В Конгреса на САЩ гласуваха нови санкции против Русия и Иран

Камарата на представителите на Конгреса на САЩ прие законопроекта за затягане на санкциите против Русия, Иран и Северна Корея, предаде БТА.

Обратно в новината

Коментари - В Конгреса на САЩ гласуваха нови санкции против Русия и Иран | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Онанисти! Каквито и санкции да прилагат нищо няма да се промени.

ЧИЧО САМ МАЙ ЩЕ ГО ЛИЗНЕ БИЧЕТО?!?

тези ненаситните са всички котио мислят как да се назобят .За жалост многото от българските политици са алчни и надменни и са копие на политиката на САЩ.

В Русия и Иран си го преместиха от левия в десния....

Едва ли имат нещо за преместване..... За топки пък да не говорим!

най-интересното от коментарите е следното: тези, които са за Русия аргументирано, ангажирано и тревожно коментират новината, обясняват, макар и от тяхна гледна точка, защо е неприемливо санкционирането на Русия и до какви лоши И ЗА НАС последици може да доведе; тези, които подкрепят санкциите и Америка, нямат нито една разумна и точна реплика, освен обиди към Путин /какво самочувствие на мърляви булонки/ и някакво злорадство от последиците, като явно смятат, че ядрената война ще ги заобиколи и те ще са с някакво избавление свише - от великите САЩ, разбира се. Това ме успокоява, че разумните са с Русия, но в крайна сметка лошото идва от плюещите и неразумните и обикновено НАДДЕЛЯВА. Обратното се случва само в американските шарени сапунки.

Ах, какво велико заключение! Първото ти изречение тръгна положително, после пълна излагация, тоест тотална подкрепа на интелигентните селяни гласуващи за БСП и тъгуващи по СССР!

каквото и решение да вземе Тръмп, и в двата случая той губи. Ако подпише новите санкции, ЕС готви ответен удар и в същото време бърка яко в интересите на американски компании. Ако не подпише, медиите ще го съсипят, че защитава Путин. Кофти ситуация

Какво става когато пуснеш слон в стъкларски магазин.

налагат ти санкции

"Че юнак, майко, не трая, не търпя, да гледа психодесен еничар-протестър бащина земля да гази, сиромаси да мъчи, по вяра, народ и история да плюе, да плюе, майко, още да храчи..."

Съдбата на САЩ ще е сходна на тая с Империите, които са съществували на Земята до сега.

и защо така?

ми-и-и-и, и аз не знам ):

империя е русия и то на злото, това е нейна съдба, част от империята се разпадна, сега чакаме другата част

С този ход елитите в САЩ тласкат Европа в обятията на ЕС. Странно, но именно такъв е резултатът от новите (все още на етап на половина приети) санкции... А дали случайно всичко не е свързано с предстоящото разделяне на света на валутни зони!?!

Да се чете "в обятията на РФ"

да се чете в обятия на : Exxon Mobil Total S.A. Royal Dutch Shell BP Chevron ConocoPhillips Saudi Aramco - Saudi Arabia Gazprom - Russia China National Petroleum Company - China National Iranian Oil Company - Iran Petroleos De Venezuela SA - Venezuela Petrobras - Brazil Petronas - Malaysia

ЕС няма изгода от САЩ, а от тесни икономически връзки с РФ ! Крайно време е всички да проумеят тази истина, колкото и да не се харесва на някои политически кръгове !

не че не им се харесва. Проблема е, че с подслушването американците имат компроматии за АБСОЛЮТНО всички европейски лидери, включително наш боеко. Който не играе по свирката на САЩ ще страда.

Това е много несвързан с реалноста пост другарю!Европа също е наложала санкции на Русия заради анексиятана Крим и войната с Украйна!Русия е зависима от Европа да и просава газ и нефт!Тя Русия друго няма!И също е зависима от европейскоте и американските технологии за добив и от финансовите им пазари!Русия е нула срещу Европа!И ти представяш тази нула като другата сила която еравна на САЩ и е по силна от Европа!

