Все по-малко семейства осиновяват деца у нас

Броят на осиновените деца намалява с всяка изминала година. Това показват данните на Агенцията за социално подпомагане.

Обратно в новината

Коментари - Все по-малко семейства осиновяват деца у нас | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Български деца за осиновяване няма.

Цигани на си е циганин

Само цигани има за осиновяване.

колко време се чака да си осиновя дете моля да ми пишете

Здравейте и аз искам да си осиновим дете има ли деца без ромски черти

ПРОЦЕДУРАТА Е ТРОМАВА, А И НА БЪЛГАРСКИ СЕМЕЙСТВА ПРОБУТВАТ ЦИГАНЧЕТА.ОСВЕН ТОВА С КАКВО ДА ГИ ОТГЛЕЖДАТ СЕМЕЙСТВАТА?С ТРИЦИ?Е,ПАРЛАМЕНТА Е ПЪЛЕН С БЕЗДЕЛНИЦИ-ИМАТ ДОСТАТЪЧНО ПАРИ ДА ОСИНОВЯТ И ОТГЛЕДАТ ПО ЕДНО ДЕТЕ ИЛИ ПОНЕ ДА СПОНСОРИРАТ ОБРАЗОВАНИЕТО МУ.ДРУГАРКАТА РАДЕВА И НИНОВА ДА СЕ ВКЛЮЧАЯТ=И БЕСЗ ТОВА ПО ЦЯЛ ДЕН БРЪЩОЛЕВЯТ ГЛУПОСТИ,ПОНЕ ДА СВЪРШАТ ЕДНО ДОБРО ДЕЛО КАТО ЛЕЖАТ НА ГЪРБА НА ХОРАТА.

Нормално е да се осиновяват здрави деца - кой би искал да се заглоби с грижи за цял живот или да "обикне" подхвърлени в кофи за смет циганчета! Хайде, стига празни приказки...

Ами да направят кампания сред циганите да си осиновят циганчетата.

И БЕЗ ТОВА ПОМОЩИТЕ ОТИВАТ ПРИ ЦИГАНИТЕ,А НЕ ПРИ БЪЛГАРИТЕ...ДА СИ ГИ ОСИНОВЯТ=ОТ ТЯХНОТО КОТИЛО СА

Да

Пълни глупости!!! регистрирани сме като кандидат-осиновители и вече година ни вест ни кост ....

Внимавайте,защото на българи пробутват циганчета.Направете постъпления в страна с друга юрисдикция=сигурно по-бързо ще стане....Но едно помнете=гените си казват думата винаги-затова се интересувайте какъв е генетичния произход на детето...Дете не се гледа лесно,а и ако е с обременени гени е направо ад за родителите.Пожелавам Ви успех и БОГ да Ви напътсва,за да получите най=хубавото и доброто за Вас!

Не се осиновяват деца, защото се предлагат само деца от малцинствата- цигатчета и турчета.За българче се искат едни пари от порядъка на 20000 лв. Това съм го чувал от хора които искаха да осиновят, и осиновиха дете от молцинствата, понеже нямаха толкова пари.

По времето на Костов хората осиновяваха. Лично познавам не едно, не две, а цели три семейства, които си осиновиха дете тогава. Да де, ама тогава живеехме добре и не се притеснявахме дали ще имаме пари утре за баничка!

Осиновените деца намаляват заради прекрасният живот,който КАФЯВИЯТ даде на хората. КАФЯВИЯТ да субсидира семействата със суджук. Ония кафяв примитив от БХК що не осиновява?

Кой е тоя Кафяв? Аз като съм черен, по-малко ценен ли съм? Никой не иска да осинови циганче, а те нямат големи нужди. Даже и памперси не им трябват. Обаче българите ги е срам. Срам ги е, ако имат дете, което не е русо. Имат се за велики. Имат се за по-велики от всички останали. Толкова са велики, че чакат държавата да ги храни.

