Словакия към ЕС: Не искаме свинско с пилешки остатъци

Словашкият премиер Роберт Фицо постави остро въпроса в еврокомисията за "двойните стандарти" при едни и същи продукти в различни европейски страни.

Обратно в новината

Коментари - Словакия към ЕС: Не искаме свинско с пилешки остатъци | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За перилните препарати разликата в качеството е крещяща!

Ако някой се мисли, че българските храни са по-качествени от западняшките много се лъже; освен това асортиментът в нашите магазини е много беден, някои магазини приличат вече на бакалници от времето на соца

Как не ти омръзна да се излагаш като непрани женски гащи след цикъл...

остатъци, ами не само в колбасите но дори във формираните чрез пресоване меса и месни изделия има емулгирани кожи, карантии, кости и всякакви други остатъци и разните там "подобрители" и "Е"-та!

Ако аз бях мин. председател с мнозинство в парламента щях да изпратя агенцията по храните и при първо нарушение 1 милион евро глоба, при повторно на съответната верига и се отнема лиценза да работи в България.

И затвор.....защото предлагането на ментета на голям брой хора си е жив геноцид.... Затвор за собственика, а семейството му да бъде принудено да яде тази храна толкова време, колкото я е предлагал на пазара.

да ви подскажа: Cега разбрахте ли, защо онзи изрод е притискал бизнесмена за 4 тона суджук за премиера, за да не се храни с ментета от EC!!;))

C това твое подсказване, много ще улесниш адвокатите му на Oня!! ще врещят и вият в съда с този аргумент и може и орден Cтара планина да му подарят накрая!! xaxa..

нашите "власти" са поставили така остро въпроса на ЕС ??? ББ "кънгречулейшъна" никога няма да си развали рахатлъка и добрите отношения с "ръкавелджиите" в ЕС !! Само услужливите ни медии по герберска заръка поджавкаха малко и това беше !!

как кога бре брато, сега е зает със суджука човека!! а пък суджука е български от "добрич" е, защо да реве на "ръкавелите" от брюксел!!?? ;))

всеки познава някой от село,който ще му продаде истинска стока!За хляба си има домашни фурни само желание да има.

3а това, ни взеха в EC, затвориха ни фабриките и заводите, съсипаха ни селското стопанство, затвориха във всички окръжни градове Pодопа и млечните ни комбинати, за да нямат конкуренция!! и когато им се каже, че няма работа в страната защото цялата икономока и селско стопанство е съсипано, TE... отговориха: Cега, ще ви даваме кредити с които да купувате от HAC.. за да ядете!! Xубава врътка нали??;)) Eдин ден, и "ганю -простия" ще го разбере, но когато му вземат и гащите!!;))

Ние никога не сме били конкуренция на западна Европа .Напротив те ни съжаляваха ,че не знаехме какво е шоколад , поглеждахме само ветрините на Кореком а във същото това време нашите комбинати селско стопанство и всякакво производство хранеше СССР

Hо освен CCCP са хранили и теб и родителите ти, иначе ако не бяха ги хранили, нямаше да те има и Tеб, а камо ли пък да те образова някой за да пишеш сега за корекоми!! Cега ,храниш E-CCPа, с лихвите от огромните кредити и половин българия се изнесе за да им работи за Tях, а не за българия!!... ще го разбереш, Eдин ден!;)

Я,бе ,педерунгел,попитай по-знаещи от тебе,дали си спомнят за завода в Своге и шоколадите ,,Кума лиса,,за завод ,,Камбана,, в Бургас и сапуните им ,,Фея,, и още хиляди качествени стоки.Щях да забравя-всичките видове коняци с превъзходен вкус и аромат!КЪДЕ ОТИДОХА?Питам аз и отговор не чакам от такива като тебе.

Проблемът е че на етикета на това което ни продават пише че е първо качество... а всъщност въобще не е ясно какво ни пробутват, защото и чешките и словашките изследвания доказаха че дори и описаното на етикета съдържание рядко отговаря на това което е скрито в опаковката;)

Ех, само Убави неща от тоз ЕС, като едно от основните им - РАВЕНСТВО!!! :))) Оня ден чета съдържанието на една консерва "Закуска с телешко месо": птиче месо 80%, а телешкото беше 7%!!!!!

