”Локхийд-Мартин” ще строи орбитална лунна станция

Американската компания "Локхийд-Мартин" ще се заеме с построяването на прототип на жилищен модул за орбитална станция над Луната.

Обратно в новината

Коментари - ”Локхийд-Мартин” ще строи орбитална лунна станция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Безспорно добро начинание . Все пак батериите на графен , на които всички автомобилни конструктори залагат големи надежди ( грабат) , могат да доведат до нова ера. Голямата им специфична мощносt и специфиchна енергия (1Kwh на кг) , може да направят електрическата тяга приоритетна, ако преди време беше коментирано че йонните двигатели били 10 пъти по - ефективни от химическите. Но при тях оптимална скорост на яоните е 30 км в секунда. А ако турбопомпата се захранва от елетродвигател в перигея на земната орбита , вероятно би могъл да се конструира лек маломощен ракетен двигател със скорост на работните газове 8 - 11 км в секунда , работещи с 100 % кпд.(обикновенните ракетни двигатели имат максимален кпд към 64 %) и това би било още най малко 10 пъти по ефективно от йонните двигатели. И високо температурни , и ефективни соларни панели , захранвани с лазер допълнително , могат да направят революciя в междупланетните полети.

Йонните двигатели пестят гориво , но това става за сметка на времето година или повече за ускорение от първа до втора космическа скорост и след това за корекци и допълнителна скорост. А този метод за който споменах ( мисля че експериментират в Австралия или Нова Зенландия с такива двигатели) пести време и пак се пести гориво. По този начин може да се използува няколко пъти соларната инсталция или друг източник на ел. енергия. Ксенон най вечe използуван при йонните двигатели е скъп и рядък газ. Е можело да се използува и аргон , но с по - нисък кпд. Сега при работа на йонните двигатели по време на цялата траектория за да се стигне от ниска земна орбита до ниска лунна орбита е необходимо над 7 км /сек делта v вместо около 4.2. Новите твърдотелни батерии , позволяват да се работи около перигея и товa исисква вече по млко делта v. Освен това може да се използува както ел. енергията така и химичната и тягата е по -голяма - по нисък перигей . И ако скоростта на газовете е равна на скоростта на кораба в перигейa 100 % кпд.

Акциите на Лего литнаха до небесата.

Измислил го е руснака бреей

Тц,тц,тц!Трябваше да дойде Путин след периода на гласност и перестройка и да ни ,,светне",че всъщност американската програма ,,Аполо"е била лъжа на която даже върлият враг на САЩ СССР е вярвал до последно?И чак сега Путин който без съмнение е суперчовек във всяко едно отношение като съветски ръководител ни ,,дари"истината за ,,краварските лъжи" за програмата Аполо!

Руснаците имат по-важен приоритет от Космоса - връщане назад към Средновековните суеверия и мракобесие. Редят се на огромни опашки а поклонение пред 'ребро на мъченик' (по-всяка вероятност питон, понеже имал към 100 такива ребра в обръщение). Неотдавна пък в някакво село подпалили къщата на самотна жена с деца защото била 'магьосница'. А съвсем сериозно (и поради липса на лекарства) от болница 'направлявали' страдащите да се молят в храма. Дебило-блядство на макс!

А наскоро у Рашата кърмаче умря от алкохола в млякото на майка си.

Междувременно Роскосмос пак закъса с тежката ракета Ангара. Засега лунната им програма се отлага за неопределено време.

Еми, то не е 3д анимация.

Те твоите и 3D графиката толкова могат..

Те поне са закъсали с нещо дето правят а говедарите няма как да закъсат докато пишат напоителни есета на тема...

Но по времето на Рейгън, след похарчени 11 милиарда долара имаше един дървен макет на станция в Белия Дом. Извинявай но първо да вземат да построят нещо, тогава да се хвалят. МКС лети защото е строена от руснаци.

Пак лъжеш!!!парите за станцията са от цивилизования свят, както и 75% от модулите!!! Просто руснаците като едни хамали пренесоха частите!!! Пример: Като си купиш пияно, кой го носи до 8 етаж примерно??? Музиканта или хамалина???

Вижте там да подготвите два три модула в повече, както и 20 30 астронавти отгоре щото не вервам всичките ви стартове да са успешни.

Владимир Комаров харесва това.

Не така бе хора, искате да спрете всички приходи към мамашистания. Те там на искат много, проста искат да имат пари за водка, че с препаратите за вана стана страшно!!! Пък това е един от малкото източници на свежи денги!!!

Нещо се повтаряш, мой. Това го беше написал и към друга статия. Да не ти ги пращат от задокеания и ти само да копираш?!

Има разлика в текста, но ти не четеш!!! Пък и тук е публикувано малко по-рано!!! Но ако помислиш и за двете статии е валидно.

Когато НАСА изпратила за пръв път човек в космоса те открили, че обикновенните химикалки (с малка съчма) не работят. Естествено веднага започнали да работят по проблема. След изразходваните $12 000 000 000,00 и 3 години в разработки те най-накрая низработили химикал, който може да пише при нула гравитация, от долу на горе, под вода, почти на всякаква повърхност включително стъкло, и при температури между -30 до +300 градуса. Руснаците от своя страна никога са нямали такива проблеми. В космоса (а и на земята) те са пишели с обикновен молив... :)) И те така ...................... !!!

