Бизнесът: Борисов да върне класа и за чиновниците

Бизнесът поиска премиерът Бойко Борисов да върне добавката за стаж и професионален опит в заплатите на държавните служители.

Обратно в новината

Коментари - Бизнесът: Борисов да върне класа и за чиновниците | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От маса време дневният ред на обществото е "стаж", "прослужено време" и "клас": по медии, срещи , обсъждания, кръгли и квадратни маси. Освен "трайни колбаси" Лошото тук е, че ако напишеш нещо заглавието на темата ще се смени. Да кажем вече няма да е "Синдикатите отидоха при Борисов", а "Борисов прие синдикатите" . Без значение, че проблемът е един и същи, но написаното не е прочетено от никой. Дори минуси няма :) Ще направя опит са дублаж от стара тема и ако го пуснат-пуснат. Ако ли пък не, все едно. NB Постовете се казваха "каручка" . Следва опит с името "Дублаж"

И по нанадолнището....Ама стига, писна ми, аман вече!!! Някой иска да разделя хората, затова дъвче тази тема от месец, ако забравим , че се джвака от години или почти век... Много е удобна за противопоставянето... От едната страна ще креснат неминуемо: "Тъпо е, мързеливци неразбиращи!", а от другата ще ревнат "Моето си е мое, крадци и мошеници долни! Дай си парите!" Това са коментарите +/-.. от месец. Според мен и двете страни губят, но печели трета, неизвестна на мен, която обаче "обича да се мразим".

Не съм работник. Работодател съм. Но не членувам в профсъюзи и работодателски организации/отдавна/. Никога не съм членувал в Партия, защото се размислих, когато бях на 25-26 г. Пари от фондове, фондации, държави и др. не съм вземал. Куфарчета не съм получавал. Фирмата ми е малка/микро/, но съществува почти от времето на Пленума в който "замръзна лицето на др. Т.Живков". Към днешна дата все още я има. Защо се "фръцкам" със стажа си? Защото съм го изживял! Защото искам да Ви кажа нещо на което да повярвате! Знаете ли колко са ме заплашвали? Досещате ли се колко пъти съм бил предаван, изоставян, зарязван и то от хора, които смятах за "верни до смърт"? Колко пъти ме е съсипвала бюрократичната машина с глупостта си? Споменах ли, че и аз съм я побеждавал в битки?/Нищо, че не е за вярване/ А казах ли Ви, че и аз съм правил много грешки? Нервен, ядосан от нещо си, да кажа нещо, което не се казва, без значение дали е истина...? Колко неприятни ситуации съм могъл "да напудря" и да няма белези от душевни рани? А, колко не съм? Дали е правилно всичко "да се пудри"? Не зная. Отговор: Много са. Прекалено много!

СИ ТИ БЕ,ДАНОВ?! ЧЕНГЕ ТАКОВА?! АЗ ПЪК БЕЗ ВСЯКАКВА ИРОНИЯ ЩЕ КАЖА,ЧЕ ПО-УЖАСЯВАЩО ПРАЗЕН И ТЪП ПОГЛЕД ОТ ТЕБЕ ИМА САМО ДРУГИЯТ РЕПТИЛ-СОЛОМОН ПАСИ!!!И ТОЙ Е СЪЩИЯТ ОТПАДЪК КАТО ТЕБЕ!

Работодателите само искат,искат,но НЕ ИСКАТ да дават. Диви капиталисти. При омразният соц,работодател беше държавата. Тогава нямаше забавени и неизплатени заплати. Винаги насъответната дата ,хората си получаваха възнагражденията.

Работодатели от ДС. Това са новите чорбаджии изедници. Обраха държавата и сега хората им работят като крепостни селяни. А този велев не мога да го гледам вече-прилича на някой следношколен чикиджия,който постоянно губи образа на сексуалните си фантазии. Пълен смотаняк е този и е инфантилен. Момчето на мама. Боже,от такива ние зависим,много е зле този да знаете.

А заплатите на държавните служители да намалява ли? Щото като им махнаха % за стаж им го включиха в основната заплата. Гнусни злобари, понеже не им мина номера за стажа при трудовите договори, сега да направят мръсно на държавните служители.

