ЕС с ответен удар срещу САЩ заради антируските санкции

ЕС се готви за ответен удар срещу САЩ, ако Вашингтон въведе нови по-строги и всеобхватни санкции срещу Русия, които биха нанесли удар по европейските компании.

Обратно в новината

Коментари - ЕС с ответен удар срещу САЩ заради антируските санкции | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Малко-помаалко всеки ще достигне до азбучната истина, че е трудно, да не кажа невъзможно, по-бедните да налагат санкции на по-богатия. Все едно ратаите да се съберат и да налагат санкции на чорбаджиите. Всеки, учил география е в час, че откъм ресурси Русия притежава поне половината от световните богатства - горива всякакви, минерали, води и гори и е единствената самодостатъчна държава - тя може без другите, но те без нея не, затова пак решиха да се облажат за нейна сметка, май... Последните три опита, следващи един след друг на около стотина и нещо години, не успяха. Жалко, че точно ние ще трябва да преживеем още един такъв, независимо от средствата. Жалко е, че сме бедни на ресурси. Още по-жалко е, че ни готвят за пушечно месо. Хитлер не успя, да видим тези "демократизаторите". Най-жалкото обаче е, че управляващите се съгласяват с тази ни съдба.

Не вярно, че Българя е бедна от към ресурси. Ето защо БОГАТАТА НА РЕСУРСИ РУСИЯ и "БОГАТАТА" НА ЗЕЛЕНИ ТАПЕТИ АМЕРИКА, ограбват НАЙ-БЕДНИЯ ЕВРОПЕЙСКИ НАРОД.

Ако нямаха олигарси и ако имаха истински предприемачи, тогва руснаците нямаше да имат равни, иначе си остават просто едни пияници, който ако днеска са успели да си купят бутилка водка са доволни.

Ха ха въх гледам и не вярвам на ушите си-Брюкселските залки щели да се опълчат срещу краварите и то заради Русия....баааах мааааму до какво доживяхме !!!А нали същите и те налагат санкции и не са ги отменили ? Нали губят икономиките им от това , и нали когато загубиш сигурните си пазари в Русия там веднага ще се настанят други фирми от света и после надали ще си възвърнеш това което си загубил ?Но кой ти гледа на това важното беше е и да се вие срещу Русия заедно със всички англосаксонци.

Проамериканско мекере,Русия никога и пред никого не е била на колене,мърльо!Това е сапунен водевил за заблуждение на оците като нас! Признателен съм на този народ и тази даржава,че още не носим фесове.Щяхму,без тях ,да бъдем като палестинците! Бил съм на специализации в СССР и навсякъде обикновените руснаци имаха специално отношение към нас българите.Беше нужна само да кажеш,че си от България!Сегашните управници допускат голяма историческа грешка!

Крим ваш а?Последствията от безмислената агресия на Путин и кръвопролитията в Украйна са че Русия бе изритана от много международни организации и и бяха наложени санкции!А NATO е вече плътно до руските граници в резултат на думите на Путин,че ще ,,освобождава"руските малцинства в Прибалтика!Русия е на колене!САЩ и Европа я поставиха наа място и още по тежко ще става за рускаата олигархия!

Русия на колене никога не е била. Хубаво е да се чете, преди да се коментира. Освен това фокусът на статията е съвсем друг - касае се за негативите на американските санкции върху европейската, а не върху руската икономика. Както казах, добре е да се чете преди да се коментира.

