Захариева: Македония има шанс да отвори нова страница

Македония има шанс да започне да решава проблемите си със съседите си и да отвори нова страница в историята си, заяви вицепремиерът Екатерина Захариева.

Обратно в новината

Коментари - Захариева: Македония има шанс да отвори нова страница | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Егати тъпото парче!

loyola

Някой може ли да ни обясни защо ББ първо ходи в посолство на САЩ, за да покаже договора, и чак след това го огласи пред народа и депутатите???

ЧИЯ Е КИРИЛИЦАТА? Има един знак от Плиска, който е не само на розетата: iYi Такъв знак не е характерен за гърци и и антички макета. Този знак е характерен за аспаруховите българи. От този основен рунически докирилски български знак в кирилицата се създава голямата носовка. А обърнат на 180 градуса е нашата буква Ж. Този знак е съзвездието Орион, както се вижда от Южното полукълбо... А кирилската буква Ж е Орион, както се вижда от Северното полукълбо. Има една българската народна приказка вола, орача и вълка . Там е българската тайна за голямата носовка от кирилицата.... Но тъпите мужици и още по-тъпите макета не знаят за това.....

От Черноризец Храбър, научаваме, че българите наричали своята писменост "Куниг". В Шумер и Акад за писменост думата е кунуку. Според Черноризец Храбър нашите руни са служели и за гадаене. Може да се каже за част от знаците като IYI например, че това са система от религиозни знаци. В кирилицата и глаголицата много от буквите са заимствани или поне повлияни от старобългарското руническо писмо. Днес за такива букви се смятат Б, Ж, З, У, Ф, Ш, Щ, Ъ, Ь

Направете й услуга, г-да от ДИР! Махнете й снимката, че все едно се празни от кефа на простотиите си.... Хайде, да върви слугите й да й обелят една ябълка...

Има една особена порода в България - амбициозни селяни. Тъпи, но пробивни. Тя е от тях.

въобще не ме интересува тази измислена ,,държава".оставете ги на мира бре!!!да правят каквото си искат!!! с тях,без тях-все тая!!!

Така "нежно" ни гледаше другарката Масларова, докато маслото свърши. Сега да не свърши и захарта. А ? Защо така влюбено ни гледа др.Захариева ? Ленин беше казал,че всяка кухарка/готвачка/ трябва да се научи да управлява Държавата. Но докато това стане може да свърши храната.

Еврейка и американец пишат договор, който ще регулира отношенията между българи и македонци ! Договорът не се подлага на никакво обществено обсъждане. Демокрация браточка !

На тази бих й оставил течен знак върху роговите рамки.

Гого, имаш ли ресурс за още 206 , защото всички депутати я подкрепиха в Парламента без нито един против!

МАХНЕТЕ МУ ПУТРЕТА НА ТВА ЧУДОВИЩЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Свиквай, много ДИРник сътрудници за извратеняци, алкохолици, наркомани и прочие идиоти!!!

Гледам нещо сред простолюдието се насажда омраза към сърбите,но само те ни викат Брато. Това се насажда отвън защото като изключим макетата те са ни най близки по етнос,език,нрави и обичаи,писменост,православни....Хващат се за сръбско-бълг. преди 13..години, тогава е нямало нац.д-ви, сърбите са искали Босна и Херцеговина, но Хабсбургите във Виена са им казали- Найн,като искате територия тръгвайте на юг и югоизток, тъкмо са ваши хора.Защото ако бяхме се сдушили със сърби и от там черногорци пак сърби и босненци-техните помаци тогава щяхме да сме като обединена германия при Бисмарк.Тогава ни русия,ни Турция или САЩ сега щяха да ни се месят в държавните дела.

Maj простия си ти! То е ясно, че ако сърбите бяха широко скроени като нас, щяхме да сме едно, както по времето на Борис Михаил Покръстител, но не са , те са такива, каквито са шовинисти . Да ги питаш на какво отгоре, може би защото руснаците ги подпират срещу нас. Те си знаят, народа е едно политиката друго. Най-настървени през войните срещу нас са били сърбите, който по принцип са си като нас българите. Дори столицата им е основана и дълго време е била българска стражева крепост.

Само не разбрах нашите убавци по какъв договор се подписаха - на македонски или на български или на двата езика , щото македонският е диалект , а не език !

