Алпинисти вадят мъртвия 16-годишен Кристиян

16-годишният Кристиян, изчезнал от 9 юли, след като блъсна пешеходци в родопското село Триград, е намерен мъртъв. Налага се алпинисти да вадят тялото от пропаст

Обратно в новината

Коментари - Алпинисти вадят мъртвия 16-годишен Кристиян | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В този случай родителите вече са наказани, но трябва да се помисли за законови промени, които да криминализират безотговорното поведение на родители, предоставящи колите си на непълнолетните си деца, които, разбира се, нямат книжка. Ако го бяха спрели, сега щеше да е жив.

В дир Неграмотници пишат статии. Казва се "Загиналия" 16г. Кристиян.

Бог да го прости! Не е трябвало да загива така нелепо; грешките се оправят, ако не са непоправими. Неговата, доколкото разбирам не е била непоправима, никой не е загинал или е бил осакатен трайно в катастрофата... Трябвало е да си изтърпи наказанието и да продължи напред в живота...

Пишман туристите са не по-малко виновни за смъртта на това дете.. Бог да го прости, а родителите - просто на никого не пожелавам да е на тяхно място. Отвратена съм от хейтърските изявления по всякакви такива теми.

Туристите (не знам защо "пишман"?) са виновни, че момчето кара без книжка? Или са виновни, че безотговорните му родители допускат това (все някой му е дал ключа от колата все пак)? Сериозно ли говорите? Да, случаят е трагичен, но не го представяйте толкова изопачено.

Така, не знам на колко си години и какви деца имаш.. , но на 16г се правят много глупости, въпреки добро възпитание и т.н., кой ти е казал, че са му дали ключове , а не , че той си ги е взел сам?? Виновен е , че е блъснал туристите, това никой не го оспорва, но да загине, при условие, че няма и жертви и хората ще се оправят, да няма да е лесно, ще са травмирани и т.н., но всеки прави грешки.. ако имаш деца и твоето дете , въпреки възпитанието и т.н вземе ключовете ти докато спиш.. няма да говориш така!!!!!! Никой не е застрахован!

Така и не разбрах защо са му виновни туристите? И кой ги оценява дали са пишман, или не са?

Кой му даде колата? За първи път ли му е да се крие в планината, след някоя направена глупост?

Първо виновен е баща му, после майка му, и чак след това келеша.

Айде, утрепал се е келешът. Точка. Сега ще почнат едни теории на конспирациите, едно чудо. Никаква загуба за обществото. Щом без книжка се прави на гъзар, помита невинни хора и бяга от отговорност, за какъв човек можем да говорим. Абсолютен келеш и потенциален деградат. Такива по-добре да се трепят овреме, че утре може всеки от нас да е на мястото на пострадалите. Сега родителите да платят и за всички издирвания, акции, вадения на келеша и т.н.

Вярно си Гацо.. подхожда ти на манталитета, нямам думи, сега искам да разкажеш какви глупости си правил ти на 16г???? И ако имаш деца, стискай палци.. да не правят такива неща... аман от злобни, ограничени драскачи по форумите

Виж сега, първо, като ти гледам правописа, нито си ми на нивото, нито си ми на манталитета, нито си ми на акъла. Малко ще ти падна на нивото, че да ти обясня какво съм правил на 16 години, пък може и да ме разбереш. Учех си уроците, образовах се, четях КБЕ (кратка българска енциклопедия) в 6 тома, четях БСЕ (болшая советская енциклопедия) в 65 тома, учех 3 езика и участвах в 4 кръжока. По-ясно мога ли да се изразя? Формирал съм се като човек, личност, характер. Имам 2 докторски степени и 2 висши образования. Не карам кола пил, не карам кола без книжка. Спазвам законодателството на Р България, плащам си данъците и се отвръщавам от такива келеши като тоя, както и от такива, които защитават тези мекерета. А ти си седи на село и когато дойдеш в София, внимавай с трамвайните релси, че от тях лови ток. Безплатен съвет.

предварително, че той няма да живее... уви... Бог за го прости

Що не вземеш да се гръмнеш, бе Кашпировски.

Бог да го прости!

Когато журналисти се опитваха да говорят с майка му тя зад вратата каза : ''Той познава добре района и ще се покаже когато той реши'' На нейната увереност и непукизъм може да се каже само : Евала.

