Докладът за НДК мина на косъм, искат одит от Сметната палата

Докладът на комисията, която трябва да изясни имало ли е злоупотреби в НДК, мина на косъм - с 10 на 9 гласа, след като БСП и ДПС отказаха да го приемат.

Обратно в новината

Коментари - Докладът за НДК мина на косъм, искат одит от Сметната палата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

трябва следовател за всеки апаратчик .

др.Гечев защо не си траете? Сега вместо в костюм на Армани, трябваше да сте в костюм на райета? др. Нинова а КОЙ, приема вие да приватизирате, 48% за вас а останалите за останалите?

добре че си ти, да разбера тия сложни професорски връзки... ми мн. ясно бе, ние да не сме малоумни?

По добре,да мълчи наглецът му с наглец!

Чадъри ли, сенници ли - ще се разбере. Ама Румен Гечев като голям специалист , да си каже защо фалираха държавата с Жан Виденов 1996-97 год ? Колко по 17 милиона лапнаха и папнаха и под чии чадър ???

А СДС (МЪРТВИ) И ГЕРБ ДА КАЖАТ ЗАЩО РУМЕН ГАЧЕВ НЕ Е В ЗАТВОРА ВЕЧЕ 20 ГОДИНИ ???

Комунист в затвора? Не ставай смешен.

ОКОЛО НДК ОТКРИХА ОБЕЛКИ ОТ СУДЖУК:))

Съсела е всеядно животно.

от всичко крадът

"Боршош отказа да се яви пред депутатите " Е , някой да ми обясни, като какъв тоя полупомак, полумаджар отказва да се яви и да дава обяснения как е харчил парите ни?.

Тук Боршош е прав. Временна анкетна парламентарна комисия, съставена от продажни политици, а не от експерти, не може да изземва функциите на овластените надзорни и правоприлагащи органи - регулаторни комисии, Сметна палата, полиция, следствие, съд, които са назначени специално да правят това.

Мечтал ли си да караш Лексус някога?! Е, има и по-голям клас: Като например Ягуар-Даймлер на Елизабет ии, който наскоро бе предложен на търг; който е разбирането ни за автомобил, който бихме желали да притежаваме, па макар и за известно време...

Дреме ми на шмайзера за боршуш ли е кво е не знам, ама я кат си толко умен ми кажи кви са па тия "дупетатите" ??? Сбирщина лакеи готови да поднасят тепсия поръчкови закони за тоя "който плати"... а бе кво да се занимавам с трол-ботовете на ДИР-а ???

Последните години след 2009 г у нас се утвърди правилото, че ГЕРБ винаги постъпват правилно! Този случай и скандала в Добрич и други не трябва да има спорове. Каквото отсъди ръководството на ГЕРБ - това е! Трябва да има някакъв ред в тази държава! А, ГЕРБ налага изпитан във времето и историята, категоричен ред!

ВИДНО Е,ЧЕ МАФИЯТА Е В ДЪРЖАВАТА!!!ДОКАТО Е ТАКА,ЗА НАРОДА ЖИВОТ ОСВЕН В МИЗЕРИЯ,НЯМА ДА ИМА!!!

Добре де, защо когато някой каже истина, веднага започвате с въпроси "има ли право този. Може би и вие нямате право. Точно така е - мафиотските структури си изградиха прекрасна държава, а на вас ви остава само да слушкате и да се отчитате, дано получавате някой лев за това.

пътнико оф

Има ли право Гумен Речев да е морален съдник над който и де е??? Отговорът е НЕ!!! Това нещо беше част от грабежа на века , бих казал още повече че беше един от организаторите му!!! Румене , скрий се някъде, не се излагай!!!!!

Девалвацията на лева по времето на Виденов беше неизбежна- дали той , или Костов, просто падна се на него. За разлика от теб обаче , Асен Агов не недоволствува, зщото той беше от посветените за бъдещата обезценка на лева , а освен това и с връзки и взе заем от много милиони при лев/долар 1/5 , изпонакупи компенсационни бонове с номинал 1/10 от хорица , които не знаеха какво да травят чувалите хартия, която им дадоха за фабрики и заводи и закупи топ имоти , а когато доларът удари 3000 лева за долар , изплати заемите заедно с наказателните лихви с наколко стотин долара. Сега какво ще кажеш? 9 Че Жан виденов е помогнал със съвети на Агов ли?

