Автоконцерните в Германия имали тайни договорки

В Германия разкриха тайно споразумение между производителите на автомобили. ЕК започна проверка на сигналите за евентуална картелна договорка.

Обратно в новината

Коментари - Автоконцерните в Германия имали тайни договорки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Най-смешното е как шмекери, далавераджии и престъпници във всичко , което вършат, като българите се възмущават от най-качествените и добри производители на коли на планетата.

Ако немските коли са ефтини, заради по-ниска себестойност дължащта се на големите производствени количества, то тогава кой би си купил Фиат, Рено, Сеат, или пък Дачия?

Слагаш търговец да води хорото и лъжите тръгват.

В абсолютно всички сектори има картел между основните производители - така се регулират високи печалби. Химерата за търсенето и предлагането е само теория. Всяка стока има себестойност и продажната цена се определя точно на такива срещи. Себестойността на петрола е под 20 долара/барел а продажната цена е в пъти отгоре. Същото е положението и със стратегичестките суровини- цените се определят на политическо ниво.

ПО-ИНТЕРЕСНО Е ЧЕ ДЕДО ТРЪМП НАТОПИ ГЕРМАНЦИТЕ С ПОМОЩТА НА ЦРУ ПРЕД ФРЕНСКИЯ МАКАРОН :))

ДубруУтро!Всеки знае,че немците са най-големите крадци в Европа.

ти лъсна бастуна

има състезание за най икономичен прототип организира го Шел. Преди няколко години една кола мина !!!4290 километра с 1 литър бензин!!! и от тогава постоянно качват на горе разхода тази година победителя мина около 2500км с 1 л ! Разхода на гориво го диктуват не производителите на коли а правителства и петролни компании ако в политиката и банките се променят нещата ще се оправи и конкуренцията в автомобилостроенето както до 2000г когато мерцедесите наистина правеха по 1 милион километра а сега около 350 хил и се почват ремонти и то доста скъпи на 3-4 годишни коли. Вредните емисии не са мръднали кой знае колко а разхода е почти същия както преди 20г. старите коли бяха от метал а сега са като черупка на яйце нямат никаква безопастност но наистина всичко се прави с цел да се купува по често ново което уж е по добро.

Защо сепа трансфер от бг за Европа все още струва 15 евро ?

Защото не сме в евро зоната и нашенските банки си таксуват 10 евро горница. Всеки СЕПА трансфер в еврозоната струва 5 евро независимо от размера, но това не пречи БГ банките да те пускат на пързалката.

Това ли са им ценностите? Къде останаха големите красиви лъжливи приказки за невидимата сила на пазара? За достойните западни корпорации, които благодарение на конкуренцията тласкат развитието напред? БЛА-БЛА-БЛА - дърги лъжци и измамници са! ЕС и НАТО са същата сган - гнусни манипулатори и лъжци! Докато сме с тях все тъй ще загиваме, а децата ни ще бягат! Трябват ни само руските пазари и да си вземем суверенитета от западните кръвожадници! Да си потъват на воля и да учат арабски!

Да подскажа на ЕК - Вече 20 години има картел между Интел и Майкрософт, за писане на все по-тъпи и ресурсоемки операционни системи, за да има търсене на по-мощни процесори.

За съжаление това не е картел, а симбиоза и май не попада под ударите на закона.

И Андроида го раздуват максимално, за по-бръз процесор и още памет.

Да пускат Трабантите пак.!!! Ще са по безвредни от съвременните трошки

Какво мисли българина: "Германските коли са скъпи защото са много по-качествени" Какво мисли германеца от BMW: "Ето ви една ламарина с готина рекламирана емблема за много пари"

Абе честно да ти кажа, имам БМВ Е39 от 98-ма година. За тези години няма друга кола която да е равна на него и да е в този ценови клас. Страхотен автомобил.

ще ви разкрия една тайна за щастието ! инвестирайте в мъдростта ,духовността , доброто възпитание на децата си ,говорете малко ,но смислено с уважение към себе и си и към другия .помагайте винаги с усмивка и добра дума ,те са безценни и жизненонеобходими . тренирайте бойни изкуства за самоотбрана ,без да вдигате шум ,дори и да сте на много добро ниво . Бъдете умерени във всичко ,което правите ,всяко нещо си има мярка ,граница ...дори и търпението на Господ .

