газопроводи, можем да продаваме картини според интересите на ЕС, или на САЩ, или на Русия. За всеки ще има според това , което желае да изпълняваме. Заспах спокоен и радостен от факта, че под мъдрото ръководство на ... можем да задоволяваме всички.

Ами то какъв "хъб" ще е , ако няма руска газ?На хоризонта друга газ няма , но ...Борисов отдавна обещава че ще създава ....хъб?Пръдльовска му работа!

ццццц заради американски интереси продадоха наши български стратегически интереси сега американчетата да им цунат д.петата

разреши България да използва руски газ ??? след дъж качулка ??? дори да потече газ за българя тои ще баде вече на двоини цени и така или иначе ще го духаме както винаги защото конкурента вече е турция и ще се ползва превилегии които ние щяхме да имаме .....българина е политически инфантил и затова се отнасят с него по този начин . българина бизнес неможе да прави , и никога не е могъл , за да може тои трябва да види другите по силни от него какво правят да вземе опит и да реализира нещо добро за страната икономика . даи му да руши и продава циганска работа е нашата българска

циганска работа е вашата русофилска работа! Винаги в услуга на господарите ви от руската Педерация!

Почакайте малко да видим новите санкции на САЩ към Русия. Ако се спре Сев.поток 2 ,няма да има и продължение от Т.П. към Европа !! Не хълцайте емоционално а изчакайте. Иначе нека и Русия да подава газ ако и отърва,но не както при Параваново-Путевите шлемове:да има собственост на 50 % върху преностната мрежа,Пеевск/считай-Доган резидента на руската мафия/ да строи на тройна цена газопровод руска собственост на наша територия без търг и друг да не доставя газ в България освен Русия-СКЪП!!!! Това няма да стане. А газ ще идва от Южен газов коридор,от Наши находища найсетне,от втечнен газ от Дедеагач/жалко,че заради Димитров и Сталин не е наш!/,може и от Русия ако иска и спази изискв. на ЕС!

Добре ги редиш. Сега остава и ЕК да те чуят и Русия да те послуша.

Южен газов коридор, за сега, ще се захранва единствено от Шах Дениз. Съдружници в консорциума са ВР, ЛУКойл, СОКАР, НИОК и Петронас. Санкциите на САЩ ще спрат разработването на находището и южният газов коридор ще остане празен. Мислете, преди да пишете!

Точно обратното с тези санкции се отваря възможност за Шах Дениз защото процента на руско участие не го спира а улеснява. Мисли ти и по дълбоко.

слугите не схващат ли че либерализацията води до оскъпяване.Като купш малки количесдтва от майната си през Азербайджан и още по далеч се оскъпява.Сигулрно ще излезат с версията нали нема да остане мбез газ ????Вземат ни съвсем за мезе.!!!

То е ясно, че с вашите разбирания сте нищо повече от мезета! ЕС даде уникална възможност на България да си иска ограбените пари ог Газпром. Да визим имаме ли правителство, което да не е в слугинаж на мошениците от Москва?! Ха дано, ама надали! После ЕС ще договаря цени за всички дажави членки и повече няма да могат да ни изнудват пияните мужици с "братски" цени няколко пъти по-високи от колкото за останалите! Но тия и други работи не са за "мезета"! Те се интересуват какво да направят, че Руската Педерация да е добре!

,,султанът,, ще ,,пълни,, хъба на ,,валията,, си...!!!

Май, от газовата диверсификация останаха само газовите диверсанти.

До всички който са забравили : Ю.поток го спря др. Орешарски !

Путин спря изпълнението, България го саботира, а Борисов си приписа заслугата,че той е спрял проекта, Орешарски само оповести указанията на САЩ.

Помним, че Орешарски подписа формално, след като други тъпанари бяха подработили спирането на ЮП. Не сме забравили какво плямпаше преди това Плевню, не сме забравили и едно писмо на служебния му министър. А ти забрави ли посещението на тримата краварски сенатори и разпоредбата на оня проклетник, дъртака Маккейн?

Никой не е забравен ,нищо не е забравено!!!!

Коментара е скрит.....

Газ от Турция ще получите от газов хъб С.У.Д.Ж.У.К!

МАЙНАТА ВИ ,НА ЕС И НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ ГЪЗОДАВЦИ-ЮЖЕН ПОТОК НЕ РАЗРЕШИХА ВСИЧКО ДА МИНАВА ОТ ТУКА,СЕГА РАВРЕШИЛИ...ЗАЩО НЕ СИ ТАКОВАТЕ МАЙКАТА ...

Сега хъб може и да има, но газ ще има от посредници, т.е. много по-скъп, отколкото щеше да е от Южен поток, ... за огромно съжаление безвъзвратно загубен заради ББ.

вместо на нас да ни плащат, ние ще плащаме за преноса

Абе, простак, като го получаваше от Русия нали беше ТРИ пъти по- скъп от този на Германия при два пъти по-къс маршрут? Толкова ли сте тъпи да разберете, че Русия ни продаваше най-скъпо от цяла Европа? Толкова ли ви е трудно да схванете, че през цялото това време бяхме тяхна не бананова, ами мушкатова република, и след като малко се поопънахме цената стана два пъти по-малка.

Простака си ти, цената се мени на всеки 6 месеца, идот нещастен! По цената винаги може да си играе, да се сваля, но стига да имаш тръби. Като нямаш топки, за какво жиголо се цаниш бе идот!?

Ти по колко пъти му целуваш задника? А,предника-нещастник?

