Разказът на майката, чието дете бе отнесено от ”паяк”

34-годишната Петя Байкова от Казанлък, чиято кола бе вдигната от "паяк" заедно с 8-годишната й дъщеря в нея, разказа точно какво се е случило.

Обратно в новината

Коментари - Разказът на майката, чието дете бе отнесено от ”паяк” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

бащата е юрист,но не им стигнало времето за да репетират пасквила си-първо се движи от запад на изток,а след това-от изток на запад!Първо децата били до математическата гимназия,а след това се оказва че са били между колите в противоположния край на улицата!Служителите на паяка да направят 5 снимки,да сложат 4 сапана на гумите и да изминат 1км. за 2-3мин.-това е достойно за рекордите на "Гинес"!

От снимката се вижда,че стъклата на автомобила не са тонирани. От снимката се вижда през стъклата. А снимката е с доста лошо качество. Може би служителите са били слепи или изобщо не са погледнали?

Тая майка трябва да отнесе 2 глоби - за неправилно паркиране и за немарливо отношение към детето си. Специално за детето - на 8 год. не трябва да го оставяш без надзор, особено пък в заключена кола. Патки колкото искаш, лошото е, че полицията се влияе от социалните мрежи и не ги шамари с глоби.

за паяците в Германия. Една вечер дъщеря ми паркирала на паркинга на който винаги си паркира, без да погледне, че имало табела, която забранява паркирането в следващите няколко дни. През нощта на вратата се звъни и двама полицай я молят да премести колата, защото иначе ще я вдигне паяка. Отиват с нея, показват и къде на друго място може да паркира и я връщат с тяхната кола. Това е на което съм била свидетел. Изводите оставям на вас.

Ей сега ще станем като Германия.

Не е за вярване колко хора защитават майка, която не само е нарушила закона за трети път, но е зарязала детето си без надзор! Не само че е редно да си плати глобата, но би трябвало да бъде разследвана за родителска немарливост и застрашаване здравето и живота на собственото си дете. По белия свят хората се обаждат на полицията за оставено куче в кола, а в България наглостта стига дотам, че се вдига вой в подкрепа на изявен нарушител. Личи си, че в държавата никой не е свикнал да спазва ред и закони.

Куцо и сакато защитава така наречената майка, оставила без надзор детето си в кола, паркирана на забранено за паркиране място . От този ли материал ще се вземе нещо читаво да оправи държавата ? В нормална държава , това женище щеше да отнесе солена глоба за пътното нарушение и подобаваща санкция от съда , за неправилно отглеждане на детето си . За всезнайковците, казващи че детето не било застрашено, питам ви ако крадец беше решил да открадне колата през това време и катастрофира в бързането си да избяга от местопрестъплението, какво щяхте да кажете ?

Аз бих казал че вече назначават кьорави служители в паркинги и гаражи,или просто са бързали да дигнат колата преди да е дошъл собсвеника затова не са догледали тези примати!

Когато колата е с човек вътре, се счита за спряла, а не за паркирала. В този случай майката не е извършила никакво нарушение. Нарушение са извършили изродите с паяка !

Това по кой закон се счита ? Явно някой занзибарски . Та и плюсове са ти нащракали , то верно , че на село карате без книжки и не ви трябва да знаете законите и правилниците, но не е зле поне да ги прочетете.

Ами спряла е. Детето е спряло за да може майка му да си купи вода. Тя горката половин час една вода пазарува, ама това е положението.

Би трябвало да уволнят веднага служителите вдигнали колата. Би трябвало адвокати с гражданска съвест да предложат услугите си да осъдят кметството за случая. Ама това са само мои фантазии.

Докога, ще съдим институциите?! Така всеки може. Когато вземат да съдят персонално, тогава, ще има ред.

Преди 10 години, бях пред болница Каспела-Пловдив. Още нямаше плочки и асфалт, наоколо беше пустош, на входа спря кола от която изнесоха на ръце човек и го отнесоха вътре. Докато го вкарат вътре и излязат за 2-3минути, колата беше вдигната от паяк. Нищо не се е променило от тогава!