Причината е, че са останали предимно циганчета. Да правят кампании и да ги осиновяват чужденци.

Имаме на етажа една съседка където с мъжът й не могат да имат деца колкото и да опитват. Всеки път като я питам ми твърди че нямали проблеми и само трябвало да пият витамини и двамата и всичко щяло да си дойде на мястото. Въпреки че много пъти съм ги чувала да се карат и той да я обвинява че е ялова. Е точно предишната седмица я видях на стълбите и й викам Танче, ти гониш 30 год. няма за какво да чакаш осиновявайте дете с Иво, че иначе така ще си останете с опитите за посмешище на хората. Не иска и да чуе да осинови даже ми се развика. Такива са хората! Затова толкова дечица гният по домовете и никога няма да имат шанс за що годе нормален живот.

Извинявай, но коя си ти, че да даваш на хората акъл и съвет, пък и да им обясняваш, че щели да станат за посмешище. Кое им е за посмешище, нещастието ли. Да осиновиш, или да правиш опити ин витро и изобщо, тези теми са толкова деликатни, че никога, ама никога не бих си позволила да се меся, където не съм поканена. Дори и някой да иска да обсъди с мен, пак ще съм деликатна до немай къде. От къде на къде ще давате акъл, на стълбите в блока! Нямам думи! Типичната клюкарка, която всичко знае и на всяка манджа е мерудия! Ужас! Господ да ме пази от "доброжелатели", като Вас. Колкото до въпросната жена, аз не й знам историята, но яко тоя мъж я нарича ялова, то тя няма място при него. Да не говорим, че не се знае, ходили ли са на лекар не са ли, може и той да е ялов.

е пропагандистка от БХК

И вие и съседите ви сте едно истинско посмешище...честно...

Що за тъпо парче си ти, че да даваш акъли на хората какво да правят. Това толкова лично ,те само си знаят какво преживяват. Може и да си имат свое някой денлБожа работа. Пък и на 30 да не е престаряла....

Малее, аз да бях в подобна ситуация и някой да има наглостта да ми каже подобно нещо - директно ги шутя в зъбите надолу по стълбите. За посмешище на хората били... Посмешище ти е на тебе живота, че нямаш какво друго да правиш, ами се бъркаш в на хората личните проблеми, тъпа клюкарка смотана.

Абе съседе, тя тази работа с акъли не става.

"...Не иска и да чуе да осинови даже ми се развика." Не е права, трябвало е да ти свие един супер шамар... Коя си ти, та да даваш катргорични съвети по темата и отгоре да коментираш простотията си във форума!

Абе ти нямаш ли си..... да си играеш?

Българите са длъжни да осиновяват болни изродени циганета ! Иначе нарушават конституцията, правата на човека и конвенцията на ООН !

Ма така кажи ма ! Ся вече няма да викам на айшето пай сеее ! Сите пермазоиди вътре, а после кой ще гледа, да му мисли държавата. Нали деца искате. Криза имало ? Помагаме както можем.

от къдя на къдя едни ще си правят кефа, ще се чукат на поразия семейно, деградирали от мързел и пиянство, а други нещастници само защото нямат деца ще ги осиновяват и при това болни.

само ви манипулираме. Както винаги, щом има проблем, се "борим" с последствията. Дали пък не е по-добре да анализираме причините. Хайде да започнем не с осиновителите, а с производителите на изоставени деца - статистика, причини, взети мерки, набелязани такива след анализа и т.н.!

За осиновяване останаха само мургави циганчета, с характерни цигански черти. Българите не сме готови за такива деца. Не бива да бъдат критикувани тези кандидат-осиновители, че не искат мургави циганета вкъщи. Освен това е повече от логично, че никой не иска да гледа болно дете със сериозни заболявания. Защото не кандидат-осиновителите са виновни за тези болни деца, а биологичните родители, най-вече циганите, които се сношават с близки роднини и се раждат увредени деца. Вярно, дори и при напълно здрави български семейства се раждат болни деца, но тогава се търсят други причини, а не че първи братовчед таковал първа братовчедка. Процедурата не е тежка, както някои се оплакват. Просто чакането е прекалено дълго - чакането за бяло, здраво дете, може пак да има цигански произход, но поне да е бяло и здраво. Осиновител съм. Минал съм през всичко.