Проклети комунистически идиоти,готови сте да съсипете страната само и само да дойдете на власт, и да продължавате да крадете.

ми те сегашните не са ли същите?че даже и по зле са

Важно беше да направим далавера на Турция.

Газов хъб за демократизирана и обогатена с ценности руска газ от Турция?

Остава само да пуснем търбата през морето.Сбогом, сиромашио!

Не мога да намеря по-пълно определение на тоя, засега се сещам за "пален идиот"! Да искаш разрешение от ЕС да пуснеш отклонение за 10 млрд. кубика, когато преди 3 години беше започнал строежа на ЮП в твоя територия със 63 млрд. кубика!!! Едни държави от ЕС могат да си позволят руски тръби, а други не могат. Той бил наивен до глупост, да повярва на ЕС?! Ами като си признаваш, че си глупак, оставка и на Народен съд за нанесени непоправими щети, пропуснати ползи за десетилетия напред, за стотици милиарда евро! Тоя артист много добре знае, че ако ЕС и тогава е бил против, защо сега да разрешава отново потока, още повече през Турция, с която са в голям конфликт на интереси?! Каква е логиката тогава да забранят, а сега да позволят и то 6 пъти по-неизгоден като обеми проект, който щеше изцяло да е в рамките на ЕС?! Ясно е, че не ЕС разрешава, а жидоянките, които играят зад кулисите на Еврейския съюз в Брюксел. А нашето чучело никой не го пита, никой не го бръсне за слив.! Нямаме български патриоти и мъже премиери, имаме продажни мекотели! Не зная кога ще дойде Видьов ден, но тия престъпници, лишили България за век напред от огромни проекти и приходи, финансови изгоди, трябва да бъдат изправени пред Народен съд!

Как така да няма български патриоти бе, брат??? В правителството на суджука са. Управляват. Коскоджами ти национал-фашизоиди-путинофили, дето си ги избрахте да спасяват Отечеството... :) :) :)

Тъпанар Ю.поток го спря др. Орешарски !

То че си пациент на Фройд е очевидно. Бе идиот, колко пъти мутрата се тупа бойко в гърдите, че той спрял потока!!??Колко бе, дори оня ден дето си признава, че вярвал на ЕС до глупост! И не е важно, че световно неизвестната пионка от служебното правителство Щонов разписа акта за прекратяване на строежа!! Строеж, защото беше започнато строенето! Същественото е, че жидоянките оказваха тоя натиск единствено чрез своята нагъзена марионетка, престъпника по няколко текста от НК, мутрата премиер! Той въртеше цялостната политика, не беше важно кой ще разписва документите. Служебното правителство беше назначено от пионката на чифутите прецедент, който беше спуснат на поста от пионката на жидоянките мутра, така че нишката на властта изобщо не се беше скъсала, а действаше с пълна сила! - Е, и до пълен провал на България! Мръсна гад, спри да защитаваш тоя екзекутор на страната ни бе, тоя ни закопа не само с ЮП, а с Белене, С ВЕИтата, с Лукойл всеки ден, с ЕРПетата, с американските Марици и още и още....

КОМУНЯГИТЕ ТРЯБВА ДА МУ ЦЕЛУВАТ ЗАДНИКА ПО ТРИ ПЪТИ НА ДЕН.

И да имат желание, трудно ще се вредят от теб.

Излезе ни име вече и руснаците не си правят труда да преговарят със слугите, а направо с господарите ( Ердоган, Меркел). Нашите политици само прокарват американската политика и нищо повече.

Ако не беше жалко,щеше да е много смешно!!Вече и до кенеф да ходи човек,трябва някой евроГЕЙ да му разреши,инак санкции...Ама така е като за пореден път избрахте оня примат за главатар на племето!!!!

Преди 9 .09.1944 ламбата на баба е светила, защото газта не е била от Русия, а от Европа.

В наши дни не личи много, че е светила и се е ..ограмотявала.

Лайно!

Сега ЕК позволява но пък САЩ не дава.И сега "ко праим".

е как ко , чекаме нареждания и се хвалим

Очевидно цялата работа беше да спънат НАС и да вкарат Турция, като рекетьор, който хем ще стриже процент, хем ще държи югозападна и централна Европа за енергийната гуша. Остава само да се разбере колко е платил Ердоган за това решение на ЕК и на кого!?

Към щастие - по обиколен път чрез глупост и чуждопоклонство.

Бай Ердоган пак изпревари Борисов. А можеше да бъде обратното. Само че Борисов се залиса с някакви суджуци и наденици от Добричко .... И още с КТБ, НДК, апартаментите на Цецо, нефт и газ от Черно море и други дивотии ...

TOY NAVREMETO DOGANÇO KAZVAŞE,PITYAT ZA ES MİNAVA PREZ BOSFORA ,PRAVİLNO ,RUSKİ GAZ PREZ TURSİYA.

бил е прав - руския път за ЕС минава през босфора... и ако не му мине овцевоз път, всичко ще е наред ..

Политика на полуидиоти !! Промитите евро мозъци зорлем вкараха Турция като посредник, за да ни разрешат руски газ !! Горко ни !!

Абсолютно си прав! Ама те---не бяха ,,, еди кой си,,,,,! Имена си имаха, тия престъпници, български и американски!

Не си прав ! Пълни идиоти са ! Гнусни , продажни еничари !

КЪСНО Е!КЪСНО Е! КЪСНО Е! Ердоан вече сцепи менискуса на Бацето!:)))))

нишо не си разбрал не е менискусa а сфинктерa

ТИ,май имаш нещо против Евроценностите?