Кардинал Пел отхвърли обвиненията в сексуални посегателства

Ватиканският кардинал Джордж Пел не се призна за виновен пред съда в Мелбърн по обвиненията за сексуални посегателства в миналото, предадоха ДПА и БТА.

Обратно в новината

Коментари - Кардинал Пел отхвърли обвиненията в сексуални посегателства | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако вече не може, това не смегчава ли вината?

Принципно за преастъпления който се откриват в настоящето давността започва да действа от момента на разкриването им, независимо колко време е минало, обаче съда се произнася по действащия закон от миналото когато е извършено деянието. Това е на базата на скромните ми познания по право като икономист.

Като католик се надявам цялата истина да зилезе на яве и ако има виновни да бъдат наказани подобаващо. В католическата църква има механзми ако тези хора имат сериозни проблеми да им се помогне, но те трябва да са изключително честни и добросъвестни в своето поведение. Когато това не се случва и вината пада изцяло върху църквата това е много често несправедливо.

Като си католик, иди питай папата откога не е имало Кръстоносен поход.

Има си причина да няма. Походите са пряват на базата на тамплиерското движение което е имало за цел да защити вярващите по пътя им до светите земи. Това се подкрепя тогава от папите и тази идея се разширява до идеята тези земи да бъдат освободени от неверниците. В момента проблеми за изповявадването на християнстовото и посещението на светите земи от християни няма. Пък и преди всичко трябва да се търси дипломатически решения, а не воени, все пак християнството е религия на мира.