И по нанадолнището....Ама стига, писна ми, аман вече!!! Някой иска да разделя хората, затова дъвче тази тема от месец, ако забравим , че се джвака от години или почти век... Много е удобна за противопоставянето... От едната страна ще креснат неминуемо: "Тъпо е, мързеливци неразбиращи!", а от другата ще ревнат "Моето си е мое, крадци и мошеници долни! Дай си парите!" Това са коментарите +/-.. от месец. Според мен и двете страни губят, но печели трета, неизвестна на мен, която обаче "обича да се мразим". Не съм работник. Работодател съм. Но не членувам в профсъюзи и раб. организации/отдавна/. Никога не съм членувал в Партия, защото се размислих, когато бях на 25-26 г. Пари от фондове, фондации, държави и др. не съм вземал. Куфарчета не съм получавал.

Не съм работник. Работодател съм. Но не членувам в профсъюзи и раб. организации/отдавна/. Никога не съм членувал в Партия, защото се размислих, когато бях на 25-26 г. Пари от фондове, фондации, държави и др. не съм вземал. Куфарчета не съм получавал. Фирмата ми е малка/микро/, но съществува почти от времето на Пленума в който "замръзна лицето на др. Т.Живков". Към днешна дата все още я има. Защо се "фръцкам" със стажа си? Защото съм го изживял! Защото искам да Ви кажа нещо на което да повярвате! Знаете ли колко са ме заплашвали? Досещате ли се колко пъти съм бил предаван, изоставян, зарязван и то от хора, които смятах за "верни до смърт"? Колко пъти ме е съсипвала бюрократичната машина с глупостта си? Споменах ли, че и аз съм я побеждавал в битки?/Нищо, че не е за вярване/ А казах ли Ви, че и аз съм правил много грешки? Нервен, ядосан от нещо си, да кажа нещо, което не се казва, без значение дали е истина...? Колко неприятни ситуации съм могъл "да напудря" и да няма белези от душевни рани? А, колко не съм? Не съжалявам всички Отговор: Много са. Прекалено много!

По темата за така нар. "стаж", "клас" и т.н. мнението ми е, че е глупаво рашение, но трябва да остане в сила: 1. Синдикатите искат да съществуват. За целта им трябват синдикалисти, субсидии, чл.внос. Те ще направят необходимото за идеята, следвайки заветите на "Маркс" и четейки "Желязната пета" на Джек Лондон в движение. Кога ще се запишете там си е Ваша работа. Аз няма да го направя. Защо да не се върне "стажа" на държавните служители? Каква е разликата между 59 годишна секретарка на Министър и 59 г. секретарка на "Виден Бизнесмен"? За секретарките питам, не за шефа. Шефовете са боклуци, то се знае. За Конституцията също става дума. Няма да Ви цитирам- все пак малко книжле е... 2. Наистина не разбирам, защо работодатлеските организации се "връзват" на тоз сценарий? Защо "пикаят срещу вятъра" ? Ясно е, че всички ще ги псуват? Защо им е? Какво толкова им пречи "класа", освен на теория? Битка да е!

Феодалите пак станаха нагли и по нагли!Сега синдикатите им пречат на бизнеса,на мин.заплата,на надбавките за стаж ,ако може без синдикати,да не се пречи на олигархията да тъпче служителите си! На запад именно на синдикатите им се чува думата и никой не може да си позволи такова отношение,изключително силни са и всички тези приказки срещу тях са ако мине номера!Работодателите искат да останат робовладелци,да са фактор,но това просто трябва да приключи окончателно,защото дереджето е плачевно заради тези алчни мутри!Дори не е ясно какви данъци влизат от тях в бюджета,но като гледам как са се ояли, много се съмнявам и сигурно са вечните на загуба!

Я стига "надбавките за стаж" та надбавките за стаж. Я си задайте въпроса КОЙ ги получава: хора в средата и КРАЯ на трудовия път, които : 1 хранят студенти, 2 изплащат ипотеки, 3 определено НЕ СИ веят задника в Гърция. ТАЯ ЗАМИСЪЛ тотално ще ликвидира и без това едва кретащата икономика, може да се махнат след още 25 години когато се приближим до средното заплащане в Европа (евентуално).

