Америка на първо място, а Европа на последно ли?

Америка на първо място, а Европа на последно ли? ЕС обвини САЩ, че използват икономическите санкции за постигане на свои икономически интереси.

Обратно в новината

Коментари - Америка на първо място, а Европа на последно ли? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Брех да му се не види! Ако човек не знаеше какви пигмеи ръководят сега европеиските страни, можеше и да повярва, че ЕС са в състояние да се противопоставят на САЩ и да защитят интересите си. Но това няма да стане - предполагам първо Франция на Макрон ще "легне" под САЩ, после Италия и Испания ще почнат да говорят нещо нечленоразделно (както обикновено) в края на което ще сътворят нещо от рода на "въпреки че и тъй като, обаче все пак трябва" и най-накрая Меркел мигайки с очички също ще се присъедини към "общото" дело като измисли нещо от рода на историята със Сименс за да не изглежда още по-смешна от другите "лидери". Жалка работа!

Решението е да им е..м мамата на германците и да си направим съюз в източна Европа, само че без Русия да ни командва, а като тръговски партньор. Поне един балкански съюз трябва да се направи. Ако балканите се обединят, всичко друго ще ни диша прахта. Трябва да се възползваме от търканията между САЩ, Германия и Русия СЕГА!

САЩ=тероризъм.

Бай юнкер---днес пак се е насвяткал като тексаски говедар!:))))) Тоя път ---от мъка!:))))) Щото леля меркел----ще му окъса перушината!:))))...... ... Че и макарона ще го уважи!:))))

Че и макарона ще го уважи! Аз пак да питам,това микрон - преден размер ли му е или заден? Че спорим тука как щял да го уважи?

Вестник "Дейли телеграф" явно е спал през последните години. Виктория Нюланд ясно им го каза преди две-три години, а тия още не са се усетули "Fk the EU".

американофилите ще се усетят един ден, че САЩ си следват собствените си интереси, и ако това означава да подслушват или да налагат собствената си политика върху техните така-наречени съюзници (по-скоро васали), то те ще го правят без да им мигне окото. Аре доброутро

Кой както си постеле.

Европейците да потърсят помощта на Русия. Само заедно могат да се противопоставят на САЩ. Не става дума да се карат, но да си защитят интересите. Не било възможно ли ? А Турция как го направи ? И преврати и превратности и свалени самолети, но когато цел са националните интереси - всичко може. Иначе ще ги цакат янките поотделно.

Какво е направила Турция бе? Тия са най-послушните слуги, само че са толкова тъпи че не го знаят (извинявам се ако съм обидил някого, но те интелигентните турци са вече почти всички в затвора).

"ШЕЛ" и "ТОТАЛ".На мене ми пука когато западноевропейските фирми внасят хранителни продукти в България,със различни по качество съставки я в колбасите,а в млечните продукти,както и е от сладкарската промишленост,дори и в плодовете и зеленчуците.

този мандат ще е така. на първо място ще стоят интересите на "америка" както журналята са изписали, а на последно място ЕС. ЕС е най-корумпираното нещо което е учредявано някога. русия и турция просперират защото не са в ЕС

Тоз, русия юнак със синята вратовръзка, не разбра ли, че е никой и че и него го управляват смърфовете. От словестно изпразване се насра.

Каквото каже бай Дончо прави го, вижте какво стана на валутните пазари, еврото го вдигнаха в небесата и така удрят европейският износ....ха,ха,ха Дончо бил глупав а????

Милият Юнкер! Милият Тръмп!Гоерката Европа! Нещастни САЩ! Ръмжат и се обикалят....Русия ги е хванала за топките и навива през месец по половин оборот - така ги виждаме ние на село тия работи.И речено е - Не може ку,,а да ти е отзад,а да искаш душата ти да е в рая...Тоест Европарламентът трябва да избере, ама ме съмнява да избере рая.С други думи - дупе да ни е яко , ама нали са европейски ценности?!

Бай Дончо и фирмите които стоят зад него си търсят шамар. И ще го получат по-скоро отколкото си мислят.

Еврогееца е доста изостанало в мисленето си същество. Докато измисли какво да прави и ще се окаже, че орките от Азия и Африка са ни завладяли. Естествено , че САЩ гледат себе си, направете и вие така! Най-важни са интересите на Европа, а не да се чудиш накъде да завъртиш задника си, че на другите да им е по-удобно да те оправят!