Явно не си запознат с реалността. Та, най-големия вносител на стоки и услуги от страните в ЕС са САЩ. Ако прогнозата на амер. икономисти се сбъдне и в САЩ лихвата бъде вдигната (за което вече беше подаден сигнал) с 0.5 -1.0 процента още тази есен, като средство за намаляване на дълга, то ще започне вълна от фалити, поради невъзможност да бъдат обслужвани задълженията при по-високата лихва. Всъщност фалитът в САЩ е начин за отписване на задължения, за разлика от фалитът в европа. Това обаче има и страничен ефект - свиване на икономиката на САЩ. Прогнозите са да се свие с около 1/2. От това всички ще пострадат естествено, но най-силно ще пострадат онези, които разчитат на американския пазар, т.е. ЕС. При такова развитие на ситуацията предимство ще имат онези, които държат ресурса в натура като например РФ. Това разбира се не означава, че богатите на ресурси страни от третия свят автоматично стават "велики сили"! Не, но онзи, който разполага със ресурси и с възможности да гарантира суверенитета си над тях безспорно ще е в по-добрата позиция и при бъдещи преговори думата му ще тежи повече. Това имах предвид.

Става все по-интересно. Франсетата официално заявиха, че санкциите са незаконни! :)) Накъде отива тоя свят, а?

На къде отива светъ ли ? Към самоосъзнаване ! ЕС най-сетне ще разбере, че САЩ са враг 1 на целият свят, и че трябва спешно да се споразумее с РФ, които са огромен икономически и политически фактор в региона. Иначе рискуваме ЕС да се превърне в заложник на ислямски екстремисти и американски "феодали".

Делян

Я, пак! Кой бил "огромен" икономически фактор?

Сега вече Мада Раша ще цъфне и ще върже като райска градина. По улиците на всички руски градове пият, пеят и танцуват. Бояришника се лее по улиците.

ще мине на пълно задоволяване и ще стане номер едно в света по мастурбация.

ЯВНО СИ МНОГО ТЪП ЩОМ НЕ ЗНАЕШ ЧЕ ЕБАНЕТО Е ЗА АВТОРИТЕТ А ЧИКИЯТА Е ЗА КЕФ.

Делян

Забелязвам психо проблеми тук...

Те до сега караха на самопроизводство/самозадоволяване, от сега на татък ще е мазохизъм!

Тримилиарден БРИКС ще смачка десетократно по малкото джудже сащ

Това нещо БРИКЕТА съществува ли още??? Нещо Шанхайско след това правихте, ама и то е отглеждано без бор и вода , че и на сянка!!! Бразилия се тресе от криза в криза, социалистите там гризат яко дървото!!! Русия, както винаги е супер на хартия, но се тресе от корупция и липса на техническа мисъл, само с оръжия дрънка!!! Индия и Китай са на границата на войната, а бедните и гладните в двете държави общо са около 2 000 000 000!!! Южна Африка, само глада как да се отдели от тези паразити, но и там нещата не са много добре след като белите сдадоха властта!!!

като купони за храна в Съединените Щати!Ако се изплащат помощи то помощите са главно за наем и сметки!Храната е много евтина,облеклото също!Едва ли не цял Китай,Малайзия и Филипините шият конфекцията на САЩ!Алкохолът е по скъп,но е достъпен за повечето пълнолетни от тези ,,педесет молиона на купони

Ха ха ха БВП на БРИКС за 2016 - 16970 млрд $ /като на Китай за 11400 млрд $/, БВП на САЩ за 2016 18500 млрд $ БВП на ЕС за 2016 16500 млрд $

Делян

Напиши колко се пада на глава глупчо! Китай до вчера беше по-беден и от България по глава от населението.

Румен санкцията ще се види в чудо, сега пак ще обикаля из Европа да се моли за отмяна и ще казва 'санкциите' преди 'добър ден'...

Санкциите са елемент от действията на САЩ за възпиране на Русия и те няма да бъдат прекратени скоро.Ако няма причина -ще измислят някакъв предлог за продължаването им.А истинската причина са проблемите на САЩ!Напр.войната в Ирак -американците са там вече 14 години и не се вижда краят!?14 години война /да оставим настрана разходите/- това са 14 години кръв,разрушения и страдания!Даже и най-калпавия народ не заслужава това!А това е един грандиозен провал за американската политика ,при това обоснована с една чудовищна лъжа за хим. оръжие!Американският авторитет е сринат със земята и трябва да се направи нещо поне да бъде забравен този провал!?

