Новите антируски US санкции ще ударят и Европа

Новите антируски санкции на САЩ ще станат трайно препятствие за сътрудничество, а ще ударят и Европа, предупреждава печатът в Русия.

Обратно в новината

Коментари - Новите антируски US санкции ще ударят и Европа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

в Сената на САЩ!

Пол Кристи, високопоставен служител на американската Агенция за национална сигурност (АНС) и д-р по философия : Заради дълговете си САЩ сблъскват ЕС и Русия в Украйна. Държавният дълг от 17 трилиона долара виси като дамоклев меч над американската икономика и може да доведе до глобална криза. Проблемът е да се организира такъв катаклизъм, който да няма разрушителни последици за САЩ и техните съюзници. Тоест, трябва да се разиграе такава карта, че проблемът с дълговете да се разреши без световна касапница, в която самият ти ще изгориш. Възможността да си погасиш дълговете, без да падне стандарта на собственото ти население, може да се осъществи за чужда сметка, колкото и цинично да звучи това. Трябва да се намери някой, с чиято помощ Америка би могла да реши финансовите си проблеми. Събитията трябва да се организират така, че целият свят, всяка една държава в една или друга степен да участва в разрешаването на финансовите трудности на Америка. За да се справят с дълговете, на САЩ им трябват нови пазари, които по мащаба си да бъдат съпоставими с американските. Единственият такъв пазар е европейският. Следователно трябва да се намери начин, който ще доведе до пълното отваряне на европейския пазар за САЩ. За разрешаване на общите финансово-икономически проблеми трябва просто двете главни икономики на Земята да се обединят в единна икономиката. За целта икономиката на Европа трябва да бъде преориентирана към още по-тясно сътрудничество със САЩ. Следователно трябва да се създаде такава ситуация в Европа, при която европейците сами да се откажат от енергийното сътрудничество с Русия и с други доставчици на енергоносители и да свържат своя икономически интерес с доставките на американски енергоносители". Това е извадка от беседа на Пол Кристи с немски журналисти състояла се в редакцията на немския седмичник "Европейски икономически вестник" в град Бремен. Пълният текст е публикуван в руския информационно-аналитичен портал ruposters.ru

Кога това, за да си заострим вниманието.

Здравейте Путинофили, Отново съм тук и отново ще ви дразня!!! А за Ваша информация, аз си плащам сметката ВИНАГИ, а когато поканя някого и неговата!!! Имам добра работа и мога да си го позволя, както и добър живот за мен и семейството си!!! Не ми се налага да разчитам на копейки и пенсиите на родителите си като вас!!!

Не вярвам, наплюскал си се с пица за 2 лева, щото в джоба имаш само 5.

Блажени са верующите, тяхно е царството небесно!!! Пица и паста не харесвам, и съответно не консумирам.

Бумерангът на злото ще се върне върху техните глави.Който гроб копае другиму,сам пада в него.

Моля мои български подлоги. вИвети по-силно, че ако наложат и тези санкции... СП2 няма да има а съответно и копейки за вас.

Путинофилиците излязоха в обедна почивка и за час ще спрат с глупостите си. Опорната точка е: " Русия и Путин са велики, те са едно цяло, всички останали са тъпи прости и не разбират от нищо. Руските оръжия са най-добри!!!".

А ти няма какво да ядеш ли ? Тръмп ви спря грантовете ли ?

Отивам на ресторант, имам уговорка. Приятен обяд!

Русия да забрани търгуването с долари на нейна територия и да продава газа в рубли. От това на американците ще им настръхне косата. Да припомня, че на арабски конгреси Садам искаше петрола да се плаща в евро, а Кадафи в златни динари. Видяхте как реагира САЩ. Но Русия е съвсем друго нещо - все още ядрена сила номер 1 във всяка класация която може да намерите.

Хайде търгувайте в рубли!!! Никой няма нищо против, но самата Русия неиска, защото валутата и става само за задни цели!!! Руснаците си държат парите най-вече в долари, защо бе путинофили???

при толкова мното хармония сега идва време на усмихнато трето лице: британските пунди и Борис Джонсон .

Така ще придобие вид златно покритие. В случаят газово покритие. А долара няма покритие от отдавна.

При следващата революция в Русия, путинофилите ще ги сполети съдбата на буржоата... Така че родни путинофилчета и рублофилчета, вие сте просто слугите на един олигархичен, антинароден строй. Съдбата ви е предопределна, както и на шефовете ви с червените куфарчета.