Aми в бг-то, салами от мляна сланина и изрезки от германия,сухо мляко на прах с изтекъл срок за кашкавал и сирене, шампоани и прах за пране менте, коли трета употреба, мебели втора употреба,дрехи втора употреба и.т.н, HO,.. кредити "първа" употреба милиарди, които пет поколения не могат изплати!! Aбе, кенеф работа!!;)

По-рано качество получаваха властимащите, после хората с пари. Сега качествено може да се храни само образования и информиран човек.

Българина е като доброто прасе! Всичко поглъща и нищо не подбира...

Суджуци, с кожички, от обрязани Гербери Стари турски обичаи в Ердоганови палати

Подкрепям с две ръце! И аз искам телешки салам с ТЕЛЕШКО! А не с птиче, сланина и грам теле. Само името е такова! И да се махне тази Палмова мазнина. Където я блъскат навсякъде. Както и глутена и канцерогенните оцветители. Значи за нас Е120 за тях сок от червен морков. Аре бе.

Че то такава практика имаше и едно време ... Няма да забравя като решихме да правим едно време основен ремонт на шкодата и се оказа че ризите и сегментите се произвеждат в 3 класа (А,В и С)... едните се вграждат в коли за вътрешна употреба, другите се продават като резервни части а третите се слагаха на колите за износ. По едно време се оказа че колите след ремонт с ремонтините комплекти изкарваха по-дълго от колкото с оригиналните (защото ремонтните бяха по-високо качество) а тези на чехите изкарваха по 4-5 пъти повече... У нас пък си имахме продукция за вътрешен пазар и такава за износ и тази за износ беше пък по-качествената (то нали ние все сме на обратно)...

Ама то не само за това, за земеделска продукция, за всичко бе така. Най-качественото за износ. А сега какво става най-некачественото за внос.

Ние и трябваме на западна Европа до толкова, доколкото да ни владее пазарите и да си изхвърля боклуците. Тук прасетата са всеядни....... жалко.

особено прясната как да я транспортираш,ако я натовариш натрапена и овяхнала?С оръжие и др. спец продукция ,как да пробуташ некачествена.С продукта туризъм по 1 случайност тогава не е било презастроено,както е сега.За качеството на лекарствата и козметиката само потребителите знаят какво е било :Д

да в жива и здрава майка ми на село, да сиям вкусно месо,и истински плодове и зеленчуци...по едно време се опитваше да продава ,но се видя .че тя работата е отвсякъде сложна...прекупвачите искат за без пари,ако пък излезеш пред къщи,данъчните те побъркват...та сега си ги ядем ние,и какво стана ограничват бг производителя,за да внсят боклуците от ес...щото видиш ли сме били длъжни да ядем тях,ай сиктир...

Да е жива и здрава майкати че ядеш добра храна а твоите деца какво ще ядат след време ами техните деца. Въпроса е принципен а ние винаги си го гледаме на парче и затова си заслужаваме всичко което ни се случва че дори ни е и малко

прав си, и аз това се чудя....политиката ,трябва да върви към възраждане на българското,,ама едва ли...

За съжаление годините тровене и геноцид над българския народ си казаха думата и промениха вкусовете. Опитайте се да продадете селска ябълка. от вашата градина, каквато ядете вие и децата ви. Никой не ги купува! Знам, защото опитах. Ядат миналогодишни ябълки, внесени от Полша от някакъв хитрец по 10 ст/кг и продавани тук по 2,50 лв.във веригите.

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер нарече тази практика неприемлива. Еврокомисията обеща на словашкия премиер Роберт Фицо до месец да разпространи технически насоки как регулаторните органи в страните могат да глобяват производители, ако има различно качество на едни и същи марки стоки спрямо Западна Европа. ------------- Ей това е да си в ЕС!!! Има нередност и веднага се оправя! А руския алкаш да си яде китайското месо от лисици и плъхове!

Тъп си за трима.

долу ЕС

За теб има уешко.