Подкрепям те напълно но как да си стъпи на краката човек като тия картели,политици и бизнесмени ни изсмукват кръвта даже и докато спим.

Я пробвай на гладно да си щастлив.

ВСИЧКО ВЕЧЕ СЕ ПРАВИ НЕ ДА ИЗДЪРЖА , А ДА СЕ ЧУПИ ЗА ДА ОТИДЕШ И СИ КУПИШ НОВО :)) ... ВЕЧЕ СЕ ПЕЧЕЛИ НЕ ОТ КАЧЕСТВО ,А ОТ ПОСТОЯНЕН ОБОРОТ :))

Ако вземат да проверчт и IT гигантите ще стане страшно. Абе всички на тоя свят е картел. Времето на конкуренцията и качеството отмина, някъде около 80-те години на 20 век.

Я веднага БГ посланикът в Германия да им дръпне едно поучително антикорупционно слово на баба им Меркел и да предложи да изпратим български прокурори да разследват

тайните договорки са съществували от хиляди години ,най-вероятно с първите евреи ,просто си е им в кръвта . да видим как ще се окажат виновни тези,които водят разследването .сигурно ще ги обвинят като антисемити .

На капиталиста Бога му е парата, всичко останало е от второстепенно значение а лъжата, двуличието и измамата са основни способи за постигане на бизнес целите!

Май на бюрократите от Брюксел пак им затрябваха пари, затова дай да глобим германските концерни за това, което правят от 30 г.

Нормално за "морала" и двуличието на германците.

Че то е ясно, че не сме измислили ние, нито измамите нито корупцията

Но пък за сметка на това при нас е най-висшата му форма.

На това му се казва мошеници и бандити от класа, на държавно ниво. А какви са усмихнати на снимка и по телевизията, как културно и толерантно говорят, ще кажеш ангели небесни и малките деца обичат, за кученцетата да не говорим, купуват и продават вредни емисии, направо фокусници. А пък най обичат да ни поучават,да ни се карат, да откриват наказателни процедури срещу такива като нас държави. Българинът ако открадне, ще е някоя кола или ще източи някоя банкова карта а тези чичковци с хубавите костюми , цели държави крадът , хората в модерни болни роби превръщат!

и за кво е цялата дандания .... как ще се бориш с картел като ... рено е акционер на нисан , нисан на волво , волво на ауди, ауди фв шкода, сеат и не знам си кой са едно, така са се омазали че господ не знае коя марка на кого е ... в една фабрика на фагор браунд ... на една линия се произвеждат хладилници с едни и същи материали и части ... бош 1000 евро, Филипс 900, индезит 800, и така до хоме 300 евро ... с това как ще се справите

Да, на някого започва да му просветва. Куче влачи-диря няма. За да се подсигури печалбата от капитала, то не само се преценя доходността и сигурността на ивестицията, но собственика на капитала трябва да го инвестира в различни дейности. Така например фирми които трябва да се конкурират имат един и същ собственик или собственици. А ще Ви учуди ли, ако чуете че един и съши источник инвестира в производството и разработката на лекарства и на оръжие, в наркопазара и в борбата с разпространението на наркотици?

Един дето си маже косата с гел?

ей на тва му се вика-пърдят си ф ауспусите!

Германците лъжят и мамят - не може да бъде!

няма нещо такова нечуто : има си един Хер Аусънминистър които си е господарин на времето . Вали ли сняг в летният Вашингтон , Хер от Германия праща слънце . Русия , Кремъл, 40 Целсий в сянка и това на коледа ли ? Хер Германия праща г-жо Холле , сняг колкото потрябва . Продажби на килими от близкия изток под въпрос ? Niente problema : въвежда се данък солидарност , всяко едно немско семейство поне един килим! Бундестага потъва в придошлите води на река Шпрее ли ? Нали , има вертолети . И конферентни връзки 4-то поколение .

