Софиянци отказват хилядарка за работа на 30 км от дома

Софиянци отказват оферти за работа срещу 1000 лева на месец, понеже им се налага да пътуват по 25 – 30 км от дома си до офиса.

Обратно в новината

Коментари - Софиянци отказват хилядарка за работа на 30 км от дома | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е защо им е да търсят софиянци? Нямат ли си местни? Или може би са се пообъркали - хем искат много, нем плащат малко :))

Правя проучване. Колко души са съгласни да работят от компютъра си вкъщи лека техническа работа - за чисти 1000 лв. на месец - 8 часа на ден. Осигуровките не влизат в тази сума? С право на 1 месец годишен отпуск?

Брой ме!

Правя това за 4,5 мръсни (преди данъци и осигуровки). Да, работата е специализирана техничека (а не "лека") и много важно - фирмата не е българска.

Доста добричлии и от североизточна България работят в Констанца завода за кораби 2 седмици на 2 седмици или друго работно време а=за тези 2х2 са на 2800 - 3400+ евро заплата...

17 февруари 2017 "Санкциите срещу Москва не носят никакви конкретни ползи и единствено вредят на икономиките на Русия и Европейския съюз, заявява президентът Румен Радев в интервю, публикувано на уебсайта на телевизия "Евронюз" 25 февруари 2017 Трябва постепенно да се пристъпи към отмяна на санкциите срещу Русия защото те вредят на обикновените хора в европейските страни, подчерта Йотова. Нинова пред "Ройтерс": Санкциите срещу Русия вредят на България 17.03.2017 Европейските санкции срещу Русия вредят на България. Тя изтъква, че понасяме загуби от санкциите за Русия в икономиката, земеделието, туризма.

Щом си чувАл а не торба! Аз пък съм слушал за варненци.

Коя който е писал не е бил в час Та аз всеки ден пътувам по 40 минути от Люлин до центъра . Къде е тая работа за 1000 лв трябва да си на някаква специална длъжност или да те скапват от работа . Я пиши кой са тези фирми

и аз живей в Люлин, но от нас до центъра е около 11 км. 25-30 км. са от Люлин до Дружба. Това е причината на хората да им е далеч. И в моята работа ми предложиха да ме преместят в друг офис в Младост в Бизнес парка и аз отказах. Наистина е много далече и се губи много време в път. А и 1000 лева не са сериозна сума заради която си струва всеки ден да блъскаш по час в едната посока.

Какви са тия фирми с офиси ОКОЛО София? Може би в Кюстендил? Иначе в София си имат метро, пътува се бързо и лесно. И какви са тия половин милион мигранти? Тия синдикати съвсем изтрещяха. То толкова работници няма по принцип в България...

варнЕНлиЙ

това каква новина е... искате капитализъм, те ви капитализъм - като не може да си намерите работници за 1000 лева, значи трябва да плащате повече или да търсите другаде, или да преосмислите бизнеса - цената се определя от търсенето и предлагането... като човек иде в супермаркета, не го питат 'вие колко искате да плащате за сиренето', а му предлагат няколко вида на различна цена - ако иска, купува от което иска колкото иска, ако не може да си позволи пие една студена вода... така и с бизнеса, какъв бизнес ще правят като не могат да плащат за работници и не могат да си осигурят необходимия ресурс?

едно време пишеха интервюта за известни манекенки-модели в чужбина.И казваха под 10К$ на ден не си вдигали главите от възглавниците!Мислех,че се превземат,но те наистина знаят как да се продадат .Сега са милионери с други бизнеси,а нашите убивици инвестират в ци.ци за да ги заведе някой до дубай :Д

1000 лв чисто в София (а и като цяло в България) са много малко. 1000 лв в София само биха стигнали, човек да си плати квартирата и месечните сметки. Може да останат около 200 лв за храна, гориво, дрехи, излизания и т.н., което са си няма нищо.