Бизнесът.... Дааа...Бизнесът !!!! ..."Работодателските организации са твърдо против надбавките за стаж. Те настояват и за премахване на минималната заплата и минималния осигурителен праг"... - Ами, нали всички тук се сещаме какво ще се получи, ако това искане на "работодателите" и "бизнеса" се случи? Моментално заплатите ще тръгнат надолу, ще се правят минимални осигуровки, като целта на занятието ще е пълнене на бездънните джобове на крадците от прехода... И сега да направим аналогия с времето непосредствено след 09.09.1944г. и последвалия НАРОДЕН СЪД ! Тогавашната управляваща клика е вкарала България във ВСВ на страната на оста РИМ-БЕРЛИН-ТОКИО! Отделно,тогавашните "работодатели"и "бизнесмени" дето са се смятали за интелигенция, са грабели кански работниците , служителите и слугите си, и с право са заслужили огромна част от присъдите на НАРОДНИЯ СЪД! - И сегашните келемета врещят, че уж е била избита тогавашната интелигенция! Неее...Болшинството от тях са криминални типове -Как е днес? Всички сме свидетели на случващото се във всички сфери на живота! И си мечтаем за един по-справедлив живот, който обаче, е невъзможно да бъде постигнат без един съвременен НАРОДЕН СЪД където да бъдат съдени Огромна част от сегашните"бизнесмени и работодатели" Пишман "певци и спортисти" живеещите от далавери и престъпления служители на БА и МВР, както и купените и припяващи на властта "журналисти" "драгите" ни политици и обгрижваните от тях цигански престъпни банди. - Хора, докато не се освободим от тинестия баласт на обществото ни, няма да има никакви резултати!

ПАТРИОТ Патриот е - душа дава за наука, за свобода; но не свойта душа, братя, а душата на народа! И секиму добро струва, само, знайте, за парата, като човек - що да прави? продава си и душата. ...... И е човек с добро сърце: не оставя сиромаси; но не той вас, братя, храни, а вий него със трудът си! И секиму добро струва, само, знайте, за парата, като човек - що да прави? изяда си и месата

Може да ги върне, но трябва да намали чиновниците двойно.

Десният на снимката е ченге! Не му вярвайте. Унищожителна статия в днешния "Труд" за недоразумението Кунева!

Сладури, искали да няма да минимална работна заплата. Сигурно искат хората без квалификация да им работят за 200 лева на месец. Наясно ли сте, че кьорав човек няма да остане в България, ако това стане?

Ей глупациии, хората работят прекалено много за парите,които давате! Това че не си накарал даден работник да работи и не си го стимулирал е лично твой провал като мениджър и това, че си го взел на работа! А това че даваш мизерна заплата е най-големия ти провал! Парите които печелиш ги даваш за скъпи коли и любовници, не плащаш данъци и осигуровки, за това имаш пари за тези неща! Сигурно не си учил и 1 час мениджмънт! Ако беше учил щеше да разбереш че нямаш и 1 грам мениджър в тебе!

Цялата тази история с класа се прави,за да не искат хората увеличение на заплатите.А би трябвало поне с 20 % да се вдигнат всички заплати.А да не говорим за тъй наречените наши бизнесмени-това са тъпи глупави хора,които мислят само как да си купят луксозна кола или да хванат нова любовница от чалга певиците певиците.

Добре е да се познава новата история на България, особено от политици и "бизнесмени", за да не се повтарят определени събития. Ситуацията в България ужасно напомня тази в периода 1912-1939. Няколко съсипващи народа войни, губещи съюзи, войнишкото въстание, женските бунтове, юнското въстание. Закон за защита на държавата, безконтролно експлоатиране на работниците, "работодателите" - с непоклатимо лоби в народното събрание. Банките - свещена крава. Като краен резултат 1945-1949 50% от народните представители и 70% от едрите "работодатели" са разстреляни/обесени/заклани/удушени/пребити със сопи. Ако днешните "работодатели" не искат да четат история, да прочетат поне поезията на Милев и Вапцаров.

Не им стигна на тези нещастници милионери станаха на гърба на служителите си

Тия кожодери от българския бизнес се държата като разглезени деца. Ту искат премахване на класа, ту искат въвеждането му там, където го няма. Държавата е дала достатъчно на чиновницитев си, кратунковци мръсни, за да им доплаща класове. А вие - дано млъкнете завинаги с идиотските си искания и терор над Бълг народ.