Увереността на майката идва от друго. Не прави заулуми за първи и не за първи път се крие в гората докато му се размени.Този път май природата се е потрудила да не му се разминавам !

Жалко за момчето и родителите му,но не мисля,че се е самоубил.Ако искаше да е отговорен нямаше да избяга от местопроизшествието.Разбирам,че е бил в шок,но все пак...Според мен в тъмното е паднал от тази скала.Колкото и да познаваш района все пак е тъмно и си стресиран от случилото се.... Някои пишат,че ударените хора ще забравят това събитие като се възстановят,но не е така...Аз мисля,че цял живот ще помнят този ужас,който са преживели виждайки летящата към тях кола....Късмет е,че никой от тях не е загинал! Само се чудя как родителите са позволявали този младеж да кара мотор и тази мощна кола без книжка...Или са мислили,че като е на село е по-безопасно от града????Не знам,но до голяма степен те имат вина за случилото се...

Бог да прости ! Виновно е семейството, разбира се. Но каква полза да търсим вина, освен за поука за друг "Кристиян", който ще вземе колата на баща си(или ще му я дадът) и ще тръгне да гази из пътищата ...

На учителите...не им пука. На съдиите...не им пука. На полицаите...не им пука. На обществото...не му пука. На държавата...не и пука. На родителите...не им пука, или са оскотели в борбата за хляба. Жал ми е за хората.

Коѝ ще плаща за толкова човеко дни издирване?? Пак от всички??

Sm3hurk0

На кой му пука... Безхаберието в България е навсякъде

Из много села и градове непълнолетни или малолетни карат коли, обаче никой нищо не прави. С две думи ние сме виновни, че се е стигнало до тук. Триград е знаел, но си е мълчал.

ако го бяха възпитали да спазва законите и да уважава обществото нямаше 16-годишният Кристиян да кара кола без книжка ! НАЧАЛОТО НА ПРОБЛЕМЪТ Е В СЕМЕИСТВОТО ! ... нашето ... вашето ...

Аа, чакай малко... не е в моето. В твоето - може и да е. Децата вкъщи карат колело, ски, лодки, платноходки и други чудесии, но не избиват разхождащи се. А, също и се разхождат. 12 и 15.

Замълчете, не съдете, за да не бъдете съдени!

Тук сме във форум за коментари на новини - не сме в съда.Така че и да иска някой да произнася присъди няма как да стане.Бъди спокоен.

Този 15-16 годишен живот тежи на обществото! Тежи на телевизиите, на социалните медии на всички! Защото туристите със счупените тазове и глави след 1 година ще са добре и ще продължат с живота си, а този 16 годишен младеж ще е едни кости в земята и спомен в ума на майка му! Дали туристите се чувстват ОТМЪСТЕНИ сега? Доволни ли са? Обещството нахрани ли се с кръвта на 16 годишно момче??

По-сложно е, отколкото се опитваш да го извъртиш. "Защото туристите със счупените тазове и глави след 1 година" я са добре, я не, кой знае как ще продължат живота си, а едната година от живота им ще бъде безвъзвратно ЗАГУБЕНА по нечия ВИНА. "Дали туристите се чувстват ОТМЪСТЕНИ сега?" Извинявай, тази безпросветна глупост няма да я коментирам. "Доволни ли са?" - Нямаш представа колко много. Изглежда не са ти чупили таза - помоли за услуга някой приятел с валяк и после сподели удоволствието. "Обществото нахрани ли се с кръвта на 16 годишно момче??" Ти изглежда си от роднинския кръг на покойното момче, нали? Съболезнования, ако е така. Порасни, поумней и може би ще разбереш, че емоциите са си емоции, но за съжаление, случилото се е вече безвъзвратно предмет на нормативни актове и органи по прилагането им. Е, за да не ти звучи съвсем мрачно финалът - предмет и на адвокатски хонорари ...