А ти, който си слуга на краварите, смяташ, че си богоизбран ли бе, олигофрен... Толкова сляп и тъп ли си, че не можеш да разбереш, коя е "Империята на Злото" всъщност?! Продажна подлога!

Предателче, слуги и господари имате вие, ментално увредените дегенерати. Независимо дали се делите на соросоиди и путинофили, идвате от една космополитна закваска. И краят ви ще е еднакъв. За малко Сталин да сложи край на прослойката ви, но не му стигна времето. Този път за вас няма да има милост...

Рейгън отдавна е казал ,коя е империята на злото!И 90% от света е съгласен с него,само Асад и Ким не са съгласни...

Кои ти дава право да говори вместо руснаци? Ти там ли живееш и кога си бил там? И какво можеш да знаеш за Русия въобще?Много злобни познавачи се навъдиха.Ти си оправил ли своята държава, нередовния,Тя е последна по всички показатели с трагична демография. Мисли си за своя двор и измитай там боклуците.

На целия свят не му пука за вас, оскотелите. Вие сами се тикате. Както ни се натресохте на нас. И понеже гледам, че не ти харесва в България, хващай си пътя и бегом при чеченците и узбеките в затвора на народите (по Бакунин)...

Европа има различни нужди и отношения с Русия. Европейските интереси са ни най-скъпи!

Продължавайте да лижете задника на краварите-техен интерес е Европа да бъде смачкана и зависима.

Прогнозират тук някои " умни глави", -Русия щяла да умре от глад, смешни глупави твърдения. Какви са фактите? Русия произвежда: зърнени култури ( 2016 году ) 119 млн тона, 4-о място в света) захарно цвекло (48 млн тона, 1-о место в света) слънчоглед-11 млн тона, 2-е място в света) соя (3 млн тона) картофи -31 млн тонн,( 3-о място в света) плодове (16 млн тона) Добре се справят и с производството на месо и животински продукти. Произвеждат си всичко, което им трябва. Бъдете спокойни , от глад няма да умрат, а и от студ също мисля, че няма опасност да се споминат. Не бързайте да ги погребвате, помислете по-добре за европейците, защото игрееки по чужда свирка, я докарахме до разпад и самоубийство на Европейската цивилизация.

Всичко това от най-голямата територия в света, подчинена на един хуманоид!!! Е то хубаво, но за да се произвежда това, са необходими съвременни машини и торове, които Мамашистан не произвежда!!! Пък то хубаво, че ги произвежда, но по руски данни над 60% от населението на социални помощи!!! В действителност, сигурно да около 85%, изключвам обкръжението на царчето, което има всичко, а за другите, супа от брезови коречки и препарати за баня!!!

А сега провери и напиши, каква част от американците са на социални помощи. Ако не напишеш и не посочиш източника (както и на източника за руснаците на социални помощи) ще приемем, че 98% от американците ползват такива.

Не ги мисли руснаците, те знаят и могат да се изправят, след като са паднали. По-добре помисли кои радиатори ще спреш у вас, за да може да си плащаш парното, след като започнат доставките на американска втечнена газ. Помисли как ще си в състояние да рабориш до 70 години, за да може да издържаш циганите и навлеците, които ни ги стовариха на гърба и сме длъжни да ги дондуркаме. Помисли и колко пари трябва да смъкнат от гърба ти, за да купят ръждясали кораби и строшени самолети, Ето това помисли руснаците ги остави...

По някога си мисля, че икономическите санкции срещу Русия имат една цел - да правят Путин вели политик на нашето време, защото от както започнаха тези санкции се случиха няколко важни неща: 1. Рейтингът на Путин скочи от 60 % на 80 %. 2. Лидерите на най-влиятелните страни от т.н. демократична общност - САЩ, Германия, Великобритания и Франция признаха, че няма световен проблем, който да се реши без участието на Русия. 3.Действащият президент на САЩ говори с Путин над два часа, след което го обяви за велик лидер. 4. Позицията на Асад , като президент на Сирия се стабилизира , а САЩ се отказаха да подкрепят т.н. умерена опозиция. 5. Руския и турския президент станаха приятели и започна строителството на "Турски поток" . 6. Благодарение на санкциите на ЕС срещу Русия в българската енергийна стратегия се появи понятието "газов хъб"