Кой представляват тези трътки. Според статистиката 96% от българския бизнес има персонал от 1-3 човека. Така, наречените микро предприятия. 5-6 % имат около 10 човека и останалите над 10 човека. Тези са тотално не легитимни. Имаме 3-4 компании с голям персонал, като от тях няма нито една в производството /БДЖ, пощите и др./ И само говорят за производителност, която също изопачено представят.

Работодателите твърдят,че заплатите няма да се променят с отмяната на класа,тогава за какво е небходима,ако са искренни.Политиката по доходите и провала в образованието доведоха до циганизация на нацията.До пет -шест години работодателите ще избират между цигани и неграмотни украинци,арабски емигранти на по 50-60 години и без трудови навици.И най лошото е ,че промишленоста ни е ниско технологично ново,което изисква много жива сила.

Аз не знам каква точно драма имат с този клас работодателите, когато като те назначават се договаряте за заплата нето и те ти смятат заплатата бруто по обратен ред, в който е включен и класа. Пак ти плащат каквото ТЕ искат. Е да всяка година след това заплатата ти расте с 0.6%, но да не би това да е някакво супер увеличение, то не покрива дори инфлацията. Мили робовладетели, нека работим за вашето благо без пари!

Ми вдигнете заплатата на учения за да не се гаврите с тях.

По-прост народ от българския няма. Само с глупости се занимаваме.

Достоен бизнес в една достойна Българомангалия. Гордея се с нашите бизнесмени. Така се прави бизнес разбрахте ли сега?

Не плюйте по бизнесмените та са за това да защитават своите интереси. За всичко са виновни така наречените синдикати които нищо не правят. Колко пъти са защитили интересите ни колко пъти е имало браншови стачки -нула

А ти плащаш ли членски внос в синдикатите или още преди години реши, че е по добре да си икономисаш десетина лева? Риторичен въпрос. Така направихме всички, затова и синдикатите са това, което са в момента. През 1989 всички работещи членуваха в синдикатите, сега са единици. Останалите "забогатяхме" с парите от членския внос. Малко членове - никакво влияние за синдиката, сами си го направихме!

Омни сте... деййба

А кога бизнеса ще даде реални работни заплати, адекватни на икономическите условия, при които живеем??? Кога ще оцени служители те си по качествата им? Кога питам? И кой ще го накара? Защото бизнесмените си правят парите от разни тъмни сделки, дето и представа си нямаме за тях, от качествени работници нито печелят, нито им трябват, само перат парите си чрез уж плащане на заплати. Толкова ниско платена работна ръка няма никъде по света! Сега изведнъж се присетили, че много пари давали! За какъв бизнес говорим, като се отварят разни магазинчета за по месец-два и затварят? Че то по соц-а имаше повече частна инициатива, отколкото сега. Задушиха всичко, няма среден, няма дребен бизнес, само два-три монополиста, които колят и бесят!!! ДОЛУ БИЗНЕСА В БЪЛГАРИЯ!

Вижете сега не се карайте за пари и оставете тоя с очилата да се изкаже...

:))) Петима Петко не чакат.

и защо да няма класове за стаж? как може да се сравняват една/един току-що излязъл от университета работник и такъв, който е в дадена фирма 15 или 20 години?? кой ще има по-голяма производителност и ефективност? тия приказки са с цел да се намалят драстично заплатите на работниците и служителите и да се унифицират всички както през комунизма-работиш, не работиш, нов-стар, получаваш една заплата! нали работодателите само реват, че няма квалифицирани кадри за фирмите им? как си представят да привлекат някой специалист с 15-20-25 години стаж да им работи за същите пари като на някой младок, който не може да различи компютър от компот? просто ще си хване шапката и през терминал 2! ама нали огромната част от фирмите са на разни партийни "другари" или техни дечица и са свикнали да им се работи за без пари...