Как може , майка да остави детето си в кола , със затворени прозорци при тези жеги ,на главна улица!?! Не е помислила , че го подлага на опасност от прегряване или някой ненормалник да блъсне колата.Ако детето се беше задушило или пострадало при ПТП ,друго щяха да коментират защитниците.Защо не е взела детето със себе си , защото е мислила ,че така няма да я санкционират - селска тарикатка , ама тези от паяка са излезли по-тарикати - направили се , че нищо не виждат.Докато в България всеки се прави на тарикат ,като се почне от управляващите и се стигне до последния циганин милата ни Родина ще тъне в мизерия.

Въобще не е мила родна картинка, а съвсем обикновена случка, която може да се случи навсякъде. Навсякъде а абсолютно нормално да се остави 8 годишно дете само в кола на пасажерско място. Не може едно 8 годишно дете да се задуши, защото то може да си отвори прозорец, да излезе, да поиска помощ, освен това е имало телефон. Вие добре ли сте въобще като коментирате? Нещастни случаи на оставени/забравени деца в спряна кола са само и единствено да деца под 5 години, които са приковани на столче за кола не могат сами да се освободят от него /да се откопчеят, не могат сами да си отворят прозорец, съответно и нямат достъп до помощ (телефон и т.н.). Тоест не може да се очаква от едно бебе или съвсем малко дете да си помогне, ако бъде оставено в кола, но едно 8 годишно дете е напълно способно да го направи. И тук не говорим за изоставяне в кола, а за минути, в които жената е отишла за вода. Сякаш не сте играли в парка жегата като деца. Все същото е при едно 8 годишно.

Жестоко грешиш. Лично бях свидетел на ареста на майка, оставила дете на 7-8 годишна възраст в колата си в САЩ. Случаен минувач се беше обадил в полицията, която пристигна за няколко минути. Полицаите застанаха на вратата на магазина, пред който беше паркирана колата и с високоговорител търсиха шофьора на колата. Майката беше отведена с белезници, а страничното стъкло беше избито, защото действието се развиваше през лятото. Виждала съм да разбиват стъкла и заради оставени в кола кучета. А ако ти е интересно, може да потърсиш законовите основания и последствията за провинили се родители. Хората действат с желязна ръка.

роден съм в идеалният център на София - 44 г. беше 250-300 хиляди души, ама после надойдоха активните борци. Ако бяха толкова активни щяхме да победим Хитлер. Сега юрош на маслините - всеки в София - регистрирани милион и половина, а живеят най-малко два милиона. И всеки с кола.Като искаш кола и да паркираш под прозореца си - на село мегдан широк!!!

и аз вчера написах, че нахалната селянка, дори не е разбрала къде е сбъркала, като е оставила детето си в колата, ако беше в чужбина щяха да я осъдят и да и вземат детето, но тези от дира ми изтриха коментара, защото то самия сайт е провинциален и те са същите като тази!

но те откъде да знаят, че една ненормална майка си оставя детето, което не е адекватно само в колата? Друг път ще знаят - можеше и пеленаче да има заспало на задната седалка - тук в тази територия може всичко да се очаква.

честно съм много зле, щото искам да се спазва закона.

и кой закон регламентира паяците? ще ти помогна - никой. местните политици крадци са ги регламентирали с наредби, като същите наредби противоречат на законите

които искат да са над закона,а ако може и да изкарат нещо - защо мислите вдигна такава врява това семейдство? Не зная дали в целия САЩ е така, но във Вашингтон - първо щяха да вземат детето, защото родителите му застрашават живота. Деца до 14 години не се оставят сами никъде - нито в къщи, нито на улицата, а още по-малко в кола. А да паркираш нерагламентирано, а още повече на спирка и пред пожарен кран - направо в ареста за десет дни, докато ти дойде време за съда!