..... изразявате учудването на света, след социологическо проучване в неколко села (да кажем в Пернишко) ......

"тайни"?? Нищо не е тайно. Всичко си казват и това по официалните медии на официални събрания. Има безбройни документации на свинщините им, а вредните емисии са невинна заигравка в сравнение с числото трупове, които бизнесът им произвежда за да са на власт. Нищо не им пречи. Зомбитата просто не разбират тази информация, те гледат, че меркел се цунка с тях. video: Die Elektroauto Lüge

Добро утро! Да беше само тази сфера в която има такива споразумения щяхме да го преживеем. Но у нас искат да въвеждат такси за стари автомобили, новите били твърде чисти. Интересно как нов 3 литров дизел е по чист от стара, малка бензинова кола....

Достатъчно е човек да пошофира зад някой дизел и въздушния филтър на колата му става черен. Лични наблюдения!

а след любимия ти "Кузя", чайките стават на пингвини

Преди 10 години, в разговор с един турчин, директор в турска фирма, произвеждаща детайли за Опел, същият ми каза, че само 7% от произведените автомобили (тогава ставаше дума за Зафира) излизат от заводите без производствени дефекти. Масовото производство прави много компромиси. И според мен, подобни договорки между производителите с гаранция са ФАКТ.

Това са тези същите които постоянно ни говорят че сме корумпирани, и не правим реформи. Това са тези същите които поставиха началото на края на расата си, пълнейки държавата си с подчовеци. А при нас все още като кажат германия и им текат лигите сякаш там е раят на земята.

Понеже съм бос по руското производство на леки коли, моля ви да напишете марките които произвежда. до дира Един черен горд европеец използва нецензурни думи. Защо не го изтрихте или е от сайта.

Нецензурни думи?? А с нецензурните драскачи кво да правят??

защо да си ,,правя,, колело след като мога да го купя...???

Жалък сайт.... Неслучайно за 10 години рейтингът ви спадна с 80%

нещо за ,,реитинга,, на ,,господата,, от ,,статията,, да кажеш...??? с тези си ,,стъпки,, в икономиката и другите в ,,политиката,, германия все повече ,,заприличва,, на гдр...!!! без ,,чиста,, конкуренция няма ,,капитализъм,,...!!! Капитализмът (от френски: capitalisme) е икономическа система, при която търговията, индустрията и средствата за производство се контролират от частни собственици и с цел печалба в условията на пазарна икономика[1]. Основни характеристики на капитализма са натрупването на капитали, конкуренцията и пазара на труда. В капиталистическата икономика участниците в пазара определят цените на активите, стоките и услугите. ,,..!!!

нищо ,,ново,, при ,,гешефтарите,,...!!! ,,..(същ.) сделка, търговия, спекула, далавера (същ.) спекулация, афера, нечиста сделка..,,!!!

Капитализъм, братче. Уж пазарът и конкуренцията контролират качеството и цените, ама никой не казва как се контролират картелите.

В Русия такива договорки са невъзможни. Те имат само един завод за леки коли. Ако колите можеха да стрелят, щяха да имат поне сто занода.

Казах ли аз, че отново комунистите са виновни?? Ето, давай бати, въобще не си идиот който не го знае - Ентелект си непоФторим.... Ако отидеш на черноморието и те ритне по кратуната некой техен, когато се събудиш можеш да пишеш за това, как ритникът е бил непоФторим, па руските ритници не струват щото те само джапанки правят и са меки!! Жалък идиот...:):))))))

Всъщност, става дума за възхода и краха на сегашния 4ти Райх, обхващащ цяла Европа....

Не знам каква е тая соросоидна потребност да се осирате ежедневно в коментарите, ма - пусни си гугъл - и преброй заводите!!

Всички автомобили произведени след 1994год, са пълни боклуци!!!!БМВ, троен стоп от 1987год за пълен преглед и обслужване -674 лв!?!?БМВ от 2009год-за същите процедури 2 087лв!?!?

Най- много ме е яд за късите светлини. На новите модели светлините не осветяват нищо. Не знам как са одобрени за производство!!