и новата европейска армия, специално за нашия майор: 1. Нова шапка с коса 2. Нов панталон с х,й

Руският мужик си трепе мечешко и еленско, не го мисли ;)

явно не си пътувал и опознал начина им на мислене,действие и говорене :Д

дрОгаре, внасяйте само руски стоки! Стоки на руски производители! В раССия всичко e от месо внос от браЦки китай!

Платен некадърник.

свали си шапката, че ти пречи да мислиш. После се хвани за кантовете и козируй на натото!

За теб започнахме внос на анадолски джентълмени.

вчерашните центове, ей това алкохолизма е страшно нещо, всеки ден трябва да се пие

Обявяват се компаниите, които ползват такава практика. Правят се проверки непрекъснато и се обявяват. Ние бойкотираме тези продукти и компаниите разбират, че това води до загуби. Не е нужно някой да се занимава с директиви, декрети, постановления. Аз примерно престанах да си купувам бира, която се прави от царевица. Междудругото и в Италия има масова бира , която се прави от царевица. А Италия е всичко друго но не и от бедните държави в ЕС. Все пак е от Г7 . Та не е само въпрос на бедни и богати, а на това дали номерът минава. Та хайде да почнем с бойкот на бирата от царевица. Бойкот на сиренето от палмово масло и т.н. Само да не се окаже, че ревем по форумите и тичаме да си купим сирене то палмово масло щото е по-евтино , а ние сме всеядни. Е тогава няма как да спрем тази практика.

от глад,ако спрат да си купуват най-ниско качествената наша или вносна храна. Това го знае цялото общество и цялата политическа пасмина. Знае го и гледа безучастно.

Пенсионерите си имат деца и внуци, които са длъжни да им помагат ако нямат достатъчно за храна и топло. Поне за това. Пенсионерите , тъй като се движат малко и имат нужда от малко качествена храна и не е проблем за никой млад да им помогне с нея.

ти купувай квото искаш, аз купувам квото мога

А с теглото как сме? Като знам каква дебела нация сме само не ми излизайте с номера, че ядете евтини храни, защото нямате достатъчно пари. Ами намали два пъти количеството и ще увеличиш два пъти цената на продуктите, които можеш да си позволиш. И ако го направиш изведнъж ще видиш как се минава към нормалните килограми. И бонус - ще си по-здрав.

Никой не Ви кара да ядете преработени храни с незнайно съдържание. Или безалкохолни дето и най-големия кретен знае, че са пълни с вредни съставки. Купувайте си преси продукти и си гответе. Има и фермерски пазари за страхотни наши продукти. А за праховете за пране има доста фирми дето внасят директно от складове в белите страни в ЕС. Ама Ганьо иска и да му е ефтинджос манджата та да останат пари и за цигарки и за ракия.

И не разреждайте ракията с коли, моли и др. такива бълвочи.

кои са тези фирми? Или само -- дрън-дрън! И претенциозното " фермерски пазари" - щом е " фермер" той знае как става. Знаеш ли как ябълки се пръскат преди беритба, за да станат едри и по- сладки? А знаеш ли с какво ти пръскат черешите, за да ги купуваш в края на юли на тези цени? Безумен , претенциозен уюидиот! Що ли се занимавам с тебе - трови се и си мисли , че си много хитър

А ти си купувай шунка, която се прави от изсмукан костен мозък от кокъли, които се мелят с адитиви и се продават за десетки левове, бездарен защитнико на ЕС.

ЕС си има собственици, а останалите са членове. Да не си мислите, че влизането в ЕС е безплатен подарък, който има за цел да ви повиши нивото ? ЕС е бизнес. От този бизнес печелят пак тези собственици.Те не го и крият даже, защото преди дни от Брюксел заявиха, че се налага приемането на още държави от западните балкани, за да се компенсират загубите от напускането на Англия. Никога не забравяйте, че "ТЕ" не са дошли тук, за да ви дават, а точно обратното !!!

На тая гад здравето на хората е последната грижа

на Пича! не е като тукашния, дет само се съгласява и се навежда, понеже САЩ държат го с данните от досието му...

Не са само храните, за ВСИЧКИ промишлени стоки е същото!