Преди няколко месеца Вашингтон осигури нови войски на източния фланг (или може би източния фронт) на НАТО, а преди няколко седмици нови американски ракети, сега нови санкции, като цяло (както и ускоряващата се миграция от десетилетия), но вашингтонските номера с отделните страни също не са престанали: България например още преди каквито и да било санкции, въпреки изгодите, не може да получава и разпределя газ от Русия, а германски автоконцерн трябва да плаща на щатите двуцифрени милиарди, заради тестването на произведените и предоставени за ползване от американците автомобили. Със сигурност, както е да речем с германските автомобили и предишния американски опит също за десетки милиарди на Даймлер-Бенц, пристигащите откъм океана инициативи и изисквания, няма да затихнат и да се разчита, че обсъжданията на такива като Юнкер, очакващ уверения от Вашингтон, ще ги отблъснат е безсмислено. Къде беше Юнкер, когато в там бе взето решение, заради екологичните щети причинени на щатите (екологията, когато е да им се плаща, там е много важна), Фолксваген да изпрати отвъд океана почти 20 милиарда, спечелени най-вече от операциите им в Европа, т.е. милиарди събрани чрез Германия от джобовете на европейците? Да не би да разчиташе и чакаше по този финансов въпрос да се произнесе финансов експерт от калибъра на Волфганг Шойбле? Та Шойбле е много опитен професионалист и добре разбира, че това не е Гърция и в случая най-добре ще придвижва интересите на западните банки и финансисти, не с трескава дейност както случая с Атина, а с кротост и пасивност, подобно на германски политик пред западни господари.

Трудно е да се оспори, че това е правилен, технологично много ефективен, печеливш избор на експерта, като се отчита подигравателното и откровено унизително третиране на германската корпорация. Първо: въобще не се и обсъди възможността за американско или масонско инфилтриране на компанията, което в последствие да се окаже финансово толкова плодотворно. Второ: дори и инициативата за подмяна на резултатите да е изцяло собствено, корпоративно производство, как е възможно нито едно независимо американско изследване да не засече фалшифицирането толкова години? Отчитайки, че се касае за анализа на газовете от дизелов двигател, а не за производството на съвременен изтребител или ПВО система, то това е напълно в рамките на технологичните възможности на щатите и затова просто не е възможно да се пропусне ей така и вероятно постоянно са предприемани активни действия подобни резултати да не стават публични докогато трябва. Т.е. Фолксваген е можел да прикрие само много малко част от резултатите характеризиращи емисиите и цялостното укриване и фалшифициране е ставало на друго ниво.

Относно подигравателното третиране: Фолксваген бяха оставени да работят лидерски, усилено, качествено и ефективно за американския консуматор, традиционно да прехвърлят технологии отвъд океана и да плащат данъци, докато... се установи, че е прикривано пълно несъответствие с екологичните изисквания и бяха осъдени, да изпратят в щатите над 10 милиарда, в допълнение към колите и технологиите. Да в допълнение, защото никой в щатите и дори не спомена несъответстващите на изискванията им лоши автомобили да бъдат върнати на производителя или предадени по негово усмотрение на някой друг. Смайващо нали? Съответно лидери на обединена Европа като Шойбле, Мерел и този Юнкер запазиха пълно мълчание, съгласиха се хем да оставят внезапно оказалите се уж лоши коли да си ги карат, хем да им платят допълнително. Един вид бейско третиране: първо райата да приготви масата и след като оня се наплюска, да му плати, задето си е търкал зъбите докато е ял.

За империя на злото вече и хората от Западна Европа възприемат САЩ. Това е ако и някой не е разбрал къде е злото да си спомни кой води агресивни войни по целия свят, кой има повече от 700 военни бази, кой ни докара на нас и Европа милионни мигранти. А санкциите са от безсилието на Сатаната, но неговият край идва! Наистина е време Европа да се събуди!

симо

Спомням си времето на Рейгън,който натряска Европа и Япония за тогавашния газопровод...Европа и Япония понесоха големи щети,Русия- огромни....То провокации,диверсии,подли номера,трошене на Тошиба,приказки,парлама и идиотиии до БОГА.....И сега НИЕ сме СЪЮЗНИЦИ НА САЩ!!!!!!Както и ,,новата Европа,,/украйна и румъния/!!!!Бах маааму и СИТУАЦИЯ...Пък и почнаха посещенията на ВИСОКОПОСТАВЕНИ СЛУЖИТЕЛИ......Ясноооо-АРМАНИ КЛЯКА....Надеждата ни е в ,,БОСИЯ,,...

никакви контра мерки, ами 1-2 самолетоносача с 1-2 F 117 A в черно море....''братския'' руски народ сме му яли попарата 70 години...сега са милярдери, а в бг по тяхно време заплатата беше 25 стотинки по селата....сега всички руски олигарси купуват само яхти и острови...колите и самолетите отдавна са за простолудието.... този от малuк луксембург да си sтои мирно, заshтото големият руски ''браt'' ако му похлопа на вратата от луксембург ще останат само купчини. да отиде до германия да види някои от раjоните все оshте от 1990 година непипнати на какво приличат....поруtина.