Някъде по-долу бях написал нещо, но мнозина не разбраха, а някои направо се направиха, че не разбират. Накратко казано, написах следното: Народ на Македония има, но македонска нация ВСЕ ОЩЕ няма и не съществува. За да се случи това нещо, македонската нация, са необходими куп предпоставки, които няма как да се появят чрез заповеди и декрети! В днешна Македония тези предпоставки не са налице! И скоро няма как да са! Това са обективни предпоставки, резултат на процеси, които не могат произволно да се ускорят. Няма как да се случи "ори - мели - яж"! Да, държава с името Македония, можем да признаем. Някакъв диалект на българския език, модернизиран, видоизменен и НАЛОЖЕН като държавен език в Македония, също може да се приеме. Но другите неща не стават с признаване или непризнаване. Те трябва да се случат, защото името не определя съдържанието!

Захариева е като Любо Пенев - колкото по-малко говори, толкова по-добре.

Змията-очиларка е отровна за България.

Спеüиално за AZ Любимата песен на баба ми - българка от Кукуш - съседка на българина Гоце Делчев, съученичка в Кукуш на българския поет Хр Смирненски От Валандово, Брайковци, Балинци дури до Богданци всичко е пожар! Българин го бият, българин го мъчат во тия темни турски зандани. /2 Фурни се палят, железа нагряват и на българи в уста се слагат. А бре българин, а бре гаурин вера си смени рахат да чиниш. /2 Стипци под нокти, камшик на шия, менгеме на глава и врела вода. Българин се казвам, българин оставам хайдушка песен весело пеям. /2 Нека да разбере цялата Европа, цялата Европа и султана. Нека да разбере цялата Европа, чия е земя Македония! Че ние сме смели български юнаци, на Самуила верни потомци!

През 1923 година в София, четникът на Гоце Делчев, Михаил Чаков поставя костите на Гоце в сандък, на който стои надпис "Заклеваме поколенията настоящите свети мощи да бъдат погребани в столицата на Независима Македония". Днес костие на Гоце почиват в столицата на Независима Македония . Може да съжаляваш, че Чаков, не е срещнал баба ти, да му обясни как нищо не е научил от Гоце.

Свободна Македония и независима от Отоманската империя. Което преведено, за теб чужденеца означава съединена с майка България.

Като гледам какво си писал по-долу, личи си , че сам знаеш, че "македонски народ" като понятие, макар и измислено, съществува от по-малко от 100 години.

vasil

Главният град на свободния дял от Македония е Благоевград.Там са погребани Никола и Христо Делчеви. Четниците на Гоце са избити с него.Няма доказателства,че Чаков и Хаджидимов са присъствували на смъртта им.Много вероятно е да са се измъкнали предната вечер.Следващите им действия говорят за гузна съвест по-скоро.

Лаптьожнико лъжлив, не е била само баба ми, а всички жители на Кукуш - 100% българи са бегали от запаления град. Между другото - турчин не е клал българите, както гърците след превзематнето и опожаряването на Кукуш. А твоите професионално лъжи не хващат дикиш, щом и коминтерна оневини за македонския въпрос,

Тази госпожа какво се мота по Сърбия,Македония,Албания?! Нямат ли тези хора капка срам? България е на последната страница на Европа по всички показатели-от темп на икономическо развитие до жизнен стандарт. И при това положение тя тръгнала препоръки да прави и помощ да оказва. Сигурно и се смеят зад гърба. И с право.

Бих я блъскал изодзад като римски пехотинец ... мммм

Не ти ли е жал за себе си?

ВМРО да създава своя организационна структура и нелегална мрежа. Често в борбата им срещу ВМРО те са подпомагани и от гръцките и сръбските власти. Идеята е Македонската федеративна организация постепенно да овладее ръководството на освободителното движение в Македония. Междувременно през декември 1923 година в Москва се провежда VI конференция на Балканската комунистическа федерация, на която в доклада на генералния секретар на Коминтерна Васил Коларов за първи път се препоръчва в Македония българите, турците, гърците, сърбите и други народностни групи да се обединят в македонски народ. Решенията на конференцията променят политиката на Българската комунистическа партия, която дотогава поддържа, че българският национален въпрос ще се реши като се създадат Добруджанска, Македонска и Тракийска Съветски републики в рамките на Балканската федерация, в които правата на българите ще бъдат гарантирани. След тази конференция БКП започва да прокарва идеята за формиране на отделни добруджанска, македонска и тракийска народности от българите в тези области.

Федералистите накрая приключват като жалки предатели и съюзници на Югославия и комунистите. Ванче им разказва играта, но остават доста федералисти, които след 9.9.1944 стават най-големите колячи и убийци на комунистите.

