Калфин: Бизнесът има достатъчно много права

Бизнес и синдикати остро се сдърпаха за лансираната идея за опадане на надбавките за стаж. Според синдикатите това е отнемане на завоювани социални права.

Обратно в новината

Коментари - Калфин: Бизнесът има достатъчно много права | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

КАКВО ТОЧНО РАБОТЯТ С ПОТ НА ЧЕЛОТО,ТЕЗИ ОТ СТОПАНСКАТА КАМАРА?!ОНОВА РЕПТИЛЧЕ БОЖИДАР ДАНОВ ОТКАКТО НЕ Е ЧЕНГЕ,НА МНОГО РАБОТЛИВ МИ СЕ ПРАВИ?! ТОЙ ЩЕ КАЗВА КОЙ КОЛКО ДА РАБОТИ И ДА ПОЛУЧАВА?!НЕЩАСТНИК!!!

НЯКОЙ ДА МИ КАЖЕ ,ТЕЗИ ОТ СТОПАНСКАТА КАМАРА ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ БЪЛГАРСКИ "БИЗНЕСМЕНИ" ОТ КЪДЕ ИМАТ ТОЛКАВА ПАРИ И КАК СТАНАХА МИЛИОНЕРИ НА 30-35 ГОДИНИ????КРАДЦИ!!! ТЕ СА ЗА ЗАТВОР А ПЪК ДАВАТ АКЪЛ! А ВЪПРОСА МИ Е ЗАДАДЕН КЪМ ПРОКУРАТУРАТА В БЪЛГАРИЯ.

Ако някой натиска едно копче от 10 години, не произвежда нищо повече от този, който натиска копчето от 10 дни, не допринася повече и не е редно да взема повече. Ако някой допринася повече и е ценен за фирмата работодателя сам ще му вдигне заплатата!

Не си ли чувал за различни професии??? Колко хора натискат цяб живот едно копче? Май николко. Ако ти потрябва лекар, зъболекар, счетоводител, автомонтьор, ако трябва да летиш със самолет едва ли ще се довериш на някой, който няма никакъв стаж и опит. Не случайно във всяка обява изискването е да имаш стаж еди колко си години по специалността. Човек се учи с времето на занаят, с годините става все по-добър, усъвършенства се. Не е нормално да се приравняват опитните хора с младоци, които мислят че видиш ли като натискаш едно копче и си професионалист. Само човек, който не е учил, не е работил достатъчно може да говори така. Ясна ли съм?

ТАКА Е.МЛАДИТЕ СЕ УЧАТ ОТ ПО-ВЪЗРАСТНИТЕ И ОПИТНИТЕ,А НЕДОВОЛСТВАТ.АКО ГО ПУСНАТ ЕДИН МЛАДОК И С ВСИЧКИТЕ СИ ТЕОРЕТИЧНИ ЗНАНИЯ НЯМА ДА ЗАПОЧНЕ ВЕДНАГА ВСИЧКО НА 100 %. ОПИТА СЕ ПРЕДАВА ОТ СТАРИТЕ НА МЛАДИТЕ .ТАКА Е БИЛО ВИНАГИ. И ОЩЕ НЕЩО.НА ПАРКТИКА НЕЩАТА СА ДОСТА ПО-РАЗЛИЧНИ ОТ ТОВА КОЕТО СМЕ УЧИЛИ НА ТЕОРИЯ. КЛАС ЗА ПРОФЕСИОНАЛЕН ОПИТ ТРЯБВА ДА ИМА.

Логика на човек, който сам си обезценява труда.

Най обичам когато някой държавен чиновник който няма един ден работа освен на държавна издръжка да ми говори колко много права има бизнеса. Олигархичния социализъм замени комунизма и причината нещата да не работят била капитализма. Само дето го няма в България и а и по света е на изчезване.

Да, г-н Калфин, прав сте! Бизнесът има големи права! Но кой бизнес? Бизнесът на Квачки, Арабаджиев, Банев и останалите назначени от Вашата партия милионери! Те имат право да не спазват законите, мачкат работниците, да не плащат данъци и осигуровки, защото са "стратегически" бизнес! Всички останали, които се опитват да надигнат глава биват следни, мачкани и товарени със стотици такси, разрешителни и всякакъв държавен рекет! И ако някой си позволи да закъснее с три дни с внасянето на осигуровки, ДДС или някаква друга такса, сметките му биват незабавно блокирани! В същото време Вашите милионери дължат милиони на бюджета, но никой на ги пипа!Това, за съжаление е истината от организираната от Вашите съпартийци "социална" държава!

