Разликата в доходите между областите у нас ще се задълбочава

Разликата в доходите между най-богатите и някои от най-бедните области у нас ще се задълбочава. За 15 г. в София те са нараснали 4,4 пъти, следва Ст. Загора.

Обратно в новината

Коментари - Разликата в доходите между областите у нас ще се задълбочава | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Скоро и плодовете ще берем. Обезлюдяването е тотално. Следвоенните големи набори вече са на 70 и след тях българските села ще изчезнат или ще бъдат цигански. Тече поредното ограбване на народа. Елате в София, работете за 1000 бруто, купете жилище, 400 лева поне за заем - ипотека и ще сте роб доживот, но поне за хляб ще имате. Земята си оставете на 800 големи зърнопроизводителя, които лааааааааапат от евродоплащания, имат поне по 2 джипа и няколко имота в София, но не искат да имат работници и не искат да имат ангажимент към селата. Чудесно демократично развитие. Никакъв малък и среден бизнес - те крепят пазарната икономика, свободата и демокрацията, а у нас последните 3 служат само за замазване на евро и роднобюджетни кражби.

Всеки е свободен да живее , където реши и хората преценяват , че на село е по-трудно. Преди пак искаха - ама не им беше позволено. Само ако си с връзки ти дават софийско жителство. Дори и тогава най-умните деца от село отиваха да учат в големия град след 7 или 8 клас. След това студенти - пак в големия град. И ако са създали връзки не ги връщат по разпределение на село. Та стига митове - една част от населението в селата при социализма е била там НАСИЛА.

Ние сме с най-малкия държавен дълг в ЕС след Естония. Минахме и Люксембург. Какво тук значи някаква провинциална бедност. Имаше 2 варианта София се развива и изтегля след себе си икономиката и на страната - втори вариант София изсмуква малкия остатъчен финансов и човешки ресурс на провинцията и БГ става пустиня. Кой се случи от вариантите е ясно. Ако сега Пловдив дръпне още и одърпа и без това малкото ресурс на съседните области познайте какво ще стане. Отдавна предупреждавам - от 250 общини повечето са на командно дишане от бюджета и БВП генериран в тях не стига за пенсии и издръжка. Кой му пука. Макроикономически сме били добре. Лъжа. Дисбалансите са огромни. Икономиката са голи келяви услуги без промишленост за основа, а селско стоп. няма - има едро евролапащо зърнопроизводство, което е с много ниска трудоемкост и не създава никакъв БВП. Например Лупи при всичките му недостатъци още преди 25 години говореше за едни спешни още 1 милион ВИСОКОКВАЛИФИЦИРАНИ раб. места ама не би. Държавата се сви с 2 млн дущи и става и по-зле

Изследването сочи, че през 2016 г. най-високи са доходите в столицата 7349 лв./човек годишно, а най-ниски във Видин, Кърджали, Сливен, Силистра, и Търговище (под 4 хил. лв./човек годишно). .... тези се утрепаха да лъжат! ний таквиз пари и по телевизоро не видим! Делиме ги на 10 и може и да ги получим!

Май не можеш да четеш и смяташ - това е средно годишно заплащане, което разделено на 12 дава грубо около 600 лв месечно възнаграждение...

от малцинствата най-добре направиха. след завършване на средното си образование веднага тръгнаха за западни държави и сега имат по няколко апартамента в столицата, дават ги под наем, и след време ще живеят , който остане под над при тях, както е и в другите западни държави. умни са помаците. не им трябва висше. а сега знаят английски, родиха им се децата на запад, във Великобритания, родителите им ходят им помагат в отглеждането на дечицата им, те вече са големи. Малко акъл да имаш, но на време да ти дойде, а има хора чакат депутатите. Както казват децата ни, какво ще ти направи депутата. Като нямаш гръб не става в бг. А и тези, които сега отиват вече няма сметка. Всичко е много скъпо-квартири, пътни, ток, вода, някой и друг тоалет, дрешка, цигари който пуши, там са скъпи, и за една кутия, както ни казват, ако пушиш, на месец 600 лева б.пари, а и някои им е мъчно за много неща и пропушиха, вредно е, но там се работи много, яко, и няма мама и тати, справяш се сам, ако не успееш се връщаш. Всеки пише от негова гледна точка. Много ясно, има в бг , в провинцията семейства, които им влизат пари някъде около 5 хил. български лева, като сложим пенсиите на родителите им, стават около 7 хиляди, много са случаите-тя в д.учреждение - 2 хил.лева, съпругът й бизнесмен и то голям на колбаси-купи в др.градове на децата си жилища, нови коли , изучи ги, що да правят на запад, на запад повечето вървят от зор, ако тук им е добре крака си няма да мръднат на запад, но здраве да е, там на запад е за хора със здрави нерви, силен дух, иначе не е лесно, ходихме, видяхме, мъчат се, трудят се, но да бяха се родили там, а не тук в тази скапана е нечовешка ..

Ма малко трудно ти се разбира. Имаш някаква идея в коментара, но така си се "овъртял" че не ми стана ясно кой ти е крив и кого виниш.

При комунизма народът се научи да краде и не работи, сега му е тежко!

Партията го научи че има кой да мисли за неговите доходи. Сега лежи и чака.

ни научи демоСрацията....да обираме банкови клонове и банкомати,да се стреляме в заведения...за случайна засечка на пътя бой. На теб може да ти харесва,на мен не.

Явно народът богатее!

Престанте да публикувате Стара Загора като пример за високи доходи и едва ли не проспериращ град. Даниите за доходите са от НОИ статистика, но за ОБЛАСТ СЗ. Истината е точно обратната! Влезте в сайта джобс бг и ще я видите, няма никаква квалифицирана работа, има само едни и същи предложения за сервитьорки и общи работници за мизерни заплати. Има обаче 2-3хил. души, работещи в тецовете и мините на 50 км. от Стара Загора, чиито заплати са надути неимоверно. Останалите около 50хил. работещи в града са на много ниски заплати. В СЗ загора има бедствено положение откъм намиране на квалифицирана работа и няма никакви инвестиции в индустрията, по подобие на Пловдив например, или който и да е друг по-голям град в БГ. Няма нито едно!!! подобно западно производство! Само стари мизерни соц. предприятия. Ако имаш някаква квалификация в този град трябва да се примириш с обща работа за мизерни пари, или да се преместиш да работиш в Пловдив, София или чужбина.

И в София не са много големи заплатите,като ги сравняваме с Хърватска примерно,в Хърватска минималната е по висока от средната в София,а средната в София се изчислява заедно с тази на депутати,министри,работодатели,олигарси... Демек истината е,че доходите в София също са ниски,много е зле държавата на тема доходи!!!

Всички да идват в София и да се свършва.

ама как ще си кача магаренцето до последния етаж:)))