България ще праща повече военни в Афганистан

Българският контингент в Афганистан ще се увеличи с до 50 души, като бройката на военните ни там се очаква да достигне до 160.

Обратно в новината

Коментари - България ще праща повече военни в Афганистан | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

защитете българия достойно, акуу съ наложи и на ..Маркс Да живей НАТУ Да живей европската фУНИЯ

Всеки, кой как може тръгнал да прави кинти, гурбетчии във българска униформа!

Ааа не така -след това ще ги пишем че са умрели за родину такава е нашета простотия.

А Афганистан взе ли си обратно нелегалните мигранти?

...българските войничета ще служат в Авганистан, а сбърканите кравари ще ни охраняват границата с Русия, да не прескочи някой морето.... то 100 000 руснаци са на българска територия, ако рекат да скочат ще набутат краварите в черно море. Жалко за мисионерите в авганистан.... дано се върнат живи и здрави. Краварите бичат по 5-7 000$ на месец а нашите по 700-800 резил.... Има някой за дръвника, но .... все се отлага..... предатели и това си е ....

Нима на нашата изнасилена държава не и стигат сълзите от Кербала ? Толкова ли много сме обеднели, че е необходимо да припечелваме отново като подизпълнители на САЩ ???

американчетата си намериха пушечно месо даже и негротата им свидят

Предполагам че имат памперси и ковчези.

Ето къде ни трябва съвместимост с нато самолетиге, за това ни юркат да си взимаме Ф-16. Съвсем не за охрана на родното небе, където и грипените са идеални.

"Т ",като тероризъм ли ?

отиват там, в земята на бактрите, Афганистан, не за да умиротворяват тази страна или да постигнат някаква значима за България цел, а отиват за пари. Но въпросът към Каракачанов и другите управници е от кога на националния ни трибагреник официално се изобразява и националния ни герб?! Ако има такъв законов акт то тогава защо на националните флагове над държавните учреждения и ведомства няма държавния ни герб?! Всъщност отговорът е ясен, защото дори и знамето, на снимката, ни е бутафорно като цялата ни армия!!!

И какъв е кяра на обикновените българи ? Не на олигархията. Да ги хрантутят. Печелбари. Окупатори.

АФганистан

как, и от къде ги намирате тези идиоти ...че и 160 бройки ....

миналата седмица идва някакъв азиатоамериканец и бате Бойко го прие с големи почести и съобщиха, че са си говорели за разни али-бали, а то какво било, за мръсотия както обикновено.

А ковчези приготвихте ли.

Не бе сетне ще ги пишем за родината...за коя.

Абе у я ли търсим на някой в Авганистан.

Повече от половината на територията на Афганистан е под контрола на талибаните, т. е. на наследниците на създадената от САЩ подривни групировки за борба срещу тогавашните съветски войски. След изтеглянето на голяма част от американските войски от Афганистан, за да не се повторят срамни сцени от пораженията им във Виетнам, американски висши военни неведнъж са заявавали, че тази намеса в Афганистан е стратегическо, военно и финансово фиаско. Към него трябва да се добави, че също политическо и морално, за една въоръжена до зъби армия от професионални килъри. Възниква въпросът какви интереси отстоява там България, освен да се хареса на американците. Колко стотици милиони лева бяха прахосани досега, които можеше да се използват вътре в страната ни за здравеопазването, социални програми, обучение и много др. Но добре известно е, че Бойко III е една от най-правоверните марионетки в НАТО и Евросъюза и от него не може да се очаква по-мъдро решение, продиктувано от състоянието на държавата и хората в нея. За това е нужно друго качество на мислене, за което мозъчния материал на управляващите изобщо не е пригоден.

Срамните сцени от пораженията във Авганистан бяха след като Червената Армия яде бой до посиняване в Авганистан и САвецкия САюз се разпадна като загуби и Източна Европа която се присъедини веднага към NATO!А американците и съюзниците им са в Авганистан и ще бъдат за да изчистят страната и светът от безпросветният фанатизъм който искат да наложат примитивни ислямисти!И борбата им е много по успешно от този на разпадналият се СССР и на подържащата с оръжие талибаните Русия! А във Виетнам победи общественото мнение в Щатите!Не додоха на Путон да възстанови военната база на СССР там!А САЩ са първи инвеститор!

