Кола с газова уредба гръмна в движение, шофьорът загина

Шофьор е загинал, след като автомобилът му се е възпламенил по време на движение, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Благоевград.

Обратно в новината

Коментари - Кола с газова уредба гръмна в движение, шофьорът загина | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Проблема е много по-дълбок и се дължи на фиктивни годишни технически прегледи. Това всеки го знае. Ако в България имаше технически прегледи, каквито има в Германия, то 70% от колите щяха да бъдат спрени от движение. Един друг проблем е голямата простотия сред населението. Материала е прост, както казват някои политици. Има коли, които самите производители ги произвеждат с газ. Но най-вече с метан. А с колко автобуси на транспортни фирми имаше проблеми през годините? Спомняте ли си? И как изобщо тези получават разрешение да превозват хора? ОТ ИА "Автомобилна Администрация" спят ли? А колко случая на задържани за корупция от ИА "Автомобила Администрация" имаше? От тази агенция се контролира целия транспорт, както и техническите прегледи.

"Избухнал е пожар в лек автомобил "Фолксваген Голф"..." На снимката ми прилича да е пасат или джета ама не и голф!!!

Снимката няма нищо общо със случая. Виж околните дървета. Очевидно е правена през зимата.

Ами то си пише под снимката "сн. Архив" ама кой да види...

Много интересно защо в САЩ или Япония не слагат газови бомби на автомобилите? Тъпаци!

Няма друга такава смешна държава, която да стимулира гражданите си да ползват самоделно преработени коли-бомби.

Явно не е бил с евросонда на бутилката. Иначе клапанът й щеше да спре газа независимо къде се е появил теч по трасето.Доколкото си спомням евросондите са задължителни в България от 2005год.

Ако ви е страх да карате на газ, дизел или бензин то решението е просто - магарето и каруцата. Като се напиете е достатъчо да влезете в каруцата, а магарето си знае пътя до дома дори и в тъмното. Проблеми никакви! :)))

Тия самоделки на газ минават ли изобщо на периодичен контролен преглед дали специално монтираните уредби и инсталации са грамотно направени и отговарят ли на всички норми за безопасност? Според мен контрола по газовите уредби и монтажа им трябва да е отделен от техническия контрол на автомобила и при проверка на пътя да се проверява паспорта и на двете! Всички таксита са на газ и всички са разбирачи и ровят по тях. Яка ни душа.

Тия които карат автомобили с газова уредба не бива да си правят никакви илюзии и трябва винаги да са нащрек. Описаният случай се среща сравнително рядко. По често става следното: При катастрофа,почти винаги се получава заклинване на вратите вследствие на деформацията на купето и едновременно с това утечка на газ и искра.Експлозията е мигновена, а излизането от автомобила е невъзможно. Затова винаги имайте едно наум. Много често икономията от гориво се заплаща твърде скъпо.

Бутилките задължително трябва да имат дренажна тръба за извеждане течеовете на газ навън.

Чупите тъпомера!

Това не е от газовата уредба , а от бутилката, явно е била заредена догоре. В такива жеги най-добре да се зарежда до 1/3 . Асфалта е много горещ и предизвиква голямо разширение на газта, нараства налягането и бум.

Олеле! Как асфалт на 20 см извън превозното средство ще загрее нещо, което е на 20 см вътре? Имаш ли бегла представа на какво налягане гърми газова бутилка. А този втечнен газ да не би да го мислиш за несвиваем от налягането?

Колата на снимката е "Пасат".

че, пише (сн. Архив), т.е. не следва да е колата, която се описва в статията. Щом тялото е хвръкнало настарани, то следва да са деформирани вратите и задният капак, иначе няма как. Тази на снимката, просто се е запалила и е изгоряла. Запалила се е в двигателният отсег, собственика е вдигнал капака, при което при притока на кислород се е разпалила.

От дизела по-добро няма ама с тия екоизгъзила направо ще го забранят

Няма, за трактори.

обзалагам се, че т.нар. кола е руска, а газовата уредба - и тя руска.

И по специално комунистически, нали?

абсолютно

Ако бяха руски, колата дори нямаше да успее да тръгне на път, по простата причина че нямаше да може да запали.

АхаА , .. водачът е направил,,второ запалване,, ..на цигарата!?