Добави и Афганистан - САЩ са там от 2001 г. И след победните фанфари на Обама, сега се завръщат с все повече войски. Че даже искат и от нас - европейците да пращаме още - по линия на НАТО. А в Ирак вече се задава нова война - гражданска - всеки срещу всеки, кюрди, шиити, сунити...

Войните за САЩ са нещо като охапване от муха, което в крайна сметка носи облаги. Охапване от муха защото не се усеща и облаги защоти всички печелят (с изключение на диктаторите). Държавата дава пари, създават се нови военни технологии, които на по-късно ниво се ползват от гражданският сектор, диктаторът пада след време и светът става малко по-безопасен от преди.

До колкото разбирам от коментарите тук, американците поставят на европейците въпросът: или ние или руснаците. Сега европейците трябва да решат кои пазари са им по-важни американските или останалите. Ако европейците се откажат от руския газ ще станат некункурентноспособни на всички пазари. Ако обаче се откажат от американските пазари, тогава ще загубят голям пазар и пари, които ще са по-малко от загубите от първия вариант. А какво би се случило с долара в случай на масово изтелгляне на европейците от американския пазар. Доларът би се сринал. А ако европейците видят, че могат да се справят и без американците, тогава доверието в долара окончателно ще бъде подкопано и еврото може да го замени като основна световна валута. Но както се казва: Еееех мечтииии...

Това е така. Въпросът е риторичен - дали ще искаме да гладуваме повече заради благоденствието на САЩ. Но има и други измерения. Каква би била реакцията на другите държави? Щото светът не е само САЩ и ЕС. Освен това "наказването" на Русия и Иран, заплахите към Китай, Индия, друг стари (от ЮИ Азия) + все повече нарастващия негативизъм към САЩ в останалите страни са доста "пряк път" към официалното обявване на една вече започнала война - Третата световна.

Т.е. предстои икономическа война в която всички ще са срещу САЩ и САЩ в момента пита Европа на чия страна ще е в тази икономическа война?

Ми поредното доказателство за негативните последици от глобализацията, която сега минава на релси - целият свят работи в полза на САЩ. Нали на всички ви е ясно, че тези санкции реално нямат нищо общо с политиката и затова са приети и РП и ДП с такова единодушие. Те са всъщност елемент на протекционистката политика на САЩ, с допълнение - подкрепа за Израел? Щото няма къде да си пласират скъпия втечнен газ (от САЩ) и газа от новите разработки в Средиземно море на Израел - пречи им износа от Русия и Иран. А така ще шунтират и износа от Азербайджан и другите -станове, щото все пак голяма част от него минава по руски и ирански газопроводи...

Полтичиския живот в САЩ деградира все повече.Маккартиската вълна, която ги залива ще ги погълне. Това е начало на търговса война с на US със EU. Оччевидно за транс-атлантическо сътрудничество може да се говори само ако US командва.

Имам все пак някаква надежда ,че когато американските конгресмени са гласували законопроекта са били с ясно съзнание , че Иран и Уран 238 не е едно и също нещо!?Но надеждата ми не е голяма, имайки предвид какви географски познания показаха публично някои от тях....

Съгласен съм напълно. Но имам и въпрос - защо си мислиш, че някой от либерастите и техните тролове, зная какво е това Маккартизъм?

Какво желаете, ватници, комуноиди, колониални роби и други безродници? САЩ да удари РФ вместо санкции ли, та сте се озъбили срещу едно цивилизовано решение което да покаже на самозабравилите се руски милиционери, че има международен ред?

Избърши си жълтата пяна от устата.

Извади си червените екскременти от устата, преди да ме учиш какво да правя!

Ако сащ удари Русия, това ще бъде последнип и удар, тъй като Русия и Китай ще я смачкат за няколко часа.

Делян

Китай няма оръжие! Русия: бил ли си в българска казарма, е сещай се сам! Мизерия и пак мизерия. Войска се подържа с пари!