Жалко че го няма 'дада" за да напише пак обяснението за проблемите с парчетата графит при нулева гравитация! Между другото даже един американец специално този факт в "наса" го иронизираше като обясняваше колко пари са поискали руските космически гастербайтери за да разкрият тайната на писането в космоса!

Жалко, но и двамата пишете глупости. Никой в космоса не пише с молив.

Ако случайно те вълнуват фактите около историята, вместо евтините путинботски тролщини виж следния добре аргументиран и увлекателен материал: Curious Droid Nasa's Million Dollar Space Pen vs The Soviet Pencils Приятно гледане и преборване с предразсъдъците си.

Те американците ще построят станция на Луната, а и на Марс, а през това време дано в Мамашистан създадат свой собствен автомобил!!! Пък за Ф-35, лош е много е лош, това най-вече го знаят сирийските военни, които бяха бомбандирани на два пъти, а и уволнените руски генерали и те знаят , колко е лош!!! Пък и конструкторите на "Несравнимите" С-300 и С-400 , и те знаят, как тяхната "неземна" техника нищо не засича, как старите"пиратки" на американците направиха смешна руската военщина и техниката и!!!

То затова САЩ се отказаха от подкрепа за умерената опозиция и подкрепиха руския план за Сирия.Не ставай смешен.

Те се отказаха от едно нещо и го набиха, барабар със свидетелите на Хуйло в задното дворче по друг параграф!!! Сега нашият герой пищи на умряло и с последни центове плаща на тролове да го величаят. Последни центове, защото приходите намаляват, а разходи много. Рубли има, ама и нашите путинофили вече не ги искат, защото много паднала цената им!!!

После, може би, ще кацнат и на луната, и ще развеят американския байряк.

Те хората от САЩ вече кацнаха, а рашките само гледат по телевизията, предимно черно -бяла, как западняците правят разни интересни неща, цъкат с език и пият препарат за баня!!!

Така е! Кацнаха и развяха байряка!

А освен това преди кадрите от там са черно-бели петна с нюанси на цвят. Не толкова отдавна даваха нови снимки от НАСА с HD, да не казвам 4K (4096 пиксела по хоризонтала) качество. ;) Много интересно от къде са го извадили? Където идеално се виждат очертания например на стъпките. Как през 1969 година са го постигнали. С обработка не би било възможно да се изчистят петна. Да са пращали сонда да вземе земя е вероятно. Руснаците са го правили преди това. Дали обаче са стъпвали хора там е въпрос на въображение. Макар че знамето е с пръчка отгоре, да го държи, веенето не е много ясно. На Луната почти липсва атмосфера и съответно вятър.

Още малко и бутилки от водка ще намерите на луната това русофилите!!! Умирате от яд, когато някой друг е постигнал нещо и това е!!!

Тук не става въпрос ,толкова за някаква си станция ,а за много специална станция от няколко стотин милиарда долара ,които ще бъдат "усвоени" ! Бюджета на НАСА е седем пъти по-голям от този на Роскосмос !? В същото време имат по-малко изстрелвания годишно от руснаците , купуват руски ракети и пращат хора в космоса с руски ракети !? Няма подобна корупция в света ,както в НАСА , Американската армия и военен бюджет !?

Еми, демокрацията, това е да спечелиш мнозинството идиоти на своя страна. Както казва М.Твен. А, там е меката на "демокрацията".

'имат по-малко изстрелвания годишно от руснаците ' Сериозно? Май наистина сме скарани с фактите.

Армато твоа мозък също като прехваленият им танк не работи много добре! Руснаците построиха космодрум за 45 милиарда долара със злоупотреби които се виждаха дори и от Космоса и Путин беше принуден да се намеси,а NASA даде милиард долара на Мъск който вече доставя товари до МКС и връща първата степен на ракетата на малка платформа в морето!

Локхийд-Мартин ще изтночи САЩ за пари. Както направи с Ф-35, за което се спори дали не са дадени над 1 трилион долара.

Точно така Ф-35 се оказа неуспешен ,затова пък надхвърли милион пъти цената на златото ! На журналистически въпрос към представител на тази компания разработила ".чудото Ф-35"..."Не е ли лудост всичко това "...той отговаря така " Но, той лети " !?

От този неуспешния имат поръчки за 15 години напред. По-скоро за нас е неуспешен, защото нямаме пари да си го купим.

'Неуспешния' F35 вече надхвърли 100 000 летателни часа без нито една сериозна авария. Произведени до тук 250 и с 400 твърди чужди поръчки. А суперуспешния ПАКФА? Тестовете на новите му двигатели трябваше да започнат тази година, отложени отново за някъде през 2018..

Бе как тъй, преди половин век, времето на най-бързо развитие на наука и технологии, американците направиха пътека до Луната и обратно, закараха джип, играха хоро, пикаха срещу вятъра... пък сега почват да се тъкмят, да правят прототип, може би, на орбитална лунна станция, някой ден!?

В Холивуд имало много студия и там се правели много филми !!

Закараха 6 ровъра на Луната. Ако им закарат нови батерии още ще работят. И руснаците закараха един луноход, дето се самозатрупа в един кратер поради грешка на оператора.

И ти беше там, яде, пи и се весели. По брадата ти тече и в устата ти влезе, и го глътна.

А известно ли ти е какъв огромен процент от бюджета е изяждала лунната програма и то за съмнителна практическа полза.

Бе, "изяждането" не е като летенето. До Луната и назад.