Учени: Американският футбол уврежда мозъка

Аутопсията на стотина професионални състезатели по американски футбол разкри, че почти всички са били засегнати от дегенерация на мозъка.

Обратно в новината

Коментари - Учени: Американският футбол уврежда мозъка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

но за жените им кое е причината?

Ха ха, с теб съм баце!

Америка и американската култура деградират света и световното умствено здраве по същия начин по който тъпата им игра уврежда мозъците на играчите! Американците имат и други любими игри, които са още по-страшни: играта на демокрация, играта по налагане на своето влияние, играта по палене на войни и избиване на невинни мирни хора! Докато не им бъдат отнети играчките американски игрички ще убиват планетата!

За американския футбол не знам, но определено няма по увредени мозъци от тези на запалянковците на футбола.

Всеки има глава на раменете и си преценява за него. Атлетите занимаващи се с този спорт са напълно нясно с възможните последствия и въпреки това го играят. Те знаят какви ценности носи този спорт...смелост, саможертва, борбеност ...все качества които липсват при нас...за това този спорт не се развива добре тук.

Слушай, ти безроднико долнопробен - недей обижда българите, защото нищо не знаеш. Като ти гледам акъла явно доста години си практикувал идиотската игра наречена "американски футбол"! Българите концлагери не са правили, вещици не са горили, роби не са търгували, геноцид не са вършили, коренно население не са ликвидирали, кръстоносни походи не са организирали и никога не са воювали с мирно население нито пък са ограбвали чужди държави! Всички тия варварщини и злини са извършвани със столетия от любимите ти западни нации една от които е кръвожадната американска нация чийто любим спорт е тази груба тъпанарска игра, която се оказва прави практикуващите я ИДИОТИ! И не ми говори за смелост, самотверженост и доблест - знам какво направиха доблестните американски пожарникари 911 за да си докарат някой друг долар от застраховките, знам какво се случи в Ню Орлиънс и доблестните пожарникари и полицаи как се покриха за нула време, знам как доблестните американски полицаи "To serve and protect!" дето избиват деца при най-малка опасност за негодния им живот!

Това няма значение - футолистите така или иначе нямат нужда от мозък за повече цели, отколкото да им регулира кръвната захар.

Очевидно не си спортувал никога през живота си...сигурен съм, че нямаш капацитета дори да разбереш правилата на този "упадъчен" спорт

Всичко американско уврежда мозъка, доказателствата са наоколо!

А как ли е при бокса, MMA и други подобни "спортове", където главата влиза в ролята на боксова круша?

Може ли да се увреди нещо, което не съществува?

Американците най-накрая да си измислят име на спорта, а да не крадът това на футбола! Иначе подобна е сигурно картината и в бокса и други подобни спортове.

В истинския футбол, разбира се, не е така, защото там има предварително изискване - да си без мозък изобщо.

Май твоя мозък е увреден, като се има предвид и ника ти. Истинският футбол е къде къде по-смислен спорт от американското ръгби, погрешно наречено футбол (и много по-безсмислено дори от истинското ръгби).

ВЯРНО! АЗ ПЪК ИЗЛАГАМ ТЕЗАТА СИ,ЧЕ ТЕХНИЯТ МОЗЪК Е ИЗНАЧАЛНО УВРЕДЕН И ПО-НАТАТЪШНИ НАМЕСИ СА АБСОЛЮТНО НЕВЪЗМОЖНИ!!!

Мозъчната дегенерация при тях е първична, не вторична :)

,,за няколко ...неврона в повече..,,!!!

американският футбол уврежда мозъка, а българският го развива- справка ицето ст.

Българският футбол развива мозъка, но чудеса все пак не може да прави.

американския лайфстайл уврежда цялото човечество

Заминавай на марс тогава...на човечеството му харесва ;)

Доста спортове са свързани с удари по главата, бокс, кикбокс, кеч и пр. За всичките тях важи същото.

хич не го уврежда, напротив..

Нещо американско неувредено има ли?

Любимият им спорт уврежда мозъка, но това не е проблем. Американците и без това не са много умни. Няма какво толкова да загубят.

по начало им има нещо, щом се захващат с такъв спорт

е те американските футболисти за какво им е мозък... нали затова са футболисти станале щот не им трябва тиква...

защо са толкова тъпи? А то било какво...

Ама бейзбола е направо ужас. Скука и половина.

И двете не струват. Това не са спортове.

Не е необходимо да си учен за да установиш, че като се блъскат като кочове , мозъците им ще останат неповредени....то и за боксьорите е същото.... Хайде, добро утро на всички и умната?!?!

тва е щот не го виждаш у дълбочина! американскиа футбол символизира раждането на сащ и войната за ТЕРИТОРИИ! Практикуват си го от завладяването на запада, че и до днес. дори те наказват, ако с определено време и усилие не успееш да завзамеш достатъчно от земята на противника. СЪЩОТО Е КАТ ГЛАДИАТОРСКИТЕ БИТКИ У КОЛИЗЕУМА НА РИМ. а тва, че светъ не го разбира е символ на цру! пред очите му го завладяват и убиват, ма светъ си нема и понятие.........НОГО ЕНТЕЛЕГЕНТНА, КРАСИВА И ПЛЕНИТЕЛНА, ЧЕ И МНОГОПЛАСТОВА ИГРА Е!