със сигурност не се самоубил, бил е уплашен и пъвосигнално е решил да се скрие , но според мен не е видял в тъмнината края на скалата...не е лесно и на блъснатите от него хора, късмет е че са живи, на легло ще са цяла вечност, ... въобще голяма трагедия и единственото нещо, което може да се направи като извод, е на децата, трябва да им се обясни, че е по-опасно да се опиташ да избягаш от отговорност за постъпките си, отколкото да признаеш грешка и да се справиш с последиците

А не, да ги нямаме такива. Аз, като ЧАСТ ОТ ОБЩЕСТВОТО отказвам да нося отговорност, че някакъв селски гъзар е ИЗБЯГАЛ ПОЗОРНО. Като не е можел да се оправя сам в планината, да беше се прибрал до полата на мама. Баща му е трябвало да го научи какво е да си мъж. Бил на 16 - достатъчно голям.

ТОЯ ЖИВОТ ЩЕ ТЕЖИ И НА БЪЛГАРСКИТЕ МЕДИИ .. ДАВАТ ПОСТОЯННО ФИЛМЧЕТА КАК ПРЕСТЪПНИЦИТЕ СИ ХВЪРЛЯТ ТЕЛЕФОНИТЕ

Страшна агресия лъха от повечето коментари. Самоубил се или се подхлъзнал - едно е сигурно - отишъл е на по-добро място от милата ни Родина. Какво трябва да се направи , за да се очовечи малко сънародника ни. Не, не са проблем ромите, проблемите са вътре в нас. Докато не се обърнем към нас и не разберем, че щом съседът е зле - няма начин ние да сме добре. Когато критикуваме съседа и злорадстваме, ако му се случат лоши неща, когато непрекъснато търсим грешката у съседа, а нашите грешки гледаме да замажем, тогава нищо не правим за бъдещето си. Дори смъртта не спира злостните коментари. Какво трябва да се случи? Какво повече? Имам усещането, че българите и след като самите те умрат продължават да се мъчат от отвъдното да наказват съседа си, неправилно паркиралия, пътникът без билет. Е - ако е някой изпечен мафиот с дузина убийства - е тогава не го закачат - страх ги е. Но ако е някой нормален човек нарушител - злост безкрай.

Извинявам се,но защо слагате всички под общ знаменател?Съболезнования на родителите в този тежък момент.Никой не заслужава такава съдба да изпрати детето си.Но нека хората си направят изводи да не дават на децата си да карат коли,мотори без книжки.По селата това е масово явление.Даже ги насърчават и това води до трагедии.

Много е просто. За да си направи изводите който и да е - трябва да се замълчи. Задавали ли сте си въпроса защо е измислено това - минута мълчание, траур ??? Защо всъщност? Ако се шуми и в тези моменти - то какво остава? Едно безкрайно облъчване - медии, тролове, други шумове. Много е изгодно , ама много на разни котараци хората да не мислят и в моментите , в които те се замислят - примерно пред лицето на смъртта, ако могат и там да го запълнят с плява, значи са постигнали целта си - да държат народонаселението на невидима верижка.

Ще те разочаровам - АКО се е самоубил НЕ Е отишъл на по-добро място.

Тва в "Божествена комедия" ли го чете,глупак?

papion

Тежко, много тежко наказание за родителите на това момче. Не го познавам, но от действията, които описаха едва ли се е самоубил. По-скоро е станало нещастие, бягайки в тъмното. А и тия от селото да бяха повикали кучета още първия ден щяха да го открият.

Какво предлагаш - ръце ли да му режем, имота да му вземем - да го направим клошар да рови по кофите ?? Какво предлагаш

За какво говориш бе? От жегите ли е, ама пий си хапчетата, че нищо не ти се разбира.

съжалявам го, но не вярвам да е самоубииство, според мен е паднал. на 16 ти се живее много, а и болшинството българи са прекалено големи егоисти, за да се самоубият.

Това е невярно твърдение. Самоубийствата се увеличават, самозапалвания или какво ли не. Е - да, по-големите егоисти остават, но от това каква полза има обществото? Вълци единаци добре, но докога. Докато един по един ни опаткат или ни настроят да се ръфаме един други - то няма и много какво да ни настройват де - готови сме винаги и навсякъде.

Кой Ви дава право да съдите?!

В този форум хората изразяват своето мнение по темата.съответният Присъдите се издават от съответният съд.

Какви щяха да бъдат коментарите ви, ако този юнак беше убил ваш родител,ваши брат - сестра, или вашето дете?