Тази статия изглежда е съчинена от лакеите на Путкин. Да не би нашите комунисти и президентчето да са изкомандвали на Юнкер да сваля санкциите?

делата по линията ООН с страна от ЕС да се гледат вече не в Ню Юрк , а в седалището на Фюлкърбунд , сиреч Женева . второ , с военноморска база в Кипър , оттук нататък делата между страни от ЕС и Русия да не се гледат както скоро станало в Стокхолм а вместо това в Малта . Арбитрахът засягаща например съотношения в тн. китайското море да се гледат нпр. на островът в индийското море , защо да не Диего Гарсия (Diego Garcia) и нарадваме Борис Джонсон . Такива дела на африкански страни да се гледат нито в Диего Гарсия , нито в Стокхолм , нито в Малта , нито в Ню Юрк , нито в Хага , нито в Женева , а папример в Сингапур . а в Хавана да се гледат арбитражни дела засягащи Гренландия както и Антарктика . ще се превърне университета в Тръмп Тауър в център на бюра и канцелари за преводачи и апостилий .

Спектакъла продължава... Всичко си върви по сценарии

демонтаж на взаимните спогодби за признаване на официалните документи без допълнителните проверки , това е каквото се получава . ще е голяма радост на армията от двуезични дипломирани преводачи , специалисти , прочее.

Ха-ха, Брюксел щял да поставя въпроси и да обсъжда мерки те за това ли искаха клана на Клинтън или на Буш да се заеме с церемониалните и официалните функции на Белия дом, та сега да създават проблеми на хода на тоталния глобализъм, на тероризма, на фашизма и неговия функционален приемник в Европа, ислямизма и на паникьосаните автори на всякаквите отколешни и по-нови извращения, преграда пред чиито вековни халюцинации за абсолютно планетарно господство, сега и за кой ли пореден път, пак се явява Русия. Ще постъпят най-много като ББ, Ципрас или който и да било друг стандартен предател в Европа с добра репутация в Брюксел: за публична употреба няколко пъти ще проломотят колко негативно е всичко за съответните страни, а след това ще изпълнят постъпилите разпореждания до последната запетая, пунктуация и интонация. Друг по-негативен, но малко отличаващ се по същество вариант е германския подход, при който няма да има дори публични критики и показно недоволство, а тихо и кротко незабавно ще се премине към арбайт и преизпълнение на постъпилите разпореждания, тип Шойбле или Дойче веле (последните дори се опитват,, макар досега неуспешно, да задминат Си Ен Ен, Би Би Си и Ем Ес Ен Би Си в смайващо глупавите, но за това пък истерични до изпускане лъжи, подготвящи поредна западна експанзия, но вече с опастност от голяма война.

тука има един овчар, които твърди, че е от москва. всеки тъп путиняр да пасе овце в москва.

в разправията пак ще го отнесе путлер. путлерееее, готви се!

Сега, ако ЕС се запъне, ще започнат атентати в Европа, нали?

САЩ гледа на Европа, като на долнопробен слуга. ЕС е на колосална загуба от чист слугинаж.

Заради лъжата на Путин, че генераторите на Сименс няма да се използват в Крим, в Германия сега обсъждат нови санкции! Новината е: НОВИ САНКЦИИ ЩЕ ИМА, СЕГА ОБСЪЖДАТ КАКВИ ДА БЪДАТ!

БЯГЕЕЕЦА ПАК ЛЪЖЕ КАКТО ВИНАГИ -ЩЕРЬООООО ПОМИЯ ПАК ЛИ НЯМА

Иска им се на блядовете ама нема да стане, те рашките са си на загуба от всяка санкция.Русия се бори 18 години за влизане в СТО и беше изхвърлена заради недалновидната политика на Путин!