Не стигат. Що годе приличен апартамент за по малко от 500 не може да се намери. Говорим за малък апартамент. Сметките през зимата към 300. За ядене, път.... 1000 лева в софия е ниска заплата, а по ниските са откровена подигравка.

gonzales

не бе ... разходите са ви много. у наше село с 1000 - ка ще живееш съвсем спокойно. е , ще трябва да се погрижиш да ти е топло през зимата и да ядеш чиста продукция , но ...

А тази Маргарита експерт по персонал колко получава. С какви пари може един човек, мъж да живее и да издържа семейството си? Съвсем са луди тези и от бизнеса и експерти.

тук се плаща да съществуваш,а живея 1200-1300 плазмодия-политици,назначени бизнесмени и ''независимата''съд.с-ма :Д

Хилядарка само за пътуването може. Освен бензина има амортизация на автомобила и разход на лично време съпроводено с рисковете на пътуването, така че хилядарката се връзва само за пътуването. Видно е че основната цел на това правителство не е да изравни доходите със западните страни, а да източи фондовете до 2020 и после потоп. Огромен шок и ужас ще настъпи след 2020, тогава ще има финансово цунами, което ще заличи 2/3 от парите в държавата и ще има реални бунтове.

Гадове са. Заемите ще връщат. Леле колко пари за кебапчета похабиха ГадЕРБ-ерите. А можеше да ни дадат еднократна надбавка към пенцийте!

Варненските концесионери на летището унижават кадърните си служители с мизерно съществуване за сметка на директори, които си осребряват и парите за баничка! Живеят с над 15 000 лв заплата. Наглото лице на мафията.

Това не е вярно.Пишете 1000лв ,а после от 700лв. И се работи ,това не е модна агенция с пачавретини по бански. Защо селяндурите са ни окупирали ? Всяка втора кола е с селски номер ПАРКИРАНА ВЕЧНО НЯКЪДЕ И НЕ МЪРДА.Милиметър да може да гепи се възползва. Цяла нощ обикаля и намира подходящото място и си бетонира паркомястото. Като идем на морето ни посрещат с туби вода по улицата .Паркират само техни клиенти наематели. Време е да им трошим колите както те ни правят по родните си села.

Смятате ли се за грамотен софиянец, като за 1000 лева?

Да работят софиянците. Да стават хора!

просто не мога да повярвам колко тарикати и дребни хитреци има в България, за които 1000 лв са пренебрежително малко и които трябвало да им се дават без да работят. Също и на самозабравили се ИТ специалисти, за които всички останали хора са тор за наторвяване на техбия живот. Ама ще се обърнат нещата

Борбата за Място в Обществото, започва от забавачката и продължава цял живот.

Ами разбира се, че са малко, но никой не казва, че трябва да се дават без да се работи.

Разбира се, че 500 евро са никакви пари. На запад хората наистина ги вземат без да работят, като социални помощи.

А знаеш ли колко вземат от работещите? Или за теб това е без значение?

Пич, представи си че имаш две деца, едното жената го взима от градина, а другото ти от начално училище. Хипотетично как ще работиш в дгур град, пари за бавачка не стигат? Хайде, кацни на земята и разбери, че животът не е само работа. А ИТ специалистите едва ли са се "самозабравили", след като заплатите са по-ниски тук от Индия и Китай, не техните заплати са високи, а останалите са обидно ниски!

Защо на някого трябва да му пука, как си гледаш наследниците? Ти си наемник. Продаваш стока - твоя труд, срещу пари - твоята заплата. Всичко друго си остава у дома.

Е аз съм от тия самозабравили се ИТ специалисти които губят цели 3 часа в пътуване с кола всеки ден и на над 100км общо, но не на 1000лв на месец за няколко пъти по толкова. Аз лично напълно отказвам месторабота която е в центъра.

извинявай, синът ми сега се насочва към тази дейност, би ли посъветвал на какво да наблегне, напр. кои компютърни езици да усвои?

Тук няма тарикатлък. С 100 лева не можеш да живееш нормално. Аз съм софиянка със собствено жилище и заплатата ми е 1 200 лева и пак ми е трудно. С много сметки успявам да се справя.

а варненлий и бургазлий се изтрепват!

че в българския език няма дума вмножествено число, която да завършва на Й. Няма бургазлий. Има бургазлии. Лесно е. А иначе и 300 лева са ви много.