Каза и ти нещо ... Ако беше, ако не беше, Шаро ... Изживяваш се като куче - интелектуалец ... Това е човешко нещастие - за блъснатите туристи и близките им, за родителите и близките на момчето, а за бащата двойно - и заради осъзнаването - може би, на сбърканите му разбирания за осигуряване и възпитание на сина, чрез които го е дезориентирал житейски ... И косвено го е погубил. А сега има задължения и към хората, които синът му е наранил и осакатил. Само ти липсваше в тази трагична история ...

Зададох въпрос, но не получих отговор, а блудкав "коментар" - защо ли?

=

Не пожелавай на другите това , което не искаш на теб да се случи !

Идиот!

Горкото дете ! Явно е бил интелигентен и не е могъл да понесе мисълта за стореното ! Един простак никога не би посегнал на живота си ! Защото винаги търси вината в другите !

Ако е бил наистина интелигентен нямаше да прави глупости.

Ти май 16-те години си ги прескочил ! Или си бил свръх умен !

Интелигентен викаш, ама това не му попречи да прекрачва телата на прегазените и да бяга да се скрие, а да и по пътя да си хвърли таблета в кошче за боклук за да не го открият, вместо от него да се обади за помощ.

Най-вероятно го е било страх от родителите му. Представете си какво е знаел, че го очаква...

Дано от цялата трагедия някои си извадят поука. Че по селата масово се кара без книжки, хлапета се учат да шофират на коли и мотори, възрастните ги гледат и даже ги насърчават. Че и гонки си устройват даже.

Копирам добър коментар на "млъкни бе". "Момчето се е самоубило, защото е станал инцидент. Т.е. изпитало е силно чувство на вина. Ако изродите слагаха край на живота си след причинена агресия и злосторство, България щеше да е рай за живеене. Да ама не! Изродите са сред нас. Една чиста душа си е отишла. Мир на праха му."

А "чистата душа" спрял ли е да види пострадалите дали са живи и дали имат нужда от помощ? Не не е, а вие го съжалявате. Имаше и дете сред пострадалите, тях някой съжалява ли ги?

ама той е на 16, бе, Вълчо. Шашнал се е. А тези, които даваха мляко на изрода, който уби бебе в количка на тротоара? За тях никой не писа с пяна на уста, а те бяха хора на възраст и с житейски опит - редно е да имат ясни критерии за добро и зло. Ех, вие, съдници с чисти души.

Искал е да избяга от отговорност! Страх го е било да поеме отговорност пред пострадалите! Страх го е било да погледне в очите пострадалите. Страх го е било, да поиска извинение от пострадалите! Защото тези, които са го възпитавали са му внушавали, че всичките му деяния ще останат безнаказани.

цялата работа е много странна. нали ъж го търсиха повече от две седмици, как така не са търсили краи пещерата? ... и никои хаци хвърля таблея или гсм-а еи тъи... хякои знае ли що за хора са тези дето блъсна и рани?... нали в българия деиства закона на джунглата - винаги по-силния е прав...

Омраза ли ?! Това е силно и лично чувство. Няма как да го изпитам към човек който не познавам. Единственото може да съжаляваме , че "добрите" му родители не са го научили , че когато видиш изпаднал човек в беда трябва да му помогнеш , а не да бягаш.Не са го научили , че дори да си наранил човек със своя грешка ако се опиташ да му помогнеш хората ще са благосклонни да ти простят грешката. Не е случайно , че в някои държави бягството от ПТП се смята за по-голяма престъпление от самото ПТП. Май така трябва да стане и тук за да се осъзнаят някои родители и да научат децата да помагат на хора изпаднали в беда.

ама родителите му са расли в бъгария,където виждат как 7 млн.същества живеят безнаказано и винаги се измъкват сухи от водата,радвам се,че този път господ не е бил българин у е отсъдил справедливо,дано го прави по-често и да изтрие тази сган от лицето на земята