"Защо е така?" - сигурно се питате, като мен.. "Защото клиентът не мрънка" Виж, като замрънкаме, вече няма да е така. 10 (ДЕСЕТ) години не мрънкаме - ми защо да не изкарват по някой милиард отгоре, щом им позволяваме и се примиряваме с второто качество продукти? Не става само с морков, иска си и тояга.

Искаш да кажеш, че западняците с "мрънкане" са се уредили за първото качество? Май впрегна каруцата пред вола

Именно това искам да кажа. При този конкуренция само слух за второ качество те вади завинаги от пазара. Да не говорим за сигурни факти. Аз мога да изкарам един месец, без да купувам шоколад и прах за пране от западни фирми - ТЕ НЕ МОГАТ.

при соца това отношение към западната стока се наричаше "чуждопоклонничество" И сега като видим западна стока забравяме за българската, която може да се окаже в пъти по-качествена, ама ние сме се лепнали за западната марка като таксова марка. Затова изчезнахга прословутите смолянски картофи, щото купува ме от Кауф. полски боклуци по пиндисе стотинки

Смолянски картоф - 2 лева Полски картоф - 0.50 лева После боклук бил..

да си информиран... Добре че Вишеградци изреваха...та от кумова срама наште отчетоха нещо.. но не посмяха да се изрепчат в Брюксел.

Много преди тях (вишеградци) имаше такива статии. Нито ние, като потребители направихме нещо, нито Правителството.

.

Вие не разбрахте,че бг народ и някои други в ЕС сме трета категория,и получават такива храни, цени,и въобще отношение. Като в трета класа на Титаник сме,а тя потъва.

А пък да ви разкажа ли от какво се правят цветните активни съставки на праха за пране в БГ. Може да не ви се вярва, но това е т.н. натриев хлорид или с други думи - оцветена едро смляна готварска сол ....

А ти влизал ли си заводите на Хенкел или на Протър и Гембъл ???

Защо си мислите, че западноевропейците ви третират като равни?

Така е и така ще бъде, след като няма БДС. Има някакви правила, които са по-скоро пожелателни и нищо повече. Разрешен е вносът на палмови масла, свински кожи, сушена кръв, 20 годишно говеждо, и всякакви хранителни отпадъци от Европейските кланици и преработвателни предприятия. Какво мислите че става с подобни продукти? Оставям да се сетите от три опита...

навлеци източноевропейски такива!

Който чука на чужда порта ще еяде не пилешки остатъци, а магарешки некрайник!

И като говорим за храна, напишете в Гугъл "Истината за бебешките пюрета" и имайте търпение да прочетете всичко. В края на статията има линк към сходно проучване, но само за български пюрета. Не само в храните за възрастни има проблем. И децата се хранят с боклуци.

ПП: гледайте първите резултати в сайта "заблизнаците.ком"

наште пшредатели дори избраха нарочно продукти, които не се различават за да докладват на началниците си в ЕК, че у нас няма такива проблеми и България не се солидаризира с Вишеградската четворка. Така че яже фруктоза, бяла захар, перете с прах без активно вещество. Ако искате западен стандарт качвайте се на колите и пазарувайте в Гърция.

за потребителите в България? Това да проверим ли?

ти се сети КОЙ искаше промяна на БДС за киселото мляко!!!

интересно как се съчетават тая мръсна снобарщина и склонност към дискриминация у западноевропейците с насилствените им директиви за приемане на милиони бежанци от азия и африка в европа...после тия чужденци остават като капсулирани и изолорани квартали заради тая дискриминация из всички западни държави

И ние, обикновените хора, разбрахме, че ЕС не е организация за добруване на хората, а за нещо друго. Най-малко пък се е съобразен с новите членки и условията в тях. Вземат си решения и си прокарват закони само в собствена полза. Так че не им пука за храните. Но защо нашите управляващи убавци не направят нещо, А ВСЕ ЧАКАТ ДРУГ ДА ИМ СВЪРШИ РАБОТАТА?

В напитката наречена Фанта за българския пазар на небезизвестната американска компания Кока-Кола има 2 пъти по-малко портокалов сок, отколкото в Западна Европа и в Гърция. И това го пише на етикета - как толкова години никой не повдигна въпроса?

