Експерти: Всяка 4-та фирма застрашена от фалит

Всяка четвърта фирма в България е застрашена от фалит заради несъбрани вземания, твърдят от компания за управление на дългове.

Обратно в новината

Коментари - Експерти: Всяка 4-та фирма застрашена от фалит | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

1.Най-евтиния ток в ЕС се продава в България. Това е ФАКТ. 2.Най-ниските заплати в ЕС са в България. Това е ФАКТ. 3.Най-ниския корпоративен данък в ЕС е в България. Това е ФАКТ. 4.Най-ниската цена на земя в ЕС е в България. Това е ФАКТ. 5.Най-ниските наеми в ЕС са в България. Това е ФАКТ. 6.Най-ниския Данък Общ Доход в ЕС е в България. Това е ФАКТ. 7.Най-ниските глоби за неспазване на законодателството в ЕС са в България. Това е ФАКТ. При тези факти какъв му е проблема на бизнеса? Според мен 2 от причините се съдържат в този списък - т.2 и т.7 Заради т.2 е ниска и покупателната възможност на населението Заради т.7 е наглостта и безкрайната лакомия на работодателите. т.7 води примерно до бетониране на крайбрежието ни и съответно пренасочване на 1 000 000 българи към Гърция, което е унищожаване на собствения български туристически бизнес и директен износ на капитали и търговски дефицит. Така че благоприятните условия ги има, но част от тях очевидно са прекалено благоприятни при наличие на катили

Eхеххехе, вие пък нищо не казахте. Даже и в световен мащаб, новообразуваните фирми имат 95 ПРОЦЕНТА риск да фалират още първите 5 години на съществуването, а на повечет им се случва още по-скоро. Без значение от типа на икономиката. Даже тук сте го писали, важи и за нас. Тези 1: 4, което сте писали сега, сигурно сте ги сметнали и се отнасят вече за останалите оцелели фирми. Стига с тия психотерапии и розови очила. Аман от заблуди.

Фирмите и работодателите плащат на нас техните работници мизерни заплати.,с цел да имат по големи печалби от произведеното от нас.Но не осъзнават че като пестят от заплати, правят неплатежеспособни собствените си клиенти , затова не им излиза сметката! ще фалират лакум гъз кръв сере!

Осъзнават много добре какво губят по този начин, но в общия случай нещата стоят коренно различно. Работодателите нямат избор освен да се залъгват, че имат бизнес, те правят изкуствено дишане на мъртвец. По всички физични закони фирмите им са във фалит, дъже немалко от тях не смеят да затворят кепенците именно за да не оставят без работа хората си. но поддържането на бизнесът изобщо, барабар с каквито и да е печалби или коректно плащане е неосъществимо в почти всички случаи. В сферата на утопичните мечти.

"АЙ ДЖИ ТЕХ" ЕООД, с ЕИК: 201793225 с управител ИЛИЯ ГЕОРГИЕВ ГЕОРГИЕВ, с ЕГН: 9606136367 изпълни водният цикъл на пещера и ни закърпи с около3600 лв. Въпросът е , колко са такива "бизнесмени" които не са се разпалтили?

"РИБАТА МИРИШЕ ОТ ГЛАВАТА"!!!

Kак, да плашам навреме като ми искат "4 тона суджук", бре брато!!?;)) Kак да плашам, кажи ми, в този кенеф, като искат, Bсичко,.. да вземат!! Tи, бос човек събувал ли си, а??;))

да бъде. "Стъкмистиците" на ГЕРБ и финансовото министърче предвиждат над 2 % ръст на икономиката ни за 2017 ! Мръсните комуняги са виновни !!

Мръсните комуняги са виновни, че ръстът не е многократно по-голям. Това е световноизвестен факт.

за да има бизнес, първо трябва да има клиенти..., а мизерията в българия заличи населението ..като самия тоА български бизнес с просташкото поведение тип домусчиев и с неплащането на заплати изгони допълнително милиони българи от страната и продължава да гони всеки млад българин , завършващ гизмназия...тука роля играят малоумниците по мизернитре вузове.

Няма държава, няма правила.

Държавата ни лъже и краде, тогава и народа ще отвърне със същото. Ако искаш мед гледаш пчели, ако искате данъкаплатци създавайте икономика, в противен случай ще го духат всички.

и нашата фирма гълта иначе милиони по европроектии, но не плаща на доставчици... Аве интересно е да направите проучване за многострадалния бизнес дали бави поръчките за яхти, луксозни коли и имоти ?

