КРИБ осъжда нападението над Иво Никодимов

КРИБ изрази дълбокото си възмущение от акта на безпричинна брутална агресия и нападение срещу известния и уважаван журналист от БНТ Иво Никодимов.

Обратно в новината

Коментари - КРИБ осъжда нападението над Иво Никодимов | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо се вдига толкова шум когато са нападнати известни хора( нотариуси, журналисти, бизнесмени...)? Защо обществото не се задейства при нападение на обикновени хора? Когато преди Нова година мен ме нападнаха, пребиха и ограбиха никой не разбра, а от полицията ми казаха, че не съм единствен случай. Точно тогава в много квартали на София са били нападани и пребивани и ограбвани много жени по един и същи начин, но никой не разбра, само пострадалите.

Защото българинът като цяло е на мнение, че битият си го е търсел. Защото българинът одобрява насилието. Проявява разбиране към този, който бие. Кефи се на силните, които могат да бият.

а ЛГБТИ кога ще осъди нападението???

.... защо не си гледат работата за увеличаване доходите на техните работници ! Проявяват гражданска събест когато не ги питат, а същевременно крещят, че доходите на хората трябва да бъдат намалени.

Аман от глупотевица сякаш той е единствения пребит ограбен измамен. Нека да се оправя ама сега да очаквам синода и мюфтията ли да излезне след като тия криб много са се загрижили,,Когато журналистите не спират да са подлоги на властта няма начин на някой да му избие чивията като ги слуша как на черното викат бяло..

Вчера жената най брутално ме наби за да ми ограничи свободното слово (да не я пцувам). Къде са КРИБ, МВР и всички медии да ме защитят???

С право КРИБ са се притеснили - този системен рабовладелски терор един ден ще доведе го обръщане на насъбираната агресия от маргинилизираните роби.

защо пък КРИБ взе отношение и то точно за този педал, кота КРИБ са взели въобще позиция по подобен случай? В България всеки прави това, което не му е работа, може би полицията ще вземе да оправи заплатите на работещите в бизнеса и другите неуредени права на работниците.

Лошо впечатление прави мълчанието на посланици като тези на САЩ, Франция, Германия, Нидерландия. На фона на поведението им преди 2-3 години, показателна е липсата на реакция от тяхна страна на епидемията от побои, обхванала България през последните 2 седмици. Тя е знак за мълчаливото съгласие на въпросните посланици с позорни (но удобни за шефовете им) практики, превръщащи се в начин на управление на приелата ги страна.

Преди много години жертва на брутално нападение стана журналистката Анна Заркова от влиятелния по онова време вестник "Труд". Тогава имаше адекватна остра реакция на нейните колеги от останалите медии. Не толкова отдавна, през 2015 г., беше пребит журналист от Айтос. За съжаление, тогава нямаше никаква реакция. Може би, целта беше избягването на непредвидени реакции на нетърпимост към очевидно планиран побой на друг журналист, нанесен малко по-късно (вечерта на 25-и октомври 2015 г.) на централна улица в София. Закономерно, в началото на 2016 г. последва побой и над журналист от Поморие... Обнадеждаващо днес е, че този път няма коментари на викторниколаевци и други набедени журналисти, изразяващи, както на 25.10. 2015 г., "разбиране" към извършителите на побоя. Дано това стане начало на завръщане на българските журналисти към нормалността в тяхната професия.

КРИБ са мръсни ченгета, който трябва да бъдат пребивани като това педалче.

компетентните органи да установяват дали побоя е бил без причина ....ако няма причина биячите са явно с диагнози.....кой обаче е виновен тези с диагнозите да са по улиците ???....а иначе от криб са нещастници ....видя се и по повод разправиите с клас прослужено време .....

Сега, това имало ли е причина за побоя може и да не стане ясно. Това не е означава, че не е имало, може просто да не иска да си каже човечеца. Я си представете, че е предизвикал с нещо, или по-лошо, заради някакъв платен репортаж в ущърб на някого, за което да му е платено. Как да си признае. Не казвам, че е така, а че е възможно да е така и полицията трябва да разгледа всички възможни варианти, но я ми кажете колко поръчкови действия са разкрити от полицията през времената на прехода? Само ако са кокошкарски, иначе си остават неразгадани.

се възмущава точно сега така дълбоко - Бога ми не разбирам. Мисля си дали не е да ни постави в недоумение, да си размърдаме мозъчните клетки и то без резултат, защото няма причина, но може и да има - по-добре късно, отколкото никога.

масирано присъствие на униформени. И ненормалните биячи точно при това присъствие ще бият ха-ха. Това показва тъпотията на милиционерите, пардон полицаите. Едно време имаше много вицове за тях, ама сега като се наричат полицаи те и техните отрочета някак не иде да ги осмиваш, въпреки че заслужават повече.