Не знаят дали е бил собственика, но знаят как е станало!!! Брей, големи специалисти станахте!

по принцип за да се запали една кола не е задължително да е с газ, палят се заради неизправности по електрическата част, ако просто има теч на газ тя се разсейва, особено в движение, демек ако няма искра няма как да се запали и да гръмне, питайте някой от пожарната как става, не четете неграмотните драсканици на неграмотните журналисти и на тия, дето "на всяко гърне миродия" слагат и коментират ли, коментират...

Ако течът на газ е вътре в купето, ще се разсее друг път.

ама вие, по тази логика, като искате да отидете в москва, няма да хванете самолет, защото някои самолети падат. пеша ли ще ходите до москва на инструктаж?

Ако трябва - и пеша !

Никога няма да сложа бомба в колата си, колкото и евтино да е.

Преди бая години се убедих "наживо" каква бомба е газовата уредба. В Несебър съм на море около 20-22 годишен млад дихател с мой авер на бунгала... ПешАходец,с влакчето от София,та там-нема пари за бензин за Ладата... Та тъкмо сме се прибрали от обяд в страшната жега и сме полегнали,да попремине и пак на плаж. Чувам до паркинга чуруликат час по час игралните автомати... Изведнъж СТРАШЕН ТРЯСЪК!!! Все едно удари бомба. Като тапа изхвръкнах от бунгалото.Откъм паркинга глъчка,тичам и аз натам... Та там на едно Пежо 205 газовата бутилка му обърнала покрива с хастара наобратно върху предния капак! Калниците се бяха раздули като тунинговани, а задното стъкло никой го не знаеше къде е! Газовата бутилка буквално се беше разцепила... Имаше наоколо 2-3 коли със счупени стъкла. Хората слисани бяха излезли от ресторанта и обясняваха на дошлите полицаи как си заредили до София бутилката догоре,че други газстанции по път нямаше,и влезли да обядват. Ама правили някакви "магии" та бутилката да събира повече газ... Полицаите мълчаливо клатеха глави-Това-казва единия-ако беше станало в движение... жегата нагряла въздуха в колата,затворена... Абе жива бомба. И оттогава съм си решил за себе си-никаква газ... Нямаш пари за бензин-ходиш пеша.Макар че вероятно новите газови уредби са в пъти по-сигурни.

Значи тези хубавци с пежото са бърникали газовата бутилка и са я напълнили до горе. Причината за експлозията е човешката простотия. А за съвременните АГУ прочети повече и ще се убедиш,че ако са поставени в оторизирани сервизи няма никакъв проблем. Имат много сигурни защити,икономични са и много по-безвредни от бензина и особено дизела.

Преди бая години взривиха един от кримиконтингента в Челопечене. На задната седалка на автомобила беше избухала бомба, по оценка на сапьорите около 2 кила тротил. Автомобила беше сцепен на две, шофьора беше излетял на 30 метра напред, а 50 метра назад беше газовата бутилка жива и здрава. По думите на тия дето бяха дошли първи близо 2 минути е фучала докато изпусне газта. Това при условие че на 30 см от нея е гръмнала бомба. Така че причината не е газта че била опасна, а некадърното боравене с техниката. За да гръмне газова бутилка или трябва да е напълнена догоре или газ да изпуска като за световното. И при условие че пропан-бутана смърди та се не трае трява въобще да нямаш обоняние за да не го усетиш. А дизела бил безопасен ама друг път - да избие тръбичка за високо налягане и му трябва много малко да изгори като факла за секунди.

Щяла да избие тръбичка за високо налягане... Първо, никога не може да избие и второ колата ще угасне веднага.

като не знаете кой е бил в колата - потърсете собственика, толкова ли е трудно ?

неграмотник

В Русия на колите с газово на задното стъкло ими триъгълник с удивителна и пише -ОСТОРОЖНО ГАЗ!

А в България виждал ли си как е?

Живи бомби са си с тези газови ,затова и не ги пускат на закритите паркинги.Трошляци вмирисани на газ

Не ги пускат заради друго ! Ако газова изпуска газ никой няма да разбере и в затоврено постранство газа се събира и тогава си запали цигара и гледай какво става , но това вече няма нищо вече с колата , а със газа :)

тъпи джурналяйки! водача и колата изгорели-документити ???