селяния - купят си една кола, обзаведът я за тежест с тъмни стъкла и вече тежкари - правят каквото си искат.. Съшито с бели конци - лошо й било, а не помислила, че оставя детето си само в колата - кучка! И като пийнала вода - оправила се, не бе - първо припаднала и после се качила да шофира. Работниците не са виновни - някои ги е изпратил, как да знаят че има дете в колата, когато си мълчи. Ама и то детенцето - що не се разтропа по прозорците, щяха да го видят. Излиза, че те нарочно си направили кефа да репатрират освен колата и детето!

сините зони са рай за мързеливците. здрави прави мъже работят за жълти стотинки само защото ги мързи да работят нещо полезно. най-лесно е да бръкнеш в джоба на тоя който работи и да дадеш на мързеливците

процорецът се отварял ръчно, а като е така защо детето не го е отворило и да е викнало през него - минувачите щяха да се намесят. Ама каквото майката, такова и детето - не искам да ги обиждам. Тази "майка" мъжът и съответно трябва да понабие.

много си зле! честно!

А бе я ги дайте тези тонирани стъкла да ги видим колко са тъмни! Да не се окаже, че служителите на фирмата просто са кьорави и не виждат както трябва?

паяците са НЕЗАКОННИ. с паяк може да разполага рпу-то и да го използва когато се пречи на движението. синя зона по улиците е НЕЗАКОННО. синя зона може да има на специално изградени места (врязвания встрани от улиците, локални платна, разширени участъци от улиците като пред бившия мавзолей на жоро димитров напримерно). по улиците спирането/паркирането е или безплатно, или забранено (ако има знак). въпрос на време е някой адвокат да заведе дело и сините зони по улиците ще отпаднат. но по лесно е да направиш синя зона без да вложиш нито лев - ей така на улицата... която е за каране, а не за крадене

Кифлата Петя Байкова се почувствала неразположена и отишла на "шопинг терапия". Господ да пази мъжете от такива жени.

пич, ти явно не обичаш жените. или си от крадците-политици дето ни крадете парите че дишаме въздуха. аз съм мъж и баща, и най-големия ужас е когато съм с децата и няма къде да паркирам. в пловдив напримерно можеш да минеш на червен светофар, да не спреш на знак stop или на пешеходна пътека, да караш с превишена скорост и... няма да те спрат, дори да убиеш човек или хора с колата си няма да те глобят. но ако си спрял на тротоар, или на пръст и кал наричани зелена площ, или в т. н. синя зона веднага ще те обръснат без сапун. сигурно така е и в другите градове - всеки гледа да краде по най-лесния начин. а в една кола дори и да няма дете ако видиш бебешко столче може да не го глобиш ей така от човещина. пък с дете в колата... нямам думи. иначе - добре че има и кифли и баници и сладкиши. иначе щеше да ми е адски скучен живота

Аз пък не виждам какво общо има коментираният от тебе пост, тъпотиите, дето си изговорил за човека след циничното "Пич" ( на майка ти....), и жалкитети битови преживявания .

abasador

по-добре, е да питам, за да не стана смешен с коментара си. Защо малкото момиченце не е свалило прозореца когато е видяло ...че паякът е спрял до колата и чичковците се въртят около нея...." а първо се е обадило на майка си, след което е изчакало да натоварят автомобила да тръгнат и тогава .... момиченцето било свалило прозореца и крещяло...? Питам само, без никаква лоша мисъл или нещо лично. На никой родител не пожелавам, това да му се случи. Лек ден.

Ами защото е малко момиченце и го е страх - нормално е да се обади първо на мама - ама явно детето в теб е умряло отдавна и си забравил какво е да си дете..

abasador

сигурно, съм забравил уважаеми садс, пенсионер съм вече. Когато бяхме деца, на тези години, си играехме с дървени пистолетчета на улицата, днешните деца си играят смартфини. Въпроса ми е продиктуван от любопитство, защо майката не е казала на детето да даде знак на хората, които вдигат колата примерно, да отвори прозорец, да удря с ръка по стъклото, да извика няколко пъти..... все пак на 8 години е? Нищо лошо и лично, само питах. Лек ден.