Санкции срещу Русия, а Тръмп бил против,?! Айде бе, тоя законопроект е вследствие на изявените още през Април Тръмпови мераци да наложи санкции и на Иран и на Русия заради Сирия, чиста случайност е че двете страни са големи производители на природен газ, а Тръмп, че и Тилърсън, още през Февруари, тази година, заговориха че за да оцелее, американският газодобивен сектор трябва на всяка цена да си уреди пласмент в ЕС, та и затова санкциите всъщост са насочени към Европейците които все още се дърпат и не щат да приемат "неустоимите" предложения направени им от американското правителство;)

това ще е неминуемо началото на една грандиозна търговска война в ОЕСД , сиреч тук Америка , там Европа . Amerika First ни не само натрапва нейната търговска рамка но и няма да се колебае да свали непослушните европейски политици . Каквото сега предстои е пропаганда офенсива в която ни обясняват и внушават че всичко си е единствено за нашето добро и просперитет .

Делян

Бяхме колония на СССР......не забравяй!

Мераците на Тръмп бяха за 'сътрудничество' с Русия. Тепърва излиза наяве кой го е спасил от фалит - инвестирал в голф игрищата и купувал скъпите му апартаменти. Нищо, добър урок ще се получи. Към демокрацията трябва да се подхожда сериозно - последствията от грешен избор могат да траят 4 години, в случая май ще е около една..

Цитирам Тръмп: Всичко зависи от това какво сделка ще ни предложи Русия-) Или и ти вярваш на лузърите които заложиха на династията Клинтън, открито спонсорирана от руски банки и компании, къде за лекции в Москва, къде за разрешения да придобият американски компании, да не споменавам че дори ръководителя на последната Клинтънова кампания Подеста, заедно с цялата си фамилия, е работил за руската Сбербанк и не е сметнал за необходимо да се регистрира като чужд агент, въпреки че по закон е длъжен да го направи, та ако търсим руска връзка тя определено е в съвсем друга посока;)

Това е добре. Повече санкции = по-бедна русия. Което значи че няма да има пари да спонсорира Барековци, Сидеровци, Петна и тем подобни.

Тези отрепки ги спонсорират мутрите с пари от прането на пари и контрабандата, дори и това не си разбрал парцал.

Петното е човек на Бареков. Бареков е човек на Пеевски. Пеевски е човек на Доган. Доган е про руски... Да отрепките ги спонсорират мутрите. Мутрите от Кремъл

Делян

Мутрите са биячите на комунистите.

По-бедна Русия, по-малко войни и проблеми в Европа. Играли сме го през 1993.

Тия ги тресе яка параноя. Разбира се у тях си могат да правят каквото си искат, но с действията си практически нарушават интересите на много страни, включително и на съюзниците си, което доказва, че тук играят яко икономически, а не политически интереси. Не си спомням ООН-то да ги е упълномощило да командват света и да изпълняват ролята на световен жандарм. Крайно време е този световен терорист да бъде озаптен и сложен на мястото му, макар и с божията помощ!

Безбожен комунист фен на путин зове Божията помощ ???

Ам ха де!Защо ги търпят значи тия ,,кравари"ами не им наложат едни санкции ... тия руски въшкари!Да им спрат рублите и да им забранят да вземат заеми от руските банки/в рубли:-)/ както и да търгуват нефт и газ на руските борси и ,,сякакво" ,,новое как" да им спрат и да им забранят да ползват ГЛОНАС и да се забрани на руски автомобилостроителни компании да строят заводи в САЩ и да продават там продукцията си!

Трябва да имам световен полицай, но някой който може и има пари ($), не рубли!

КЪМ ТРЕТА СВЕТОВНЯА ВОЙНА. Наследниците на "Освободените" хора (крадци, убийци проститутки които вместо да увиснат на въжето са ги изпращали в Новите земи), сега властват зад океана, а лакомията им няма граници. Заради тази тяхна лакомия човечеството ще загине.

А наследниците на Чингис Хан не искат да оставят Украйна на мира......

За Австралия ли говориш неграмотнико?

Отмъстете на руснаците за костинбродската афера и създаването на Догано-Пеевската медийна империя :)

М/у двама руснаци: - Дай по 100 ... - Да обърнем по чашка ли? - Не бе, предлагам ти малко $ за рубли.

Важното е да ядем Американски СУДЖУЦИ

Навремето Рейгън удари СССР с енергийни проекти и СССР се разпадна. Следва фашистка путинска Русив - наказание за заграбването на Крим и Донбас и руско- украиндката война 2017- 2017

Тоя па нещастник с днешната опорна точка на соросоидите. Едно си баба знае, едно си бае ....

dobrin

мъза дал на зена си да граби от сперматозодите та да се зачене дете...

