Разкриха кой е овъгленият шофьор край Петрич

Установена е самоличността на шофьора, който загина вчера край Петрич, след като автомобилът му се възпламени в движение, съобщиха от полицията в Благоевград.

Обратно в новината

Коментари - Разкриха кой е овъгленият шофьор край Петрич | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ей, много разбирачи на тема "LPG уредби". Първо идиоти такива, една "газова уредба" има 5 степенна защита, две от които са на бутилката /евросонда и клапан/. Подобни гърмежи се получават, когато Кольо и Пешо на по каса бира си монтират "газовата" на колите сами. Все пак да не забравяме, че Ганьо разбира от всичко, а високата му компетентност може да се види и в постовете тук. Вариантите да са оплескали нещата са много от окъсяване на кабели, до използване на обикновени маркучи. Има го и момента, че разни малоумници слагат газови уредби предвидени за моноинжекцион или карбуратор, на автомобили с пълен инжекцион. Такива кретени примерно има много сред бакшишите, а от това се чуват и гърмежите. Иначе за олигофрените, които твърдят, че това е бомба - има хубави клипчета с изпитания в реална ситуация на ADAC в тубата, хубаво е да ги прегледате преди да ръсите тъпотии.

Хм, казваш, че ако по някаква причина ти се подпали колата, бутилката с газ няма да гръмне. Казваш също, че ако стане катастрофа и ударът е там, където е газовата бутилка, бутилката на 100% няма да гръмне. Още казваш, че никога, при никакви обстоятелства не може да се получи утечка на газ и колата да гръмне. Явно си по-разбиращ от мен, щото аз много не вярвам, че няма да гръмне.

ADAC са компания специализирана в различни изпитания за безопастност, и са фактор при изпитания на всякакъв вид превозни средства! От думите ти съдя, че не си прегледал клиповете, които препоръчах. Има тестове на всички описани от теб случаи и за капак симулация на запалване с 2 /ДВА/ литра бензин в резервоара. Изгледай клиповете, хората със сигурност разбират в пъти повече от теб и мен, чуй обясненията и чакам коментара ти? Написал съм, къде и какво да гледате, че да не се излагате с писането на подобни глупости!

Майка в Гърция и дете, отгледано от баба си, която още работи на полето. Самият човек се мъчи да си изкара честно парите. И въпреки това кара не кола, а гробница. Замислете се.

Всички газови уретби имат клапан в бутилката! Няма как да има теч, без да караш колата на газ.Ако си с газов инженцион, палиш на бензин , след време автоматично отиваш на газ. Кога е станал този теч, че водача не го е усетил ? Ако има теч в купето, много вероятно газовата бутилка да е била без клапан?! Експлозията е следсвтие на пожара и нагрятата газова бутилка. Преди това имаме изгорял и овъглен труп .

Преди години отказах да си сложа газова бомба в колата, а всички ме съветваха да го направя. Никога не съм съжалявал за това решение. После смених няколко други коли, но никога не сложих газова уредба.

Да не вземеш да пиеш алкохол и да пушиш цигари, че от това годишно мрат милиони! И секс избягвай, че СПИН убива повече хора от гръмнали коли с газови уредби;)

Малко ми е странно взривната вълна веднага да го изхвърли от колата, при това така да обгори, че да не може да бъде разпознат.

Много неща са странни, или не са описани/написани правилно.

"водачът без да подозира е запалил цигара" ..... Откъде знаят, че човек е запалил цигара??? Тези криминалисти сигурно е някви врачки или загиналия от оня свят каза ня тях, че запали цигарка.

Колко смъртни случаи годишно имаме от това, че се палят ''стари бракми'' с газови уретби и колко смърт носят новите автомобили, камиони автобуси и прочие ?! И тук да уточним, че коли на газ се карат повече от тези на бензин ! Ако кола на газ е бомба, какво е кола на бензин/дизел летаща с 220 ?! Онова Порше на сина на собственика на Джъмбо,гаранция не бе на газ. Има го на видео да видите как се пали за част от секундата! Умници злобни:)))

Нека почива в мир човека. Лошо стечение на обстоятелствата, понякога човек не е виновен за това, което го сполетява. Зимата на Аспарухов мост се запали кола, човека тъкмо идваше от сервиз, където и преди е бил за проблеми с газова уредба. някакъв малоумник му е взел парите за уж ремонтирана кола и го пуснал да гори по пътищата.

Щом някой извърши престъпление, бъде убит или се претрепе с кола, моментално се оказва, че е бил "прекрасен човек, работлив и отговорен".

Виж сега, и аз не харесвам газовите уредби, ама да кажеш, че се е утрепал с коала е доста.......глуповато.

Дядото

За да му гръмне газовата без катастрофа, значи или си е купил таралясника и си е джиткал без да го погледне, или е бил селското майсторе, дето разбира от всичко и ремонтира със сезал и тиксо. И двата варианта не го правят отговорен.

Ясно е, че не сме богати повечето българи, но има неща от които не бива да се пести, едно от тях е сигурността на живота ни.Имаше газова бутилка у дома за готвене на газ, изхвърлих я без да се замислям.Предпочитам да дам 20 лева повече за ток, ако ще и от някоя екстра да икономисам, но да не рискувам живота си, че и на съседите.От качествена храна и опасности за живота не се правят икономии.

По- важно е колко харчи голфа на газовото, ганьовци !

Кола на газ си е подвижна бомба. Без значение дали е съвременна качествена уредба, монтирана в сертифициран сервиз от отлични майстори, и е минавала по 4 пъти годишно на технически преглед. При толкова много връзки и уплътнения все някъде ще избие. И пушенето няма нищо общо, източници на искри дал Господ.