НЕЯ ИЗОБЩО НЯМА ДА Я ИМА. ВИЖТЕ КАКВА АТАКА ИМА И ВЪВ ФИНАНСОВИЯ СЕКТОР. ТОТАЛНА ОБЕЗЦЕНКА НА ОСТАНАЛИТЕ ВАЛУТИ СПРЯМО ЕВРОПЕЙСКАТА. Така се издигат бариери на европейските стоки и се стимулира вноса на чужди в Европа. И само това ли ?? Вижте какви шамари ядат производителите на НЕМСКИ АВТОМОБИЛИ. След тях ще го отнесат ЕВРОГЕЙСКИТЕ БАНКИ. ДОНАЛТ Е БЕЗКОМПРОМИСЕН!!

САЩ НЕ МОЖЕМ ДА ОЦЕЛЕЕМ АКО НЕ ПОЧНЕМ СВЕТОВНА ВОЙНА :))

важно е, че путлер се задави хубавичко.

Я не сакам да съм добре, сакам Вуте да е зле!

Значи, когато бяха накърнени българските интереси, тук се изсипаха една камара конгресмени, посланници, премиери, да ни учат колко е вреден Южен поток и що е то евроатлантически ценности. Сега са накърнени германските интереси и атлантическите ценности не са това, което бяха. За Северен поток и специален статут се гласува и санкции няма да го сбъркат. Колко са долни и лицемерни гейманците. Цяла Европа им слугува, като по време на Райха и всички са зле, без тях. Някой още ли си прави илюзии, че гейманците много ни обичат и са се загрижили за цяла Европа, а Русия ни е хибриден враг?

Решението е да им е..м мамата на германците и да си направим съюз в източна Европа, само че без Русия да ни командва, а като тръговски партньор. Поне един балкански съюз трябва да се направи. Ако балканите се обединят, всичко друго ще ни диша прахта. Трябва да се възползваме от търканията между САЩ, Германия и Русия СЕГА!

Обаче слушат "умно" когато им приказват за "лайна и самогон".

Не знам за брадарите но ,ние вече 27г. геройски вапцаме паметници и запушваме с евроатлантически епилирани гърди (и задници!) пропагандните амбразури на "хибридния агресор", с пяна на уста опитвайки се да убедим себе си и бъдещите поколения,че това е правилния път!

И за Маккейн не знам има ли рак няма ли,но ние мислим повече с тумора в главата си, отколкото с това, което ни е останало от мозъка.

Това , че САЩ използват ЕС като ръкавичка в геополитическата борба с Русия не е новина , защото не е от вчера. Новината в случая е, че за пръв път освен слугинажа Европа трябва да преглътне и икономически загуби. Колкото и сегашните европейски лидери да са близко до безгръбначният вид, те все пак имат чувство за самосъхранение и достоинство и за това е тази реакция.

Доколкото разбирам,основното разногласие между САЩ и Европейският съюз е заради "Северен поток-2". Американците не искат той да се състои, за да могат да продават в Европа своя сгъстен газ. За европейците това никак не е изгодно,защото сгъстеният американски газ е много по-скъп от руския по "Северен поток-2". Тоест, когато става дума за икономика и печалби, политиката отива на заден план. Ясно е, че Тръмп ще опитва всичко за да осигури икономически растеж в страната си. Нали това е обещал. Въпросът е дали това ще е за сметка на европейците!

нека да се осмели една от многоброините телевизия , например приближен канал на Атака - Волен Сидеров пускат Вилиям Майси и Shameless Serial или с субтитра или в превод симултанен . Лоръл и Харди почти не е познат в постсоциалистическа Резпуплика . Бисера на Шеплин , GreAT dIKTATOR , ПОКАЗАН ЛИ Е БИЛ ? Бастър Китън , не Бил Клинтон , някой си е чул за Бъстър Китон в РБ ? Видял ли ?

американската държава...боже, това да не ти е като някои ексцентрици, решили да се посветят на световната содиланост.?! От създаването си американската държава е била АГРЕСОР..защото тя е дошла като АГРЕСОР /да ви се обясни ли?/ Особено външната й политика, а вътрешната й е МАЩЕХА....която се гледа в огледалото и се пита - КОЙ Е НАЙ-МиГЪШ!