Няма по-разглезен бизнес от българския... Все реве, все нещо не му е таман... Ако може хората и да плащат, задето ходят на работа... Добре, нека отпадне допълнителното възнаграждение за професионален стаж и квалификация... Но законът да ЗАДЪЛЖАВА работодателите да сключват колективни трудови договори всяка година, за да има наистина договаряне на работната заплата. Сега законът казва - работодателят има задължение да води преговори за КТД... и той може да си ги води пет години, ако иска да протака... А до тогава - работниците нямат друг избор, освен ефективни стачни действия... но това са едни крайни мерки, на които не всички хора са готови... пак поради робската психика, че преклонена главица сабя не я сече..

Ако си добър, способен и работлив специалист, винаги ще получаваш добра заплата! Е може да се наложи да потърсиш подходящата за теб фирма и позиция! Ако си посредствен и мързелив винаги ще ревеш и ще искаш да минеш системата и да получиш повече отколкото заслужаваш с натиск и изнудване! Като не ти харесва, направи фирма и давай заплати по 100 000 лв на месец, нали си справедлив и печен!!!

Бог да ги накаже, всички до един!!!

Кой ти е виновен, че си лузър! Работи, учи, не мързелувай, къпи се, срещи се, изпери си дрехите, спри цигарите, алкохола и хазарта, стани от човекоподобно човек и ще живееш по-добре! Господ не обича злите, мързеливи, мърльовци, които могат само да реват, да мрънкат и да искат! Ти с какво допринесе за България!? Какво ти дава право да искаш, мързеливият ти гъз ли?!

КАЛФИН ВИЕ СТЕ ЗА ЗАТВОРА С ВАШИЯТ ЗАКОН ЗА ПЕНСИОНИРАНЕТО ДЕТО ПО ВАШЕ ВРЕМЕ БЕ ИЗМИСЛЕН.КАК СМЯТАТЕ ДА РАБОТИМ ДО 63-65 г. ТОВА Е РАБОТА НЕ Е СПАНЕ НА БЮРОТО ИЛИ В ПАРЛАМЕНТА.САМО БЕЛЯНЕ ЗА ТЕБ.

беше некомпетентен и нелоялен

Мисля,че 400 000за депутатско кресло в Българоя е прекалено голяма сума,дори в €,дори и да са "дарявани"по метода на добришките суджуци,ако е вярно,както се говори не пред институциите.

В цивилизования свят, тези надбавки винаги са съществували. Всички бели фирми стимулират служителите си с натрупващ се процент с всяка прослужена година. Казват му бонус за лоялност! Явно на измисления бизнес в БГ, не им е нужна такава...а и не знаят значението на тази отдавна забравена дума. Поредният банален абсурд в бедната ни България.

Всеки разумен работодател го прави, само че това наистина да бъде като бонус за лоялност, не за прослужено или проспано време.

Ами,да имат повече права и по слоро намират вратички да минат метър!И кой им е дал тези права или възможности да се оядат и сега да дерибействат!Износ на капитали,офшорки!Лапаха,лапаха,и сега сме с най много милионери,дори милиардери на фона на ниски доходи!То ясно!Ниски доходи,за да държат служители в зависимости,но на фона на високи цени на стоки!.Не успяха с минималната заплата " индустриалжите" и почнаха с класа,важното е да се реже от доходи,че я виж изпуснали някоя почивка на Карибите или не могат да спестят за частен самолет! Живи да ги оплачеш,а точно съюза на робовладелците са ясни и ако може и "без " синдикати!Я това да го кажат в западна държава нещо срещу синдикати,а там синдикатите наистина помагат и няма тън мън!

В България способните хора имат добри доходи! Има прослойка от хора, като теб дето си мързелуват, не се помръдват за нищо, но не спират да злословят и да завиждат на тези предприемчиви хора, които градят България!

Калфин за една заплата ще се самоубиеш! Като ти гледам почитателите и поддръжниците, във форума, първо тебе ще оберат, че си им под ръка, после сигурно ще те пребият за забавление и само ако имаш голям късмет, няма да те убият, защото си успял доста повече от тях!

Ако всички почитатели на Калфин са като теб, ще излезе, че е потенциален предводител на престъпници и терористи!? Това ли иска той или се е объркал!?