та , какво речи мой човек , "девалвацията" ...хахха , айде пак прочети там някой и друг термин и пак ела да пишеш ..по тия термини , че май изобщо не ги разбираш/...инфлация и девалвация..хаххахаха , ай наздраве за вица на столетието...девалвацията на "лева" по времето на Виденов ..хаааааххххаххахахаххахаха...

Кога ще чуя поне една добра новина

Гечев , помним Виденов що не се скриеш като него, срам нямаш ли

Боршош е счетоводителя на ОПГ Герб ! Той първо помага на ББ с пари да стане Кмет на София , след това с негови пари прави Партия Герб , която с помощта на Цв Цв става Партия ОПГ ! За благодарност получава НДК -Людмила Живкова и право да прибира пари огромни и бюджетни ! Така до ден днешен , ББ с председателството да поприбире десетки или стотици милиони левове от ремонти и други работи ! Парите му трябват да купе гласове на следващите избори , ББ по друг начин не печели избори , Цигани и семейства на служещите в Кметства Областни и Министерства !

Гечев да си затваря устата, че помня как фалира държавата, а всички който му се връзват на тъпотийте или нищо не помнят или не знаят или са тотални олигофрени!!!

Бившият Директор на УС на НДК уважаемият г-н Христо Друмев / бившо ченге/ каза кратко и ясно по ТВ , че над Боршов има политически чадър от г-н и г-жа..еди кои си...! Аз мисля, че не е трудно всеки средностатически българин да се досети кои са тези толкова скрити чадъри..??? Бандата на Оушън и женичките са причината за скандала НДК, на практика това не е нищо в сравнение с КТБ. но както се казва,..който можал взел , другите да го духат. Старо правило на бандюгите.

БЪЛГАРИЯ - ДЪРЖАВАТА НА ГЕНЕРАЛИТЕ ПЕНСИОНЕРИ Банда луди старчета от набедени ЛИДЕРИ и генерали - пенсионери, това не е демокрация, а е просто един виц. Тъжното е, че този виц е реалност и за теб, нали. Цялата власт и цялата реална информация, и целият капитал е винаги в ръцете на ШЕПА "хора" - ЛИДЕРИ, това НЕ е демокрация, а това е пълна ДИКТАТУРА - фашизъм. Бойко Борисов - генерал и пенсионер, и лидер. Румен Радев - генерал и пенсионер, и лидер. България, това е държавата на генералите - пенсионери. Ако съществува първа, втора и трета категория труд, наложена чрез постоянно НАСИЛИЕ: физическо, ментално и емоционално от шепа "хора" върху теб, тогава ЗАДЪЛЖИТЕЛНО съществува САМО първа, втора и трета КАТЕГОРИЯ хора. Тогава там задължително има пълна ДИКТАТУРА - фашизъм. В действителност - робството или фашизмът могат да съществуват, само при наличие на двоен стандарт, господар и роб, лидер и останалите. Броят на пенсионерите в България е над 2.3 млн. души, а на работещите засега е 2,08 души. Над половината от пенсионерите нямат навършени години за трета категория труд. Ето защо, пенсионната система в България е във фалит. В момента много над 51 % от парите за пенсии, не идват по линия на социалните осигуровки, а чрез бюджета се ВЗИМАТ насила от представителните политически ЛИДЕРИ чрез данъците, само за ПЪРВА категория хора. Пенсионната система в България е КЛАСИЧЕСКА финансова пирамида, при която само ПЪРВА категория хора печелят. Има огромни групи от хора, които ПОЛЗВАТ "преференции". Има огромен брой служители на МО, МВР, МП и много други, които РЕАЛНО работят или са работели в УСЛОВИЯТА на трета категория труд, а се пенсионират или са се пенсионирали на възрастта на кадрови войник или патрулиращ полицай. Огромен е проблема с работещите в бюджетната сфера, чиито пенсии се ФИНАНСИРАТ от данъците на ТРЕТА категория хора. В момента в България има над 769 хил. души, на които им се раздават ПАРИ от ЛИДЕРИТЕ - "заплати" от бюджета. От тях над 430 хиляди лица са наети в държавния бюджет, над 130 хиляди лица са наети само в изпълнителната власт и не създават или произвеждат НИЩО, а само се подчиняват безусловно на шепа "хора" - ЛИДЕРИ, за разлика от останалите засега само 1.31 млн. работещи ТРЕТА категория хора. Това е пълна икономическа, социална и политическа ДИКТАТУРА - фашизъм, двоен стандарт.

