”Приятелски огън” уби 16 афганистански полицаи

Шестнайсет афганистански полицаи бяха убити при злополучна американска бомбардировка в провинция Хелманд.

Обратно в новината

Коментари - ”Приятелски огън” уби 16 афганистански полицаи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ашконсум Рамбо,машала Рамбо/

Просто американците до един са пасмина,боклуци и терористи.

Любовта на афганците към САЩ расте с всеки изминат ден. Накрая посланика на Вашингтонските убийци ще опакова в найлонов плик байрака си и ще избяга с хеликоптер от покрива на американското посолство в Кабул.

Тия по-добре да са ти врагове.

При тикива приятели, врагове не ти трябват.

симо

Неее,не грешка....То,,,приятелския огън,,,е за това------ТРЕПЕМ ВСИЧКИ НАРЕД....Който НЕ вярва да погледне новите 100 0000тона ,,ПОСЛАНИЕ,,...

Приятелството с американците е рисково за вашето здраве.

Това е редовният номер на краварите, други предпочитани мишени са сватби, училища и болници с емблемата на червеният кръст на покрива!

Смелата афганистанска майка още деца ще роди и всичките полицаи ще ги направи! Само американски бомби да има в повече!

Ко да се праи!! Краварите си имат тоя навик, да си трепят съюзниците наред! Нестига че доставиха в Краварника 20 000 чували за трупове с мъртви луди крави от там..А сега и съюзниците си трепят! Направо страхотен прогрес правят в Афган!

Бал съм им ...! ВСЕ ТАЛИБАНИ СА.

Най-вероятно Путин е наредил на руските хакери да хакнат американската ракета и тя затова е паднала върху полицейския участък.

американците така предпочитат да се знае за тях - че когато гръм удари, нито свои нито чужди са защитени, искат местните им съюзници аборигени да ги имат за богове ..

Вече, във военните академии на сащ има такава много престижна специалност - "приятелски огън". Много перспективна, с оглед широкото военно партньорство на сащ по света и у нас.

Щом ударите са американски, значи всичко е демократично и прекрасно. 16 човека са убити, но смъртта им е била лека и дори желана. Не всеки може да бъде убит толкова демократично и красиво. А и на всички ни е ясно, че е виновен Путин и руските хакери, нали така?

Да внимават и нашите полицаи, в какво ги забърква правителството. Нали и те нямат униформи като афганистанските.

Зомбирани друсари ! По време на пустинните бури , шока / ужаса и други " ювелирни " операции сащисаните яко се очистваха сами :)))) Случайно оцелелите вегетират по клиники за психари , щото са опасни и за себе си и за обществото . Жалки убийци-масовици , Адът ви чака !

По време на Пустинна Буря американците с по малко от една трета от силите на Садам които бяха въоражени с руско оръжие и съветвани от руснаци ги разбиха за няколко дена!Толкова голяма е пропаста между руснаците и Америка!

Аферата "Суджук" гръмна доста удобно и шумно у нас, точно когато се разбра, че "нашите" губят окончателно битката за Сирия! Съвпадение?? Едва ли... Бай Доналд пък смятал да "се заеме сериозно с Ислямска Държава", естествено след като Русия на практика приключи с нея...... Нещо, като вторият фронт срещу Германия през 1944 година. Даже направо си е същото.

То по време на гражданската война 1979-1989 г. руснаците на успяха да се справят с Афганистан, само дето избиха сума ти народ! Изпратената с решение на Политбюро на ЦК на КПСС руска армия, окупират редица градове, въвеждайки военен режим и въпреки това нищо не постигна. В началото на 1989 руснаците си изтеглят официално военните си части от Афганистан, след претърпените сериозни загуби на жива сила и техника. За какво се напъват сега хамериканците, да ти каже някой?

За злато и дрога.

За злато незнам ама половината постъпления от дрога на ЦРУ иде от там.

Има много важни разлики между войните на СССР и на САЩ в Афганистан. Руснаците се биха срещу съпротива въоръжавана от САЩ и подкрепяна финансово от бездънния джоб на Саудитска Арабия. Я да си представим как щяха да се представят САЩ, ако от 2001 насам талибаните бяха подкрепяни военно от Русия и финансирани от бездънния джоб на Китай??? Освен това, след като руснаците се оттеглиха напълно от Афганистан, техния човек Наджибула се държа срещу талибаните две години, доколкото си спомням. Ако САЩ сега се оттеглят, техните хора в Кабул - ще издържат ли и месец сами?

Абе Санчо Прасето от Прованса..Пак ли пишеш под чужд ник ве Свинко?:) и да пишеш, и да не пишеш, пак всеки знае че си ти:)

Винаги, когато терористите биват прекалено много застрашени, САЩ по погрешка ги подкрепя с огън!