А на лекар ходиш - провери се ,може ти да си здрав

Защо ЕС ходи по гайдата на САЩ ? Британците се спасиха от САЩ , Турция също , ред е на Гърция , Италия , Испания ....., и подобни . За България останаха , ЗАЕМИ , БЕЖАНЦИ , И ОТГЛЕЖДАНЕТО НА Бг-РОМИ , ЗА ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ ... Всичкото това , на гърба на българина , ЗАДЪЛЖЕНИЯ И УНИЖЕНИЯ...

Не ви отърва истината а, блицаджии неграмонти. Цензорирайте. Може господарите ви да са доволни.

прави са путлеристите, че санкциите са си жива воина, която путлер вече загуби.

Айде Юнкер признай че Крим е Руски , то Газпром си изтегля авоарите и офиси от Люксембург !

Какви авоари има Газпром бе? Работи на загуба от окупацията на Крим от руската войска

Тo е като български аскер да ,,окупира,, Калиакра!

Че ще има санкции срещу кочината които не могат да бъдат свалени от Тръмп без одобрението на Сената... А бизнес с кочината да правиш си е глупост - утре бащицата им може да си го хареса и присвои ....

една ръждива тръбъ за пършива руска гас ,скара европа с сащ! Кога излизаме от нато?

САЩ налагат санкции на Русия която е уж велика сила и руснаците мигат на парцали!Най много откаченият им фюрер който ги доведе до това дередже да издаде някоя от въртоглавите си антисанкции или санкции срещу руският народ наложени му от самият им ботоксов нещастен фюрер

а защо EC трябва да спазват санкции наложени от US?!

САНКЦИИ, САНКЦИИ и още МНОГО САНКЦИИ за този лилипуткин който обърка не само Украйна а и целия свят!! Браво на Тръмп!!!!

Много си нищожен дрисльо, за да се мериш с "лилипутин"

По нищожен дрисльо от тебе не съществува, разбра ме добре!!!!

"ЕС с ОТВЕТЕН УДАР срещу САЩ заради антируските санкции" ;-) ОТВЕТЕН УДАР, а? ОТВЕТЕН УДАР би имало, ако ЕС свали собствените си санкционни глупости срещу Русия и ако договори с Русия съгласувано икономическо развитие - това би било наистина ОТВЕТЕН УДАР срещу САЩ.

Зад океана са много,много....наивни,дебилни,нямат дух.Тия ще затрият Земята.Сеят само убийства,разруха,бедност,гейщина,болести....всякакви-лабораторно.Убиват човеците,изсмукват ресурсите по цялата земя,разорават я.Няма ли кой да ги спре.

симо

НЯМА....За сега.

Някой ги е карал да приемат още първите измислени санкции на САЩ, сега да духат супата тия европодлоги! И санкциите идват от конгреса, пълен с глобалисти, не от Тръмп!

САЩ са заинтересовани от слаба ЕС и слаба Русия. Противопоставяне на Европа и Русия,тоа е идтински яинтерес на САЩ. Не го разбрахте още. САЩ ще се стремят с всички сили да забавят сриването на америка,но това вече е факт. Агонията продължава и това ще завърши с война.

И с какво ще отговорят..С пръцки с лук ли?

Искам само да попитам еврогейските и краварски ибрици тук, нали САЩ и ЕС изповядват и се водят преди всичко от хуманизма и свободата на хората, къде остана горката Украйна, лошият Путин или вече им лъсна червеният задник високо в палмата-ВСИЧКО Е ЗА ПАРИ И МНОГО ПАРИ!!!Жалки нещастници и едните и другите, Путин и Русия отново са победители, най-малкото морални!!

Чудесно, ЕС и Русия срещу сащ, това е чудесно....!!!

Ама много ми е кеф, когато европейските мошенниси се карат с американските мошенници! И то поради какво - не могат да си разделят Путин. Ревност ...

И кои са тези европейски политици, които си позволяват да се изправят срещу САЩ, а? Без още да им знам имената ще ви кажа, че за тях вече има информация, че са участвали в корупциони практики, сексуален тормоз и нерагламентирани връзки с Путин. Не вярвате ли? Нека само да им видим имената и само гледайте.