Уточнение. Bloomberg: От продажба на храна Русия изкарала по-голяма печалба отколкото от продажба на оръжие. Русия изпреварила САЩ и станала най голям експортер в света на пшеница едновременно с това има висока реколта на царевица,ориз, соя и елда.Благодарение на санкции и безпрецедентен размер на държавни субсидии много отрасли на селското стопанство дават по-голям доход отколкото нефтодобив. Русия напълно обезпечава себе си с свинско и пилешко месо.С храна там няма никакъв проблем

Поредните лъжи на руската стакмистика!!! Русия, къде отглежда ориз, сигурно в Сибир??? Пък и продаване на каквато и да е стока под себестойност, едва ли е за хвалба!!!

изглежда като че ли влизаме във една нова ера на взаимниотношения със Amerika First . Поне във икономическият план се очертава разногласие . Вместо със указите на президента американците почват да уреждат свободната търговия от тяхната гледна точка с здрави обвързващи закони . Несъгласувани с техните сателити , но заради доктрина на Pax Americana подлагащ целия европейски континент на техните желания . От шифтов газ до въпрос за визи , от ползване на лаптоп до правила за CO2 емисии, все Amerika First .

Простите и некадърни инженери от прогнили запад обезвреждат дронове само с компютър и антена, пък мамашистанци още не са в състояние да сглобят свой собствен автомобил!!! не говорим за нещо друто, а за прост автомобил за бедни!!! Всичките им велики комбинати или фалираха или бяха изкупени!!! Ето това е Русия на Путин днес!!! А с нови санкции ще стане още по зле!!!

Това май са цитати от бестселъра - "Мокрите сънища на чичо САМ"

Не това е реалността в момента!!!

Руснаците добиват газ и бензин за автомобилите, което е мнооого по печелившо, защото колата харчи бензин/газ през целия си живот, докато продажбата на автомобил е еднократен акт.

Същото правят и арабите. Значи уственото развитие на руснаците е като на арабите.

Бензина и дизела не се добиват, а се получават след дестилация на нефт!!! Ама от прост путинофил толкова!!!

Правилно признаваш, че западните инженери са прости и глупави. Откакто иранските инженери успяха да им приземят най-модерния дрон и аз мисля така. Сентинелът така нежно си кацна на иранското летище, че Запада не можа да разбере въобще по каква технология може да се направи това.

Иранските инженери са създали единствено машина за обрязване, нищо друго не са създали, а са откраднали!!! Пък западните фирми правят това, без да блокират GPS сигнала, но защо да обяснявам на профани!!!

Излиза че "анти" руските санкции не са продиктувани от идеологически а от чисто търговски мотиви, при това основната жертва ще бъдат "съюзниците" на САЩ... А и президентът на САЩ може да се окаже колатерлана жертва на същите тези санкции;)

Американските фирми за добив на газ хвърлиха огромни средства за производство на шихтов газ. В началото нещата вървяха идеално , като през 2013 г. добивът достигна 323,2 млр.куб.м . Но през 2014 г настъпи гигански срив свързан със спадът на цените на петрола . Липсата на пазари доведе до снижение на добивът на шистов газ r в САЩ. Според Упpaвлeниeтo зa eнepгийнa инфopмaция (ЕІА) през октомври 2016 г. беше отчетено снижение на добива за 12-ти пореден месец на фона на двугодишни ниски цени на добиваният шихтов газ. Затова съвсем в духа на американската имперска политика е тази атака срещу руският газ. Санкциите са само маска на истинската цел.

Атака срещу руската импарска газова политека :)

На калпавия руснак, пазара му пречи!!! Те руснаците първо да се научат да си произвеждат тръби, арматура, компресори, помпи, ел.двигатели и генератори за добивната промишленост, пък после да се жалват!!! При тази ниска цена на труда в Мамашистан и при положение, че енергията им е почти без пари, продават на цени като САЩ, СА, Катар и други, и са вътре!!! Е това няма обяснение

Явно днес от Мамашистан да развързали кесията, защото не виждам друг вариант и причина, заради които обикновеният българин да го интересуват санкции наложени върху една пропаднала държава!!!

наблюдава се все по-нарастваща истерия сред палячовците от американския конгрес. Нещата явно не вървят на добре за американците нито в Украйна, нито в Сирия...