Заради такива псевдо загрижени, като тоя приказвач, готови на всичко, за да се уредят, отново на заплата в парламента Родината ни страда! Те ни докараха до там, да има цели компактни групи от хора, които живеят от самоуправство и беззакония, живеят в гета, трупат злато от помощи, работят незаконно, не плащат данъци, ток, вода, осигуровки, не учат, не дават нищо на България, а имат претенции и искат ли искат! Е благодарете му на г-на другар от БСП-то и клоновете му!

Да, така е! Те смята, че изкарания приход на фирмата е личен, а не дело на техните работници! Те имали "блестящата идея" за бизнеса и затова всичко е тяхно. А държавата само им "бърка в джоба". Това е истината. И не е вярно, че синдикатите им пречели ... Напротив, бяха в ъгъла и смутено си мълчаха в последните 10-тина години при властта на мутрите... А и сега още нищо не са направили.

Мисля истинския "капацитет" за разговор по темата трябва да е самият Домусчиев, който се изправя срещу тази надбавка. Нека да се запита - а той в своите фирми дава ли такава? А той в своя футболен клуб плаща ли данъци и осигуровки на реалните заплати на своите "богати" футболисти? Или ги осигурява като "бедни работещи" по 700 лв на месец? Моля да си плати задълженията към държавата и тогава да иска каквото и да е от държавата (а съм сигурен, че вече е получил доста от нея!).

Работодателите си мислят,че са чорбаджии. Работниците ги мислят за робовладелци. Всъщност работодателите от алчност, ще принудят народа да докара комунистите от 1944 г. и да им конфискуват всичките им богатства.

Моля ви, кажете къде все още се плащат реално добавките за трудов стаж? Моля за реални отговори! В медиите е пулен мрак по темата или може би задължителна пушилка. Аз реално работя в частни фирми и от 10 години няма такава надбавка! Заплатата е разделена на две и когато направя нова година за стаж ми намаляват другата част със същата сума. Подобна схема се опита да въведе и Дянков (Борисов1) за дъражявните служители. Изглежда за някои е успял, защото Домусчиев се изрепчи, че иска като я има за частните фирми да се върне и в държавните! Ама това за кои сектори става дума? За учителите ли, за които искаха да им вдигат заплатите? За полицаите ли, които стачкуват за заплатите си? Реално синдикатите да кажат кои фирми защитават, т.к. големите частни не са в този списък!

Калфин под бизнес разбира да взема заплата от партийната каса и да дава акъл на хората дето мислят, рискуват, създават работни места и плащат данъци! Това е все едно неграмотен да ни учи на правопис!

Остави Калфин! Кажи ми ти, като работодател, спазваш ли този закон? Даваш ли добавка за години трудов стаж? Домусчиев теб ли защитава тогава?

Кой си ти да ми държиш сметка? Мързелив, неграмотен аутсайдер, ти какво направи за България и другите хора!? Само искаш и ревеш, а не си направил нищо в живота си! Искаш само да беззаконстваш, убиваш и крадеш чуждото! Дали ще ти хареса в затвора на държавна издръжка!?

Това социалдемосратическо боклученце---още в края на 90-те трябваше да бъде отсвирен! Широките социалисти-----са по-вредни от СДС-арите!....:))))) И заедно с него----сергей дмитриевич, конечно/ъф коос!:)))))

Много интересно как работодателите йезуитски обясняват искането за махане класа прослужено време с дискриминация спрямо новите работници с висше образование, а когато същите тези нови работници с висше образование си търсят работа - непременното условие е да имат поне пет години стаж по специалността и опит. Направо да откачи човек в малоумието на тази държава.

pompai

Голяма грешка бе увеличаването на годините за пенсия като умираме най-млади. Нащи не са политици а идиоти и крадци. Сигурен съм ,че ако бяха попитали народа какво иска, увеличение но годините или увеличение на вноската за пенсия щеше да избере вноската защото не живеем дълго .

Работя и в България по проекти, свързани с новите технологии ЗА КРАЖБА НА НАРОДА ....

Едно от най исконните права на бизнеса е да да ви заделя суджук и пастърма с тонове, за да можете да лъжите по тарикатски.

симо

Всяко нещо има КРАЙ,само суджукът--ДВА КРАЯ.......Още дългоооо ще върши работа.