Пол Кристи, високопоставен служител на американската Агенция за национална сигурност (АНС) и д-р по философия : Заради дълговете си САЩ сблъскват ЕС и Русия в Украйна. Държавният дълг от 17 трилиона долара виси като дамоклев меч над американската икономика и може да доведе до глобална криза. Проблемът е да се организира такъв катаклизъм, който да няма разрушителни последици за САЩ и техните съюзници. Тоест, трябва да се разиграе такава карта, че проблемът с дълговете да се разреши без световна касапница, в която самият ти ще изгориш. Възможността да си погасиш дълговете, без да падне стандарта на собственото ти население, може да се осъществи за чужда сметка, колкото и цинично да звучи това. Трябва да се намери някой, с чиято помощ Америка би могла да реши финансовите си проблеми. Събитията трябва да се организират така, че целият свят, всяка една държава в една или друга степен да участва в разрешаването на финансовите трудности на Америка. За да се справят с дълговете, на САЩ им трябват нови пазари, които по мащаба си да бъдат съпоставими с американските. Единственият такъв пазар е европейският. Следователно трябва да се намери начин, който ще доведе до пълното отваряне на европейския пазар за САЩ. За разрешаване на общите финансово-икономически проблеми трябва просто двете главни икономики на Земята да се обединят в единна икономиката. За целта икономиката на Европа трябва да бъде преориентирана към още по-тясно сътрудничество със САЩ. Следователно трябва да се създаде такава ситуация в Европа, при която европейците сами да се откажат от енергийното сътрудничество с Русия и с други доставчици на енергоносители и да свържат своя икономически интерес с доставките на американски енергоносители". Това е извадка от беседа на Пол Кристи с немски журналисти състояла се в редакцията на немския седмичник "Европейски икономически вестник" в град Бремен. Пълният текст е публикуван в руския информационно-аналитичен портал ruposters.ru

Още от Пол Кристи : Защо беше избрана Украйна ? Много просто. Та нали именно през Украйна минава енергоснабдяването на Европа от Русия. Ако в Украйна бъде създаден управляем хаос и бъдат спрени енергоносителите от Русия, Европа ще кипне от възмущение. Ще й остане само да обвини Русия в неотстъпчивост и агресивност и Европа ще бъде принудена да скъса икономическите отношения с Русия и да се преориентира на енергодоставки от САЩ. И тогава ние с нашия шистов газ отново ще се окажем в ролята на благодетеля на Европа, на своеобразна енергийна вълшебна пръчица. Отказвайки се от руските доставки, Европа би съхранила лицето си на защитник на европейските ценности за правата на човека и заедно с това би помогнала на САЩ да решат проблема с дълга си. Да, отказът от руски доставки ще донесе куп икономически и социални проблеми в Европа, но кой е казал, че Европа не трябва да плати за годините си на благоденствие, намирайки се под американския ядрен чадър? Нека европейците също участват в съхранението на благополучието на свободния свят. В крайна сметка трябва тези 500 млрд. долара, колкото е стокооборотът между Европа и Русия, да се превърнат в стокооборот между Европа и Америка. Тогава у нас ще се появи реален шанс да си платим финансовите задължения и да съхраним долара като световна валута. САЩ преследват единствено собствената си цел за запазването на световната валутна система, базирана на долара заради тази цел се предприемат всички стъпки. Заради практическото осъществяване на тази главна цел е предприета украинската кампания за разрив на икономическите отношения между Европа и Русия. Всички събития в Украйна трябва да се разглеждат изключително от тази гледна точка.

