Почина легендарната актриса Ванча Дойчева

Днес на 75-годишна възраст почина голямата българска актриса Ванча Дойчева, съобщиха от Народния театър "Иван Вазов".

Обратно в новината

Коментари - Почина легендарната актриса Ванча Дойчева | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

с нищо не трябва да се прекалява другарю

Един приятел грък ми казваше-"По това как се отнасяте към мъртвите,ще разберем ,какво ви е отношението към живите".Тук прочетох критики,че никой от младите не я познавал.Дами и господа-културата се възпитава.Ако нямаш пари за театър-пусни по интернет на децата си.Пример--днес дъщеря ми гледа с мен-"Зех та Радке,зех та!"--как няма да разпознае Парцалев след това,като се смя и радва.Ние българите забравихме да учим децата си в семейството си--оставихме ги на самотек.

Легендарна, легендарна, колко да е легендарна? Като Чарли Чаплин или Мерлин Монро? Факта, че хората под 40 дори не са я чували означава че "легендарна" е леко преувеличено. Лека и пръст на жената.

Не я познавам. И да съм я гледал някъде - не помня. Само едно разбирам - вчера е била жива. И се питам - как така за един ден се става легендарен! Какво, по дяволите, значи "легендарен"?! Добра, кадърна, талантлива... добре... Че и красива, види се... Ама пък легендарна?!

Значи ми много млад. Тя беше кино- и театрална икона през седемдесетте и осемдесетте.

ДОбре, де... Ама е сигурно, че е съществувала, нали? Поне довчера. А "легендарен" най-малкото значи, че никак не е сигурно, че е съществувал, освен случаите, когато е сигурно, че не е съществувал. Е как, тогава, е "легендарна" тази жена?!

комунистите също лансираха звезди

Боже колко злоба има на този свят. Незабравима,бог да прости.

Аз едно не мога да разбера и ще се радвам, ако някой "знаещ" може да ми обясни. Значи, тя е живяла 75 години. Да речем в театъра е работила около 30. Има 250 роли. Това значи по 8 роли на година или все едно за 45 дни успява да научи едни думички и да ги изприказва или там изиграе, както се казва. Е, аз за 45 дена не за една ами за 10 роли ще се подготвя, ако правя САМО това по 8 часа на ден! Или може би това се е правело по половин час на ден, а през останалото време се е философствало за това колко е велик бай Тошо? Хм... като казвам аз, че държавните дотации не са хубаво нещо, никой не ми вярва! Само за справката, да знаете, че на Запад един актьор само на година има около 100 роли! Ей, тъй да си знаете колко са ни велики нашите...

няма и да можеш да го разбереш, защото си нямаш на идея какъв театър имаше тогава - бедна ти е фантазията. На 1-во число на месеците през сезона /през зимата в студа/ се редяхме пред Народния театър от 4.00 часа сутринта. До 10.00 всичко беше продадено за целия месец. Всяко посещение на театър беше цял празник. Никога не сме ходили облечени така, както се ходи днес. Театърът беше като храм - на култура, на емоция и на преклонение. Тя може да е имала 250 роли, но една постановка се играеше години наред със 100% посещаемост. Декорите и костюмите бяха зашеметяващи, а играта на Гецов, Карамитев, Кабакчиев, Масалитинова, Гец, Тасева, Славова, Чакърова, Бахчеванова................ беше велика, нищо общо с днес. Тогава наистина имаше култура, благодарна съм, че съм го видяла. Радвам се, че имаш толкова високо мнение за способностите си, но това е защото се сравняваш със западняците - ей тъй, да си го знаеш. Може би си чувал за системата на Станиславски и за двата вида подход към ролите, явно ти си вътре в нещата. Може и да имаш представа от пиесите на Чехов, Горки, Милър, Бекет, Асенов, Дарио Фо, Молиер, Шекспир...........may be! Поклон пред паметта на Ванча Дойчева.

Нямам никаква представа от имената, които изреждаш, защото това са стара школа актоьори, те няма как да ме интересуват! А това, че вие сте ставали в не знам си колко часа да се редите на опашки, си е лично ваш проблем! Явно това ви е било единственото забавление по време на соца, защото сте били достатъчно задръстени да не внасяте конпютри, които ви ги донесе демокрацията! А пък днес да знаеш, вече си имаме Интернет и всичко може да се намери он-лайн, не е нужно да кибича по 6 часа на опашка! А и ако обичаш не критикувай Запада, знам, че му завиждаш! Просто иди малко да се разходиш да речем в Ню Йорк или друг подобен град да видиш на кое му се вика демокрация и култура! Пък после ми говори как е било тук през не знам си коя година по бай-тошово време!