Какъв генерал и пенсионер ти е Бойко Борисов? Напуснал МВР с нек'ъв нисш чин и след богатия си опит като мутренски СИКаджия и бодигард изведнъж за 2 месеца го издигат до чин ...генерал начело на МВР, което би трябвало да гони СИКаджиите. После МВР го девоенизират. Значи Боко Мутрата сега би трябвало да е нещо като измислен Главен комисар.

само дето не е фашизъм, а комунизъм, което е по-лошо, при фашизма няма национализация и има реална икономика, четете повече

Браво,изумително точно

и тези пари никой не знае къде са, кой ги открадна и с кого ги дели??! ;)) като в ктб, много шум, но парите ги няма!!;))

ИЗБОРИ 2016/2017/201Х, КОГАТО В БЪЛГАРИЯ И НЕ САМО ТАМ Когато в България и не само там, гражданите - суверенът прехвърлят законодателна власт за определен период от време, през който гражданите са ЛИШЕНИ от законодателна инициатива и решение, и същевременно гражданите са се ОТКАЗАЛИ от КОНТРОЛ. Тогава настъпва най-опасният момент за тях, защото те на практика поверяват ВЛАСТТА БЕЗКОНТРОЛНО и НЕОГРАНИЧЕНО. Това от своя страна ВИНАГИ води до открита УЗУРПАЦИЯ на властта през този период, в който суверенът на гражданите е фактически ПОДМЕНЕН. В този момент, върховенството на закона е НЕВЪЗМОЖНО, защото, на практика, гражданите - суверенът е само НАБЛЮДАТЕЛ без да има някаква РЕАЛНА власт и РЕАЛНА информация в своите ръце. Ето защо в България и не само там, НИКОГА не е имало демокрация и свобода. Демокрацията и свободата винаги е била и е - ПОСТОЯННА ВЛАСТ и достъп до пълна, и реална ИНФОРМАЦИЯ за ВСЕКИ гражданин (Швейцария, Исландия). Демокрация и свобода е - ВЛАСТ от и за ГРАЖДАНИТЕ тук и сега, всеки ден. Властта в България и не само там, се упражнява БЕЗКОНТРОЛНО, а при съдебната власт и НЕОГРАНИЧЕНО, тъй като съдиите са несменяеми и без мандат. На практика НЕ СЪЩЕСТВУВА нито един граждански - суверенен орган за контрол. Гражданите НЕ МОГАТ нито пряко, нито косвено, чрез упълномощени от тях лица, да спират решенията на законодателния орган. Същевременно органите, които ТРЯБВА да контролират изпълнителната и съдебната власт, се съставят от законодателната и от изпълнителната власт. Това от своя страна прави тяхното съществуване БЕЗСМИСЛЕНО. Абсурдното положение, при което съдебната власт предхожда суверена и съставя сама себе си. Този момент е изключително важен, защото представителните политици, все пак, са получили уж права от гражданите, докато представителите на съдебната власт НИКОГА не са били овластявани от гражданите, който е ИЗТОЧНИК на ВСЯКА ВЛАСТ. Властта в България и не само там се упражнява съвършено БЕЗОТГОВОРНО, тъй като гражданите - суверенът по закон прехвърля правата си НЕ поименно, а на ГРУПА от хора. По този начин е НЕВЪЗМОЖНО да се КОНТРОЛИРАТ представителните политици, нито и да им се ТЪРСИ СМЕТКА за деянията, тъй като юридически колективна отговорност НЕ съществува. Има само "морална" такава. ЛИПСАТА на гражданска - суверенна държавна администрация, поради правото на представителните политици да съставят каквато си ПОЖЕЛАЯТ структура на държавно управление, и да уволнят и назначат, когото си ПОЖЕЛАЯТ в държавната администрация и не само там, превръща ВСЕКИ гражданин в роб, грозновато и отблъскващо явление. Демокрация и свобода няма НИКОГА там, където НЕ съществува РЕАЛНО разделение на властите. Демокрация и свобода няма НИКОГА там, където НЕ съществува постоянна власт от и за гражданите, тук и сега - всеки ден. Демокрация и свобода няма НИКОГА там, където НЕ съществува реална информация от и за ВСЕКИ гражданин. Демокрация и свобода няма НИКОГА там, където ВСЕКИ гражданин винаги НЕ носи ИНДИВИДУАЛНА отговорност за своите действия тук и сега, всеки ден.

