ЕК с контрамерки срещу US санкциите за Русия

ЕК е готова да предприеме действия, за да защити интересите на ЕС и енергийната и сугурност, ако бъдат засегнати от новите американски санкции срещу Русия

Обратно в новината

Коментари - ЕК с контрамерки срещу US санкциите за Русия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тия умрели риби в ЕС почват да мърдат, ама са толкова вътре в кюпа, че вече е много късно.

нечии интереси в ЕС ко требва да правиме? Ветър на червените медии относно руски поръчкови статии.

Сега е от ясно по-ясно. АМЕРИКА вече неможе да пуска боинги или украиците да мрът като мишки .право си казват ЕС ще купува жижен газ от тях - ми какво че по скъп -ние не трябва да даваме на Русия да продава своя газ в ЕС - ТО СИ НАШ -. КАЗА АМЕРИКАНСКИ ДЕПОТАТ ДНЕС. Т е своите граждани убиха в НЮ-ЙОРК ТА КАМУЛИ ДРУГИ НАЦИИ

бояришник и стекломой надо меньше пит ИВАН от МОСКВА Щото бръщолевиш като Лавров на дипломатически форум!

руски мечти..ха.ха цитирам: ЕС удължи икономическите санкции срещу Русия 28 юни 2017

"Новите американски санкции срещу Иран, Русия и Северна Корея противоречат на международното право заради екстериториалния си обхват" Започват да се усещат. Това не са санкции срещу Държави, а срещу фирми. А тези фирми са конкуренти на Американски фирми в Европа. Това се нарича протекционизъм.

Законопроектът за санкциите е такъв,че може човек да се усъмни в адекватността на американските конгресмени.Първо ,с този законопроект се бламира Световната търговска организация,второ американски закон придобива право за екстериториалност /нарушение на международното право/,трето ,отнемат се прерогативи на президента според законите на САЩ/Върховният и Конституционният съд мълчат!?/ и четвърто ,в един кюп се поставят Русия,Иран и Северна Корея с една уравнителна политическа мотивировка/абсурд от политическа гледна точка/и пето ,но не последно,законопроектът показва нагледно как САЩ газят Европа при нужда .Активността на тъмнокожата конгресменка Максин Уотърс ,известна със своето невежество ,може да бъде обяснена ,но другите!?Този законопроект по същество бламира американската демокрация,поне такава каквато я представят по холивудските продукции!?За здравомислещите хора -нищо изненадващо!

"Американският законопроект може да има непреднамерен ефект" много даже си е преднамерен , хем удрят по Pусия хем по EC , кое му е непреднамереното ?

Няма лошо. Щом фирмите ще спират сътрудничеството си с Русия, нека им изпратят "инструктори", за да бъдат подготвени от Руска страна. По американски образец..... :))

Споко, те сащ ако знаят какво им се пише на задниците, и сега действащите санкции ще отменят :))) РФ ще спрат да им продават ракетни двигатели, ще им отрежат космическите програми и да не казвам още как ще ги прецакат

Ало-у-у, Дир-а! Не пускайте подобни новини, че тукашното протесър се ошашави, че няма опорни точки по проблема. "Богатия ЕС" нещо бил зависим от Кремъл?!? Бихте ли им го разяснили, та белким осъзнаят, че богатия си остава богат и със, и без санкции. След това ги светнете, че Щатите искат русия за пазар на стоките си, щото трудно се избиват задължения от над 200 трилиона долара. Докъде стигнаха, а, пуделите грантови - демократи да цакат демократи!!! Така ще е, щото и Русия, и Китай се оказа, че са много голяма лъжица за каубойската уста.

С новите санкции Вашингтон се опитва да смачка ЕС като конкурент. Икономиката на ЕС тихо ще угасне като неконкурентно способна, ако бъде лишена от по-евтините руски суровини. Шах и мат в два хода! Като цяло лошо няма, ЕС като проект на глобалистите трябва да бъде "убит"!

