Четвърти ден издирват изчезнала жена край Гоце Делчев

58-годишна жена от гоцеделчевското село Мосомище вече четвърти ден е в неизвестност.

Обратно в новината

Коментари - Четвърти ден издирват изчезнала жена край Гоце Делчев | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На 58 години с деменция!!! Докъде ни докара демокрацията и пазарната икономика ....

Ей го, и на тоя демокрацията му виновна. Интересно защо в развитите демократични страни с пазарна икономика от векове, хората и на 90 пътуват и изглеждат млади (за възрастта си)? Какъв е отговорът ви на този въпрос. Моят отговор е, че в България демокрация, няма, не е имало и докато има русофили, руско влияние и комунисти, които да ни управляват и дърпат на зад, няма и да има.

Демокрация е от 27-28 години и все по-зле ще става. Жената е на 58 години, а скоро и 40 годишните демократи ще са с деменция.

Каишката се върна,бабата я няма... (по Б.Б.)

Синджира си иде ,козъта я нема .

Горката женица, не е трябвало да я пускат да излиза, деменцията прави хората като растения

По принцип, да, ама знаеш ли какво е да следиш постоянно такъв човек - абсурд. Горките хора, а тя е млада, какво ги чака. Тази жена е за хоспис, уви те са твърде скъпи и не са пи силите на всеки. Горките хора!

ама такива хора трябва да ги пазят най-много близките. И в нашата кооперация има такава, която винаги иска да излиза сама навън и да не я заключват, ама а излезла, а се изгубила. За нас по-страшното е, че я оставят и сама в къщи - няма начин да е винаги с придружител и може да направи пожар - да пази Господ.

Напълно съм съгласен, че в случая вината е на близките. Сега поне има достатъчно начини да се организира такива хора да могат да не бъдат заключвани вкъщи, а да имат свободата да се движат - дори само една програма за следене на местоположението в мобилния телефон, или часовник от тия за децата, които също показват местоположение... Варианти има, въпреки че жената не е добре, въпрос е близките да са "наред"...

Представяш ли си някой с деменция да може да се оправя със смартфон? Само за момент си представи "милата" картинка... Бута тук-там, нищо не става, ядоса се и го хвърли на земята... Game over. Ходи го търси. Само за сведение - колко струва детския часовник с ГПС?

На моя приятелка майка й е с деменция. За да може да излиза и да не се загуби, си взеха куче. Бабата разхожда кучето, винаги на каишка, а кучето я връща у дома. Хората са намерили начин хем жента да не е ограничена да се придвижва, хем и те да са относително спокойни.

Жената изтърва кучето. Ми ся ко прайм?

Ти пазил ли си такъв човек, живял ли си с подобен човек, знаеш ли какво значи това, знаеш ли че близките престават да бъдат хора и да имат личен живот, престават да се виждат с приятели с познати, да ходят на работа, стават пазачи на един болен човек. Даваш ли си сметка какво значи това. Хайде бе хора, стига с тоя егоизъм и това ограничено мислене. Близките били виновни, те трябвало да го пазят. Ами не могат! Те са хора, живи същества, не са роботи. Такива хора са за хосписи, но уви в България те са много скъпи и не са по джоба на всеки, това е тъжната истина. Спрете да обвинявате близките, за да не изпаднете на тяхно място, защото тогава друга песен ще запеете.