Заразено дете в ремисия възроди надеждите за лечение на ХИВ

Южноафриканче, родено с вируса на ХИВ, изненада експертите с очевидно ефикасното си излекуване, след само една година терапия.

Обратно в новината

Коментари - Заразено дете в ремисия възроди надеждите за лечение на ХИВ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

това се случва доста често при деца. ако почнат да ги думкат с ретровирусни лекарства от самото раждане вируса често пада по нива които могат да бъдат забелязани от науката дори и когато се спират лекарставатa.

Боце ще пребори Хив Мив. Той сичко бори. И вестници къса даже, га се напъне върху двете тухлички в Банкя.

Не може да се изработи ваксина за вирус, който не съществува. Но затова лекарствата, с които лекуват този мистичен вирус мога да причинят имунодефицитно състояние, поради силната си токсичност. ХИВ е поредната вавилонска митология. Доста станаха.

Стига притопляли стара маджа. Теорията, че ХИВ не съществува е от преди повече от 20 години, когато нямаше как да се наблюдава и брои, а само се откриваха антитела към него.

Теста за ХИВ показва положителене резултат при повече от 60 разлини заболявания и наличие на опрделн тип антитела. Този тест не открива вирус. Наличието на такива антитела обикновенно е индикация че нещо в организма не е в ред - често при имунодефицитно състояние свързано с хронично недохранване, наркомания и хронични или генетични заболявания. Но тези антитела по никакъв начин не могат да се свържат с наличието на този митологичен вирус в организма. Затова пък лечението на хора норочени, че имат този неоткриваем вирус гарантирано унищожава имуната им система, и този ефект се приписва на него, а не на лечението.

Аман от кретени, прихващащи всяка идиотска конспиративно теория. Хиляди учени работещи със заразата и милиони заразени хора са измислица, така ли?

Вие ако искате вярвайте че Хив същестува. Въпрос на личен избор.

Ами спряха да е*ат зелените маймуни без презерватив и всичко си дойде по местата.

Сега може и, най-сетне, след десетилетия изследвания, да препишат от мама-природа (с което можеха да започнат) и направят цяр. Но колко ли десетохилядарки в зелено ще е терапията? Та, как беше превенцията- 2 презерватива един в/у друг и никакво сношение ;)

Ал

Стига, бе! Толкова трилиони са припрани покрай СПИН... И да намерят лек, едва ли ще го обнародват.

Самият факт, че серопозитивни родители раждат деца говори много за мрачното бъдеще на това заболяване. Не знам колко жесток човек трябва да си, за да го причиниш това на детето, на рожбата си.

Повечето такива родители не знаят, че за болни, нито пък разбират заболяването. По-скоро е интересно, как фарнацефтичните компании отидват в Африка за да си тестват лекарствата :(

Май предпочиташ да ги тестват тук в/у тебе?

Там има серопозитивни деца, там ги тестват малко генийче

Такива необясними случаи са дело на генетиката. А ние там сме все още в мъгла. Защото има хора с генотип, който ги пази от всякакви инфекции, или поне много по-рядко боледуват от останалите. Има и единични случаи на тотална невъзприемчивост към дадено заболяване, пак поради определен генотип. Така че, ни бива да се правят кой знае какви изводи и да се надуват фанфари за успех.

След като случаите са единични, не може ли да е просто грешка в диагнозата?

dobrin

дали не зависи от булгарски закон...