Според последните данни на институт по костовисткия соросоидизъм, сериозното разследване проведено от фондациите "бъдеще за джобовете ни" и " затворено пиршенство", се доказва, че немската управляваща паплач ии крадците които се правят там на бизнесмени, въобще не са виновни!!! Виновни са отново "комунистите"!! Същото разследване показва, че "комунистите" ще бъдат виновни за всичко през следващите 250 - 300 години!!

и примитивен си, та се пънеш да дращиш денонощно глупавини ?

:)))

купувайте само съветско производство ?

Като ти гледам коментара, немците са развили и изкуствен интелект и си се възползвал, ама май са те минали относно неговите възможности с фалшива информация точно както правят и с колите.....:):))))))

Еманация на капитализма!

Сега соросоидите по форума, ще пишат, че трабантите са още по - изостанали щото няма как да лъжеш за замърсяването при тях....:)))))))))))

Еееееххххх, тая немска върхушка, отново се ос..а заедно с немския бизнес...:)))))))) Сега, дебилите които говореха за прословутата "германска честност" и за "напредналите технологии", могат да се гръмнат и да ни отърват от простотата си и простотията си!!:)))))) Тъкмо предстоят и новини относно германската управляваща класа съставена изцяло от криптонацисти и обикновени измамници които със счетоводни измами и с помощта на правителствата на местните държанки фалират Гърция и Испания!! Вече, бившият Министър Председател на Италия изнесе документи в Евроскапаняшкия парламент на продажниците с които доказва, че голяма част от " помощите към Испания, както и 220.000.000.000 евро от общо 240.000.000.000 които се водят като дадени на Гърция, стоят в немски банки в тайни сметки!! Ще дойде време, тези които предизвикали две световни войни, да получат заслуженото!! Германските граждани са и те жертви на престъпната мърша която управлява Германия начело с Шойбле и неговата шайка крадци и изнудвачи!!

Двете световни войни ги предизвикаха други - първата за да лансират долара и приберат златото на руския имератор, а втората за да приберат останалото злато в Европа. А немците са будалите дето отнесоха хурката, заедно с рашките

Аааа, да, и се преоблекли като немски политици и войници и пълнели площадите в Германия да ръкопляскат на психопата с мустаците - как не се сетих....:)))))) Ако войните са предизвикани от друг, тогава се оказва, че за Германия нещата са още по - плачевни...:)))))) В смисъл, те са вечните идиоти използвани за "месо", пак същите тези идиоти имат претенции да са водеща сила на европейските народи?? я да отидат на цирка клоуните...:)))))Я

Да де, на едно мнение сме - сега видях какво пише на последното ти изречение...:)))))))))

Ю. Деспотов

И двамата сте много много прави, но особени адмирации към теб, понеже малко хора го вдяват.

И ВИЕ ИСКАТЕ ДА СТЕ С ТИЯ ХОРА В ЕС :))

А американските производители са чисти като утринна роса!

Добър ден ! Аз съм вашата леля ...... Меркел. Изобщо не трябва да се съмнявате в демократичните ценности на нашата Герман ..... пардон Европейска Система ! Хайл !

Добър ден! Време е скапаните капиталисти да подухат супата и да подарят по една кола на нас бедните европейци. хаха

Големите концерни маниулират нормите за замърсяване, на нас ще ни спират автомобилите от движение !? Да плачеме ли? Да се смееме ли?!

купувайте си само Great Wall от Гриша Ганчев. Той има договорки само с Бойко Борисов.

Едно време бяха немските автомобили. Днес бях в сервиз - от 22 автомобила, чакащи за ремонт, 17 бяха немски (нарочно ги преброих). Собственикът на сервиза ми каза "от една кола изкарвам минимум 500 лева за труд." Смятайте за какво става дума. Редовно виждам репатраци с накичени немски коли на возия. Старите коли няма да се върнат (качеството) за съжаление.

То в БГ най-много са немските. И е нормално да има работа по тях щото ги вземаме на 15+ години , а пък всичките ъж да на 130 000 км........

Аз само "нови" (до 10 годишни) коли видях!