да оставим политиката настрана и да си кажем, че ВСИЧКО СА ИНТЕРЕСИ....незнам дали правилно го написах.

То и престъпниците имат интереси. Това не е оправдание.

дали ние ще се занимаем с Shameless (TV Series, Уилям Мейси) или с битията на J.R.Ewing (Dallas (1978 TV series) принадлежи не на Холивуд, а на нашите предпочетания . .

предпочИтания, Ваше Височество

да си признаем че имаме възможността на избор и гласуване чрез потребленията на ТиВи Програми , сиреч не гледаме например новини от Рупърт Мърдох , а ги изместим с канал другият. Нещата са в нашите пожеланията , а не в някоя внушената конспирация . Ако не искаш , избери си друго . Това е смисъл на демократичният строй България . И не ти потрябва какво или не . Погледни и избери ТиВи канал , който посреща твоите идеи. Това е .

тоз Вилием Мейсии от Shameless , ТиВи Сериал , какви възможностти той си ги има ли ? Както тез , които емигрират от източната Европа към Запад . Хъм няма как ,хъм има как . Въпросът : как .

Фарго .

Малко ми прилича на приказката: Да ми исъхне едното мадо, ама на съседа и двете. От наглост започват сами да се разобличават. Дано да не остане всичко под руини преди да се смени този прокажен елит.

Армелика без канал в Панама както едновременно миниран Northwest Passage може би ще е Америка на тази инвест-компания с притежанието на Локомотиви , но няма да е Америка на Hans Dampf in allen Gassen .

който не знае как изглеждат садистите, лцемерите и масовите убийците - ето снимката тука е приложена за нагледна демострация

Е, не те изтепаха по време на Червения терор 60 милиона души в СССР, и после в Гулаг още 30! Не те изтепаха в Чечня 250 хиляди жени деца и старци! Не те сринаха със земята ДВУ милионния Сирийси град Алепо! Не те прогониха 13 милиона сирийзи от родината! Други работят с милионни мащаби, ама не им показват суратите , щото си плащат за това!!

избиват 7 милиарда в момента по земята

историческа дискусия : нека , нека . нали избирателите на Тръмп са от библейският колан , сиреч продадените като воиска немци от Германия в т.н. освободетелна война . но какво оттова ли ? Франция си е имали сго годишна война , последвано от 30 годишната немска и американски църкви война това си е било , както си е било Моргентау или Вудру Вилзон . Фактът е , преоценката на изостарял Версайлските Споразимения . Но също фактът е , че например Сахалин има инвестици . И има както икономически интереси , интереси за научно планирано развтие на районите . това ли да е Bonanza (Bonanza - TV Series 19591973) на Little Joe и Big Hoss заради нареждането от стария J.R.Ewing , който има за плаща повече данък заради Affordable Helth Care (Тръмпкер - man ruft nur Flipper , gleich wird er kommen !) ?

Папурко, само не споменавай Сирия, всички знаем кой е виновен за милионите жертви и това не са руснаците.

Жертви на американските инвазии: Ирак = над 500 000; Афганистан = над 400 000; Сирия... точната бройка не е ясна, но от началото на годината до сега американците са убили над 3000 цивилни предимно жени, деца и старци. Либия, Пакистан, Йемен... и тн. Нито една от тези държави не е била заплаха за Америка както Чечня за Русия, никога. Да не говорим че нелегалнта инвазия на Ирак доведе до създаването на Ислямска Държава която в момента нанася удари по Европа, + бежанската криза причинена от американската агресия и имперски амбиции.

да им затворим чрез кръстноносна коалиция Франция-Испания-Италия-Германия достъп до Suez , Gibraltar както и Northwest Passage . С онез каналите в Централна Америка вече има налице закана от Северна Корея , така че едното се добави към другото . Тогава да видим , каква им е стойността и сила на НОРАД .

Ако знаеше само Путин със този Крим,че ще му го натътрузят американците през балтона?!И продължават със санкции,блокирани на пари и забрана за пътуване на друзята му,разполагане на солдати и супер технологични оръжия до сами границата на Руската Федерация,изобличаване на агресивнопросташката му пропаганда...абе американци !И на нас помогнаха да не ни натресе Южен Поток да му го изплатим и да лапаме мухите 30 години!Златни американци!

Тръм с кого си има работа....нямаше и да пръдне дори! Но той нищо не знае.