Инженерно-техническият потенциал на САЩ залезе. Няма вече нито приток на нова способна емигрантска сила, нито ефективно управление на науката при тая криза. Остава само да гледат как Русия и Китай ги изпреварват технологично и да си правят ПР с разни апарати от детски конструкторчета на Марс. През това време епигоните им от НАСА (обикновено индийски инженери за 1000 долара заплата) с десетилетия ще се мъчат да прекопират барем един стар съветски двигател, за да им полетят ракетите до МКС. Ама Господ не дава повеке - това се нарича изминат кяр.

Аха да стане Су-50 ама му се запали двигателя... Аха да стане Т-14, ама остана на Червения площад... Бояршник за вас, товарищи

Руските медии могат да пишат каквото си искат. По-важни са фактите. Ще има ли "нови" санкции от САЩ - ще има. Има ли нещо "ново" във външната политика на Русия - няма. Европа ще се подчини ли на САЩ, макар че има страни които се противопоставят - ще се подчини. Русия може да изпита затруднение, но не е ли по-важно България какво ще спечели - нищо ням да спечели, само дупката на геврека. И каква е "благодарността" на САЩ за тази лоялност - вместо да инвестира, само цица от бедната ни Родина: безплатни бази, договори за въоръжаване, безобразията с ТЕЦ-овете. Поне един завод за автомобили или електроника да бе изнесъл у нас.

Ще има санкции, от страшни по-страшни за самите им приносители, щото то пред глупостта човешка и особено американска прегради няма...

бе? Русия цъфти като гниещ налъм на полянка,а товарищ Путин му пази сянка.Ха,ха,ха...ха.

Нищо не искаме от Русия. Само ни е грижа за разтроеното ти съзнание, води до бяс и безпричинна истерия.

какво ''руско-европейското сътрудничество в енергетиката''? руснаcите от II световна воjна се напuлниха с пари и владеят над 45 % от икономическия пазар в европа с тези доставки. руския олигархичен бизнес са сред наj-богатите в света хора....европа е станала васална област на русия. в германия има руснаци с фирми от по 300 000 дuши....колко европеjци имат такива фирми?

Браво Юра,Юрка.Значи призна,че хъбчето на бат Бойко има европейска значимост.

Русия цъфти за разлика от гниещия Запад. Така например Русия вече е лидер на финансовите пазари, рублата уби долара и днес един долар се заменя за цели 59.4383 милиционерски хартийки. Никой не поглежда омразния долар и всички се редят на опашка за рубли. Дори търговията с прогресивен и героичен Киргизстан е вече в рубли. АР Тува отдавна живее 4 с рубли вместо с долари и юани.

Готвят ви голяма изненадка алкашите и по тоя параграф. Вречето работи за тех...бързата работа срам за майстора..Това ще им бъде черешката на тортата. А ти ще подсмълчаш от мъка, заедно с батковците...

В шведско също си разменят еврото за 10 крони. И кво? Живеят си прекрасно. И не щат да си сменят кроната на евра или пр глупости.

Ахахаха, печатът в Русия бил го казвал. Много достоверно!

Много ни е грижа за Европа. Без тях сме нищо. За това рИвем така.

Що се мъчите работници на гривни ! Юнкер в сряда събира всички в Брюксел за да решат какво да правят , ако САЩ одобрят санкциите срещу Русия ! Юнкер се безпокои за Северен поток и Хъба на Бойко !

Путин е виртуоз на изкуството да използва силата на противника му срещу самия противник. Оставя ги сами да се бият, а отстрани целият свят тия дни гледа сеира на западните самоубийци. Гледайте сега как говедарите ще се самопогубят без дори пушка да пукне. Те отдавна вече са труп в процес на ускорено гниене. Всичкото, което правят, е само емоционални действия, продиктувани от паника. А са неподготвени, защото са арогантни и горделиви. "Недооценяването на противника означава загуба на моите съкровища" - Лао дзъ. Сбогом, кравари, на никого няма да липсвате, даже и на тъпите си фенове!

кара българските васални медии да не го забравят.

Онанос, тази пропаганда в сАветЦки стил вече не върви в България. "Американският труп" все го погребваме, ама отдавна си взехме сбогом със СеСеСеРето.