Прав е бил Ванче !. Македония без българи огън да я гори. Русуя 1913 г. подари Македония на Сърбите, Франция и Англия 1918 г. също, 1945 Англия, САЩ,СССР също. Сърбите само избраха правилния съюзник. Сега НАТО ни открехва вратата, но за мене е късно, отровата на македонизма е силна. Коментатора "АЗ" е пример. Още не мога да разбера мълчанието на ББ за демонстративното чупене на една скромха плоча за загинали войници на Каймакчалан. По това шв разберете психиката на приматите македонисти. Вчера гледан и македониста Мицев по тяхната канал 5 , първо е луд (но му дават трибуна), изпадна в делириум от злоба срещу БГ. И какви чакаме от тези хора г=жа Захариева ? Да се променят ?? Та дадоха 1918 г. на Сърбия, прдеръ

Македонецът е твърдоглав , не помни нищо хубаво и не забравя нищо лошо. Винаги е готов да извади чекийчето и да ти резне гърлото. - Стамболов.

Тракиецът е още по-твърдоглав. Както е казал роденият в Чирпан, Пейо Яворов когото фиромите също искат да присвоят " На една чирпанска сватба, се дават повече жертви от едно македонско въстание".

Сърбоманчета, гледайте как сърбието се разпада и ще остане само Белградския пашалък, а ние ще си вземем и Ниш обратно!

От милостиня им оставиха Войводина, ама и там си стои въпросът! Автономия- ала-бала, ако Войводина замине, вярно остава само Белград и околност. Най ме е яд на българите от Западните покрайнини! По време на Юговойната всички се отделиха от Югославия, а нашите думичка не обелиха.. А тогава беше идеалния момент да си се върнат. Както искат

Веднага от предателите от бсп смениха плочата и започнаха да защитават тезата, че "македонците искат да са отделна нация"... товарищи съдбата на македониста вапцаров ще ви настигне!

Вапцаров не е бил македонист, българин си е бил. Бил е комунист и е спазвал комунистическите коминтерновски постановки и е предаден от неговите си комунисти. Доста печален образ, но е ВЕЛИК талант и поет.

вапцаров участва в литературния кръг наречен... македонски литературен кръжок, където се защитава коминтерновската теза за...?

Клетия Вапцаров не е знаел македонски език, какъв резил! Написал е гениалните си стихотворения на чист български език. "Преведени"на коминтерновски македонски звучат повече от смешно! Някой "професори в БЮРМ станаха такива с фалшификати на какво ли не , дори избодаха очите на иконата на св. цар Борис-Михаил Покръстител там.

като чета какви глупости пише това сръбоманче по-долу, направо вече съм убеден , че в Белград и Скопие има цели научни сърбомански колективи, които пишат македонската история, гледат от всеки ъгъл и се опитват да мушнат някакъв исторически факт на точното според тях място! България има тонове литература по въпроса, а в днешна Македония трият от всички паметници всичко що касае България и българи. И все още има тонове доказателства за българския произход на македонците. Това което ни причиниха Сърбия и Русия с отделянето на Македония от България и заличаването на паметта на тези българи, сега им се връща тъпкано и на двете държави - Украйна е сърцето на Русия, а Косово е сърцето на Сърбия. Хубаво ли ви е, а?

Само аз ли намирам разлика в това, което говори лицето с очила от снимката и текста в договора? Значи тази жена въобще не разбира какво точно подписва. Или пък разбира, но ни прави на малоумни.И, ако е така, ще й бъде ли потърсена сметка? Член 14 Този Договор по никакъв начин няма да бъде тълкуван така, че да противоречи на двустранни или многостранни договори, по които двете Договарящи се страни са страни. Подписан в ............... ... на ............... в два оригинални екземпляра, всеки един на официалните езици на Договарящите се страни български език, съгласно Конституцията на Република България, и македонски език, съгласно Конституцията на Република Македония, като и двата текста имат еднаква сила. Та - признаваме ли македонски език или....

Катето е страхотна мацка, приятна симпатична и с добър изказ.

Катенце, яко в ремус-чето .....

Тази Захариева не става дори за учителка в помощно Трудно се изразява и формулира тезата си, беден речник, органичен интелект. И тази е вицепремиер.......баси.

За Македония ясно. Те Албанците ще ги оправят !

Ох Катенце, голям сладур си с тия очила, много си секси.

Македонски език няма! Както няма австралийски, американски и австрийски.

Разбира се, че няма, в Македония са глухонеми, за да не ти развалят кефа.

Изпростяваш момко, сега и австрийците обиди на глухонеми. Как да ти обясни човек, че език и нация не се прави с постановление на Коминтерна? Как с точен ден и час , че и с авторски права на Сулю, Пулю и че ге варда!