Калфин е ерудиран,компетентен,диалогичен и работлив човек с идеи.Бяла врана в обкръжението си.

Прав си. Финансира онзи идиотски филм, в който онези двама псевдо-историци се опитваха да изкарат едно и също с талибаните. Няма да забравя една фраза от филма. "В Афганистан дори били учудени, че не разбираме езика им."

Този плазмодий, в живота си не е свършил за 5 стотинки работа, а тези тръгнали да го питат какво работи в момента. Калфин и работа е типичен оксиморон.

Я стига "надбавките за стаж" та надбавките за стаж. Я си задайте въпроса КОЙ ги получава: хора в средата и КРАЯ на трудовия път, които : 1 хранят студенти, 2 изплащат ипотеки, 3 определено НЕ СИ веят задника в Гърция. ТАЯ ЗАМИСЪЛ тотално ще ликвидира и без това едва кретащата икономика, може да се махнат след още 25 години когато се приближим до средното заплащане в Европа (евентуално).

другаря не захлебва ли нещо от бизнес и той.. или само разпределя..

Ренегатът гювечар .

Другарю, другарю...моля ви се! Първо! В България бизнесмени няма. Има комундета - ченгенца, мутрагени и "наши" хора на които се даде всичко на златен поднос. Второ! В България няма бизнес! Има далавери и източнване труда на българина по екзотични острови. Капитал с наши хора и безхаберни експлоататори не се трупа. Трето! Тези комундета, на които предадохте всичкия капитал, нямат никакви права!!! Поставихте в алчните им ръце целия ресурс на държаватам съответно живота и съдбите на девет милиона роби. В такава ситуация не може да се говори за права. Става въпрос само и единствено за безконечна разпашия и титанично грабене! Това не е бизнес, тук права и правила няма. Истинските бизнесмени не изнасят печалбите си скришом и не се крият зад БВП, когато опре до заплати. Които заплати, въпреки че са с размера на нищожни подаяния, пак им нарушава спокойствието в грабенето без мяра! Разбрахме ли се, другарю?

симо

Попче,БИЗНЕСЪТ е по АМЕРИКАНСКИ модел и образец/даже ТЕ ни дават оценката--отличен/.....ТЕЗИ ОТГОВАРЯТ НА УСЛОВИЯТА.....И стига с тоя комунистически сън.

Ти модела го остави. Хората са важни! Добре, че има интернет. Лесно е да се намери "Списъкът на олигарсите" и "Кой кой е в България". Само "американци", да знаеш. 70-80% агенти на бившата ДС, синове на партийци и членове на БКП. Ама те тези се правеха на капиталисти още по тошово време.

Е добре де, щом си казал стига , да е СТИГА ... НО, я кажи иначе кое в написаното от господина НЕ Е ВЯРНО... поне една дума дори и буква ?>??? а иначе , че това пречи и дразни много ония другари, които са налапаха и с власт и с пари за десетилетия па може и столетия напред, това ни е ясно и затова искат СТИГА ТА СТИГА..........

Когато съкратят специалист на възраст 52-53год.невъзможно е да започне работа по спелнносета си и може немил недраг да се примири като сезонен пазач или охранител и така ли ще дочака до пенсия....

премхава се пенсионирането. Ша работим до посир..ане. Всяка фирма да бъде социално насочена - да назначи погребален агент и погребението да бъде за сметка на работодателя

Това отвратителен самодоволен боклук как смее да се обажда!Нищожество, предател,хамелеон!

Той, а Дянков.

Ти ли, ти ли който вдигна пенсионната възраст......

Той, а Дянков.

Отвратителен комунист и охранен първановски слуга!

Синдикатите са на хранилка и при бизнеса и при държавата. От време бизнеса или властта раздухват някой дребен проблем за да може синдикатите да се покажат като защитници на работниците. После се потулва работата и те така те. Няма по-подло нещо от синдикалист. И това е още от Татово време. Само партийните и комсомолски секретари в предприятията им бяха що-годе на нивото.

Калфин, обсъждаш ли варианта ...да работим до 80 г. и от кога?

Той, а Дянков.

За да си комунист трябва да си особено прост. Не много, но особено и дълбочина. В дълбочината се крие реалноста, че за да разпределят, то някой трябва да е изкарал това. Това е бизнесът. А за да работи добре един бизнес, кадрите работещи за него трябва да са задоволени и кръгът се затваря. Не става с принуда.