през 2001 година на "Северния алианс" над талибаните и установяване "контрол" над афганистанската територия от страна на войските на САЩ и съюзниците им само за една година двойно нараства производството и износа на наркотици от териториите с "демократично" управление и намиращи се под контрол на чуждестранните, предимно американски, военни формирования. Какво ще коментирате по тези и документално доказани факти?!

Ние какво търсим там е първият въпрос. Рамо до рамо с окупаторите на Афганистан? Ние не сме окупатори, нямаме си работа там. Превърнати сме в долнопробни слуги на САЩ, да им пазим маковите плантации за производство на хероин. За това са САЩ там. При тяхното присъствие, сравнено с това на талибаните, производството на хероин е нараснало повече от 10 пъти. Толкова за справедливите американски каузи.

Какви точно български интереси защитава нашия контингент в Афганистан? Да не би Афганистан да ни е нападнал? Крещящата истина е, че под американски диктат сме длъжни да участваме във техните кръвопийски операции и техните идиотски каубойски авантюри - тъй да се кажем да споделим техните глисти! А нашето колаборационистко управление защитава интересите на олигархията ни и авоарите си скътани на Запад. Колкото по-бързо завърши започналият залез на Америка толкова по-добре за нации като нашата, които нямат нито силата нито топките да провеждат самостоятелна суверенна политика!

Кичо

За БТР и пари няма за заплати на войниците също но за гастърбайтъри имало да крепят на краварите дедовия

Продажното правителство отново клекна! Сега остава да договори обмен - за всеки наемник от БА да получаваме по стотина афганистанци в замяна. Не дай боже някой от тях да реши, че и ние носим някаква вина за регулярното избиване на цивилни там по погрешка от натовците. Но когато си се продал и си продал националния суверенитет и независимост, когато нямаш армия и икономика, ще слушаш и ще изпълняваш. Е, поне историята ще ти отреди полагаемото ти се място в забрава и презрение на бунището си.

търси България в Афганистан? Няма пари за БТР-и, няма за туй, няма за онуй. за каквото попиташ - все пари няма. Ама за командироване на хора в Афганистан за по половин една година с колосални заплати- има. И то да бичат там караул и охрана. Виж, ако е да участват в реални бойни действия - иди дойди, поне ще научат нещо. Ама тогава и мераклийте и "бабаитите" веднага ще секнат. Защото талибаните на дремят и като нищо ще нанижат първия "кефир". Ето затова няма пари за жизненоважни неща..

да дирят там българските момчета, това не е нашата война

Сигурен съм, че правителството довчера не е нзаело, че ще увеличи броя на бълграските войници в Афганистан. След като им заповедта им е била сведена от американското посолство решили да не се дърпат.

Да не забравят да пратят целия Генерален Щаб, така и така тук от тях полза няма. Нито границата се охранява, нито в градовете и селата има някаква сигурност....Това е резултата след 30 години преход.

Как така бре ? Границата ни се охранява , та пушек се вдига ! През нея НИЩО не може да премине , освен разбира се БРИЛЯНТНО организираните от НФСБ - ПЪЛЧИЩА ОТ ТАЛИБАНСКИ ПОТОЦИ !

България ще праща все повече НАЕМНИ УБИЙЦИ в Афганистан ! Или ПУШЕЧНО МЕСО , ако предпочитате ... Еееееех ... Няма я вече Добрата стара БНА , къде служехме за честта на родината си ! Сега сме част от North Atlantic Terroristic Organisation , известно повече като NATO ! Колко прекрасно и колко демократично ! Нали ???

Поне девет изтребителя Ф 16 ще ни подарят ли срещу българското участие в Авганистан??? Руснаците миналия месец подариха Миг 29 на Сърбия! ние по балами ли сме от сърбите???

Какъв подарък бе?Шес стари бракми срещу 240 милиона долара за ремонт в руски заводи!Жив обир по руски!

А Афганистан ще ни праща повече афганистанци и талибани.Никаква работа нямаме там,абсолютно никаква!