Едва ли е заради Крим и Путин. Има нещо друго и това са алчността на Щатите, които си гледат интересите мачкайки другите. А дори и да не е Путин Русия няма да се предаде...

Когато оставиш някой да ти се качи на главата, то той неминуемо, някой ден И ще се изсере на нея!

Америка фърст = Дойчланд юбер алес ! И безтуй Тръмп-Трумпф е германец по бащина линия.

тръмп е против, но ако не го поднише маика му жална.

?? той е достатъчно луд да се кандидатира отново и като ги гледам колко са малоумни американците ще си го изберат пак. не могат с пръст да го пипнат, щото руснаците знаят как да пипат без да оставят следи от престъпление - това го тренират от десетки години на по-малки държави. И всъщност за уволнение е не Тръмп, че е изял 2 зелника, а разузнаването, което е позволило това да се случи. Провала с 11/09 е нищо в сравнение с намесата на Русия.

разбрахте? Дебил връз дебил, нямат достатъчно акъл да анализират нещата, водят се като тъпи овце, а след дъжд качулка загряват - какво е билоооо

"Късно е либе за китка!"

Кво се правите, бе, еврогейци? Пак ще клекнете пред господарите си от Америка и ще премете всичко, квото ви се нарежда.

Не бих газал "еврогейци". Трябва да се има в предвид, че САЩ имат огромна войска (войници, военна техника, ракети и ядрено оръжие) В Европа. Много е трудно да се преговаря със страна, която държи ядрено оръжие на твоя територия и може за минути да изпепели/срине физически страната ти. А от WWII САЩ имат ядрено оръжие в Европа. (Не малка част от което е разположено в лидера на Европа - Германия)

направят, защото веднага и те ще заминат, цялото земното кълбо ще отиде по дяволите. Сама плашат и блъфират тези американски изродчета

Русия е също страна с атомно оръжие...пък и ние имаме атомна централа...ама ха

Така правят еврогейците!Даже след анексията на Крим преди краварите въведоха санкции за приятелите на Путин и компаниите им! А мъжествените атакисти и комунисти и депесисти като истински мъжкари миришете дупитата на руските си государи и папкате гоМна срещу България!

Естествено за американскишия президент интересите на САЩ ще са на първо място ... Кой политик не гледа първо интересите на собствената си държава?! Идиот е онзи, който обвинява Тръмп точно за това. Той има други трески за дялане, но точно това не е за укор.

Прав си, но тръмпито е бизнесмен, не пълководец ! Това другите държави и ЕС не са му конкурентни фирмички, за да се перчи като японско петле. Тук се иска международна дипломация а тези уроци на него му се губят в небитието. Не всчко което хвърчи се яде !

Па веднага ще ти отворя очите: Меркел, Макрон, Порошенко и куп от скандинавските държави.

Споко, хамерите скоро ще целуват ръка на ЕС, а може и да продължат през Анкара към Москва :) Дълговете им растат главоломно, за това искат да си присвоят европейските пазари. Турция сключи сделка с РФ за ЗРК С-400, а САЩ с подкрепата си за кюрдите все повече я отблъскват от НАТО. Много скоро ще се случи нещо много интересно, само да не стане така, че пак ние да "оберем калая" ! Наистина ЕС трябва да сложи край на добрия тон спрямо САЩ, ако не искат вождовете (на ЕС) да им се стъжни заради народното недоволство. С тази имигрантска криза много лошо си подкопаха авторитета. Ако пак се съгласят със САЩ, в ЕС ще се оформи финансова криза и това ще е пагубно за ЕС.

"ЕС обвини САЩ, че използват икономическите санкции за постигане на свои икономически интереси". Добър ден булка!!!! Защо досега великите европейски лидери, си затваряха очите и ушите? Чак сега ли се сетиха, че Европа, трябва да си гони своите интереси?

на тея, дето седят ОТГОРЕ на седлата, пардон, на столовете в Европейската общност, им трябва само един СТУДЕН ДУШ - да се поосвежат малко. То не може да си толкова заспал или да се правиш на такъв....не е хубаво, когато някой ти дърпа чергата под краката, ти да му ги МИЕШ ТЕЗИ КРАКА....защото си вярващ.