Извинете, но искам да коментирам коментарите по този "случай". Нагледах се на какви ли не - от тотално оплюващи хлапето и родителите му до напълно оправдаващи ги... Даже имаше и такива, които скоротечно заподозряха родителите - как го укривали и кво ли не още. Моля ви, ако малко поне човещина е останала във вас, спрете се! Станалото е трагедия - от позволението да ползва автомобили и мотоциклети, през удрянето на пешеходците, та до ваденето на тялото. Та това семейство и тези блъснати хора са едни от нас! Никой от нас не знае, какво точно е изпитвало хлапето и как е загинало. Не правете догадки, върху които изграждате кули на "справедлив народен гняв" - безсмислено е. Та нали някои като нас се виждали, как му позволяват да кара - и са си траели. Нима не виждаме всяка вече по улиците и заведенията (напр. на София) тълпи от подрастващи хлапета - пияни, дрогирани, крещящи, ритащи кошчета и паркирани коли, каращи скъпи джипове... И пак си траем - и към самите тях и към спокойно наблюдаващите ги полицаи, които не искат да се разправят с могъщите им родители?! Помните ли за оня убиец на момичето - доказан, свидетели, той самият не отрича, а 4 (четирима!!!) прокурори отказали да водят случая?! Поне можем да си замълчим и пред смъртта на това невръсно хлапе. Кой както иска - гузно, от срам, от презрение, от омраза - от каквото искате!

Основата на Проблемът е родителското безхаберие, пораждащо и стимулиращо своеволията на децата. Малко вероятно е да се стигне до този злощастен завършек, ако Родителите и обществото си бяха свършили навреме задълженията.Това е просто злощастният резултат от настоящото безхаберие. Преди плачех, а сега очите са ми тъжни и сухи завинаги.

Уж бил добро и отговорно дете, но кара без книжка и блъска хора. Вместо да се обади за помощ и тогава да се укрие ако се страхува, той съвсем съзнателно си изхвърля таблета. И как така мястото е недостъпно,пък баща му го намери още веднага щом прекратиха издирването. Нещо работата намирисва.

Пий си хапчетата и не задавй въпроси. Дори и да ти отговорят нема да разбереш, личи си

Моля като много разбирате, обяснете на неразбиращите как мястото е недостъпно и ще вадят тялото алпинисти, пък баща му го намери.Планинар съм и се опитвам да си представя как от сто метра височина в гориста местност виждаш и разпознаваш някого.

Горкичкото момче. Горките му близки. Та той се е самоубил заради случилият се инцидент. Не вярвах, че има такива хора по Бг територииите с чувство на вина. Свикнали сме да живеем сред изроди и садисти, които мачкат по-слабите и не изпитват чувство на вина, даже напротив. Жалко за загубата на това съвестно момче. Жалко за загубата на неговите близки. Почивай в мир малко ангелче, отърва се от тази гадна действителност наречена БГ.

Откъде сте сигурни, че се е самоубил, а не е паднал криейки се от издирвачите? Ако беше съвестен нямаше да кара без книжка и да мачка хора. Жалко разбира се за живота му, но не изпадайте в умиление. Утре можеше да сгази Вашите или моите деца.

да си представя как е възможно да защитаваш едно изчадие,само изрод може да се застъпва за друг изрод,себеподобните винаги се подкрепят,гнусни сте

Всичко приключи... сайтове и телевиионни канали спряха броенето - 2-ри ден, 3-ти ден се издирва... сензация!!! Доволни ли сте? Бог да прости Кристиян!!!!

Какво ще кажете за "Син кит" като версия??

Нищо чудно, но малко вероятно.

Коментарът е скрит,защото е извън темата или съдържа спам.Младежът Бог да го прости,но тия дето го защитават, друга песен щяха да запеят,ако беше минал през тях,нали?

Момчето се е самоубило, защото е станал инцидент. Т.е. изпитало е силно чувство на вина. Ако изродите слагаха край на живота си след причинена агресия и злосторство, България щеше да е рай за живеене. Да ама не! Изродите са сред нас. Една чиста душа си е отишла. Мир на праха му.