Годишно изгарят от самозапалване много повече автомобили на бензин и дизел, от колкото на газ. Да, с уточнението, че и повече такива се карат . Все пак , ако не знаете, цяла Европа е опасана с газопроводи и милиони домакинства ползват газ в домовете си! Това са АБСОЛЮНО СЪЩИТЕ БОМБИ!

... с това сравняване с "Европата" я докарахме до просешка тояга. Айде да млъкнеш гад мръсна!

Карам ладата и двигателят угасна. Вдигам капака, лъхва ме миризма на бензин. Виждам, че маркучът, който подава бензина към карбуратора, се клати свободно - той е хванат за щуцер, който е набит в корпуса на карбуратора, но щуцерът се беше измъкнал. Бензинът е текъл върху горещия колектор на изгорелите газове. Защо не се запалих не знам.

нали разбираш, че има разлика да се запали и да гръмне - едното започва с горене и можеш да избягаш, при другото си изхвърчал умрял в канавката

d4

нормалните и работливи един по един си заминават. остават идиотите, депутатите, тъмнозелените и суджуците.

Този който усеща смрад на чесън и не се замисля преди да потегли с автомобила си, че може да има теч на газ? Това е голяма безотговорност, която е доста извън нормалността.

... на газ карат само тъпаците!

Как така, ще си отвориш вратата на колата и влезеш вътре , ще я запалиш и потеглиш и вътре в купето ще имаш натрупан пропан-бутан в концентрация която да се произведе експлзия? Според мен с отварянето на вратата, по-тежкия от въздуха газ, ще се разреди достатъчно за да не е в опасна концентрация. Отделно,че в движение купето се самовентилира от пролуки на гумените уплътнения на вратите. Има нещо неясно в случая?!

Почивай в мир, момче!

В тази държава нормалните не могат да виреят. Причините - безброй! В случаят например, от един милион автомобили с газови уредби, не повече от десет биха минали технически преглед в страни като Англия, Германия или Дания да речем!

Питам се защо на добрите хора им се случват нещастия..Примерно ако на някой от управляващите им се беше взривила колата по подобен начин , щеше да е по-добре.

Не различавате добрите хора, от глупавите и наивните.

на тях не им се налага да карат на газ та да им останат стотинки за закуска

Ако питате кварталните отворковци, да се кара на газ не е опасно. В никакъв случай. И е толкова икономично! Човек спеставя няколко лева за да си купи цигари. Които след това пали, седейки върху бутилка с газ, сглобена в незнаен гараж при "свой човек". И накрая всички се вайкат за горкото момче. Мила родна картинка.

d4

Стрезов, ако бяхме нормална държава, нямаше да спестяваме за цигари, за да си купим газ. и обратното... жалко за момчето!

бензиновите пари са по-опасни от газовите!

Да осъдим държавата-производителка на колата-убиец за тероризъм ! Жалко за младия мъж ,изглежда е бил добър човек и загуба за всички нас . Прости ни Господи ,поне една десета от греховете ни !Амин!

няма основоние защото фабрично не са произведели с измислената газова

Добри са ни криминалистите няма лабаво, още вчера определиха как е станал взрива (газ и цигара), а днес дори го потвърдиха и момчето идентифицираха.

По закон трябва да се забранят коли с газови бутилки

"По закон трябва да се забранят коли с газови бутилки" по кой закон?

На Мърфи

Стар VW на газ. Казват им гробница. То и новите VW са си гробници

Горките хора! Невъобразима трагедия е това, не я пожелавам на никого, дори на най-големия си враг! Бог да го прости загиналия младеж, мир на праха му! На майката и бабата най-искрени съболезнования!

Преди години и аз карах на газ. Не мога да разбера, как водача не е усетил че смърди на газ. За да се получи взрив, газта е била много, над 6%, т.е. смърдяло е просто ужасно. Ако не беше запалил цигара щеше да се отрови след 20 минути при такава концентрация.

Сигурно редовно му е миришело на газ, затова. Преди и аз като карах на газ, си миришеше в купето след зареждане. Но когато щяхме да се запалим, не миришеше изобщо в купето, газта се беше натрупала под капака, трябваше й една искра от някъде само....

Ако на човек реедовно му мирише на газ в колата и той си кара си е самоубиец. Бих отбелязал че взривопасната концентрация на бензинови пари в въздуха е 1%. Аз като дете взривих печката с чаша бензин. Плиснах го върху дървата и отидох да търся кибрита. След 1 минута печката беше пълна с бензинови пари и просто се взриви като поднесох клечката. Минах на косъм без сериозни контузии, все пак обема в печката и кюнците не е голям.

на кутията от цигари си пише ПУШЕНЕТО УБИВА

Така е! Добрите си отиват,гадовете остават. Нека почива в мир.

Това сценарии на турски сериял ли е???? Или е поредната никому не интересуваща трагедия на простолюдието????

Това е една житейска трагедия глупако,прояви уважение към мъртвите...

Някакво ла*но с жълто около устата май пак замърсява публичното пространство.

Мир на праха му и воля на Душата му.

Да почива в мир момчето. За съжаление с газта шега не бива - ние навремето също едва не се запалихме, затова от тогава не съм си и помислял за газ и никога няма да се кача на кола на газ. Бих казал, че става въпрос или за калпави механици, или за доработки на младежа. Жалко наистина.

кофти начин да си отидеш. жалко за младежа