Тия се прославиха с точния си и навременен "приятелски" огън.

Банално...

Отговорност за тоя огън трябва да се търси от Путин.

Руският президент е поставил ултиматум преди срещата си с американския си колега. Трябва да се разобличат елитните педофилски кръгове във Вашингтон, в противен случай Русия ще започне да назовава имена, предупреди руския президент. Подкрепата на педофилията като част от политиката на САЩ е глобален проблем, който трябва да бъде изкоренен. Това ниво на неетична корупция трябва да бъде спряно, а ние имаме средствата да го направим, ако правителството на САЩ не желае това. Русия няма да се огъне и да позволи на Запада да й наложи псевдолиберални ценности, заявяват от Кремъл. Въпросът за злоупотребата с деца изглежда е нещо, което за Путин е от изключителен приоритет. По-рано тази година той наложи пълна забрана руски деца да бъдат осиновявани от американски граждани заради разразилата се епидемия от педофилия, заразила Съединените щати.

Ето такива "приятели" са американците,по цял свят!

Както се казва:С приятели кат хамериканските луди говеда...Нямаш нужда от врагове!

Забравих да кажа, че с братята рашани е още по-зле, абе нали трябва да се бъзикаме с някого.

Я сега кажи, как руснаците са по-зле от лудите крави..Стана ми любопитно, наистина? Че нещо нямам спомен напоследък руснаците да са вдигали съюзниците си във въздуха...Или да са взривявали болница на Лекари без граници, сватби, погребения, детски домове, училища и т.н

Е, добре ве - тъпи ли са, нагли ли са... хора ли са изобщо!?

Толкова могат ....

Тръмп мислел да "се заеме сериозно с Ислямска Държава", след като Русия на практика приключи с нея...... Нещо, като вторият фронт в Нормандия през 1944 година. Даже направо е същото.

Тези американци за кой ли път убиват съюзници , но всички от ЕС и други медии мълчат ! Ако бяха Руснаци , щеше да има олелия до небето че убили съюзници афганистанци ! Също двоен стандарт и в Украйна , убиват мирни цивилни хора , всички мълчат , унижават българин общински съветник в Болград , мълчат ! Цапат Паметник на Българските Опълченци в Болград , диваците украинци , мълчат !

Брадърсите сигурно са пуцали с "Томахок". Пак добре, че от тях никой не се е наранил... :))

ссср/русия прецака нашата страна с техните комунизми и путлеризми. да им се връща тъпкано!

Шило

И какво общо има с избитите от "съюзниците" им афганистански полицаи?

Ноу на място са изказа, брато.

Шило

Ай, то май трябва да се пазим от този, "приятелския огън". Дано в Ново село им дават само халостни боеприпаси, че гледай какво става. Не ми се мисли, ако трябва да се "рамо до рамо" във въоръжен конфликт. То, май жертвите ще са повече от своите, отколкото от "противника". Ако се наложи да се включи и той де, че като гледам....

не ми казвай, че не си слушал Височки и неговите песни за "приятелския" огън ?

Май само за десните софийЦки българи все още не е ясно колко точно големи боклуци са американските военни, на всички останали отдавна ни е ясно това нещо...

"Приятелски"(за талибаните) огън. Просто е пропуснато (по погрешка) в съобщението! Ама и вий сте едни...

Това за кой път се случва там? Преди така бяха ударили граничен пункт с полицаи в Афганистан. Въпроса е кой ги информира.

То приятелския огън при лудите хамериканци си е нещо номално.... добре е, че винаги се извиняват и изказват съболезнования. При братята русняци е друга тактиката, избиха цели афганистански или сирийск села, за като естествено не се съобщава. Просто отричат, щом няма доказателства, значи няма такова нещо ...Факт!

Абе 1, Дада,>>>,7/8 или как там се пишеш олигофрен...Пак ли крадеш чужди никове ве козяк:)

Постоянни никове имат само регистрираните, аз като видя, че някой пише с моя ник го сменям.

и на бг полицаи им откраднаха парите за униформите ...дали не са същите крадци ?

Приятелски огън................... Какъв приятелски огън е това .............чисто убийство !!!!!!! Това да не ви е ....сватба !!!!!!!!

Убийства при "приятелски огън" е нещо регулярно от страна на американските военни. Затова и минават само с едно извинение винаги, което пък бива благосклонно приемано - толкова си могат хората. Нека припомня, че и един български войник стана жертва на американците...