Те насъскват младите с копютърните умения срещу"старите" - без особени компютърни умения, но с познания и опит, който ако решат да НЕ предадат, на сръчните и умните ни деца ще им трябват години, за да достигнат до някои изводи. Именно това е целта - като настроят тия с клас срещу тия без клас, млади срещу стари, в патакламата да си прокарат поредните безумия - както с т.н. пенсионна реформа - тихомълком направиха пенсионирането практически невъзможно.Никой от тези оядени чиновници няма капацитет да впрагне пъргавината и уменията на младите заедно с опита и знанията на по-възрастните им колеги, за които т.н. "клас" е микростимул в полза на обществото ни, защото разпарчатосано, то се комендва много по-лесно. Но това е цинизъм...

В България такова "животно" работодател няма! Има само алчни рововладелци като тия на кадъра. Да ти е кеф да им се оттепаш...

Тези "бизнесмени", знаят ли какво искат? Да се махнат класовете ,да останат класовете и днес така утре иначе. Държавните служители и без класове имат повече облаги от тези , които работят за Вас господа "бизнесмени". А за истински бизнес у нас и дума не може да става,всички са някакви псевдо измислени бизнесмени с голямо самочувствие ,а иначе са кръгли нули.

Прости, назначени комунистически бизнесмени били, ама на, успешно насъскват работниците от частния сектор срещу тези в държавния. След като успешно елиминираха синдикатите, не без съществената помощ на държавата, сега ще изровят пропасти между работниците от различните браншове, пък после и класа ще махнат, и останалите придобивки, че накрая може съвсем да спрат да плащат заплати. А ние работниците, вместо солидарно да защитаваме общите си интереси, ще се храчим едни други, и ще мразим всеки, който си позволи да потърси минимално увеличение на заплатата...и ще си гласуваме за Боце ІV, V, VІ и т.н... Така се изстисква всичко от прост народ, така се управлява!

Менда да не би да смята, че някога и тя не може да работи, като чистачка, никой не езастрахован. АБизнеса да си гледа бизнеса и без ова в България Бизнесът е крадене, а не бизнес.

Господа, клас прослужено време отпадна преди повече от 10 години, но не за всички. Трябваше тогава да отпадне и за депутатите и за висшите държавни служители. Ако беше станало сега нямаше да се води този дебат, защото никой нямаше да получава клас прослужено време. Сега какво едни не получават, други получават и ще продължат да получават. Това е дискриминация и затова не са виновни сидникатите.

Това не е дискриминация, а манипулация!!!! Държавните служители хем не си плащат осигуровките, хем са имали и клас. Ако искат да са справедливи - нека в частния сектор да махнат класа и също толкова време осигуровките ни да се поемат от бюджета. Но тук не ке цели справедливост, а принципа "разделяй и владей". Щом т.н. "бизнес" не може да плаща по 0,6% ГОДИШНО върху мизерните официални заплати, как ще се разраства, а, т.е. доходите ни няма да се повищат никога. Да не говорим,че тн. курсове за повишаване на квалификацията, семинари и т.н. са отдавна забравени или ако толкова искаш да се усъвършенстваш ,си плащаш сам, да да си по-ефективен в работата си и да ти намалят заплатата. После се чудят защо в един момент ще трябва сами да си работят в "своите"предприятия.

А не е ли дискриминация, държавните служители да не плащат лични оситуровки?!

в общините се дава клас но какво става ако имаш стаж 20 години ти се признава само този по специалноста примерно 5% клас бачкаш 6-7 години назначават бивш военен пенсионер на същата основна заплата но с 25% клас при което той почва да взима с около 130лв. повече но в същото време го обучаваш защото той не разбира нищо гот е нали

.... махне тлъстите бонуси на бизнесмените, или поне да ги обложи с данък 80% като във Франция. Тогава, или бизнесмените ни ще вземат да бягат на Запад/Русия !?!?!?, или ще има достатъчно пари и за работниците и за инвестиции. Истината, че за нископроизводителната ни икономика не са виновни работниците, а тези, които я мениджират.

Данов скоро ще пръдне, а пък другия с очилата е готов насран.

Да върне класа на чиновниците и да си плащат сами осигуровките, а ние - робите от частниья сектор да ни вземе класа,но бюджетът да ни плаща осигуровките - както на държавните чиновници, които доста време си свиркаха и сега изведнъж дедо Божидар Данев ги изкарва ощетени, за да си защити безумните глупости. А върви вярвай,че някой от всички тези оядени писарушки наистина има намерение да работи за увеличаване доходите на хората!!! Безсрамници, не противопоставяйте млади на стари и държавни служители - на работещите в частния сектор, защото хората не са от Дивотино и много добре разбират какво целите!!! Избрал сме Ви да защитавате интересите Ни, а не само да пълните гушите СИ - вашите и на фамилиите Ви.Нали .Симеонов каза,че личното му мнение било грешка, баба Менда-Ментата пък веднага контрира - щото вече се е налапала достатъчно и нея класът не я бърка!!!