Някой ще ме светне ли, Кой плаща? Заплати, оборудване и т.н.? НАТО ли плаща или аз?

ами бръкни си в джоба и ще разбереш!

Та ние като бяхме под съветско и СССР воюваше в Афганистан , та тогава ние нямахме контингент извън България, а днес като девойка от околовръстното сме готови на всичко ...

Да ще даваме по няколко стотин милиона в повечко и ще изпращаме българи срещу главорезите, за да могат американците да си въртят бизнеса с хероина в по-благоприятна обстановка, вероятно и по-ниска покупна цена.

Кога да очакваме ковчезите?

Да се чете: България ще праща пушечно месо в Афганистан, защото са ни в повече младите българи и ще ги даваме курбан, за да угодят нашите управляващи на американците!

Участието на БГ-контингент решава единствено личните интереси на българските сервилни марионетки и никакви национални!

Предлагам всички афганистански мигранти да ги обучим за войници и обратно в Афганистан да си защитават родината, защото това си е тяхно задължение, а не наше.

Мисля, нещо си се объркал! Ние не пазим Афганистан, а американците в Афганистан, т.е. нашите войници са там по искане на САЩ-НАТО е само "обвивката" ! Още повече, че самите афганистанци не искат да ги пазим!

Защо Българската армия е в Афганистан??? Какво българско защитаваме, за какво българско воюваме??? Защо нашата най-бедна държавица прахосва милиони в Афганистан??? Някой може ли да ми обясни???

Малко хора знаят че НАТО,даже плаща заплатите на афганистанските военни,оръжие.САЩ платиха 1 милиард долара за 30 бр.руски хеликоптри и набутаха всички други да плащат останалия масраф.Да ни са честити новите разходи под вещото ръководство на Бойко -тиквата васала на САЩ.

Кому е нужно.Каква работа има България в Авганистан??????????????????

аФганистан ..!

А какво получава България в замяна ?

Ху бе ху

България получава суджуци от Добрич !?????!!!

Млади и здрави афганци за изхранване

Ами да праща,БГ си оправи нейните проблеми сега ще вдвори ред и в Авганистан

Какъв ли го търсим там!

четвъртит, без калъфф!

България НЯМА интерес в Афганистан, но понеже сме проста и сервилна нация от дупедавци, правим каквото ни се нареди, всички знаете откъде !!

Прости и сервилни , също малоумни и алчни в България са само управляващите от всички десени и разцветки , избрани до един от смрадливия електорат . Нацията е съвсем друго нещо !

И защо трябва да има военни в Афганистан? Кой иска да си осигури безпрепятствен път на наркотиците? А българските военни ще охраняват точното изпълнение на пратките.

Те за това беше дошъл онзи ден помощник-заместник на някъкво министерство на сащ да "дускутира" нещо с баце слънцето.

Прав си. Тоя тайландец Хойт Ий е бившият резидент на ЦРУ на Балканите. ЦРУ контролира транзита на хероина от Афганистан през базата в Косово.

Главнокомандващият държавен глава едва ли би изпратил нашите легионери в Афганистан. 50 калпака колкото да охраняват лагера си, а България е разграден двор, но "правителството"!? е под командването на 7-8 подсекретар на държавният департамент познайте на коя д-ва?

От къде пари? От тези 26 млрд. за, които вездъщият каза, че сме като Люксембург ли?! Само не разбах по заплата ли, по покупателна способност ли, по какво точно! И каква работа ние имаме в Афганистан? За да има извинение да ни заливат с талибани прикрити като бежанци ли?

Харно, че пращате и там, но оставете някой и друг и тука, у нас си, за цяр.

За болните деца пари няма, но сигурно за Афганистан за 10 години сме потрошили минимум половин милиард! А на всичко отгоре храним и млади афганистанци у нас! Продажници и безродници!

Огромни военни бюджети, супер модерни армии. И накрая НАТО иска от България да спаси мисията му в Афганистан...

Дотук всички коментари осъждат решението. Всички подкрепят коментарите, съответно никой не е с несъгласен с изказалите се. А за правителство ? Странно за форум !

Въпросът "А за правителство?" да се чете след "Станно за форум !"