Това което става сега между САЩ и Европа е същото което Европа направи с нас преди няколко години. Забрани ни една енергийна тръба, която щеше да ни носи чиста, гарантирана печалба. Да ни даде реална диверсификация от конфликтната Украйна и да ни направи регионален играч в газовото разпределение за Източна Европа. Германия ни го забрани това гонейки личен интерес. Сега техните господари им го натананяват по същия начин. На края може трети играч ще е на печалба и това няма да е Европа.

Енергийния руски рекет не ни е донесъл нищо хубаво. Путин съьдава в Изт Украйна и Европа енергийно напрежение, за да се съобразяват с него. Но Крим и Донбас никой няма да му прости

Baltic Liquiefied Natural Gas, Син поток, тръбопроводът СРС, Северен поток 1 и 2 , Сахалин-2, Южнокавгазкият газопровод, Зохр . А засегнати западни компании : Shell, Eni , BP . Ето ти факти . Нека да затворим за следващото десетолетие и хотелите край Черно Море . А ние да се утоплим с природен газ вместо дърва из гората , това е и ще си остане чиста научна фантастика . При това засегнатият район не е само черноморския базейн , а и балтийското море . Все едно в външно-политическия план ние се връщаме в времената на 50-те от миналия век .

Много ви е недодялана пропагандата, все пак в България живеят и разумни хора, които разбират значението на думата "диверсификация". Смисълът е в разнообразието на източници, не на трасета от едно и също място. Държавата печели, когато парите от нещо влизат в хазната, а не в джобовете на комисионери, прокарващи чужди интереси. Кога България щеше да печели от Патока, когато след 30 години тръбите му изгният ли?

Със санкциите САЩ спират южния газов коридор, на когото разчитаме да диверсифицираме газовите източници. Вие одобрявате ли това или не?

Абе какво плачете за Раша и Европа? Вие видели ли сте в момента какви са цените на нафтата и бензина? ДРАНЕ НА КОЖИ. И точно когато хората пътуват... Ненаплюскаха се тия руски мафиоти

"Прощай, немытая Россия..." Рече негово благородие Лермонтов.

най-интересното от коментарите е следното: тези, които са за Русия аргументирано, ангажирано и тревожно коментират новината, обясняват, макар и от тяхна гледна точка, защо е неприемливо санкционирането на Русия и до какви лоши И ЗА НАС последици може да доведе; тези, които подкрепят санкциите и Америка, нямат нито една разумна и точна реплика, освен обиди към Путин /какво самочувствие на мърляви булонки/ и някакво злорадство от последиците, като явно смятат, че ядрената война ще ги заобиколи и те ще са с някакво избавление свише - от великите САЩ, разбира се. Това ме успокоява, че разумните са с Русия, но в крайна сметка лошото идва от плюещите и неразумните и обикновено НАДДЕЛЯВА. Обратното се случва само в американските шарени сапунки.

Нищо от тези твърдения не е вярно. Особено от матрьошка да искаш довод. У лево, рубладжийьо...

поредното потвърждение на писането ми - обида и голо твърдение БЕЗ ДОВОДИ. Толкова, повече не можете. Няма и нужда, удовлетворена съм.

Нещо почна да сдаваш багажа, а?

Аргументирано за Русия ? И какво за Русия ? Руснаци ли са, какви са ? Нали тези същите са против ЕС ? За какво реват ?

Болшевишка бабо, тук никой от тези, които хулиш, не споменава ядрена война. А точно "разумните" безумци на страната на Русия сте тези, които постоянно плашите с ракети и ядрения апокалипсис. Това ли наричаш аргументи и ангажираност? Но явно като си икономически слаб и технологично немощен, друго не остава.

Ние всички ще почнем сега да мислим за ответни санкции и политики . ЕС ще се попита дали това е в ущърб на нейните интереси . Русия ще наложи нейните ответни санкции . И общо взето вместо със свободната търговия почнем да се захванем здраво единият на гушата на другия . Това ще е .

Това го беше написала в коментарите на предишната новина. Добре че поне знаеш как да copy/paste. Руското посолство се разплаща утре, бегай да си вземеш рубличките, не че има къде да ги харчиш.....