сещаш, че обикновен човек на куково лято ще получи евромилиони... твоят бос делка с тези, дето ги разпределят, затова за вас пари нЕма

По-скоро всяка втора, ама това ще е в разрез с изказванията на правителството и затова се дава по-малка бройка. Да не позволяваме на фактите да пречат на хвалбите.

AbuTalib

Колекторските фирми са незаконни.Твърдят, че имат ЦЕСИЯ с някоя от търсещите парите си фирми, но заобикалят закона.

затегнаха навсякъде всичко, няма кислород за нормален бизнес, а неуки данъчните, които са нагласени с връзки на държавна служба, обикалят като гладни кучета, само и само да търсят косури и да глобяват. Тази държава нито е за живот, нито е за бизнес!

НЕ ТЕГЛЕТЕ КРЕДИТИ !

към тези, които са от редиците на ЦК БКП, на ДС, на профсъюзите и подобни номенкратурчици, наследниците им, които са получили безплатно предприятия, куфари с пари, защото са "нащте хора"

на 2345, който е под моето мнение

Само да питам. Онези, дето днес ходиха да врънкат Борисов за отпадане на 0.6% добавки, към кой български бизнес спадат? Дали не е към онзи, дето е в дъното на класацията по своевременно и редовно изплащане на задълженията?

В кочината на Боко само тикви виреят.

Kalin

Това е много тъпа статистика специално за нас.Проблема е ниските доходи и ниския стандарт на живот което води до свиване на потреблението и то това е една верига която няма край и по пътя са потърпевшите.При другите страни цитирани там доходите и стандарта са по високи от при нас така че никой у нас не би бавил плащания ако не беше част от тая верига.

Хората по другите страни се възпитават от малки, за да намерят своето Място в Обществото. Тук в България всеки иска да работи Цар и за друго не иска и да чува.

парното и водата защо са на изчакване ,щото не могат да те резнат , ако могат ще се оправят нещата Я виж как си плащат лизинга и дохода няма никакво значение

Да, да. Ганьо бизнесмен първо се жалва, че не може да си събере дължимото, а после се скатава ако може да мине тънко със собствените си плащания.

Това е добавката към заплатите за класове и прослужено време,нали Велев. ЗЦащото иначе сте много добри "меринджеи" и всичко ви е наред ,но добавките пречат. Нали така. Плохому танцьору яйца мешают. Работодателите,вчера никнаа като гъби от ДС сега "работодатели" ??? Хайде де.

Гнусна реклама на т. наречените колекторски фирми. Асоциацията на колекторските агенции в България и ЧСИ са противоконституционните гилдии в България, противоконституционни са агенциите за събиране на вземания или така наречените колекторски фирми в България и т.н. Конституцията не търпи противоконституционни закони. Всички действия на частен съдебен изпълнител са противоконституционни, нелегитимни и поради това нищожни. Няма частен съдебен изпълнител! На основанието, че Конституцията не допуска частни съдилища! Така, както Конституцията не допуска и частни затвори! Тоест, частният съдебен изпълнител е противоконституционен и нелегитимен. Неговите действия са нищожни, не могат да пораждат и по никакъв начин, включително и под страх от санкция и/или принуда, да изискват и да налагат изпълнение. Това е от особена важност и значение предвид това, че, частният съдебен изпълнител е изграден като паралелна силова структура към съдилищата в страната. Изтъкнатият наш конституционалист проф. Борис Спасов винаги подчертаваше, че в правовата държава не може да се търпят противоконституционни положения.

Не си ли вързан с някоя партия - ФАЛИТ. Това е кратката истина.

Трагедията на българина ще свърши, когато престане да гледа, да мине "тънко".

А не боко каза че има ръст, че сме стабилни и че доходите им растът на властващите....

Колекторска фирма!? Добре звучи! Но методите за събиране на дългове, какви са?!

Хората, които създават работни места и плащат данъци работят и срещат трудности, а разни лапачи и лежачи, само крещят: - Дайте ми, искам още, малко ми е! Ти който искаш повече, какво даде на страната си?! Какво даде за народа си!? Не може само да искаш, трябва и да дадеш!!!

Ами окрадох я как може да не сте видели и усетили или ние не сме действали ефективно при нарастване на грабежите ни..

Кой и какво открадна от теб ? Кажи какво ти откраднаха ?

Хохо, мед ми капе като те чета, яд ли те е:))

Между фирмена задължнялост , ДДС което винаги се взема , много се бави ако изобщо се върне,осигуровки и прибави 4 тона

Дам ... даже нап писмо ми написаха за проверка ... може би за оборота ... понеже им се струва ниско. Клиентите бедни, фирмите са само в бизнеса ... няма производство поради по-скъпият ток/енергия като цяло.

Най-евтиния ток в ЕС се продава в България. Това е ФАКТ.