Бог да го прости! Дете е, не е някой дърт, алкохолизиран пергишин! Не бързайте да го съдите, че и родителите му, без да знаете какво го е накарало да направи това, което е направило! Всички сме били деца, всички сме правили глупости без да се замислим за последиците. Това хлапе, къде от любопитство, къде от самочувствие, че е мъж, почти, решил да кара колата на баща си и сигурно без негово разрешение и ето резултата - платил е най-високата цена. А тук някои говорят за съвест. Поне според мен, хлапето е избягало не, че съвестта му е заговорила, а от страх от наказанието, къде от закона, къде от родителите му. Хлапе е, макар и в пубертета, и все още не може да прецени правилно ситуацията, в която неволно попада. В такива случаи страхът взема превес и кара хората да правят още по-големи глупости с неизвестен, а в случая с фатален край. Жалко за детето! Като непълнолетен щеше да му се размине леко, още повече, че няма убити хора, но не е мислило като зрял човек, а като хлапак. Не че възрастните не правят същите неща от страх, но това е дете все пак...

Напрано, няма да те чуят. Кръвясали са като диви животни от вида на жертвата, която могат да разкъсват безнаказано. Дотам сме я докарали. Ужасно е.

ти си напълно оскотял,щом не можеш да се радваш на възмездието,само овцете не могат да го направят,нормалните хора оценяват когато то идва,защото усещането е неописуемо,само подчовеци като теб не могат да разберат подобни висши усещания

Хай де де, че и родителите да не съдим, я кажи ако беше блъснал твой роднина, дете, пак ли така щеше да пишеш? Луд късмет е, че нямаше смъртен случай между прегазените, но болежките и стреса ще са до живот. Родителите са най-виновни в този случай, но наистина наказанието от горе е жестоко. Никой родител не трябва да е свидетел на смъртта на детето си. Бих искал много, такива като тях да си направят съответните изводи, ама надали.

Хубаво де, ако синът ти/ дъщеря ти вземат колата ти без ти да знаеш, и направят същото и му / и се случи същото, каквото се е случило на това дете, пак ли така ще разсъждаваш? Май друга песен ще запееш. Това, че не си знаел какво правят децата ти, не е оправдание, но не е и главна причина да те съдят други. Друг е въпросът ти самият как ще го преживееш и как ще се чувстваш след това...Всичко опира до родителското възпитание на децата и отговорностт на родителите към децата им...

Аборигените в България ще се избият с коли, кьораво и сакато, младо и старо кара кола, с нужда и без нужда, в София движението е по голямо и опасно и от Ню Йорк, много прост народ.

vasil

Един наш емигрант ми изказа мнението си,че в САЩ 80% са склонни за спазват правила и закони,останалите 20% - не,а у нас - обратното. Някои нашенци,ако могат и до кенефа ще идат с колата.

Толкова омраза се изсипа срещу това момче в предишните дни. То не бяха теории на конспирацията, злъчни обвинения и брутални зложелания. Бил мамин синковец, родителите го скрили и тем подобни идиотии. Момчето просто е имало ценностна система, която не се е справила с шока от стореното. Не казвам, че не е вновен, но и никой не е убил. Жалко, много жалко за младия живот. Жалко също, че сме общество на мразещи цървули и идиоти. Изпитвам лека ярост, като чета дебилни коментари как и защо карал мотор и имал ли книжка за мотор и колко пари са имали родителите му. За пореден път нечия смърт дава трибуна на всякакви идиоти да се изказват и да раздават правосъдие. Никой не е безгрешен. Някой плащат прекалено за грешките си. Момчето вече го няма. Бог да го прости!

Потресаващо е колко много злоба, омраза, злъч се е събрала в душата на ганю. Станали сме общество от човеконенавистници, хората около нас изглеждат така, като че ли се хранят от неприязънта, враждата, яростта си към околните - дори и те нищо да не са им сторили. Страшно е всичко това! И защо?! Едно младо момче е извършило грешка, за щастие не непоправима спрямо другите. Но непоправима за него самия. Оставете го вече на мира, то я е изкупило - оставете на мира костите му и злощастните му родители, да оплачат погубения живот, младостта му и загубата си. И без вашата омраза те са наказани за цял живот. Никой не е безгрешен, но изпълненото с омраза българско общество е заприличало на глутница освирепели диви животни, пируващи с костите на разкъсаната жертва, българският цървул с нищо не е надрасъл онези прости, безпросветни получовеци, които някога, във времената на Инквизицията са се събирали около кладите да се радват диво и злобно на мъченическата смърт на някой нещастник, докато гори на кладата. По нищо! И това е страшно в 21-ви век! Спрете се вече, ако има у вас и капчица човещина, ако не сте подивели напълно! Почивай в мир, момче! Ти плати много скъпо за грешката си. Съболезнования на родителите!