Сбогом Ванча ! Големите никога не умират!!!Ти оставаш в нас и нашите деца !!!!!Поклон !!!!

Много добра актриса ... , МНОГО..., много роли и все добре изиграни! Загуба голяма , повече такива хора ни трябват в обществото!

Легендарната?!

"И твойта майка също", соросоидна измет !

Фина жена! Нека земята ти бъде пух, Ванча!

Обаятелният глас на Шехеразада от поредицата от винилови плочи на "Бакантон" - "Приказките на Шехеразада"...

Поклон почивай в мир. Чудя се на драскачи те който си позволяват да пишат за починал човек и то Велик глупости..От къде знаете подробности за личния живот на един човек.Нима сте били свидетели.Дори и в този момент си позволявате да хулите човек.

Бог да я прости!

Легендарна бай Тошова мурва.

Незабравяща, много простотия лъха от теб!

И ТИ СИ ОТИДЕ,КАТО ОСТАВИ ТОЛКОВА МНОГО ФИНЕС В БЪЛГАРСКАТА КУЛТУРА....ПРОСТОТИЯТА ОБАЧЕ ОСТАНА. ОТИДОХА СИ ТОЛКОВА ВЕЛИКИ АРТИСТИ ,НО СПОМЕНА ЗА ТЯХ ЩЕ ОСТАНЕ В СЪРЦАТА НА ВСИЧКИ КУЛТУРНИ БЪЛГАРИ. ПОЧИВАЙ В МИР ПРЕКРАСНА КРАЛИЦЕ!!!!! ДЪЛБОК ПОКЛОН.

Дълбок поклон пред актрисата и човека Ванча Дойчева!

Поклон ! Имах късмета да я гледам на живо в Почивен ден.Някои просто го могат. Почивай в мир !

Няма вече такива актриси! Поклон пред Ванча Дойчева!

Поклон пред таланта!

На един празник игра хоро с бай Тошо. Имаше и други изяви в подкрепа на "народната власт". Дано Бог и прости младежките и по-късните грехове.

А сега всички тикви играят с голямата Тиква.

Луди хора сте всички в тоя сайт-нямате срам от мъртвите.Кой ви е възпитавал бе хора? Отвратен съм!

Заради такива тъпи парчета като теб, тая държава е на това дередже.... Ти като не си играл/а хоро с бай Тошо какво друго си направил/а . с което да те запомнят като си отидеш, освен да се злобиш по нета, а?

КРЕТЕН!!!

Долнобробния т.панар!

долна черта, когато Бог е раздавал акъл, къде си бил?

Целият и маниер на игра беше ,като на аристократка.Винаги сдържана,с достойнство.Велика актриса и много красива.Поклон!

Каква красавица беше ! Почивай в мир вече почти няма артисти . халтура и това е

По времето на Соца (макар, че системата беше тоталитарна) имаше големи български артисти.

системата стимулираше развитието на българската култура и от там културното развитие на всички слоеве от народа!

това са поколения възпитавани от родители учили в царска България - родена 1942 година... какво има да коментирате соца...моца и други гадости

Не, гниди червени! Не "макар", а ВЪПРЕКИ!...

Така е,един по един...Тихо,безмълвно,те си тръгват от нас...Те,великите,недостижимите,любимите....Вечна и памет.Тя беше прекрасна и така ще я запомня......

Колко си прав--а сега ги сравни със съвременните,за които не е важна актьорската игра,а да бъдат-сексидоли.Пропаст!

Поклон!

Вечна ти памет, Ванча, наскоро те срещнах... Почивай в мир до любимия съпруг, когото така и не прежали...

видя ли какво стана..Човек и дообре да живее ...... се тая накрая.

Една зимна вечер, докато си разхождах кучето в парка, той се заигра с две девойки - по-едрички от него, но много нежни и кротки. Стопанката им се обади в тъмното, и аз изтърсих: "Знаете ли, гласът ви много прилича на гласа на любимата актриса на майка ми, Ванча Дойчева", а тя тихичко рече:"Ами аз съм Ванча Дойчева". И така си тръгнахме из кучешкия живот, понякога ги разхождаше професора - много мили, много земни и човечни, а тя беше самата свежина. Смехът й беше като камбанка, самото й присъствие разтапяше скрежинките върху дърветата. Светла, нежна - несравнима. Светла й памет!

По-тъжен разказ не съм чел! Сега ще отида да отлея малко ракия "За бог да прости!"--ти ме разчуства.

Велика актриса! Вечна и памет!

Да почива в мир! Още един стойностен човек си отиде.

ПОМНЯ Я ВЪВ ФИЛМА"ПОД ИГОТО"ЖЕНА С ФИНЕС!ПОЧИВАЙ В МИР!АМИН!!!