Линейките на Спешна помощ остават без комуникации

Линейките на Спешната помощ остават без комуникационни системи. Договорът между МЗ и Телелинк, която поддържа системите за комуникация, е изтекъл преди 3 дни.

Обратно в новината

Коментари - Линейките на Спешна помощ остават без комуникации | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кой какво ще направи ще гледаме. Нещо се объркаха изказванията им от министерството.Все проблеми.

Странно как винаги чакаме последния ден на договор дето не е за един месец, за да го подновим по спешност и заобиколим нормалните тържни процедури. Дори не го и крият- щели да заложат цената, която им кажат в търга ?!? Корупция, корупция и Мутри ... Това имаме след почти 30 години преход.

Целият шум - за договора за поддръжка на фирмата Тепелинк. Какво "държат", пардон "поддържат", яйца ли? Ако това съоръжение е направено като хората, няма какво да му се "поддържа". Освен това става въпрос за едни комисионни. Е, прощавайте, толкова ли тъпи изглеждаме, та се вдига вой до небето заради нездравите интереси на няколко човека? Не подценявайте хората.

Какви са тези глупави заглавия? Не може да работи без поддръжка ли?

Не беше преди 15-20, а повече от 20. Работата не вървеше. Първата ми заплата януаи 1994 беше 133 дойче марки(пиша в марки за да разберат повечето от вас за какво става дума) ПТарите стегаха за да ида на работа и да се върна. За учебници и специализация нанай. Та и за желанието толкова. Имахме повече дисциплина от младите сега. След погрома 96-97, майската заплата 97г. ми беше 95 дойче марки.

в понеделник бяхме във Варна във света Марина след като ни казаха да чакаме пред спешното и никой не ни обърна внимание 2 часа а вътре лелките си пиеха кафето и редяха пасиянси... не мога да кажа лекари щото така и не ни прегледаха тия лелки... палнахме колата и във спешното на друга частна клиника... да го духат спешното..... или по точно СМЕШНАТА ПОМОЩ

С всеки изминал ден под управлението на ГЕРБ сме все "по-добре"

Какво направи носителя на орден Стара Планина първа степен генерал професор Петроффф.Нищо.Съсипа ВМА а сега и здравеопазването в цялатата страна.Москов ряпа да яде.

има ли въобще институция в Б-я,която да функционира

Преди 15 - 20 години, линейките бяха уазки - стари грозни, а комуникацията беше с радио станции и тел. 150. Оборудването беше лошо, но някак работата вървеше добре - хората работеха с желание.

МИСЛЯТ ЗА ВАС БЪЛГАРИ, ХАХАХАХ! А ВИЕ ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ДА ГЛАСУВАТЕ СУДЖУЦИТЕ! ЕДНО НЕЩО НОРМАЛНО ТИЯ НЕЩАСТНИЦИ НЕМОГАТДА НАПРАВЯТ!

В нормалните държави за комуникации на всички спешни служби се използват така наречените trunking мрежи. Това са клетъчни мрежи с много допълнителни функции за нуждите на съответните служби. Обикновено това е една обща мрежа за всички такива служби и те работят в нея без да си пречат. Това е финансово е най-ефективния подход за осигуряване на комуникациите на спешните служби. У нас има няколко такива мрежи (сигурно защото сме богати) и защото всеки ръководител на ведомство е със самочуствието, че неговото е най-важно. Производители на такова оборудване са световно известни фирми, които биха могли да обучат постоянен персонал за една такава мрежа и да не се разчита на поддръжка външни фирми. Пример за такава мрежа е Tetra-та на МВР.

На кой му пука за Спешната Помощ. Важното е да изядем суджука,да изпием бирата и да гушнем всичките парички на бедната ни държавица.

и без това няма никаква полза от линежките на бърза помощ.

Този министър голям финансист се извъди. От здравния мениджмънт е запомнил явно само разходната част. Има и приходи Господин Министър, и най-важното нещо е да направиш разходи които да ти донесат определен приход или финансова изгода - но това е дълга тема...Защо изобщо министрите на здравеопазването са лекари,питам?