Ало фировмския сърбо-руснак :)

Народът на Македония иска да е отделна държава. Всяка отделна държава формира собствена нация от народа, който я населява - стремеж към единна култура, език, история и т.н. с всички елементи, необходими за формиране на нация. Дали това е добре или не е добре за българския етнос, населяващ Македония, единствено времето ще покаже. Факт е обаче, че една уж велика сила, на североизток от нас, се опитва чрез недостойни манипулации, под маската на "братолюбие" да съсипе всичко, което с толкова труд и усилия успяхме да постигнем в този невралгичен район на Европа - мир и някакво разбирателство. Приемането на Македония в НАТО и ЕС още повече ще гарантира мирът в нашият район. Е, за някои, това не е добре, защото може би ще им сецне тръбата, но... всяка коза за свой крак!

Хайде помисли пак, народа на БЮРМ или по-големите началници? Там властват службите на сърби и руснаци. Владеят средствата, за масова информация и прочие.

Самото неприязнено отношение към името на Македония, показва че ни най-малко не те интересува мнението на македонците. Затова недей са предствавяш своето като за тяхно.

България , най-бедната и най-корумпирана държава...

Всички тия кавги идат от тънките геополитически сметки на Русия, Германия, Франция, Англия, Турция, Австро-Унгария и Италия на Балканите. Всъщност България, Сърбия, Македония, Черна гора са близки народи с почти идентични езици, периодично скарвани помежду си и разделяни в интерес на гореизброените. Включително Румъния е изкуствена държава, създадена чрез заемки от Унгария, България и дори насила е латинизирана от Франция с цел влияние на Балканите.

И какви общи празници имаме с тази измислена държавица,че ще ги празнуваме заедно?! Нищо общо нямаме ние с тяхната кратка история,че да празнуваме с тях. Диалект на бг език,не е език.

Тази кукавелница със зареяния поглед можа ли на някого да обясни, с този договор какви са шансовете за България?

Шансове за какво?

Точен въпрос, който показва, че не са налице някакви шансове, още по малко пък ползи.

ГЕРБ удариха ново дъно в антибългарската си дейност, с практическото признаване на македонския език (като език и нация те са си изобретение на Коминтерна). И после ГЕРБ не били нагли комунета! Даже БСП не посмяха да признаят македонския 'език', а ето че ГЕРБ го правят по възможно най-нагъл и подъл начин.....

В Македония, какви са пенсиите и заплатите. От Козяк ви диктуват и вие ревете САЩ да не премахва визите за САЩ за раята, че няма кой да хрантути политиците у нас. Всичко Мара втасала ! Тази лейка дето и език не знае. Външен министър ?

С този договор - Е ли днешното ни правителство 100% правителство на Коминтерна? - Е ли днешното правителство правителство на потомствени шумкари? Ако да на двата въпроса - ясно е защо е този антибългарски договор бетониращ македонска нация, език, писминост, православие и сръбско-руски антибългаризъм.

Минусите трябва да са най-малко 4 - на македонстващ сърбо-руснак, на сърбин, на руснак и на комуноид :)

Очевидно последното издихание на умствено изостаналите същества в територията България ще бъде примитивният национализъм, желанието за заграбване на чужди земи и техните културно-исторически богатства , съчетани със садистично злорадстване, слествие главозамайването от предоставилата се възможност за изнудване. Достатъчно е да се чуят комунистическите клишета на антимакедонскта реторика от устите на българските политици, за да се погнуси човек от мизерията и смрадта на нечестивите им помисли и действия. Смрад навсякъде от тях ....

"желанието за заграбване на чужди земи " Ти болен мозък ли си, сърбин ли си, руснак ли си или си просто комуноид?

Ако оставим на теб да определяш кое ти е чужко и кое смяташ за свое сигурно и Хаваите и Тайланд ще ги изкараш изконна бъгларска земя.

13 века били български земи, сега Сульо Пулев изкенза , че били чужди... думи нема

От тези 13 века има - няма само за един части от Македония са били в границите на България. Македония дори за един ден не е била цялата българска. Има да си мечатаете.

Неуместен коментар. Все едно да кажеш, че Петербург не е руски а Областта около него е чужда земя.

Неуместно сравнение. Македония никога не е била българска и няма как да е българска. Сърбия и Белград са били повече време в България от Македония, но за тях ни ривете . Щото не можете да се мерите със сърбите, но на по-слабите се силите.