Българският "бизнес" в по-голямата си част, може би 80%, е съставен от бивши номенклатури, които са придобили капитала си по неведоми пътища. Те нямат мислене на капиталисти, защото не знаят стойността на парите. Те са назначени феодали. За тях служителят не е ценност, а роб. Той трябва да работи за възможно най-малко пари, но възможно най-дълго време като същевременно държавата е прецакана с осигуровки и данъци. Затова и пищят на умряло за размера на минималната заплата. Но тъй като България е част от ЕС и съответно от отворения пазар на труда е въпрос на още много малко време и последните кадърни хора да се изнесат на Запад или дори в Централна Европа, където заплатите са няколко пъти по-високи. При нивото на оскотяване на населението на работодателите дори в момента им е изключително трудно да наемат служител с добър английски и нормални трудови навици. С внос на украинци няма да стане работата, защото и те не работят за по 500 лева...

Искам тоя велик''бизнес'' да ми каже на кого плащат високи заплати бонуси и привилегии като тези на чиновниците в своя бизнес без да вършат адекватна работа както чиносниците???? И седмица няма да държат такъв като чиновника дето е свикнал да лентяйства и за това кой се е докопал до такова място не го изпуска па макар и с пампер

За българският "бизнес" е вредно,че дава изобщо заплати на робите си,вредно е,че и те не му работят по 24 часа в денонощието по 7 дни в седмицата и накрая не му оставят и пари за всичко!!!! Ако можеше само да лапат и да пълнят ненаситните си търбуси,както и да трупат в банките милиони,за тях тук щеше да е по добре от рай! Не,че сега не са в рая с тези мизерни заплатки,които дават на робите си. Стигнахме дъното на света и продължаваме да копаем,няма държава с такива малки заплати,като нашата,няма!!!!И всичко това заради алчнотия,от алчност съсипахме всичко,робовладелците ни докараха до там,да си мислим,че по турско робство е било по добре.... а то е и така :(

Ало Дира спрете се! Какъв е тоя бизнес, какви 5 лева?! От къде на къде тези хора ще налагат законови промени, вие луди ли сте?! Спрете да им давате гласност!!!!!!!!!

Че бизнесмени като такива в България няма се вижда от всякъде ама защо продължават да ни ги навират ежедневно..Та тия на майна си гъзина ли живеят та незнаят че класовете на хрантутниците влезнаха в заплатите им и всяка година ги актуализират отпускайки си по голям фонд работна заплата, че не плащат и лев от тези високи заплати за здравно и социално и всичко това е от парите на балъците дето работят на тия ''бизнесмени'' за жълти стотинки иначе нямаше от къде те да трупат милиони имоти разходки..

Тия велики работодатели защо не предложат увеличение на заплатите и класа за стаж? Само по избори ли ще чуваме обещания за заплати и т.н.

В ЦИГАНСКАТА ДЪРЖАВА!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Той - "бизнесът" скоро ще може да търси само цигани за работници.

И циганите ще са им много,а те как работят ....... Ще ги окрадат до шушка ,ама нека, станаха прекалено нагли.

частни фирми ща лапат от държавата чрез обществени поръчки ?????

Ако не е българския бизнес родните кумунисти тъпите пнсционери ше умрат от глад ние всички работим за пенционерите а те гласуват за кумунистите извода е да убием кумунистите т.е. пенционерите и тогав аможем да намалим заплатите и харчовете на бизнеса и да стнаем конкуренти на трансаналните пазари

Ти не работиш, ти проституираш!!!

Аз така знам. Закон Божи: старото си е старо! И в тоалетната да го затвориш, лафка ще отвори, и пак няма да остави новобранците гладни!

да се забранят обществените поръчки и да се въведе закон държавни фирми да могат да наемат само държавни фирми за изпълнение на поръчки. А ????!!!

И суджуците да върне.