Само дето преди да тръгнат да го практикуват не са научили кое е футбол и кое ръгби. Но това си е практика американска, важното е да става бързо, пък какво точно става не е важно.

Това изследване е поръчано от Москва. КГБ иска да лиши американският народ от това негово национално достояние

Мдаааааа, че уврежда мозъка на краварите то можеше да ви го кажа и аз, няма нужда от професионални медици, ТО СЕ ВИЖДА И ОТ ТАЗИ СТРАНА НА ГЛОБУСА какви ги вършат тия!!! Е, не мисля, че е само от футбола им, там такива "упражнения" са толкова много, че едно повече, едно по-малко....ами започнете само от марихуаната! То тази стока НЕ ПРОЩАВА НИКОМУ!!! АБЕ УВРЕДЕНИ ХОРА, ЛОШОТО Е ЧЕ МНОГО ХОРА ТУКА ОЩЕ ИМ СЕ ВРЪЗВАТ НА НОМЕРАТА И ЩЕ ИМА ДА ПАТИМЕ!!!!

И им трябваше учени да им го кажат ли!? Че то това се вижда и с просто око!

Както казват сърбите "Е*ани у главу".

руснаците - с пулей в голове - с куршум в главата

Наште, диви кара-тЕсти, и разни фис-кОлтурници са ни Премиер, и Водачи на Гробарски стрОктури!

Американския футбол уврежда мозъка,американските холивудски сериали-също.

бе на фона на разните латино, турски и индийски сериали - американските са направо безопасни...

А ЗА ВОДКАТА НЕ СА ЛИ ПРАВЕЛИ ИЗСЛЕДВАНИЯ.ХИБРИДНА ВОЙНА.

Правили са! Излиза, че 100 грама водка, е по ефективна от 100 грама шнапс.

Учени: Американският футбол уврежда мозъка Предполагам,че имат предвид не само играенето,но и гледането на този футбол

откачалки!

Затова е американски защото уврежда мозъка. Слава Богу у нас все още не са го въвели със закон. И тези върнали се от мисиите във Афганиистан иИрак са така, явно и те са играли футбол с талибаните и идил.

Да изследват и гледащите го - резултатът ще е същият!!!

Не се сещам за професионален спорт, практикуващите който да не са увредени. Ако не е от травми, ще е от препарати. За психиката пък да не говорим.

учените завиждат, че те се блъскат кат луди, с увредени тела за сметка на мозъкес, пък немат пари....... и си викат: дай да працакаме тъпите, богати копелета с ено "изследване". УВИ ПАРИТЕ ПАК ШЕ ТЕКЪТ КЪМ АМЕРИЧКИА ФУТБОЛ, ПРИ ВАС САМО ШЕ КАПЕ. Предимно от нато.

И с бокса не е по - различно положението.

Казах, Ще продължа напред! Сега, в Арменец арена идват "Круши" да изкарат за месец! БИЯ ГИ! Бия ги, безмилосно, а залата, реве, и ме мотЕвира! А тръгна ли по чужбина, идва и Спартана* с Два мед. екипа! Бойко, за тебе ме бият, Батка! Виж там да ми пуснеш пенсия?

Я тогава да питамеи нашите либерали пишещи тук-Хей вие играли ли сте хамерикански футбол защото май много е видно понякога от коментарите ви, а Щерев а ти ))) !!!???

Той Щерев си е с енцефалопатия по рождение и без американски футбол...

Ако пък Нилс Бор не беше играл най-обикновен футбол, кой знае какви още научни достижения щяха да стоят зад името му ...

Нилс Бор?! Кой е па тоя?!

Е как кой , ти не го ли знаеш "води" кулинарно предаване....ха ха ха !!!???

На Летните олимпийски игри през 1908 г. в Лондон, звездата на Дания е математикът Харалд Бор, играещ в копенхагенския клуб Академиск Болдклуб с брат си Нилс Бор, носител на Нобеловата награда за физика през 1922 г.

Всеки футбол уврежда мозъка. Особено на зрителите.

Хаааа епа те саси увредени от зародиша копеле.

Дори Бай Ганю е фин джентълмен на фона на американския футбол - любимата игра на "световния лидер"

Много други американски неща увреждат мозъка, футболът не е единствен.

и не само американски, безмозъчни ни управляват, за какво им е еег?? американският футбол обединява поне страстите на американците!

ОТ ОСНОВНОТО УЧИЛИЩЕ Е ПОВОД ЗА ГОРДОСТ ЗА ВСЕКИ КРАВАР АКО СИНА МУ СЕ БЛЪСКА КАТО КОЧ :)))

А БОБЪРИТЕ В КАНАДА СЕ УВРЕЖДАТ С ХОКЕЙ .... ВЪОБЩЕ АКО ВИДИШ НАЦИОНАЛНИЯ СПОРТ МОЖЕШ ДА РАЗБЕРЕШ КОЛКО ДИВА И ТЪПА Е ЕДНА НАЦИЯ :))))

На руснаците кой им е националният спорт?

Е, друго си е синът ти да се друса и да пуши и пие по заведенията, нали?