Направи си няколко деца и ще разбереш.

баси безумните коментари

Тези паяци трябва да ги премахнат във всички градове. Само КАТ да може да дига кола пи ПТП или пи много голямо нарушение

а какво ще ядат мързеливите? с тия паяци и сини зони бъркат в джоба на тия които работят и дава на мързеливците. абе политиците се борят с безработицата

направила 3 нарушения,а не е санкционирана за нито 1.ако аз повторя нейните нарушения,но в колата ми няма дете,дали някой ще ми прости

АДМИНИСТРАТИВНИЯТ СЪД ВЪВ Велико Търново постанови, че вдигането на автомобили от търговското дружество Организация на движението, паркинги и гаражи е незаконосъобразно. Служителите на дружеството не са служители на администрацията и не могат да налагат административни мерки. Спирането в зона за платено паркиране без заплащане не е основание за принудителното преместване на автомобила, тъй като не пречи на движението. Нормалното би било поставяне на скоба и плащане на реалния престой по лев на час, а не таксите за преместване. Това са констатациите на съда.

И кво?

Защо всички взимат едната или другата страна? Истината е че и двете страни са направили нарушения и трябва да си понесат последствията от тях. Като случая с детето дето падна от Симеоновския лифт. В нормална държава и бащата и лифтаджиите щяха да ги осъдят. При нас се поспори кой бил виновен и нищо.

Ами не, паякът си е свършил работата и не направил никакви нарушения! детето се е обадило на майка си преди да вдигнат колата, а тя продължила да се мотае в магазина 2-3 минути, вярвайки в собствената си правота! Я иди в Германия, паркирай на забранено и остави детето си заключено в колата да видиш какво ще ти се случи!

А по закон имат ли право да вдигат кола когато има човек вътре ? Май малко на отвличане са го докарали...

идиоти!

Oбщината в казанлък се е напълнила до покрива с идиоти и роднини,по имената им и чувството за недосегаемост ще ги познаете и защото ги управлява грозна и гърбава кметица от партията на кончита борисова

Галина Стоянова е избрана за кмет на Община Казанлък със 70% от гласовете на участвалите в изборите през 2015г. Това е втория и мандат на тази длъжност. Не е гърбава. За 70% от избирателите не е и грозна.

70% от 30% гласували - са по малко 0т 20 % ( ако се вземат предвид неистинските бюлетини)

Чл. 8. (8) Родителите, настойниците, попечителите или другите лица, които полагат грижи за дете, са длъжни да не оставят без надзор и грижа децата до 12-годишна възраст, ако с това се създава опасност за тяхното физическо, психическо и нравствено развитие * Прочетохте ли докрая? Никъде не пише, че е забранено ВИНАГИ да се оставя дете без надзор. Какво сте гракнали срещу майката в случая, а не срещу тези от паякът, които са за бой в този случай. В този случай майката има право да остави за известно време детето без надзор, което май ви е трудно да схванете. Проблемът е в тези с паякът, които са били длъжни да погледнат дали няма дете вътре, независимо от затъмнените стъкла - и през тях се вижда достатъчно.

троловете на ЦГМ, когато родителите спят, те напрактика оставят децата си без надзор (реално спящият не е в съзнание и не може да осъществява надзорна функция), пълни кретени.

неграмотна си, не се мъчи да правиш правно тълкувание, дебилна си, гледай си твоята работа като чистачка, правото остави на други ;))

- Никъде не пише, че е забранено ВИНАГИ да се оставя дете без надзор. - TИ ТЪП ЛИ СИ ;))

що тая казанлъчанка кара кола със софийски номр?

Старозагорски е "умнико", защото Казанлък е в Старозагорска област.

2-3 минути - мамка ви мафиоцка!!

Лъжат общинарите. От предното стъкло може да погледнат и видят дали има някой вътре, а и да почукат на прозорците да питат "има ли някой вътре?".