Истината е в чакането. Кандидат осиновители са над 1300, а както казвате децата са над 2000лв. Ми тогава защо хората продължават да чакат. Ами защото системата е сбъркана и изродена. Има едни съвети по осиновяване, които не са знае по какви критерии одобряват едно семейство и му дават дете. Да не говорим че и фактора пари играе много важна роля. Познавам доста хора, които чакат над 2 години за да осиновят дете. И приказките, че процедурата не е тегава не е съвсем така!

Ще Ви кажа защо чакат - защото са писали, че искат дете от български произход. Само и единствено. Ние чакахме година и половина без нито едно обаждане, докато познати, вече осиновили, не ни "светнаха", че с изискване за дете от бълг. произход има да си чакаме с години, просто защото такива няма или са единици. Тогава си променихме критерия за дете. Написахме: без значение на етническия произход, но без характерните ромски черти. Обадиха ни се след три месеца. казаха ни, че детето е от бълг произход. Тук, само един господ знае. Бяло, хубаво дете. Влюбихме се от първото виждане, което продължи 10 минути. Знаете ли как се определя етническия произход по бълг закони? Биологичната майка сама решава тя с какъв произход е тя и тя определя произхода на детето. Разказаха ми за парадокси: черни циганки да се определят като българки. Видимо детето е циганче, но го пишат, че е с български произход. Познавам 3 семейства, които още в самото начало бяха писали, че искат дете без значение на етнически произход, но бяха пропуснали от неинформираност, да добавят "без характерните ромски черти". Още на втория месец им предложиха здрави черни циганчета. Комисиите, които разпределят децата действат на неизвестно какви принципи. Как така преценяват, че една дете е по-подходящо за едни родители, а друго - за други. Как така преценяват кое семейство ще гледа по-добре Иван и кое - Драган? Пълна порнография. Има деца, нуждаещи се от леки, еднократни операции. Който иска да стане родител, ще понижи критериите си, доколкото може да ги направи, а няма да търси дете със сини очи и руса коса от зодия "Х", както били писали едни каннидат-осиновители.

се сещам, че много от двойките, които се смятаха за стерилни, благодарение на ин витро вече имат деца и нямат нужда да осиновяват. Да са живи и здрави, и лекарите - също!

Още повече,че ин-витрото вече не е лукс,а абсолютно достъпна процедура дори за бедни семейства,при това, с огромно финансиране от държавата

Хора, които не са минали по този път нямат основание да коментират. Процедурата ин витро в никакъв случай не е евтина. Има много допълнителни процедури и манипулации, които я придружават. А относно финансирането от държавата, да има го, но в никакъв случай не е достатъчно. Средностатистическо семейство не знам как може да извади 5 бона просто така.

Това ми напомня за едно изследване сред мормоните в САЩ, които се смятат за много плодовити. Излиза че в повече от половината от случаите нещата се оправят без ин витро а просто с адекватна техника на половия акт. То това, оплождането си е 80% водопреводен проблем. Ама не очаквайте доктора дето ще прави инвитрото да ви светне как се прави.

Браво! Изключително коректна и толерантно поднесена новина. Ние ще си я преведем, още веднъж адмирации за оригиналия начин, по който е поднесена новината. Иначе, по диагонал - децата, които желаем да осиновим с всяка година стават по-малко. За сметка на другите деца. ;)

Правилно преведено- по диагонал. Защо обаче не пише, че за да осиновиш българче таксата под масата е около 5000.00 лв. а за цигане е без пари.