предвиждат санкции,ама за народа си: 1/Да се спре продажбата на алкохола през почивните дни./Кога ли е разрешено да се пие/. 2/Да се ограничи достъпа до интер мрежата./да не могат младите руснаци да знаят какво става в белия свят/ 3/Ограничаване на всякакви масови протести,събирания,митинги.Иначе руската милиция бди-бие и пребива и масово арестува. Но пък е иначе по-демократична държава и от САЩ . декриминализира със закон посегателствата и побоищата във семействата и има само щрафт/глоба/.Хвала на руския демократизъм.

Ще си го премести Владимир Владимирович Путин в левия крачол , нали Доналд Тръмп каза че е велик лидер на света ! На Путин нищо не му трябва ! На Европа и САЩ им трябва все нещо от Русия ! Санкциите дават тласък на развитието на отраслите в Русия , щом швейцарци , немци , французи и датчани арендоват земя , строят ферми и произвеждат зърно , месо и мляко , производството се изнесе в Русия , тъпи соросоиди правени в пияно състояние ! Правилно ограничават Соросоиднте пари за правосъдие , първата лястовица и вас които пишете за пари от него ще спрат скоро !

ще може да си го открие...

Ще те викнат теб, че имаш опит с твоя.

Някой цака яко зад кулисите с това натопяване на Европа. И бъдете сигурни, това не е нито кравар, нито еврогеец... Когато сатана се обърне срещу себе си и започне да се самопрецаква, дошъл е краят..

Тоест масква цака на двете камари и двете партии в говедарника, за да се преебат сами, а с тях и еврогейовете, така ли?

РУСИЯ ОТ ДВЕ ГОДИНИ Е НА КУПОННА СИСТЕМА А ПУТИН ИМА АВОАРИ ЗА НАД 440 МИЛИАРДА ДОЛАРА.

НЕ "МИЛИАРДА" - ТРИЛИОНА.

И на Бояришник е дори. Бояришник с брезови кори и вобла на празник.

Пенсионерите в говедарника са така от 2007г. Ама никой не го е еня за тези ограбени и излъгани отрудени хора.

Дръжки.

Глупако,кога за последно си бил в Русия?Какви купони сънуваш? Егати изкопаемото!

за Европа!! Бе нали там , в Русия сте си самодостатъчни..Нали брикс е с вас.. Какво лицемерите крокодилски за Европа.

Юнкер и той ли е от самодостатъчните или не е?

Той не се нуждае от хрумванията на Валодя.

Който е заложил на първосигналните бостЪнски плашила, тепърва има страшно много да губи.

Тавариши боклуци , а какво стана с турбините?

С тях се илюстрира "честнта дума" на милиционерския режим в Кремъл.

"Честна дума" за съгласие с незаконни санкции само тъпак като тебе би дал, нали?! На беззаконието се полага беззаконие! Турбини в Крим ще има, а санкциониращите мощно ще го издухат, този път по правилата на нашите контрасанкции.

Никой не удря Европа, това са руски измислици. Никой не им се връзва. САЩ и ЕС са се разбрали по въпроса. А и с тоя скандал с турбините скара и Германия сериозно с Русия. Нещо руските медии мълчат като насрани?

Те са.

Пишат. Редовно.

Пак ги боли северния поток алкашите. Какво нарочно забравят да ви кажат в тази новина? Доста европейски страни са против Северен поток 2 . Предстои гласуване в ЕС за това да има ли такъв поток. Сегашното разположение на силите е такова, че по-скоро няма да има такъв след гласуването и германците обмислят изтеглянето си от този проект.

"Европейски страни" или американски марионетки в управлението на европейските страни!?

Както ти е удобно, докато си питаш психиатъра.

увеличава емигрантския поток от цял свят към САЩ,а в матушка Русия,обратното.Руснаците емигрират и бягат от Русия.Бех този"западнал" капитализъм.Много им харесва на бившите и сегашни руски и български комунисти да пращат отрочетата да учат и работят в "изостаналия" свят на империализма.

САЩ грабят, рушат и крадат и с гАза си от по света и у нас. От Ирак превозваха танкери със... злато. Първата им работа, като влязоха в Украйна, беше да изнесат златният им резерв със самолети. Либия, Афганистан... България... После с парите си купуват и мозъците и работната сила на ограбените от тях страни. За радост на идиотите по света и у нас.

Що не кажеш нещо за българския златен резерв през щейсетте, него пак американците ли го изнесоха?

Крим не ще в демократична Украйна, а иска в Русия? Що Малорусия не ще в Украйна също ?? АА ?