И още от Пол Кристи :"Русия, и Европа трябва да станат заложници на пълната непредсказуемост и нелогичност в действията на новите украински власти. Колкото повече неразбиране възниква между Русия и Европа, толкова по-бързо ще бъдат създадени условия за реализирането на плановете по създаване на икономическа преграда в Украйна. Америка се нуждае от такъв ред в Украйна, който би прекъснал икономическото сътрудничество между Русия и Европа. Смисълът на американската политика е събитията да се развиват именно така. Сега събитията в Украйна едвам се разгръщат и не може да чакаме омиротворяване размирна Украйна трябва да стане непреодолима бариера между Русия и Европа. Разберете едно, за да се разкъсат икономическите връзки на Европа с Русия, европейците трябва така да бъдат наплашени с руската опасност, че сами да пожелаят това (скъсването) трябва коренно да се промени европейското обществено мнение за сътрудничеството с Русия. Трябва по всякакъв начин да се подчертава агресивността и непредсказуемостта на Русия, като тя бъде провокирана към изостряне на конфликта в Украйна. Медиите трябва непрекъснато да говорят за нарастване на напрежението в Украйна, за насилията и жестокостите на руснаците, за да узрее Европа за разрив. Нека европейците изтръпнат от евентуалното руско нахлуване. Цялата дейност на медиите трябва да бъде посветена на създаването на образа на безцеремонния руснак, който е готов на всякаква авантюра, като се започне от провокационни полети над американски военен кораб и се свърши с придвижването на армада от руски танкове към границите на Прибалтика и Украйна. Именно от дейността на медиите зависи умонастроението на европейското население и в крайна сметка успеха на украинската кампания на САЩ. Европа твърде силно зависи от САЩ в политическо, военно и икономическо отношение. Съществува и морален дълг на Европа пред Америка, която някога я спаси от тоталитаризма и осигури на Европа благополучно съществуване.

Всичко е абсолютно вярно! Дали ще успеят?

Нали знаеш приказката - веднъж стомна за вода, втори път стомна за вода, трети път... хайдееее..... Този път няма как да мине номерът. Дошло е време всеки да си получи заслуженото. Обърни внимание на събитията по света и ще забележиш тенденцията.

Човечеството има 1 враг - краварите.

Манете ги тия глупости, ЕТО Я НОВИНАТА: link

Защо ми разказвате вицове? От времената на Де Гол няма европейски политик, който да се противопостави на САЩ, каквото и да е това, което САЩ правят. Скърцат със зъби, ръмжат, но не правят нищо. Меркел може да светка с очички на Гърция но не и на големия чичко отвъд океана, Макрон много приказва, но нищо не може да направи, а евробюрократите от рода на Юнкер и Моргерини са една сбирщина от некадърници, които не могат да оправят даже вътрешните проблеми в ЕС.

Чак сега се сетиха олигофрените от Гейсъюза, да защитават интересите на Европа!!! Айде, на САЩ им се види сега края, чакаме вече цял век за да го видим този момент, как лудите кравари ще се сринат в кенефа.

Крайно време е ЕК да наложи санкции на американски компании. Стига вече само европейски компании да плащат солени глоби в САЩ.

Най-после, най-после се досетихте кой е врагът...

Защо ръководителите на същия този ЕС въобще не протестираха, когато Обама въведе санкциите срещу Русия??? ЕС е подлога на единия от борещите се кланове в САЩ - този, който е срещу Тръмп.

Санкциите на Обама бяха заради Украйна и Крим. Сега вече нивото е друго - опит за директна намеса във вътрешните работи на САЩ, т.е. късото в Кремъл нагази просото и ще плющят шамари.

Сегашните санкции са против ЕС и техните конпании. целта е да си продава Тръмп скъпия газ в Европа и по този начин да удари конкурентноспособността на европейските фирми. Аз не ползвам пряко газ, но как бихте се почувствали ако парното ви скочи с 200 % - приблизително толкова е по скъп амеркинския газ спрямо руския.

Ще плющят дуки по голия ти ...ник !

Бо Бо

Американският Конгрес гласува законопроект за нови санкции срещу Русия, Иран и Северна Корея, но конгресът не гласува падането на визите за дискриминираните от Евроатлантика ЕС държави. Демокрация сме и логично е, ЕС сам да вземе решение без политическите пристрастия да изместват пазара, без да се дава шанс на натиск от Вашингтон. Сегашната демокрация е подобна като съветския комунизъм. Но вместо СССР сега имаме САЩ, а бившият соц лагера се явява ЕС. Тогава, неизменният образ на ВРАГА беше запада, сега е изтока. За жалост, САЩ се доближава все повече до средновековната света инквизиция, която е измъчвала и убивала без доказателства.

Сетиха се нежните еврогейци, че алчните кравари ги клатят ! Фани единия, та удари другия - помияри са и тия, и ония ! Браво на руснаците - железни !

педалите вазроптаха че краварите ги клатят много здраво....

да стискат зъби нали са мъже!