Тук тук. Кто там? Постальон Печкин.

Абе детето,което е на 8 години малоумно ли е,че може да се обади на майка си,а не се е показала през прозореца.Може и майката така да и казала за да не плати глоба ако детето се е показало,че може да го накарат да слезе.Абе селяните са толкова хитри,че винаги могат да измислят как да се отърват.

Цял репортаж по телевизията излъчиха за тази малоумница. А ако във времето, отделено за зрителски обаждания, някой пенсионер се опита да каже , че са се отнесли лошо снего - веднага го изключват

Че и бърза помощ са ангажирали, и полиция, за тая малоумна жена. А съпругът и каза " поклон на тези хора?! (полиция и доктори)

Гледах тая дебела гъскз а по телевизията и се ядосах от хглупостите, които разправяше в съчинената от нея и съшита с бели конци история. Как може да остави дете, заключено в кола с родителски "контрол на вратите"???!! , от където то не може да излезе? Ама детето и се обадило по телефона. Предполагам, че детето в страха си не е реагирало адекватно, свило се е и се е скрило в голямата кола и е започнало да звъни на майка си. И май доста е почакало. защото вече са били на килпметри от мяатото.

Стига, де! Всички разбраха, че нямаш деца!

Да му скъсат билетче, че са го повозили като се крие:)))))) Ако беше спряла на паркомясто, това нямаше да се случи.

Дайте записите от камерите в магазина и ще се разбере.

Магазинът е на 100м от мястото. Има пряка видимост.

Овца! ... Нагла при това!

Станалото, станало. Всеки е виновен, но това ли е най-топлата новина в БГ-то, та се точи с дни всеки час по медиите? Но не прави чест на тези родители да скалъпят тази опашата лъжа и със сълзи и сополи да се обясняват: уплаха от пресичаши деца, спира за вода, детето и обяснява какво става, тя тича обезумяла и влиза в болница от стрес. А това дете на 8 години трябва да е пълен дебил, гледа и обяснява какво става, после си трае, а на края отваря прозореца и врещи. Всичко е ясно, цвъкала е на телефона някой чат и се е крило да не го видят. Това е сегашното възпитание и обучение в училище.

Само и единствено, ако майката беше накарала детето да отвори затъмнените стъкла, за да го видят служителите би я оневинило до някаде. Ако служителите с паяка в този случай бяха вдигнали колата с детето,след като са го видели - само тогава биха били виновни. ТАЗИ ПАТКА ЗАТЪМНИЛА СТЪКЛАТА НА КОЛАТА, ЗАКЛЮЧИЛА ДЕТЕТО ВЪТРЕ И ГО НАКАРАЛА ДА СЕ КРИЕ И МЪЛЧИ!

Ако това се беше случило в нормална държава майката щеше да е глобена със солидна глоба,родителските и права щяха да са отнети,а работниците уволнени

Работниците уволнени, ако колата не е със затъмнени стъкла.

спира неправилно,второ остава си детето само и твърди,че детето е достатъчно голямо.Да обаче се оказва,че детето не е толкова голямо защото ако беше щеше да се покаже да прецени ситуацията и да не се стигне до там.В нормалните държави е забранено да оставяш дете само без надзор до 14години.После онзи ден е нямаше версията за изкочилите деца и купуването на вода.Явно я измислиха днеска след като хората осъдиха оставянето на детето само.Вместо да се показва по телевизията и да обвинява хората с паяка(те също са виновни че не са огледали колата)да си помисли хубаво каква майка е и да си вземе поука,че ми е омръзнало от такива дето все обвиняват другите за тяхните собствени грешки

Каква е тази общинска наредба, която дава права на разни скобари, каквито права по закона за движение по пътищата те нямат. Значи закона казва - не може, но общинската наредбичка казва - може, за нас законът не важи. Това ли е правовата държава на Цацаров и Тикун 3-ти?

Къде, мислиш, се публикуват общинските наредби?