Браво,изумително точно

Когато Румен гечев дава мнение, сигурен съм, че е вярно обратното. Не съм забравил, че е компромрнтирал се вицепремиер,познайте на кого. А че е агент на ДС - ГАРАНЦИЯ ЧЕ Е ПОМИЯ. Такива си ги избира лелка ку. А да не трови деца в УНСС е може би е работа за родителите им'

да се краде е морално, защото чрез кражбата се изкарват пари, а да се изкарват пари е морално

По-ниско ниво на политиката не сме имали от 1989 г. Все по-назад и по-надолу. Добре поне че сме в ЕС.

Дори и на децата е ясно, че Боршош е протеже на ГЕРБ, и че част парите явно са раздавани за замазване на очите на данакоплатците, посредством принципалите Дончев, който си е дондуркал Боршош, защото е човек на РумИто! Старата любов, ръжда не хваща.....пито платено, парите ги няма, да влезе прокуратурата и виновните на съд за пропилените пари на данъкоплатците!!!

Суджук паша Великолепни и тук е насран!!Още колко гафа трябва да се случат, за да мож този нагъл селско-мутренски бек да се махне от власста и да влезе в затвора!?Теб питам, дебелако покурор....

Когато Меркел изчезне от власт,тогава и нашите затвори ще се напълнят догоре с членовете на лидерската партия за геноцид и кражби,а хазната ще се препълни с конфискувано имущество на криминалните престъпници които сега са на власт.

И когато Путин намаже въжето

Дира изтривайте тези които не пишат по темата ! Благодаря

А дано, ама надали...

Два ата се сритали и магаретата на поляната се разделили на два лагера и започнали да реват, за да подкрепят ту единия, ту другия ат. Старото магаре ревнало гороломно и им казало да млъкват! Едно малко наивно пуле питало: Дядо, защо? А Старото казало: "Сега като се наритат атовете един друг и си ближат раните, утре нас ще впрегнат да им дърпаме конския товар!"

БСП гласува против доклада за злоупотребите и одита, Курнелия защитава Боршош, служебния кабинет на Радев/Курнелия държи нарочно Боршош в НДК, а Бойко бил политическия чадър - хахахахах! Соросоидите в БСП се оляха за пореден път. И малките деца виждат как защитават соросоида Боршош! Добре че беше ГЕРБ да го разкара тоя нагъл крадец!

бушон..Статията е още в дира от днес.. Ти на бушон защита ли му викаш?

Дирчо

Какво значи бушон? Някой невинен, който изгаря заради някой друг! Така че да, Курнелия защитава нейния човек Боршош!

За големите кражби е необходим и голям ЧАДЪР

Гербаджийчето се хвали, че лилето проявила будна съвест и го махнала. демек измила лицето на Герб. Възникват няколко въпроса. Защо на следващия ден тогава Тиквун го върна на работа. Защо Махна НДК от ресора на дебелото лиле. Защо чак след няколко дни Боршош с голям зор временно се отгели. Защо културния министър се кълнеше, че ще го върне на работа, веднага след като приключи проверката. Гербаджиите на такива глупаци ли ни правят. А де ги умните и красивите да излязат с вувузелите и да грачат - Кой. Де ги студентите и студенките от СУ с техните стачки и затваряне на университета. От шопара Пеевски, този не е ли по-крадлив? пеевски поне си беше бизнесмен. Те по принцип си крадат. Ама този беше държавен служител. това не е ли по-голямо нарушение. Ще отговори ли някой? Едва ли.

Най-вероятно самото уволнение на Боршош е причинено от отказа му да изпълнява обществени поръчки в закононарушения, както го е притискала Лиляна Павлова. Но тя не е очаквала, че Боршош ще напише това открито в социалните мрежи, защото е свикнала в предишните си министерски позоции всички да си траят. Веднъж развоняло се из пространството, Павлова и ГЕРБ превръщат Боршош в бушон, за да се прикрие огромната корупция при ГЕРБ през 3-те мандата, вкл. при самата Павлова в предишните й мандати като министър на регионалното развитие. Тъй като започва да изтича леко информация за някои от онези случаи (говорим за неколко-милиарден грабеж), сега явно трябва да се създаде някой "грандиозен" скандал за 3 млн. лв. за прикритие.