Може да са пъти, а може да се правят на тъпи, щото тъпите им шефове ще ги изволнят. А от друга страна по-лесно се живее като се правиш на тъп,няма да лъщи простотията на шефонете им, които и те от своя страна се правят на по-тъпи от висшестоящите.

тези от КРИБ колко пъти осъдиха "остро" случаите на пребити и убити баби и дядовци по селата? А биячите може изобщо да не са познали Иво Никодимов. Ако бяха пребили Иван Петров, напр.?

жалко, че са го били само защото е невзрачен и хилав. По-добре щеше да бъде някаква наказателна акция за негово изказване. Страхувам се да не стане мода както селфито. Има толкова младежи, които се чудят какво да правят.

Не гледам кой знае колко телевизия. Иво Никодимов ми се губи, не мога да се сетя негови репортажи да съм гледал. А може би и той е лице зад кадър. По принцип съм против саморазправите, така, че априори осъждам и тази над него. Също така много добре зная, че държавата ни по никакъв начин не се старае да прилага законите си еднакво към всички свои граждани (в това определение влизат и жителите на селата). Та съм много изненадан, как така КРИБ реши да осъди точно тази саморазправа. КРИБ не научиха ли за многото нападения над лекари? Колко от тях осъдиха? КРИБ не разбраха ли, че преди два дена един циганин се опита да прободе в сърцето полицай? Криб не научиха ли за нападението над децата в Асеновград и за последвалите още няколко цигански нападения? Дори за трагичния инцидент в Катуница не научиха ли? Това бяха все случаи на насилие с много по-тежки резултати от това над Иво Никодимов (моля, той да ме извини!). Как така КРИБ прогледнаха за точно този случай, а за останалите бяха слепи? Питам, отговор не чакам, аз го знам. Също така знам, че ако ми отговорят, няма да ми кажат истината.

че крушката си има опашка е ясно, но не е това начина за уреждане на сметки!

КРИБ осъжда категорично нападанието над журналиста, но пак настоява добавката за прослужено време да отпадне.

а нас обикновените всеки ден бият и убиват и нищо. Дано ги хванат и не мисля че този журналист е повече от мен, повече от студентката убита от клошар лежал за убийство, повече от момчето убито в същия парк от българче от известно семейство. Просто искамв да знам как ще ги накажат.

Тия от криб да не се месят в чуждите дела а да подобрят финансовото състояние на бачкаторите. Минималната работна заплата ще прогони и малкото балъци останали да им работят и ще трябва да нахлуят дцапанките за малко момченца от Бахамите да ги доведат /ако се хванат/ да им работят. Щото така с подобно експлоататорско мислене от 18 век ...

Що? Не се ли сещате? Важното е случая да се раздухва и да се манипулира населението. Цялата руска агентура е на бойна нога за тормоз над НЕБЛАГОДАРНИТЕ БЪЛГАРИ.

Що каза, че нещо не хванах смисъла?

Не може да има причина за подобна саморазправа. Никога не съм имал високо мнение за качествата на Никодимов, но журрналистическите вини и грешки не се наказват по този начин.

Те пъккакви сав случая?? Аз съм за да се даде гласност и на съюза на БАНИЧАРИТЕ, РАБОТЕЩИТЕ в градския транспорт и ОБУЩАРИТЕ. ЩО ПЪК НЕ!?

Има едно нещо, наречено Обществен ред. Има си наредби за осигуряване на обществения ред. Ако това нещо се съблюдаваше ежедневно и безкомпромисно, всякакви други по-нататъшни ескалации щяха да бъдат пресичани още в зародиш. Така, че драги, вместо да се възмущавате от безпричинната брутална агресия, веднъж се възмутете бруталното полицейско бездействие. Вижте ни новините. Три-четири пъти в годината се съобщава, че ще има полицейска акция. До къде я докарахме. Обявява се, сякаш иде Нова Година! И са прави, де. Полицията е на улицата и следи за обществения ред по-рядко от официалните ни празници.

Май този ще излезе, че не е бит безпричинно. Някак е странно точно КРИБ толкова да го хвалят и жалят.

Докога заплатите в химическите фабрики на домусчиев ще са колкото калпавата охрана във фабриките - смотоляват се и нищо не работят, а заплатите им са откъснати от поллагащото се заплащане на работниците в предприятията? Няма ли някаква диференциация? И едните и другите са с нищпжна разлика в заплащането. При работници 400, охрана 100, коитио по цял ден се шляят и чакат някой да ги носи на гърба си. Вижте подобни заводи в ирландия и Дания... Там положението, а и заплатите са нещо различно.И буди доста въпроси.

Сигурно са чували пиказката за игривата мечка...

Много по-важно е, че КРИБ осъжда безобразно високите заплати в България и се бори за тяхното намаление!

Без причина !? А ако има ?