Виновни са родителите на Кристият!!! Защо??? Защото са му позволили по принцип да бъде водач на МПС без да има право. Виждаме всички - снимки на мотори, които е яхнал. Сега ще скочите да ме опровергавате, че на 16 г. има право да управлява мотопед до 50 куб. Никъде, обаче, не става ясно дали е имал въобще някакъв документ за управление на МПС. На следващо място, ЗАЩО НИКОЙ НИКОГА НЕ ГО Е НАУЧИЛ, ЧЕ ТРЯБВА ДА НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА ПОСТЪПКИТЕ СИ??? ЗАЩЩОООО?????????? ТОВА Е ВЪПРОСЪТ! Затова казвам, виновни са родителите, КОСВЕНО си го убиха ТЕ!!! ТЕ ТЕ И ПАК ТЕ! Защо ли, защото са точно от тези родители, на които ако им направиш забележка от сорта на "защо позволявате на сина ви да управлява МПС без да има такава правоспособност"ще ти теглят една майна! Ако сигнализиращ МВР ще ти дирят сметка "ТИ ЗАЩО НИ ТОПИШ В ПОЛИЦИЯТА"!! ЖАЛКО ЗА МЛАДЕЖА, А БАЩАТА И МАЙКАТА ДА СИ НОСЯТ КРЪСТА ДО ГРОБ СЕГА!!!!!!!!!!!!!!! АМИН!

vasil

Знам случай със загинало момче на 12 години,чиито родители са го научили как се пали МПС-то и как се върти волана поне 2 години преди това. Правила?Какво беше това?

ВЪВ ФИЛМА ГЛАДИАТОР ИМПЕРАТОРА МАРК АВРЕЛИЙ КАЗА НА СИНА СИ КОМОД : ... "СИНЕ ПРОСТИ МИ , ТВОИТЕ НЕДОСТАТЪЦИ КАТО МЪЖ , СА МОИТЕ ГРЕШКИ КАТО БАЩА ".. ...

АБСОЛЮТНО! КРАТЪК И НАПЪЛНО ИЗЧЕРПАТЕЛЕН КОМЕНТАР!!!

Момчее ... Приключи твоят земен път нечакано, страдално и трагично ... Ти беше бащино дете обично - кой е помислял, че в злокобна нощ ще спрат очите ти да виждат, и духът от младото ти тяло ще отлитне без време ...Без своя дял от щастие да вземе, без да даде и без да създаде ... Отишъл в нищото, оставил жал - разбит живот на чужди и на свои ... Запътен след натрапени герои - години за минути изживял ... Спи ... Бог прощава всички грешки земни и ги превръща в опит и поука за преживелите, оставащите тука. За мъртвите - простори извънземни ...

Бог не прощава самоубийството!

Освен това момчето не се е самоубило - то е паднало в лутанията си, гонено и смазано от мислите и ужаса заради стореното.

голяма трагедия --- бог да прости това дете и света богородица да помогне на ранените от катастрофата

Поне Света Богородица да бяхте написали както трябва...

като знам провинциалистите каква дълбока омраза таят към софиянци, възможно е някой от местните мутри го е намерил в гората и го е блиснал в пропаста, като отмъщение за блъснатите на пътя, в тая джунгла от беззаконие и простотия всичко е възможно

Дълбоката омраза към софиянци-ЕВРЕИ, ТУРЦИ и ЦИГАНИ, се дължи на тяхната " Юдаизмьт, ционизмът, всемирната еврейска нация и Международното правителство органически не могат да приемат създаването и съществуването на българска държавност". Това е цитат от "ПРОГРАМАТА ЗА ИЗТРЕБВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД", приета на ТАЕН московски ционистки конгрес 1988 г., на "Световния еврейски конгрес".

цървулане това се отнася за всички народи, всеки се стреми да доминира света, но само българите са толко глупави че е изяждат един друг вместо да си помагат, чудо на природата е че толко прост и покварен народ все още съществува

ЦЪРВУЛ , ТОЧНО СОФИЯНЧЕТО Е ПОМАЧЕ ОТ ТРИГРАД , А БЛЪСНАТИТЕ НЕ СА МЕСТНИ ПОМАЦИ А БЪЛГАРИ - КУРОРТИСТИ :))

Помаците също са българи.