Да бе, не усетил миризмата, то мирише та не се трае, тоя сигурно е бил с яка хрема за да не усети теч на газ. Сигурно е спукал газов маркуч и някоя искра под капака е свършила останалото.

русофилите, сложете си газови уредби, да засилите пазара на газ от русия..

То за умствено ограничените е близко до акъла че колата на газ (пропан-бутан), се движи на природен газ (метан) от Русия. Абе дори се чудя що написах този коментар той аркадаша така и така няма да разбере, ама нейсе.

кажи му русофил и не го обиждаи повече.

Ние си кюткаме на бензинче. ГАЗТА е за цървули като гебе!

Тези, които са карали зад него, яко са се изкефили - гърмежи, хвърчат тела, мотори, бутилки .... - дано да е имало някой с видеорекордер да постне във ФБ!

"Ритни камбаната с финес" - имаше преди време такъв филм.

Загинал, но поне до последно е карал екологично по-чиста кола. До всички еколози и загрижени за въздуха - яхайте само возила с газови уредби, за да се възнесете по-бързо в мечтания чист и по-добър свят!

Apollony

Господин, РъсяМозък, не караме коли на ГАЗ, защото е екологично, а защото е малко по-евтино. Колкото до опазване на околната среда, съм сигурен, че благодарение на усилията на някои хора, БЪЛГАРИТЕ ще сме умрели далеч преди предвижданите катаклизми и загиването на планетата, на която живеем.

Я па че сложим газ 120 октана на Ловатото, че да ми върга огин от аспуха :)

На Дир-а всичко му е фалшиво. А най-паче снимките. Те винаги са "От архив" и нямат общо със съдържанието на статиите.

Заслужава ли си да си сложиш газова или метанова уредба?!

Това се случва със самоделките, старите и не сертифицираните газови уредби, а и кой знае къде си е направил и техническия преглед на колата.

Мой познат преди години изгоря така на Тракия в чисто нова кола премиум марка с традиционно гориво.... Просто колата се запалила в движение... фабричен дефект в горивната система, колата е била на по-малко от 10 хиляди км... никой не е застрахован!

Пушенето убива по най-различни начини...

Тютюнопушенето вреди на Вашето здраве. Конкретен пример.

Не бързайте да плюете газовите уредби!Не се знае още,какво е предизвикало експлозията!Това е работна хипотеза!Може да е бомба или друга причина!През соца,когато газовите уредби всеки сам си ги слагаше и всяка кола с газово миришеше на 5 м.,нямаше експлозии,сега с модерни газови има!Друга е причината!

демек ако искаш да убиеш някой просто му монтирай газова уредба. Дрън-дрън, бла-бла!

Нищо не разбираш. Не се обаждай. В Италия и Полша, а и не само там се карат най-много автомобили с газови уредби. Но там се спазва някакъв стандарт и всички са сертифицирани.

собствениците на пасати да съдят сайта за уронване на репутацията....

Тази кола е горяла отпред назад и огънят не е стигнал до багажника.Не е имало и взрив на бутилката-багажника си е здрав, така че колата е от друг случай.

пише си, че снимката е от архив, Шерлок

:-((( Не знам колко е икономично да караш на газ. Не знам колко е ЕКОЛОГИЧНО . НО ОСТАВАМ С ВПЕЧАТЛЕНИЕТО ,ЧЕ Е ОПАСНО. зА ТОВА НЕ СИ СЛАГАМ ТАКАВА "БОМБА" В БАГАЖНИКА. Като сложиш на кантара : - цената на уредбата. -цената на монтажа. -периодичните прегледи/ за да е изправна/. - предполагам и по-бързо износване на двигателя. - И ПОСТОЯННАТА МИСЪЛ В ГЛАВАТА ,ЧЕ МОЖЕ НЯКОЙ ДА МЕ НАТРЕСЕ ОТЗАД И ДА ГРЪМНА! Честно казано не съм от страхливите ,но това чудо... Не смея!