Судено-гореща война на САЩ срещу ЕС. В тази война и двете ще загубят. Дано ЕС го разбере навреме.

Санкциите и на САЩ, и на ЕС са с/у Рашата, а не помежду си.

Санкциите на САЩ срещу Русия ще ударят и то доста болезнено все още невъзстановилата се напълно от кризата избухнала през 2008г. европейска икономика. Ударът е срещу Германия заради Северен поток 2. Но и не само. Наесен със сигурност ще скочат цените на основните енергоносители, а така наречената български държава за тридесет години криминален преход нищо не направи по въпроса. Така че наесен с песен. Който оцелее.

В Г-я (и ЕС) сега има силен икономически подем- виж на борсата DAX-a, уважаеми.

Нали точно затова САЩ удрят пак ЕС чрез енергийните проекти за милиарди .....

Сега за кого ревем ? За санкциите срещу Русия, за това, че ЕС ще купува скъпа американска газ, за хъбчето на БХ-С ? Бооже колко причини да се чувстваме нещастни - хахахаххх

Не е проблем цената - скъпия газ е ОК, стига обаче да е руски. И нефта ако може пак да стане $115/барел ще е най-добре!

Не са палили достатъчно свещи на Тръмп, рашките, инак можеше с едно вето да поотложи (докат го преодолеят с гласуване) малко санкцийките.

ХВЪРЛЕНИЯТ БУМЕРАНГ ПРИ КОГО СЕ ВРЪЩА. И НАЙ-ГОЛЕМИЯТ МАЙСТОР СИ НАМИРА МАЙСТОРА.ЧЕСТО ,ТАРИКАТИТЕ НА БАЛАМИТЕ ВОДА НОСЯТ.

Ако сената беше приел закон с който ограничава или забранява търговията между САЩ и Русия, ОК. Това си е тяхна работа, НО как точно, сената може да забрани търговските взаимоотношения между европейските компании засягащи евроейските енергийни проекти. Как? Някой може ли да отговори, как американски закон забранява в Еропа? Европа васал ли е на САЩ? Под някаква доктрина ли сме? Ако е така нека нашите скъпи ръководители го кажат, та да сме на ясно.

СССР живя 45 години без говедата, при това се възстановяваше от страшна война. Не знам колко трябва да си прост за да мислиш, че с някакви мижави санкции ще навредиш на Русия. Или по-точно знам - колкото американско говедо.

Ми тогава що пишеш - всичко е наред.... или само ти се иска да е така. Прочее, ГЕРМАНИЯ се възтановяваше от ужасна война, тотално СЪСИПАНА и разрушена. За 10 ГОДИНИ отидоха по-напред от колкото бяха преди войната ... що ли така?!

щото говедата им дадоха пари, пазари и машини. Други въпроси?

Голям патриотичен подем сред протестърските еничари...

А вие хептен сте провесили уши, недейте тъй, не е интересно.

Това е краят на Северен паток 2 както и на турецкия паток за Ес. Мечтаното хъбче на Боко присъхна заедно с рублите по него.

Граф Игнатиев в книгата си "Пятьдесят лет в строю" описва двама руски предприемачи, от които единият се оплаква, че давали толкова малко $ за рублата. А другият рекъл да се благодари, че кат извади рубла не му дават по муцуната, щото и това щяло да дойде.

Не така бе хора, искате да спрете всички приходи към мамашистания. Те там на искат много, проста искат да имат пари за водка, че с препаратите за вана стана страшно!!! Пък това е един от малкото източници на свежи денги!!! Пък руския газ, специално в България никак не е евтин!!!

Ха ха! Това не са санкции срещу Русия! Това са санкции срещу ЕС! Това е ТТИП и СЕТА в действие! Забраняваме ви да купувате евтин руски газ, ще купувате от САЩ втечнен газ на три пъти по-високи цени от руския! Да ама дори верните васали Юнкер и Меркел се усетиха и запяха друга песен!

Хората не са тъпи. Много добре знаят, че "евтиния" руски газ (не и у нас), ще им излезе много по-скъпо, от американски. Щото определени неща не се купуват с пари... За тва западняците имат толкова висок стандарт - щото гледат на нещата рационално, а не емоционално (па руски - алкахолно)

Поне от както ние сме с тях, западния свят печатат пари като за последно, оти ще фалират на момента. Ако спрат печатниците и Европа и САЩ, незнам бате, незнам. Китайците ще си купуват айфелови кули, бранденбургски врати, статуй на свободата за жълти юани.