Това някакви римски императори и пълководци ли са! Пише се: варненлиИ и бургазлиИ

"Работа на трудов договор със стартово възнаграждение от 3,50лв на час!" Това е цитат от обява за работа, като служител в бърза храна. Реално на пазара в София долу-горе това ще намери всеки дръзнал от провинцията да търси "ХИЛЕДАРКАТА"! отказана от софиянец. Просто заплатите в София в масовите сектори варират между 600лв и 850лв. Няма смисъл да се надуват толкова софиянци за "големите" си заплати. В провинцията са около 460лв и 650лв.! Малко е гръмка новината просто търси сензация, е вижте в София е Луната, но истината е малко по надолУ:)

като мога да стана продавачка в макдоналдс??? А после рев. Е няма рев. Това е.

Забележи "стартова" за хора "без опит". Т.е. толкова рискува работодателя да получи работник, който не става за нищо. И от когото не може да се отърве. Ако работникът успее да убеди работодателя , че става - тогава не е проблем да вземе 1000лв. чисто за КАКВАТО И ДА Е РАБОТА в София. Та не бъркай пробния период и опита на работодателя да накара работникът сам да си тръгне с това колко реално получават отговорните хора. Разбира се става въпрос за работодатели, които имат нещо в главата си защото наистина има и такива, които нямат. Но от първите има достатъчно в София.

За криви на търсене и предлагане не стели чували. Ще вдигнат малко мизата и ще се намерят работници. Няма обаче да остават пари за Бентлито...

"Софиянци отказват хилядарка за работа на 30 км от дома" Това е fake news! Масовите заплати са по 700/800 лв. Голяма рядкост е обявената цифра.

Масовите заплати са по 700/800 лв. Масово обявените, да. Колко се плаща на ръка е друго. Само най-големите каръци работят за 1000 лв. Под 1000 лв. става дума за почасов труд.

И колко се плаща на "ръка"? Не повече от 200 лв. Опитай се в някоя чуждестранна фирма да се спазариш за плащане на ръка, веднага ще излетиш през портала! Ако пък на своя глава започнеш и друга работа също. Това за сивата икономика си е виновна държавата. Като не изисква задължителни данъчни декларации от абсолютно всички. Масови проверки за това дали отговаря стандарта на живот прямо декларираните доходи и платените данъци

-Ало, какво правиш? - Ми нищо, на работа съм.... :) А после искаме по 5000 лв заплати, еми няма как!

И ти си прав, ама.... :))) Когато става дума за обратното - а именно всеотдаен и изцеждащ труд, нека да не са 5000, а 10 000. Какво ще кажеш?

И да работиш, и да не работиш, 5000 лв. с работа от 8 до 17 ч. ще вземаш САМО, ако имаш стабилен гръб....или други умения, несвързани с работния процес!

Не си прав. Толкова изкарваш и тука ако можеш да правиш неща които повечето хора не могът, но пък първо трябва много здраво да си учил, ама не да си взел диплома с 6.00. А да си научил да правиш реални неща.

"....въпреки че предлагат възнаграждения между 700 лв. и 1000 лв...." Малииии...ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ 700 лв. за откраднат живот. Звучи примамливо като оферта от Grabo!

Аз в Пловдив си вадя ок. 1500 лв. чисто на месец без да се напрягам, работя 3-4 дни в седмицата. Така че, хич не ми пука какво се случва в провинцията.

Виж, минуси пишат. Завиждат ти, че си живееш в Пловдив. За скромните 1500 едва ли завиждат.

Sargon lll

Е, на мен ми стигат засега. Постепенно се увеличават, сигурно до 2-3 г. ще стигна 2000 лв. чисти. Просто не съм си го поставил за цел, иначе може и по-рано. Парите не са всичко, аз просто се старая да работя възможно по-малко, защото ми е някак неприятно. Който иска - да бачка, мен ме мързи, противопоказно ми е, предпочитам да имам повече време за себе си. Има толкова много мангусти, да ги обучават и да ги карат да бачкат, аз вече съм от ДКМС (дреме ми на кура - моята свърши).

