Полското правителство продължава съдебната реформа

Полското ще продължи оспорваната реформа на съдебната система въпреки ветото на два от трите закона за промяната й, наложено от президента Анджей Дуда.

Обратно в новината

Коментари - Полското правителство продължава съдебната реформа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Полското ще продължи оспорваната реформа.." Полското.. КОЕ, бе Големанов????? Много си малък, като журналист. Трябва още много да учиш, мото момче!!!

Много интересни коментари - почти никой не обсъжда спорните закони/законопроекти, а само се обсъждат кой чий слуга е и т.н. И никой не се замисля, че това, което се опитва да прокара полското правителство е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НЕДЕМОКРАТИЧНО, защото ще постави СЪДЕБНАТА ВЛАСТ ИЗЦЯЛО ПОД КОНТРОЛА на ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА ВЛАСТ. Това дори и при комунизма го нямаше. Ако се допусне правителството да определя изцяло членовете на тамошното ВСС /Висш Съдебен Съвет/, както и шефовете на тамошните ВКС и ВАС, то защо ще има съдебна власт въобще, след като правителството ще си назначи САМО и ЕДИНСТВЕНО послушни съдии и решенията на съда вече ще са на принципа "каквото каже министъра/принципала", а не на принципа на правото. Никой не се замисля, че подобна промяна означава неограничена власт на МС /министерския съвет/ над съдебната власт и е предпоставка за корупция от най-висша класа и гарантира изцяло субективни, а не обективни съдебни решения ... Мислете малко преди да пишете глупости, ако можете да мислите, разбира се ... :)))

Сашко, ти сигурен ли си, че си за пълна безотговорност на съдебната власт пред народа, закона, справедливостта, правителството? И да са зависими само от соросоидиотски "фондации", сенчести кукловоди, рушвети... и пр. "демократични" лостове за влияние.

Човек като няма какво да каже и почва да пише/каканиже глупости :) Съдебната власт ТРЯБВА да бъде независима от Законодателната власт /Парламента/ и Изпълнителната власт /МС/. Когато членовете на ВСС и ВКС и ВАС се избират от МС, то тогава за каква независимост говорим? Решенията на съда /много пъти субективни, подкрепени от корупционни практики/ ще бъдат ИЗЦЯЛО СУБЕКТИВНИ, защото ще им бъде НАРЕЖДАНО какво да решават. И тук няма да има никакво място за народа, закона, справедливостта и ала-балата, които си написал, хеле пък разно соросоиди и подобни глупости. Полша ще се превърне в поредната ТОТАЛИТАРНА държава, в която цялата власт ще е в ръцете на МС /в парламента партията има мнозинство/, правителството е нейно и ако бъдат приети промените и съдилищата ще бъдат техни. Къде тук има разделение на властите и демокрация? Тук глупостите за соросоиди и простотии нямат място, има място желанието на народа това да не се случи, въпреки желанието на полското правителство. Когато румънския народ протестира срещу исканата от правителството промяна на антикорупционното законодателство и опрощаването на част от наказанията за корупционни практики, ти на страната на народа ли беше или на страната на правителството? Ситуацията е същата - правителството иска да бъде безнаказано /кой съдия според теб би осъдил представител на изпълнителната власт, ако е назначен от него?!?!?!?!/ :))))

И тук не става дума за пълна безотговорност на съдебната власт, напротив - нека съдебната власт си отговаря пред органи, назначени от нея си, а не от друга власт. Кой тогава ще контролира другата власт /изпълнителната/, ако няма независими съдии? :)

Заподозрените в някакво престъпление се отстраняват от работа, при по голямо такова се задържат под стража И СЪДЪТ , решава по нататъшната им съдба?Защо това да не се отнася и за съдиите при съмнение за ПЛАТЕНО "правосъдие"?

какво е туи нещо на снимката ?

Полското правителство продължава съдебната реформа в стил национал-социализъм, пардон, див католицизъм!

Пърдон, в стил нац.независимост от евро атлантическата "либерална" гад, мръсна. И долна. Ама много.

Мнение за жените формирам от изказването на Великият Корольов, след полета на Терешкова: Докато съм жив, жена няма да лети в космоса!

Протестиращи?! Колко са? 6...60... 600?

Ти па защо си ги надвъкал тези шестици осмици неможа ли ?Ей няма да си оставите мурафетите ей !!!

поляци, унгарци и чехи? Защото имаха смелостта да се противопоставят на кремълските чиновници, а сега на не по-малко противните брюкселски такива! Собствените интереси с право ги поставят на първо място и според мой познат поляк - обикновените хора не са живели по-добре от сега!

Затова ли напълниха Зап.Европа и Америка?От добър живот!

Каква вкаменена физиономия,какъв стоманен поглед!Почти като надзирателка от Аушвиц! Май забравихте ВСВ,когато Хитлер каза:"Няма такъв народ!Няма такава държава!" Я,по-кротко!Вие ли сте най-умните!Абе,хей немските монополи могат да ви смачкат за минути със стопиране на изнесените си у вас производства!Нещо започна на всички да им писва от вашите патриотарски изцепки!

На надзирателките и техните дечица им видяха сметката Съюзническите ВВС през февруари 1945 в Дрезден.

Тури куха лейка нависоко - да дрънчи.

Соросоидта желае съдебната власт да е независима от народа, закона, справедливостта, а да е зависима единствено от нпо-рките, медиите и сенчестите кукловоди. Както е у нас бе - тука що няма "протести" срещу съдебната власт, а. Щот всичко цафти и върджи, може би. Ем, кангречулейшън.

Браво на тати цацичката! Ела да ти сготвя една агнешка главичка преди да тинсежсаморазвият болтовете!

Искаш да кажеш нещо и ти!?

Бе тя тази Беата ще излезе по голям пич и мъж от нашия Баце бре.Не се съобразява с "големите " началници от ЦК на ЕК и си прави рИформите.ЦК на ЕК не искат да се правят там рИформи а от нас искат е, и, двойни и тройни стандарти както винаги от брюкселските зелки.Че и "спонтанни" протести тия ги знаем и сме ги виждали и тук нищо ново те НПО-тата тяхните и нашите бозаят от една и съща цица !

И мен доста ме съмняват тези "хиляди", излезли на протест. На брюкселски агитки ми приличат. Но и нямам представа за закона, за да мога да съдя.

Не само "бозаят от една и съща цица", ами си и помагат в "борбата за демокрация". "Наши" соросоидиоти се командироват там, техни тука, в Украйна... нещо като международната трупа на гей-парадите, дето обикаля по света и у нас. Но се маскират като местни "борци", "за права и свободи".