Излезе заради посредниците. Цялата схема беше измислена по времето на Иван Костов. Явно си забравил това. Лобирането ти за американския газ доказва че си някакво платено мекере. Няма начин този газ да ни излезе по-евтино.

Незнам, що народа се претрепва да плюе и в двете посоки. САЩ имта нови санкции срещу Русия. САЩ, не света. Т.е. САЩ няма да продава на Русия определени неща. Няма да допуска руски финансови интереси както и определени хора, на своя територия. Това е. Ами Русия ще трябва да си набавя тези неща от другаде.

Проблемът всъщност е, че санкциите засягат европейски фирми, които участват в разработването на газови находища, които би трябвало да захранват алтернативни газопроводи за Европа. САЩ искат да спрат изграждането на Северен поток 2, Турски поток и да обезсмислят целия южен газов коридор.

Ами това си е право на САЩ. Всеки иска да влияе по някакъв начин. Щом не се ползва оръжие, какъв е проблема? Русия да не би да иска друга? Понеже има пълен икономически монопол в България, е вдигнала цените най-много. Най-скъпите горива спрямо стандарта са в БГ. А те дърпат индиректно и всичко друго нагоре.

Изпусна малката подробност, че ако фирма оперираща на Американският пазар, регистрирана по тамошните закони, листната на тамошните борси, със сметки в тамошни банки и т.н., ако осъществява бизнес начинания с държавни или полу-държавни руски дружества ПОДЛЕЖИ НА САНКЦИЯ. Тоест ако искаш да правиш бизнес с Америка няма да правиш бизнес с Русия. Ако пък правиш бизнес в Русия, "че те опукаме и че си платиш солено за гяволъка". точ.

Дори за първото да си прав (не знам дали е така), за второто със сигурност не си.

По велико нещо от свободата няма.А някои същества си умират от кеф животът на земята да се определя и напътства от едно място ,наречено Вашингтон.Който не живее по правилата на Вашингтон добри или лоши,му се спретва война Либия,Сирия,Ирак и къде ли още не,със стотици хиляди ,ако не и милиони жертви.С държави като Русия,иран,корея,които си искат свободата,и не може да ги одариш с война по ред причини се измислят санкции и всякакви други средства за натиск за да живеят по правилата на Вашингтон.Не казвам добри или лоши са тези правила,но смятам,че по ценно от свободата няма.

Да, и не мога да разбера цялата малоумна европлява от зомбита, които припяват в хор на господарите си, каквато и малоумщина да сътворят. Абсолютни роби.

Много добре платени зомбита ......

С. Корея си иска свободата???? Защо ли диктатурите винаги говорят за свобода, пародия нали?

Тъй кат' Хуйло има склонност към буйстване, го душат постепенно- Планът Анаконда. Сега пак ще трябва да дигне инфлацийката, смъкне пенсийки и заРплати. Бавно и полека към неизбежния край.

Що не оставиш Хуйло да му мисли? А да се концентрираш върху собствената си икономика, която ще трябва да купува ВПГ на цена с 40% по-висока от сегашната, газпромската? Или си мислиш, че специално за теб някой (САЩ, Катар, Норвегия, Израел) ще предложи "братска" цена?

За скъпия ни газ заслугата е именно газпромска- виж в търсачката и после опитай друга дезинформация. С Газпром = беден дом !

На Щатите им се ще да са световна империя и цял свят да им е подчинен.Но Русия със санкции не може да бъде сплашена, те имат по-скоро обратен ефект. Потърпевши от тях се оказват европейските (и не само) страни. Но Америка все пак не е целия свят. И все в един момент ще им се наложи да клекнат пред някоя ислямска страна. Ето например на Турция не смеят да се опънат.

на им пазрна икономика на дойчовете, че и биомасата им потъмня и преобладава арабския акцент

Голямото риване продължава, явно боли.Ясно Руските фашаги са зависими от чичо Сам. Както винаги. Така е когато си изостанал в развитието си, копираш и се влачиш след големите. Така е когато си мъничка изостанала псевдодържавичка с къс фюрер.