Кого лъжете, Народа или глупавите деца висящи по 8 ч в нета?! Просто прогледайте вестниците и сайтовете "предлагащи" Работа и ще разберете, че това е Агитация, Дезинформация и Пропаганда от най-долен тип!

Обяви, като следната: https://link Си е чиста подигравка - търговски директор за 1500 лв. бруто...хахахахахха /сигурно на седмица е това/

Търговски директор ,,,на водопад :)

Не се вижда обявата. Предполагам са едни, които вече години търсят персонал за без пари. 1500 лв. бруто е заплатата на продавачка в МОЛ-а, ако си даде малко зор да си направи таргета. Търговски директор за тези пари да се намери е.....хм, трудно!

Ами има лесно. Да предлагат по 1000, ама евро и на първо време проблемът им ще се реши със сигурност.

Много зависи за каква точно работа се търсят служители. Не вярвам висококвалифициран служител да се съгласи на 1000 лв. заплата в София. Ако е за продавач/ка, строител, шофьор, касиер, секретарка, фактуристка или подобна позиция и то без особено високо образование и голям стаж, е добре 1000 лв., но за човек с образование, стаж, умения, езици, 1000 лв. за София са подигравка. Затова се оплакват работодателите - дават минимални пари на първия съгласил се, той поработи няколко месеца и избяга при някой с по-добри условия. Ама пуста българска действителност, не могат да разберат, че маймуни с трици не се ловят!

Чак пък подигравка... На кой свят живеете, моля? Масово заплатите за човек с висше образование и език са 1000 лв, особено пък стартовите! Да позная ли, че наборът Ви започва с 9 :-) Само това поколение е така заблудено относно пазара на труда.

Не, напротив, имам 20 години стаж по специалността и си знам цената. Който желае, моля, нека работи и за 500 лв, пък нека знае два езика и е магистър по специалността си. Трудът не си го продавам на безценица. Това е пазар на труда, като всички други пазари - търсене, предлагане, еластичност на търсенето и предлагането и най-важното: качеството струва пари. Всеки го разбира на даден етап...!

що бе, аз съм навит на хилка.. ама на седмица

От сиромашия мъж погреба баща си в двора, после се гръмна От сиромашия мъж погреба баща си в двора, после сае гръмна Прочети още на: link

и?

Тарикати, да дойдат в Бургас- и 500 ще им се видят много!

Аре нема нужда да ходим в Бургас. Вече и на море не стъпвам в тая перла на лайноморието.

"Софиянци отказват оферти за работа срещу 1000 лева на месец, понеже им се налага да пътуват по 25 30 км от дома си до офиса." Стига глупости. Никой не отказва работа срещу 1000 лв. ЧИСТИ на месец. Ходил съм на няколко интервюта за работа и навсякъде предлагат 700 - 800 ЧИСТИ! Като им кажа, че искам 1000(ЧИСТИ) на месец и обещават да ми се обадят. Мен не ме интересуват осигуровките, данъците застраховките и т.н. Интересува ме с колко ще разполагам на месец за да си плащам сметките и издържам семейството. Мобилните оператори, топлофикация, ЧЕЗ, Веолия и др. , не приемат осигуровки и застраховки при плащането на сметките!

БРЦК

Ахахахаха. Не се навиват на 1000лв щото са много малко за София. Средната заплата е 1500лв , като се вземе и ,че много се плаща под масата и реалната средна заплата ще дойде към 1700лв. 1000лв правят продавачките по моловете да си клатят краката по цял ден.

ЗА 12 Ч БЕЗ ПОЧИВСА В СЪБОТА И НЕДЕЛЯ!!!

То това е противозаконно - затова отказват - иначе сигурно си има местни и от по-близки населени места, където и животът е сравнително по евтин.