Няма да се шашкате.. тия юнаци и във ВМА така работеха. Нарича се "редуциране на разходи"..

Поредния тъп държавен служител, за който финансофия резултат е най-важния параметър. Нагледах се на държавни поръчки, в които не се гледа какво включва офертата, а само числото в края на документите.

Нали знаете Телелинк на кой е?

На #кой е???

само им дават заплати на управниците да си клатят краката/гнилоч българска

:)) линк а https://bgrabotodatel . com/ company/ 2509 махнете интервалите

Ах защо ли, ах защо ли... https:// link/company/2509

Сега ще започне едно тюхкане,абе Иване,абе Драгане,абе Петкане и цялата тази смешна бъркотия,която и без това не липсва в колорита на Бързата ни спешна помощ!Срам,срам!!!От месец февруари са знаели,че това ще се случи.Но въпросът какъв процент от този договор влиза в джобовете на шефовете,меко казано!

..ами то и сега не я бива! .. нали вси1ки имат мобилни телефони, които и без това се записват нон стоп по закон! За каво им е па и фирма...Някой да "осчетоводява" заделените средства ли? Не Трябва ли да има конкурс за такава поръчка? .. които прави пазарлика, ще гушне комисионната, както му казват на рушвета в деловите среди!

това е страната на тодор живков, симеон кобургоцки и боико борисов.

Оставка!

Боже, пази България...

Що ли не се учудвам!

В тая държави цари баси безхаберието. Изтича договор за поддръжка на комуникационната система, която оказва се и до момента в част от страната не е работела изобщо и на никой не му дреме. Министъра се пазари с фирмата, за да "видел колко могат да отстъпят от цената". Нямам думи просто.

"Това се потвърждава и от писмо до министъра на здравеопазването, в което неговият заместник Мирослав Ненков, уведомява началника си, че 63% от антените в страната, осигуряващи покритие за линейките не работят." Какво са поддържали Телелинк досега? Отделен е въпроса чия е тази фирма.

Възниква и въпроса, тази фирма не е за съд, след като системите преди изтичане на договора не са поддържани? И под въпроса, дали разполагат с технически персонал да я поддържат, или само са прибирали парите за поддръжка?

това ли е даржава от така нареченят европеиски саюз?....

Пиши грамотноооо..........

Интересно. Министърът се пазари като селски кръчмар дни след като договорът е изтекъл. Трудно ми е да си представя по-неадекватно поведение от политик... Тоя човек залага нашите пари и нашите животи... Това ли е веруюто, което изповядва кабинета Борисов 3?

На тоя тъпак да му подскажа: Да си кара срещите и хич да не сключва договор - така ще има най добър финансов резултат.

Нова обществена поръчка с важен ФИНАНСОВ РЕЗУЛТАТ...грозно изказване на министъра.

глезотии..., че няма ли за тях морзови телеграф-апарати? никой няма полза от комуникации, в които няма нищо интересно за подслушване. но всякакви аонсу експерти ни убеждаваха денонощно, че като се продадат комуникациите, болниците, водата, електричеството и други, то ще настъпи такъв живот... ехеее, но само за едни отделни други. както винаги.

Ликвидирайте Българският народ колкото се може по бързо,управляващи продажни!Вие сте после,но е сигурно!

Pesh0

на мен като никой не ми потдържа телефона , да не съм без комуникации ? Фирмата хиена , да почне да поправя само развалени апарати :)

"Линейките на Спешната помощ остават без комуникационни системи: Интересно! Армията, МВР, пожарната и техните комуникации, ли са към частни фирми! Докъде ни докараха алчните политици!

Pesh0

а и те ли имат договори за поддръжка на комуникациите :)

Те,така е в ЕС!Това са европейски ценности!

А евроазиатските гейски ценности по-ценни ли са за теб? И там как е?

нали беше в Турция!

Във всичките държави от ЕС все е така, няма начин :).

обещахте бе? нищо не става от вас! значи моем докторята да си ги бием без проблем!

вярваш,че има безплатен доктор,бе.няма да има кого да биеш,зашото няма доктори.