Преди дни изгоряха няколко бензинки и пътниците им също изгоряха. Бензиновите пари са взривоопасни. Най безопасно е с дизел в това отношение, ама там се тровиш бавно но постоянно. Мен ако питаш най-добре е на Метан. Изглежда опасно, ама не е повече от всичко друго. Бутилка за метан не може да гръмне и при катастрофа. А метана за да гръмне трябва продължително време да се смесва с кислород, а и мирише на пръдня и няма как да не усетиш. Най-опасен е пропан-бутана- заради ниското налягане бутилките са тънка ламарина, а възпламенимостта е сравнима с тази на бензиновите пари

Благодаря ,но... все си имам едно на ум! Може би съм свикнал с рисковете от бензиновите/ дизела-ясен/ ,но си ме е страх от газовите! А дядо казваше: - Най ме е страх от тия ,дето не ги е страх! Все пак -жалко за момчето!

3евзек

Метанът няма мирис. В пръднята миришат серните съединения.

е не е тъй, хем е много по-тънко хем е еко просто трябва да отидеш на приличен авто сервиз да монтират "бомбата", иначе може да се окаже настроена за вертикално излитане, както в случая с тоя "труп". относно износването, да няма доживот да я караш тая щайга, има коли които вървят по- добре на газ отколкото на бензин.

"има коли които вървят по- добре на газ отколкото на бензин" Ти си голям "специалист" бе. Това сега ли ти дойде "отвътре", ако е така що не се изпърдиш ами дрънкаш глупости.

Гръмнал е защото газа е бил руски.

НА ТЕБЕ ТИ Е ГРЪМНАЛА ГЛАВАТА

Имаси, кога успя да се овъгли тоя труп при положение, че изхвърчал от ударната вълна??? И това на снимката не мяза на голф, не.... мноого несъотвествия

За нашата журналистика не е проблем да ОВЪГЛИ човек едва ли не преди да пламне огънят ... "Според първоначалната информация е имало изтичане на газ, а водачът без да подозира е запалил цигара и ПОСЛЕДВАЛИ ЕКСПЛОЗИЯ и ПОЖАР. ОТ УДАРНАТА ВЪЛНА ОВЪГЛЕНОТО ТЯЛО на шофьора е ИЗХВЪРЛЕНО в полето встрани от пътя". УДАРНАТА ВЪЛНА е мигновена проява на ЕКСПЛОЗИЯТА - кога успя да се ОВЪГЛИ ТЯЛОТО на шофьора?

Брех че ти личи - "пожарникар" си ! Първо се възпламенява обгазената зоната, което си е пожар. В следствие на пожара газовата бутилка се нагрява и експлоадира. Първото възпламеняване, също е било експлозия според мен, щом е убило водача, но не е имала мощност като експлозията на съд под налягане.

Коментираш фантазиите си, а не съобщената информация.

.."що ми искат 300 лева за монтаж тея изедници?! Баааа! С братчеда ша я укачиме за 2 часа. Той е монтирал газов котлон на тъщата и знае"

И у сервиза така казаха..за 300 лева

Цигарите са полезни , ама мнооого полезни!

Доброто в трагедията е ,че е сполетяло само него! Мир на праха му!КВО ПРАЙМИ ако я палне тая цигарка на някой светофар!!???Къде е слагана тая газова уредба, кога е минавала на преглерд , при кого и т.н...Идиотия до шия

Прегледът намалява риска, но не го елиминира.

Под снимката има и нещо написано, но нали си тиква....

Газифицирайте се, газифицирайте, и домовете, и колите, и обществените сгради, абе въобще всичко, колкото повече, толкова повече, важното е да пълните нашите гуши.

Дааа, дай да се тровим със саждите и канцерогените от т.н. супер "екологични" дизели!

Седана аналог на Голф е Джета или Венто, НО ТОВА МАЙ Е ПАСАТ.

Запалил цигара ... и отлетял в по - добрия свят...

Бедността в България и особено в малките населени места води до това! Този таралясник е сигурно десета употреба и се е движил на магия! Абсолютно занемарен от към подръжка! Като този има много цъкащи бомби, които возят деца и семейства!

А тези които бачкат на запад и си купуват здрави БМВ, Мерцедес, Ауди и др. и се трепят всеки ден защото летят с 180+ , тях как ще ги класифицираш?

оня компир от Самоков - на Боци Фандупката веднагически да спер газовите автобуси в София!

само селенията като теб ги сполетяват такива благини....и твоя ред идва

Пушенето убива.