""""Има доста фирми около столицата, които трудно намират служители, въпреки че предлагат възнаграждения между 700 лв. и 1000 лв., обясни експертът по подбор на персонала Маргарита Николчева.""""Ама за такива пари ,никой няма да пътува по 25 в едната посока , нека са по 2или 2,5 тогава проблема ще отпадне.Мантрата с евтините и високо квалифицирани работници вече не работи.Тези работници бяха изградени и специализирали през време на социализма и сега по нормални биологични причини ,те вече са много малко или са в чужбина.Сега останаха евтиничките , а те са такива защото нищо не могат или работят некачествено ,без утвърдени трудови навици и дисциплина.Преди време един познат бизнесмен ,който работи в областта на иновативните технологии ме помоли да му намеря няколко инженера по електроника и комуникации ,ама да са поне на 50-53 години ,защото не искал бързозрейки.България нито произвежда вече промишлени роботи , нито ГАПС-ове,нито телекомуникационни системи така ,че сега за иновативно производство се смята шиенето на гащи и потници с чужда суровина, но също така и сеченето на гори като дървесината се изнася в чужбина защото тук мебели ,като хората няма кой да прави

Да имаш шофьрска книжка категория В, да минеш едномесечно обучение за работа на машина с точни инструкции, да караш мотокар, да мажеш да пишеш и четеш, както и да ходиш по 8 часа на работа 5 дни в седмицата НЕ Е ВИСОКА КВАЛИФИКАЦИЯ. Това са нискоквалифицирани работи, за които след като в София и региона заплатите стига 1000 лева е добре. За повече следва да имаш или образование + опит да решаваш проблеми самостоятелно или занаятчийски ръчни умения + опит да се справяш сам със задачите.

Човека говори за професии с висока принадена стойност ,тези , които са наукоемки , а не за такива ,като от стария виц за шопа, който кандитаствувал за някаква позицияи когато го попитали какво може , ,той гордо отговорил ,че може да "копа", а на въпроса ,какво друго също може ,отговора бил " мо-а-а и да не копам".Та има специализирани складови стопанства където един оператор управлява цялия склад.Такива се разработваха в една проектанска организация наречена "Интрансмаш"/българо-унгарско/

Хм. Интересно как хора от Перник, Радомир, Своге, Елин Пелин и по-далечни места пътуват ДО София всеки ден на работа без никой да им плаща пътни. Статията е поръчкова 100% Или просто някой е бил толкова наивен да мисли, че ако има склад в Равно поле ще дава заплати като за Лесново

Съвсем сксоро това ще приключи, защото в този цирей на България, наречен столица, живеят търтеи и нищоправци. Армия чиновници, които преразпределят фондовете на ЕС. Но, нали се сещате, че това приключва на 31 декември 2019 г. И тогава какво: ами, как какво, обратно на село, да възстановят буренясалата нива на дядовци и бащи! Защото статистиката е неумолима: в София не се произвежда нищо, освен лайна за канализацията, там където я има. Но, това е Съдбата - тя дава до известно време, след което те наказва жестоко.

Както се вижда в "този Цирей" минималната заплата върви към 1000лв. По чисто пазарни причини. Сега малко ще побуйстваме и едните и другите и ще разберем, че 1000 лева е нормалната минимална заплата и нито е редно да се увеличава нито да намалява, освен с темпа на инфлацията. И ще разберете, че с МРЗ се живее трудно. Както трудно се живее с МРЗ и в Германия. И ще се научите, че ако искате цял живот да сте склададжии и продвачки ще забравите за автомобили и ипотеки, забравяте за ресторанти и ако пестите и живеете разумно можете да си позволите една почивка на море ако си резервирате евтино през зимата. Ще разберете и , че няма смисъл да ходите в Германия за 1000 евро, а ще си седите в България за 1000 лева. Щото е същото. И който иска повече ще трябва да е учил или да има умения на занаятчия, които другите ги нямат. Или умения на търговец.

А защо трябва да са софиянци?

ПРАВ СИ ИМА ХОРА ОТ МЕСТА ДЕТО НЯМА НИКВА РАБОТА И НА ПАЛАТКА ЩЕ СПЯТ ЗА ДА РАБОТЯТ........ НО НОВИНАТА Е ЛЪЖЛИВА МАЙ?