Мизия-Тракия-Македония (Вардарска) са части на една нация. Нация в случая не е грозна дума. Това е истината. Ние сме първата Национална държава в Европа. Създадена е от поредица владетели. Всичко започва от светия Цар Тервел-Спасителет на Християнска Европа (св. Крал Тривелий по западният канон). В Европа е имало две Християнски империи и третата е била свободната държава България. След него Крум-страшни (законотворец), Омуртах (строителя) и св. Каназ Борис първи - Михайл ( покръстителя) заедно със синът му Симеон Велики (черноризец) . Са създателите на тази национална държава , от която днешна БЮРМ е важна и равноправна част. Което го има в Плиска и Преслав, го има и в Девол и Охрид. Руснаците имат комплекс от нас българите, затова залагат на сърбите от ПСВ насам, но грешат всеки път. Тяхна работа.

Сите тия са македонци

Я брой колко бг вече живеят в Мизия,Тракия и Македония днес? Не стой в миналото. Че скоро и за Мизия няма да имаш бг,да я запълниш.

Я виж Канада и Австралия на каква територия са шепа хора.

Полза от този договор зао България никаква.САЩ са натиснали макетата заради албанските претенции и по-бързото им приемане в нато, албанците са вече вътре в кошарата като нас. Макетата да пробат да влязат в ЕС без нато, тогава наистина ще покажат че са македонци а не чифт пищови на гол стомах. В случая Сърбия се държи най-гордо и независима затова са и усилията и България да е скарана със Сърбия. На това му викат геополитика на чичо Сам.

Точно.Слагат макетата под шапката на най-вярната си колония БГ,така я пазят от Сърия и Русия.Ние нищо не печелим,а напротив..

Айде , замина Турски поток

Тая тъпа пръчка е по тъп външен министар дори от Митов, а той беше мн зле. С подписването на тоя меморандум ставаме за смях пред всички държави на Балканите, които НЕ ПРИЗНАВАТ тая сръбско-гръцка губерния АКА Македония.

Голяма грешка е този договор. Все едно,че осиновяваме Македония.При положение,че съюза с нас,а и тяхното членство в ЕС няма да им донесат нищо добро като на нас, българофобията ще се увеличи,както при нас има ръст на еврофобията.

За Македония България има само едно единствено условие - макетата са българска нация с български език с българска кирилица с българско правослевие, па ако ще да се делят на 5 държави отделни от България..... Всичко останало е антибългарско - както дейността на днешнато коминтерновска правителство.

С този договор, официално признаваме съществуването на македонски език!!! Това беше и главната му цел!

И какво толкова, той си съществува от мнго отдавна. Дали го признава някой в България или не това ще спре ли македонците да го говорят ?

Ти не си българин или в мозъка ти има вирус - не можеш да разбереш.

Сензация! Цар Самуил е открил Америка много преди Христофор Колумб! На паметника му в София, тоя дето му святкат очите, Самуил е обут в мокасини! Както е известно, мокасините са били обувките на североамериканските индианци! Самуил умира през 1014, Америка е открита през 1492!

Македония е последния бастион на Коминтерна ,дано най-накрая се отърсят от тази проказа ,комунизма и неговите налудничави идеи за унищожаване на българщината !Червените лумпени не асимилират ,че проблемите на Русия сега идват точно от такива малоумни и шизофренични идеи чиито плод са Украйна и Беларусия...!

Гуруто на Плевню пак се изказа неподготвена. Гледам,че вече си е повярвала ,че прави политика милата. Време е да сезираме Гинес за поне два рекорда : брой глупости,изречени в минута,и рекорд за най- неподходящо облечен външен министър.Има хляб в нея ...

тази е е луда и как да кажа по-меко, меко казано не е особено интелегентна. Хили се непрекъснато като пача кога не разбира какво я питат или не знае какво да отговвори, само общи приказки от селската кръчма.

Така ли ви наредиха да говорите от козяк????И какво сте се загрижили за други страни когато сте продали България на чужди интереси и не се вълнувате какво прави народа..Кога бе недорасляк дебилен България ще отвори нова страница ама наистина българска защото тая американската и еврогейската ч затрива..

В никакъв случай не трябва да поставяме условия Македония да е част от България. Единственото условие е, че сме един народ с обща история. Поне до края на Османската империя. Македония следва да бъде независима държава, българите там следва да се развиват без наша намеса. Айде сега им натресете българския парламент, правителство, съдии и прокурори и им обяснявайте колко ще им е хубаво. НЕ, че техните са по-добри, ама все пак сами са са ги избрали.