Тая нощ нема да се спи...

Шило

Я, ЕК живна!

"Новата мярка на Вашингтон, разгърната в документ от 184 страници, е насочена срещу руския президент Владимир Путин и приближените му олигарси..." "...Глобални енергийни гиганти като Шел (Shell), Бритиш петролиъм (British Petroleum) и италианската Ени (ENI) може да бъдат засегнати от новите санкции на САЩ срещу Русия..." Излиза, че тия последните ги контролират руски олигарси!?! :)))

Вай, вай! ЕУ-то взе да са усеща нещо :) Га дружно налагаха санкции и Европата ги спазваше и търпеше загуби стокооборотът м/у САШ и Русия си растеше ;) САЩ сега ще го забият още повече на ЕУ-то /и на нас барабар с Европата/, но те си оставят вратичка - санкциите не важат за космическият сектор - НАСА и спътниците на Пентагона :) Защо ли ;)

Чакайте малко , че нещо се обърках: досега подкрепяхте с две ръце санкциите ( друг е въпросът , че под масата си въртяхте далаверите ) , а сега , когато ви бръкнаха директно отзад , скочихте ....що тъй ????? Няма ли да подкрепите вашите тъпкач.....пардон партньори отвъд океана ????

И сега няма да има тръбички за Турски поток, за тръбичка до България, а за газта от Александруполис тръбички ще достави USA.

а с гъзовото хъпче на БиБито к'во ша става? Ееей, няма късмет човекът - първо ЮП, сега ТП му спират пустите му шефове от Вашингтон!

Ще са балони със сгъстен шистов американски газ.

Това не е толкова че САЩ искат да смачкат ЕС, толкова колкото че не им пука кого засягат защото те нямат съюзници а васали. Ясно е че няма да засегнат ЕС защото в последния момент ще се усетат че тогава САЩ остават сами в света!

Ами сега? Когато силните в ЕС убиваха нашата икономика, не ги интересуваше нашето съществуване! Сега, когато удариха техните тлъсти интереси, Путин и Русия вече станаха приятели!

война между САЩ и Европа. Аз до сега си мислех, че ще има ядрена война между САЩ и Русия. Някой май ще хапне дръвцето.

Брандийски, Гошо, Как успя в едно изречение 2 грешки?! В следното изречение: "ЕК е готова да предприеме действия, за да защити интересите на ЕС и енергийната и сугурност." Първо, ако приемем, че изречението остава така, то става дума за енергийната Й сигурност, а не енергийната и сигурност. НЕЙНАТА енергийна сигурност, следователно използваме "й". Въпросът е обаче защо използваш женски род? ЕС е съюз, т.е. мъжки род. НЕГОВАТА енергийна сигурност, съответно в изречението става "енергийната МУ сигурност". Гошо, Гошо!

Гошко е училА български език в "Отворено общество"...

Сигурно и в НАТО ще се оправиш без УСА, а, умнико? Той Трумпуня и без това открай време иска да му плащате повече за протекциите, току виж рекъл след "контрамерките" вместо 2% 5%. Тогава да ти видя израженийцето.

САЩ,не е лошо да припомните не еврогейовете и Германия кои са всъщност без вас.

абцелютно! като израз на висша форма на демокрация да им припомнят! и още санкции(демократични) да приемат ХАХАХАХ! да ви серем на демокрацията!

Тези са се сбъркали тотално, дори не са за ..смях! А по отношение на пановете - освен да принудят поляците да му дръпнат един Нов Варшавски договор с мужиците - друго не ми иде на ум!

Този тумор наречен САЩ, трябва веднъж за винаги да бъде изрязан от лицето на земята.

А нас какво ни греят Американските Интереси? Те не съвпадат с нашите

митенце те не те греят, но зад лешников беше застанал виетнамската булка, докато първият прекратяваше ЮП, ако не помниш.

Това не са антируски санкции... това са санкции срещу всеки който не иска да спонсорира американската икономика;)