В Московска област работят 3,3 млн легални трудови мигранти. В Питер и Лен. област са 2, 5 млн. Нелегалните мигранти са от 9 до 14 млн. Но не са от Европа, а от Азия.

Краварите са много нещастни мишки. Значи савкции за космическия отрасъл нямало да има. Виждате ги колко са недостойни и жалки. Ширпотребната им електроника нещо се задъхва да лети в космоса и руснакът им е нужен, за да помага. Путин няма нищо против да им дава двигатели за ракетите, зер взаимно си помагат - американците да не се мъчат с батути, а руснаците - за да оправдават протекционизма си пред света чрез санкциите. Пределно ясно е, че привидният резил е все още за руснаците, ала явният - за бедните янкушки, които си отиват завинаги от първото място... Ха ха ха ха!!

Да я удрят Европа. Та дано най-после стане ясно на еврогейците, че Америка защитава себе си, а не Европа. А ние - ами ние сме си вече така ударени, че няма къде повече. От всички глупости на жидовете във ФАЩ печели в крайна сметка Русия. Тя преустройва икономиката си, та да бъде напълно независима от Запада. Вижте забележителния прираст на икономиката й през последната година.

Да се почерпим за новите по добри санкции!! Наздраве.

С кво... със студена водичка ли?!

Ще ратува ли Меркел сега за СЕТА и ТТИП?

СЕТА? Какво общо има? Става дума за Канада, нали знаеш тъпчо?

Т.е. това, че американските фирми си правят дъщерни фирми в Канада и после наводняват Европа през от там с американски стоки на теб нищо не ти говори?!

Меркел "ратува" за квото там и наредят. Господата кукловоди.

ДИР отново публикува руска пропаганда!!

А каква? Краварска ли?

А ето и руснаците : ""Глава Еврокомиссии Жан-Клод Юнкер призовет в срочном порядке обсудить возможный ответ Брюсселя в случае принятия Вашингтоном нового пакета антироссийских санкций, если в них не будут учтены интересы Евросоюза. Об этом говорится в докладе чиновника, подготовленном к назначенному на среду заседанию ЕК, сообщает Financial Times.

отказа 8-те военни кораба на Русия,заради санкциите,обедня ли?Германия защо влезе в конфликт с Русия след като разбраха,че произведените от "СИМЕНС" турбини,ще се инсталират в Крим,в нарушение на санкциите.Хайде стига с тези руски партенки по руските медии и сайтове,че САЩ ще подтисне икономически Европа.В световната търговия винаги възникват конфликтни ситуации в партньорството и след това се изглаждат.Важното е,че санкците от страна на САЩ и Европа,не че не се намаляват,а разширяват.За това вият рашите.За сега устискват,ама то е казано,до едно време.А на обикновените хора в САЩ и Европа какво им се отразяват санкциите?

Подобен махленски начин на разсъждения едва ли може да се приеме сериозно, ама някои толкова си могат.

Туморът САЩ не за първи път се опитва да пуска разсейки по Европа и целия свят, но доктор БАТКО ще излекува света от него.

За пореден път САЩ строят своите санкций на предположения и измислици ! Това че вредят на България и ЕС се знае от отдавна и за това онази чапла я направиха Комисар , за да имат послушковци и да подписват санкций от името на България , а това дали Народа и бизнеса не го искат, тех не ги интересува !

Юрка, понаучили са те товарищите на български, ама това "й", където не му е мястото, много те издава. И обърни внимание на пунктуацията и диалектния изказ. Когато не използваш езика правилно, глуповатата ти пропаганда допълнително олеква.

Тарикатско - Европа да не купува газ от Русия, а от САЩ. Пък САЩ да си купуват ракетни двигатели от Русия, не от Европа. Еваларката.

Това с тия двигатели се изтърка, скоро ще свърши. И без това САЩ плаща за качва руснаците на МКС. Ако САЩ не плащат руснаците само ще гледат и ще подсмърчат.

Докато астронавтите се добират с батути до мкс, нали?

Ми доста е актуално като гледам. Щом щатския конгрес се занимава с него.

А пРусия купува цялата си твхника от американските и европейските заводи в Китай от миксери и телевизори до коли

американците пробват да видят дали Русия е регионална сила, докато не проверят не е много ясно

Те нали това правят с тия санкции, показват на ватенките тяхното място в ъгъла.