Да вдигнеш с паяк кола, в която има човек, това е връх на безпардонността и безхаберието. От друга страна да оставиш детето си посред лято заключено в колата, за да се фръцкаш в магазина - за такова нещо на една в САЩ наскоро социалните и прибраха детето. Прецениха, че малоумен човек не може да е родител.

Тук малоумниците и дебилите са 90% от популацията така че няма проблем.

ще заспи по никое време в кола, която "внезапно" е спряла заради други деца и майката толкова се е уплашила, че изтърчала да си купи вода?

Очевидно е, че служителите на мутренската фирма с паякът, са нарушили закона на няколко пъти. Също така е очевидно, че при управление на мутрите в България, нищо няма да последва спрямо поердните мутри нарушили закона.

Щеше да е очевидно ако беше посочил закона, имащ отношение към случая.

Попитах в хранителния магазина в близост до спирката за този случай. Оказа се, че не са го чували. Никоя жена не се е изстрелвала на бегом за да спасява автомобил или дете от паяк. Щяха да забележат. Все пак беше клюката на деня. Или Петя не е била в магазина, или е приела спокойно новината за паяка и не е реагирала емоционално.

хората трябва да правят кинти. няма време да се проверява в колата и други глезотии. в путино-чалгария правенето на кинти е приоритетно.

психодесен боклук

Когато видя ,че ми няма колата се '' моля''да ми я е вдигнал паяка, че другия вариант ,е да са ми я гепили крадци.;) Тази ''мама'' дали не е допуснала, че глупостта и да остави само детенце в кола, можеше да има и други последици? И то къде къде по-трагични. Какви са тези родители бе?

И какви по-точно последици? Я се постарай да ги изброиш! Примерно - да дойдат марсианци и да го отвлекат ли? Нищо му няма на детето в колата. Някъде пишеш, че е спяло когато го е оставила. Достатъчно голямо е да отвори прозорците, да се обади по телефона и т.н. Никаква опасност за детето, докато някакви престъпници не се намесят, но тогава и там да е майката, все тая.В случая хората с паяка са престъпниции, ако не се сещаш.

Катастрофа- някой да се блъсне в спрялата изнесена навън кола. Крадци да опитат га откраднат колата. Да се запали инсталацията/ има такива случаи/. На майката да и прилошее, както сама тя казва и да припадне, а детето да стои само и заключено в колата! А ТИ ЗАЩО НАРИЧАШ СЛУЖИТЕЛИТЕ НА ОБЩИНАТА ''ПРЕСТЪПНИЦИ ''? ДА НЕ СИ ГРАТИСЧИЯ?

Ако няма опасност за детето, според Законът за закрила на детето имаш пълното право да го оставиш без надзор. Да не говорим, че законът е сбъркан и постоянният надзор се отразява много лошо на развитието на детето, което ще се разбере след много години, когато няколко поколения ще бъдат повредени от този надзор.

Последно имало ли е опасност за детето или майката е припадала по друг повод?

Имаме дете в колата, бащата каза- ''ПРОЗРЕЦА СЕ ОТВАРЯ РЪЧНО'', а защо детето не е отворило прозореца, да го видят тези с паяка? Защо се крие? Майка му , не му ли е казала,ДА ОТВОРИ ПРОЗОРЕЦА И ДА СЕ ОБАДИ,ЧЕ Е ВЪТРЕ след като ДВА ПЪТИ ГОВОРЯТ ПО ТЕЛЕФОНА, преди да вдигнат колата?

Защото гледа как някакви бандити ще крадат колата и го е страх, а преди това е спяло, когато майката го е оставила на напълно безопасно място, докато не са се намесили малоумниците с паяка.

Майката говори ДВА ПЪТИ с детето по телефона и то явно и е казало,за ''желязните крака на паяка''! И МАЙКАТА ПАК НЕ МУ Е КАЗАЛА ДА ОТВОРИ ПРОЗОРЕЦА,ЗА ДА ГО ВИДЯТ!