То това винаги е било така! От много време преди да влезем в ЕУ.

Лъжат ни европейците, но още повече ни лъжат нашите БИЗНЕСМЕНИ Я вижте прочутото Русенско варено. Не знам дали е русенско, но по-интересно е какво е варено в затворената кутия - някаква гладка гадНа паста от смлени и стрити кожи, нокти, рога и копита. и ДА Е САМО ТОВА. Къде са онези от Контрол на храните, къде са тези отЗащита на потребителите. Поне да им забранят да използват стари български марки и да лъжзат хората. Но от тези агенции се самосезират само , КОГАТО МОГАТ ДА ОТИДАТ ДО ЧУЖБИНА

Да ,само че властите в България си мълчат- простакътот Банкя мисли за македонците повече ,отколкото за българите...

Мисли за себе си...и за това как да изглежда в очите на началниците.

БСП-ДС контробандистита им пречат големите вириги които предоставят истински колбаси и пресни меса,млека и сирена от наистина най добрите производители,а ,,наште" дето митничар не ги лови и ХЕИ ни ги,,сече"! Възможно и навярно има разлика в някои стоки но кварталният тарикат със замразеното 30 годишно месо,колбаси от соя и сол и сирене тебешир от палмово масло и заместител на мляко може да си ...както и ,,търговците на едро"

Да не мислиш че наште тарикати са открили топлата вода? Как ти се струва хляб да не мухляса 20 дни и да е мек като душица? Това е произведено в ЕС,забравено в шкафа на българче...и заварено в отлично състояние след завръщането му от България...в рая.

Купих хляб от кварталната "ВИП" хлебарница - с лимец за 3 лв. Нямаше добър вкус, забравихме го в кутията докато бяхме на море и след 14-15 дни не беше мухлясъл. Затова вече само домашно месен хляб, а като няма - без хляб!

До "Осеменен, ама много": - Мило, касиерка в Била ли си?

ее руснаците не ни лъжеха така нагло, те ни птродаваха натурално боклуци - толкова си можеха завалиите, по- добро качество при тях просто нямаше))))))))):

Тъп идиот ,роден от идиоти на квадрат.Кви русняци ,кой говори за тях.

...изследване и в България показа, че има разлики между хранителните продукти на българския пазар и в Западна Европа. Резултатите от проверката показаха, че от 31 изследвани продукта в 7 има разлика по отношение на обявеното съдържание - те са от групите газирани напитки и плодови сокове, детските храни, млечни продукти - маргарина, и в шоколадови десерти. "...а не е ли редно да се обявят ...

Само храните ли. Бяла техника, автомобили, резеервни части, електроника, дрехи, каквото се сетите и още много.

То само вносните храни да бяха така. Я вижте нашите - киселото мляко лепне по небцето от нишесте, сиренето и кашкавалът са кремообразни - като решиш да отрежеш и те се замазват по ножа, маслото пръска като решиш да го стопиш на котлона в съдинка и после остават неразтопени бели бучки, колбасите имат всичко друго, но не и месо, лютениците са нишесте и боя... За какво изобщо говорим.

ся кат чета намирам за напълно съобразно, че тез страни нещат мигранти, м чи хората ще трябвада ги хранят с тез долнокачествени храни, за туй се дърпат, страхуват се да не им навредят на здравенцето :))

и пак не е казано всичко...защото не е зачекнал въпросът за козметиката.. Но поне им е натрил носа,а не като нашите...да мрънкат за вътрешна употреба, и да се хилят като отидат в Брюксел.

Преди години на вносните шампоани имаше надпис "Произведено за България"и излизаха с обяснението,че са съобразени с качествата на нашата вода...

наще иди.ти ще се подчиняват сляпо на тъпите европейски дебили,дори и когато ни тровят.М/у другото ми хряумна идеята -защо да ги наричаме европейци,а те нас балканци и прочие.Нали точно от митологиите Европа е от нашите ширини а не от запада.Когато ние българите сме имали канализация и бани,те са ходели насрани и сега им позволяваме да се гаврят с нас .Само ,защото са по-агресивни и нагли от нас православните.