Pesh0

аз наистина срещнах безплатен зъболекар .... Кълна се .... Преди няколко мецеца ми падна моста . Отидох .... при единствения които работеше след мен .... и ми го постави без пари ... Питах го колко иска и отказа пари . Мога да се закълна в децата си .

Мобилните телефони са Отратителни.. Ако говориш много дълго по мобилен телефон, ще те заболи главата... А ако Шофьор на кола мине прекалено близо до Станция( Облъчваща радиоактивна антена) за Мобилни телефони, Шофьора може да ОСЛЕПЕЕ за няколко секунди и да катастрофира... А ако живееш или спиш до станция за Мобилни телефони, със сигурност ще се разболеееш от РАК по цялото тяло...

знаеш ли колко са вредни? ами тока - причинява смърт и т. н...радиоактивна антена - ало, спеца по всичко, хабер си нямашот инженерство и физика!

ало ,,лаикът,, ...!!! в други ,,страни,, са забранени на по малко от шестотин метра до населени места...!!! какво да ти ,,обясняваме,, за микровълновите ,,оръжия,,...!!! явно си ,,мутростанец,,...!!!

Затова тока върви по КАБЕЛ. Щото, ако тока вървеше директно по въздуха, също щеше да убива наред... Става въпроса за някой КОРУМПИРАН Министър който е разрешил избиването на българския народ...

Рядко тъп и некомпетентен коментар!!! Преди време при изграждане на малка радиорелейна линия в град Пловдив един такъв разбирач ми обясняваше колко са вредни микро вълните. Аз го попитах дали има микровълнова печка у тях и след неговото потвърждение, му показах документацията на радиорелейното оборудване, което беше 10000 пъти по-маломощни от неговата микровълнова печка (разликата в честотите беше малка).

Много скоро линейките ще останат и без лекари. Народът не ги заслужава!

Колко по-лесно (разбирай евтино) щеше да е, ако Министерството си имаше звено за поддръжка на комуникационната система. Тя е съществена част от дейността на Министерството, а не моментна прищявка.

На практика, системата на Спешна помощ се срива, или по-точно, е срината от три дни, висим всички на добрите чуства на фирмата, която до момента е обслужвала системата?! Оставка на здравния министър. И на правителството, тъй като системата на спешна помощ е стратегическа национална система.

дават милиарди за саниране, а няма пари за Спешна помощ. Дават милиарди за "армия", а няма пари за поддръжка на болниците! ИМ ли политик, който може да определи основните приоритети в тази територия?

112 е без поддръжка от май 2015 по същите причини - МВР не искат да възлагат. Доста по-голяма и сложна система. Вече операторите в 112 дори не виждат номера, от който е обаждането. Идеята на управляващите е системата тотално да се срине, за да я сменят спешно. Това спокойно би могло да струва поне 30 милиона евро, при положение че поддръжката в момента би струвала около половин милион на година. А хората през това време ще си умират...

3 дни след като изтича договора и 63% от антените не работят, т.е. 2/3. Въпросът ми е: кога са се повредили, през тези 3 дни от изтичане на договора ли? Защото, ако са се повредили преди това и не са въстановени - каква точно е поддръжката на тази фирма? Ако ли пък са се повредили за 3 дни 2/3 от антените - доколко е надеждна тази система?

Потресен съм от управлението на БГ.Няма и при животните такава продажност за лични интереси! Държавата трябва да има монопол или цял контрол върху определени стратегически дейности ....!!!

,,..По думите му има вече няколко срещи и утре се очаква да има по-прилична за държавата цена. Поръчката е готова, просто изчакваме да видим до къде биха могли да отстъпят и ще заложим тази цена като таван, добави той. ,,цената,,...??? подразбираи-,,суджуците..,,,!!!

Линейките (които и без това са малко и стари) остават без комуникации, армията остана без самолети, станахме зависими от турците за газ, циганите вече ни бият през ден, а турците само чакат Гьокче да им свирне. Направо да се чуди човек как още има хора, които плащат данъци на тази ориенталска кочина. Това изобщо не е държавно образувание, а боклук с граници и столица.

Важното е да не останем без комисионни.