да бе на палатка ще спят, нали и там трябва да плащат такса къмпинг то нема вече за без пари :))))

просто живота в София е много евтин за това е така Трябва да се сложи 200 лв данък на всеки пребиваващ в София и да се забрани заплата по висока от 1000 лв

Е АКО ВЪВ ВСЕКИ ГРАД И СЕЛО ИСКАТ ТАКСА 200 ЛЕВА СОФИЯНЦИ КАТО ТРЪГНАТ ЗА МОРЕТО С 1000 ЛЕВА ЗАПЛАТА ЩЕ СТИГНАТ ДО НОВИ ХАН............. :))))))

че по магазинчетата из малките градове и селата около София са набутали цени, на които и софиянец не би издържал. Но за сметка на това има села дето фамилията трудно минава само с едно БМВ, че и до барчето ходят с камиони.

и триста лева са ви много

Aко извадиш от тия 1000 лв 200 даньци ,300 гориво и 100. Амортизация, то падаш под минималната. А лошото е,че в провинцията този ужас е мечта.

Aко извадиш от тия 1000 лв 200 даньци ,300 гориво и 100. Амортизация, то падаш под минималната. А лошото е,че в провинцията този ужас е мечта.

Всеки средностатистически БГ шофьор, който естествено има кола внесена от Италианска автоморга , ОТЛИЧНО ЗНАЕ колко парички струва такъв Шофьорлък на месец , имайки предвид поддръжката. Като изключим едни минимум 500 лева годишно , които Държавата ти взима БЕЗ да има нищо насреща ( имам предвид задължителните ГО; Винетка ; Данък ; Преглед и не дай си боже Автокаско ) - то тогава излиза , че един цял месец трябва да опъваш уши от глад ! Ами масла , филтри ; гуми ( зимни и летни ) ; накладки ; ремъци ; ролки ; антифриз ??? С 1000 лева пичове може да ПРЕЖИВЕЕ само един човек ! И то при положение , ЧЕ НЯМА КОЛА !!!

Забрави за предница ,заради "хубави" пътища

Малоумна статия... за 700 лева (бруто ако е понеже не се споменава) то човек даже личен автомобил не може да има ....

Не съм имал такава оферта за работа! Но все пак ако я има се гледа децата как ще ходят на училище градина кой и как ще ги взема.............. Трябва да се сготви изчисти да се помага с уроци........... а те 1000 лева са сметка за парно вода ток и закуска и обед на работещия??????????

Средната заплата за последния отчетен месец от 2017г. за София е 1400 лева според НСИ. Кой е луд да бие час-два и една торба нерви в Софийския трафик, за 2х по-малка заплата? А от новината уж заплата 700-1000 трябва да е ВИСОКА...

В последните десетилетия се обособи един модел на заплащане в страната, който дели страната на две. София и всички останали. Е, докато има такъв модел и за една и съща работа в София се плаща почти с 50% повече от колкото в останалата част на страната ще има и "прецеденти". Такова е сравнението и между заплащането в държавите на запад от София и самата София. Видимо те печелят, а ние губим. Свободен трудов пазар, ко да прайш.

Нещо не е наред обаче. Цялото десетилетие на 90-те апологетите на "либералната пазарна икономика", седесарите, си деряха ризите да ни убеждават, че то като имало разлика в заплащането и видите ли, невидимата ръка на пазара, и предприемачите ще си изпотрошат краката да инвестират в местата, където съвсем случайно малко така паднала заплатата и веднага, ама веднага ще се повиши търсенето на работна рака и заплатите мигом ще подскочат. Така бил действал пазарът, то не било като при социализма, където съвсем непазарно, ама ги изравняваха заплатите, много по-добро било. И ние слушахме, слушахме, пък им повярвахме. Ама нещо не стана така. Май не е много "свободен" този пазар и май и изобщо не е пазар, ами си е една жива робия в която ти диктуват и какво да работиш и какво да не работиш и с кого да търгуваш, и с кого да не търгуваш, и разбира се - колко да плащаш ! Силно диктувана икономика.

С 1000 лева може да преживееш , но не и да живееш !

въх .. ма глезени тез гражданята бре.. я щот съм хитър садим пиперо за без пари