С една дума, мекерето Боршош Дончев, Лилето, Румито и още някои, начело с тиквуня, са покровителствали кражбите през годините на управление на ГЕРБ, като лисугера Боршош е разчитал всичкото крадене от него да се замете под масата!

Гласувайте "патриоти" с ГЕРБ, гласувайте, накрая всичко ще се стовари на гърба ви - и имигрантите, и циганските изстъпления, и дълга.

краде боршоша. окото му не мигва. и от ндк то не се посвеянват да крадат. пред очите на всички. нагло безнаказано показно. ето тази глава на мафията трябва да се отреже.

Ще сложим по-вярно куче за принципал.Забравете по-скоро,да не пускаме нов суджук за разсейване

Стига сте мрънкали! Като ням хляб - яжте суджук!

Борисов,защо възстанови веднага Боршош след като Лиляна Павлова го уволни?????? Е, считате ли че това е обективна журналистика????

Има ли още човек в тази територия(не казвам държава),на когото да не му е ясно коя е най голямата О.П.Г. и кой е капо ди тути капи????

d4

а липсващите кинти от злоупотребите къде са??

Как къде - при суджуците и филето...Защо задаваш отговори?!

Как не знаете къде са отишли парите?при суджука,да има за биричка!!

Ама Боршош не бил се явил пред парламентарната комисия за разследване на далаверите в НДК! Ами за какво да се явява, когато ЛИЧНО ЗАД НЕГО СТОИ др. Борисов! ЛИЧНО!!!

служебно да са мнозинство в комисията и поради тази пречина е минал доклада за НДК.

Кой е откраднал парите ? Кой изяде суджука ? Няма криминал значи ? Много чисти и изгладени са тези от ОПГ Герб !

Всъщност комисията много добре си е свършила работата.Най-важно е било да не стане ясно къде са отишли парите.Никога няма да се разбере.Ясно е само, че парите са отишли при суджуците.

господа "журналисти" не ви ли е срам да цитирате гечев който съсипа България до нулата!!! айде той срам няма комунист ама вие журналистите защо непрекъснато го каните и цитирате???

еи стреличките,сядаи си на еб.ания гейберастки зад,ник и не се обаждаи от коневръза

Браво Гечев с теб сме! Не оставяй Боршош да се измъкне! Аз съм изумен от безсилието на нашите представители от народното събрание така наречените депутати да принудят наглия Боршош да отчете какво е правил с нашите пари с парите на нас на народа!!! Има ли държава?

Да не се измъкне както през '97-ма се измъкна другаря Економов.

*другарят

Ха и да гласувате на следващите избори, пак ГЕРБ ще спечели, голема лапачка, голема метла, та даже вече не им пука и го правят директно пред погледа на простия български народ, дето все ги изгиба.

тез гербоухи са по-крадливи от всички заедно

Още с решение за сформиране на комисия е ясен резултата - стара истина!

Крадлива Мафия. Боршош беше една топла връзка на Геройко с печалбите,през НДК,по повод Председателството."Галчев инжениринг"....източвачи докрай.Озвучители!?-директна връзка с Най-Дебелия от Дебелаците. Луди пари са откраднати и тепърва ще се крадат през НДК.Голямо пазаруване на гласове падна по Изборите-партийната каса на Цецо трябва да се захрани.Само дето се размириса работата,та чак до Посланиците на ЕС се стигна.Та изпитаният номер-Ренесансовата Лила/лошото ченге/-Еднокнижният Бронебойко/доброто/този път не сработи.Та момчето Миро,просто си отиде.Споко,друг ще го смени.

"от документа не става ясно нито къде се отишли парите, нито кой е осигурявал политически чадър" Абсолютно типично за управляващите ни. Едка комисия се събрала да си бърка в носа и накрая с много думи да не каже нищо съществено и точно определено - така де, има ли сили да обвини едни от най-приближените на Вожда-Слънце, помогнали му да се докопа до това си положение?!? Най-смешното е, че тези палячовци ще вземат и допълнителни пари и то не малко за участитето си във въпросната комисия...наши пари като данъкоплатци, които плащаме, за да не се разкрие нищо от кражбана на...наши пари като данъкоплатци...

Виновни , отново НЕМА!