Едва ли е случайно, подобно беше и в Сирия, САЩ бомбардират а територията на ИСИС нараства. Последната година затварят проекта ИСИС в Сирия и гледат колкото могат да ги прехвърлят в Афганистан. Талибаните не са им достатъчно радикални, официалната марионетна власт е само времена, така да напоследък виждаме как САЩ удрят и Талибаните и правителството, а територията на ИСИС в Афганистан нараства, едва ли е случайно или по грешка.

на тия с аеропланите им стана навик да поутрепват някой друг съюзник, ей тъй, дружески!

абе тези от краварника неса ли запознати с системата свои и чужд !!!!!!!!!!!!!!1ако е така то трявба да идат при сталин даги научи че свои е свои а чужд е чужд!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

Били "без униформа".... Ми тя униформата е черно покъсано чердже- плащ наметало и намотан на змия стар чаршаф- за фуражка...Официални обувки- бос крак, бойни- също бос крак. Каква униформа, бе...

То приятелския огън при лудите крави си е нещо номално.... и винаги има такъв, когато иракската, афганистанската или сирийската армия притиснат краварските Джихади Джота от ИДИЛ или Ал Кайда...Факт!

anivel

Нещо с теб не можем да се разберем недоносче. Много те моля, недей да ползваш моят подпис! Съвсем простичко е, правиш си регистрация, избираш си име под което искаш да пишеш тъпите си коментари и.... пиши. Ще ти дам прифесионален съвет, има едни силиконови играчки, потърси размера с който ще ти е най-хубаво, купи си батерии "Дуралекс", защото издържат много дълго, слагай удоволствието на стола си, сядай отгоре и пиши простотиите си коментари толкова дълго, колкото ти прави кеф.

Тези професионални трикове къде си ги учил? Имат ли нещо общо с "Америка против България"!?

Тия са царете на "приятелския" огън. Цяла война може да проведат, все с "приятелски" огън.

И Бг така замина. Сталин правилно е отбелязал, от личен опит,че по-лошо от това да са ти врагове,е да са ти приятели,тези.

"Грешката" е вярна и все в полза на црушките питомци - талибани, алкайди, ид...

Е само толкова ли? съболезнования и толкова...Нещастници! Огън да ги гори!

Ти пък - "само толкова"! Колко има да ги бомбардират още! По "погрешка". И пак ще им се извинят. И пак...

Това сигурно е стотната им "грешка"

то им стана навик сигур са опраскали от най-супер пупре дупер самолет Ф-35 дето еша си нямал)))хи хи

"По-лошо от война с англосаксонците е само "приятелството" с тях." - Бисмарк Ние, българите, знаем това най-добре. От бомбардировките им през ВСВ се възстановихме бързо, но сега, след 26г. "партньорство" сме на път да изчезнем като народ и държава.

От ,,приятелството"на руснаците България загуби Северна Добруджа и българите там бяха дебългаризирани,Западните покрайнини,голяата рана в сърцето на България е дебългаризирана и антибългарски настроена Македония,Беломорието и Одринскъ,Ограбена собственост на населението след 09.09.1944год и ,,реституирана"от мутри посредници на руски престъпни здружения!От руското ,,приятелство"за България по лошо няма!

Винаги когато чета извратените ти исторически писания, по-скоро се забавлявам, отколкото да се ядосвам. Толкова са тъпи и абсурдни - не знам какво целиш с тях или ти плащат на изс...на дума. Все пак добре е, че такива мутанти като теб са рядкост.

Колко пъти трябва да пиша един и същ коментар а именно-Защо краварите не раздават на пилотите си по нови бинокли и да виждат къде пускат бомбите а ?Сега трябва да се дават не само на тях а и на другите техни военни пари ли нямат що ли ?А ако бяха го сторили това руснаци познайте какъв вой щеше да има от либералните тутурутки и то с дни наред ма сега мишкуват где сте бре тутурутки ха ха ??!!!

и кво? "приятелската Европа" - уби и осакати 2 милиона българи - отвлече 2 милиона българи - направи 200 000 българи проститутки и престъпници - открадна 400 милиарда ... и кво? джърналята мъчат!!!

бъркаш европа с русия, брато.

Нещо ориентацията ти е обратна - бъркаш изток и запад, и не само...

Щатите вярно нямат хората, които да воюват с руснаците. Явно съвсем точни са анализите на специалистите за специалните им сили. Целеуказанието и подсветването на целта се прави от тях, а на пилотите въобще не им пука, след като целта им е назначена. Та препоръчвам да се поинтересувате какви са резултатите /коефициент на бойна ефективност/ на авиацията на САЩ в последните конфликти, в които участваха. Без крилатите ракети, изстреляни от бомбардировачите, там насочването е друго. Ще се учудите и ще ви е интересно.