България си избива децата! Оправяйте училищата, слагайте еднакви униформи за всички, затягайте дисциплината за да мислят за учене не за смартфони, коли, дрога, насилие и простотии. Забранете АБИТУРЕНТСКИЯ бал, със закон! Алкохол на 21 г.!!! Ученик в заведение - глоба за родител, -шоф. книжка в Бг - на 21!!! Обида на учител от ученик - глоба за родител! Много неща може да се направят. Жалко че изчезваме като нация. На Византия са и трябвали 40тина години да ни унищожи след 300 години държава, на османците също 30тина години след 200 години държава, сега сме на път да се самозатрием, поциганим или де да знам от тъпотия, само след 140 години държава и последните 70г. от зле на зле, а първите 70 война след война и преврат след преврат, кървави убийства и т.н. Убеждавам се, че сме изключително смотани и яко прости (странно как всеки българин се обижда на тази истина), но и злобни един към друг, т.е. дори ако някой може и иска да направи нещо, като зверове ще му се нахвърлят и ще унищожат - така че няма спасение, но пък и си заслужаваме съдбата, Господ дава веднж, два пъти, третия ще ни е последен. Горките родители, дано намерят утеха един ден ...

Без скрупули бих отчел коментара ти за пълна нула. Къси не структурирани изречения смислово лутащи се в две крайности. Точно крайностите и липсата на расъдливост и последователност ще ни затрият нищо друго. Живота е низ от решения и колкото по адекватни и премерени по добре.

личи си че си от провинцията, учен недоучен, опитай се да схванеш смисъла а не да разводняваш репликите с твойте средношколски бръщолвеници за формата

Ей, баце ама мноУ си Омен ,д,ейба.Това от къде го прочете.Хайде да не е до 21 години, но до 18 детето трябва да се подчинява безусловно на родителя или настойника, без разбира се да има психически, сексуален и груб физически тормоз.Два -три шамара да се считат за физическо възпитание и презимяване.А родители от типа на онази"Всички бяха в шок и ужзас"-на Каролин -Клер майка и да ги пращат да управляват трудовашка количка с едно колело.Иначе без време ще гинат млади хора.Е , разбира се ако това те кефи, тогава си за онова място, дето се ходи с бели дрехи с много дълги ръкави.

Господ българина ни дава ... ОТ ЗЛЕ, КЪМ ПО-ЗЛЕ. Белким "стоплим" ПОДИР ДЪЖД, ДА СИ СЛОЖИМ КАЧУЛКА, ДЕМЕК ДА ДОЙДЕ "ВТОРИЯ АКЪЛ НА БЪЛГАРИНА". Господ ВИНАГИ дава ... Помощ на колебаещите се оптимисти и на БЕЗУТЕШНИТЕ ОПТИМИСТИ за да се извърши КВАНТОВ ПРЕХОД НА СЪЗНАНИЯТА ИМ от 3D, в 4D и 5D свят. Тоест, за този който е от посочените по горе категории, ще трябва да възприеме написаното като БЛАГА ВЕСТ, изпратена от Господ който дава мило и драго на осъзнатите НОСИТЕЛИ НА БЪЛГАРСКИ ГЕН.

ало квантовия, на колко ракии вече преминаваш извън 3D ?

Получи си заслуженото мръсникът.

сега идва твоя ред

Радваш ли се нещо? А колко не са си го получили и са сред нас, човекоподобни. Милост за живите и мъртвите да почиват в мир са казали мъдреците. Този е мъртав, ама ти си жив я се огледай сред кви вълци живееш.

язък за момчето от София, горкото как да предполага че тъпите селяни имат навик да се разкарват по средта на шосето като добитък на паша

българите ще погубват децата си ?

Докато започнат да ги възпитават, нр само да хранят, обличат и да ин задоволяват капризите. Да ги научат, че не всичко, каквото искат трябва да получават сега и веднага, че правилата и законите трябва да се спазват, че светът не се върти около тях и в него съществуват и други хора със същите права. Докато ги научат, че трябва да поемат отговорност за постъпките си.

Аре одете у лево пичове и пи.ки., каквото и да напишете е грешно. Лека Ви нощ.