Стигам до извода, че русофобите са най-големите русофили. Независимо каква е статията, винаги намесват Русия, явно много са привързани към нея им липсва. Съсредоточете се все пак върху темата - Америка и Европа, Русия е второстепенна в случая и няма никакво значение тя каква икономика има, вие мислете първо за Вашата!

"ЕС обвини САЩ, че използват икономическите санкции за постигане на свои икономически интереси". Тия дали нещо не ги е ударило по чутората. Че до сега не са ли разбрали истината

Винаги и всичко е за пари. Иначе браво но Европа, беше време да се тръсне малко на САЩ. Сега и ако обяви, че американските окупационни войски, които не са напускали Европа от лятото на 1943-та насам са нежелани тук, ще започна да ставам фен на ЕС.

Няма да станеш. Ти си рубладжия или тъпанар.

надай се коньо на зелена трева .Самата Европа иска присъствието на Американски войски ,защото Америка винаги е спасявала Европа от агресорите ,като Хитлер ,Сталин и сега Путин.

И колко точно милиона американски войника освободиха Европа ?

Америка е спасила Европа точно колкото САЩ е спасил Сирия. Първо финансира агресорите, после седи и чака да види накъде ще се развият нещата и накрая когато някой друг свърши работата и се вижда краят, се включват активно, за да оберат лаврите. Ама този номер минава само пред малоумници, а пък все пак не всички сме американци на този свят, слава Богу.

Но, определено заслужаваш един популярен!

Самите европейци от Прибалтика както и Полша и Румъния искат и настояват даже на техни територии да се разположат американски войски!А Германия е обявила Русия за враг и също розполага войски в рамките на NATO покрай руската граница за да пази Източните народи от ,,освобождение"

Сложи си едно голямо НЕ пред ника, че само вкарваш хорицата във заблуда !

Когато преди повече от 2 години бях постнал това в ДИРа, всички тук се смеехте и говореха, че съм бил луд. Сега каква стана тя!? Новите ви "братя" решиха да ви употребят като доведени сестрички.... :))) > .

Войната на САЩ срещу ЕС: Началото на агресията на САЩ срещу ЕС и еврото започна с банковите кризи в южно-европейските държави предизвикани от ЦРУ (Отдел за финансови деструкции на неприемливи лица, организации и държави) след това САЩ отказаха да подпишат търговското споразумение с ЕС. След това последваха операции срещу икономическата периферия на ЕС: Садам и Кадафи обявиха, че ще продават нефт срещу евро и ги убиха Арабската пролет Сирия Украйна Следващите стъпки, които САЩ с удоволствие биха предприели: Ескалация Остри икономически санкции срещу Русия, пряко подкопаващи икономиката на ЕС. Освирепяване на войните в Северна Африка, Сирия и Украйна. Изнудване на слабоволевите съюзници (включително и България) на САЩ да се намесят косвено, а след провокации най-вероятно и пряко във войните. Целта на всички тези действия е: Американска окупация на държавите граничещи с Русия и Северна Африка Пълна икономическа, политическа и финансова изолация и колапс на ЕС Край на двете цели на ЕС, които бяха иномика 1 и валута 1 в света. .

Освен това анексираха Крим, Южна Осетия, Абхазия, Донбас. Пусти мириканци!

Не мога да разбера соросите. Все лаят срещу Русия, а пишат от компютри произведени в комунистически Китай, с руски суровини....

ооо здрасти бе страхлив посерко :) нали ме позна :) кажи сега защо ви е толкова яд на руснаците та на всяка новина добавяте и тях :) еи това че няма там геи парад мира не ви дава , чопли ви отвътре , сън не може да спите ха ха ха

Не закачай "платените", те гъз хранят тук, не са за развлечение.

Всички мразят руснаците. Сигурно има защо.

Руснаците не са част от цивилизования свят. Те са проблем за него.

Няма по-тъпо, нагло и лицемерно племе от руснаците. Какво да им харесваш?

dyado Yotso gleda

Ти да не се смяташ за цивилизован,пикльо?

Мдааа, за съжаление, всичко което е добро за Америка е лошо за света и обратно.

САЩ е държава мутра и част от нейния бизнес е да прибира такса спокойствие от големите чужди корпорации и банки. Много са изнудваните и внесли многомилиардна такса.

Как точно тази или друга държава се занимава с бизнес и изнудва корпорации?

Иначе, всеки щеше да го прави.