Изложба в бивш затвор в Румъния показва ужасите на комунизма

В бивш затвор в южния румънски град Питещ бе открита изложба, показваща ужасите на комунизма, предаде Асошиейтед прес.

Обратно в новината

Коментари - Изложба в бивш затвор в Румъния показва ужасите на комунизма | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

чакаме коментар от Корнелия Нинова, но не се получава, и не се получава. Това се е случвало, когато е била на власт партията у нас, която е вършила не по-безобидни издевателства над български граждани, а сега социалистите се бият в гърдите, вижте ни, ние сме над 100 годишна партия, без да зачеркват тези срамни периоди от историята си.

Посочете името на затворите-100%те са:"Гуантанамо" или тези в Багдат-имаше доста филмов материал за тях.

един малък пример КОГАТО имаше СССР САШ И ВАСАЛИТЕ се плашеха от коммунима като не прогресивен строй ! СССР няма,няма и комм-ка партия НО ПАК Русия им се бърка в краката 1ДЖ. КОМИ - ТРЪП ИМКА РУСИЯ ПАК ДА СТАНЕ ВЕЛИКА ДЪРЖАВА !!!! Значи не коммунистите (защото Китай има повече в пъти )а пречи икономиката на Русия - става коннрент и не случаино Олбраит викаше - не е справедливо Русия да има толкова пр-ни богатсва.Знам ,че б-я и другите страни затворници работиха в строителството (наследсво от Сталин )и бяха напълно пълноценни работници КОИТО ГИ ХРАНЕХА ТАКА КАТО И АРМИЯТА- но и работиха поне съвестно от цивилните (които почече пиеха ) Това е док- во (изложбата )че сегашните пр ва се оправдавът за това че икономиките на всички бивши соц. страни са разбити в дребизги

Простата и категорично доказана истина е, че КОМЪНИЗМЪТ ОСКОТЯВА ХОРАТА, ПРЕВРЪЩА ГИ В ПОСЛУШНИ, НО ОЗЛИБЕНИ ЧОВЕКОПОДОБНИ! И ТАКА СЕ СТИГА ДО ПОЛОЖЕНИЕТО БРАТ БРАТА ДА ПРЕДАВА И ПРОДАВА, БАЩА - СИНА СИ! (вижте досиетата и доносниците на ДС например) И сега, вече над четвърт век "без комунизум", ако се чудим ОТКЪДЕ В МАЛКА БЪЛГАРИЯ СЕ ИЗВЪДИХА ТОЛКОВА МНОГО ЧОВЕКОПОДОБНИ И ПРЕСТЪПНИЦИ, ДА СИ СПОМНИМ, ЧЕ ПОЛОВИН ВЕК ПРЕДИ ТОВА БЪЛГАРИЯ БЕ ПОТ ТЕЖКА, ЖЕСТОКА КОМУНИСТИчЕСКА ДИКТАТУРА, ПОД РУСКОНРИБСТВО! 45 години бяхме под руско робство и комунистическа диктатура, още около 45 години са необходими ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ ТРАВМИТЕ И ПРЕКИТЕ ПСИХИЧЕСКИ ПОРАЖЕНИЯ!

БЯГЕЕЕЦЯ е в защита на работодатели те си - като спре помиятаи той ще спре

За оскотяването си прав. През периода 1941-1944 година, едни скотове режеха човешки глави и ги набиваха на кол! После се снимаха с тях! За спомен! Нещо да кажеш?

Няма НИКАКВА разлика между едните изроди и другите, които режат глави. И няма принципна разлика между всичкинтях и да кажем изродите от "Ислямска държава", БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ОТ ИДЕОЛОГИЯ, РЕЛИГИЯ, ВРЕМЕ И ГЕОГРАФСКО ПОЛОЖЕНИЕ! СКОТЪТ СИ Е СКИТ! ЧОВЕКЪТ СИ Е ЧОВЕК, А ГОВЕДОТО И ЧОВЕКОПОДОБНОТО СА СИ ГОВЕДО И ЧОВЕКОПОДОБНО, независимо за какви са се обявили - кимунисти, фашисти, заклети мюсюлмани,..., ЖИГАНИ, БЪЛГАРИ!!! И без никакво значение как се опитват да оправдават или обявяват престъпленията и издевателствата си НАД ХОРАТА! Всеки, който се опитва да оправдава или защитава изрод, НЕЗАВИСИМО ОТ КОИ Е, е всъщност КАТО НЕГО!

vasil

Повечето убити от партизаните са обикновени селяни и повечето не са убити с огнестрелно оръжие. Обратно на митовете за "чорбаджийските синчета",мнозинството от жандармерията са от работническо-селски произход ,а доста от комунистите са били "чорбаджийски синчета".

А един питещки експеримент за Суджука и партийните паразити на европейски дотации дали да спретнем?

Ето за това ще им дишаме на румънците праха. Защото не забравят и изкривяват историята! А вие, платени от руските тайни служби тролове, сте най-гнусните предатели на съвременна България!!

това с една светеща лампа е крайно не ефективно - после гръмват Чернобил и ефекта е повсеместен

И за капак фукушима, дето отрови за хиляди години целия пасифик.

Ааа, защо тактично подминаваш Три Майл Айлънд - катастрофа в Сащ 1979 . Тогава великите демократи също не са оповестили население - что така бе баце? иЗВЪНРЕДНО положение е било обявено само в самата централа

След време каква изложба ще направят за жертвите на капитализма и неоатлантиза,място няма да им стигне.

Избираш си нещо и почваш да налагаш теория. Примерно "Лека нощ деца" е било ужасяващо предаване. После почваш да говориш за ужаса от него и как децата ставали зомбита. ;) Не е като в демократичният Мики Маус, където си режат части от телата. Не че съм го гледал, но съм попадал на кадри. Защо ли ме съмнява тези преди комунизма да са били по-добри! Ама за тях не казват нито дума.

Защо ли съм убеден, че тези след комунизма са същите като по време на комунизма.

Измъчвали ги за да станат комунисти!!! Ама наистина ли? Отдавна не бях чел такава глупост... Те се МОЛЕХА да ги приемат в Партията, че и си намираха кой да ги препоръча, учеха история на Партията, изпити държаха, плачеха, ако не ги приемат, даже след 90-та година не искаха да се разделят с партийните си билети. Не вярвате ли? Мога и имена да цитирам.

А Костов е бил кандидатствал да влезне в БКП. Но промените са го изпреварили. ;) Бойко си се хвалеше с партийната книжка. Тук пък 1 милион бяха членове на БКП. Като им броиш семействата и приятелите, примерно 70% ще се окажат някак обвързани с партията. ;)

Моят чичо - невероятно умен, интелигентен и почтен човек бяга от България след 9 септември 1944 година, през лагер в съседна държава и след това се отзовава в Швейцария на път за САЩ. Тсм с него се запознава вдовицата на швейцарски външен министър, придумва го да остане в Швейцария и след това се омъжва за него. Тя владее перфектно 7 еьика, а той - 5. Имат голяма къща в центъра на Лозана, с огромна библиотека - цяло едно крило е заето с нея, която са предоставили за свобиден достъп за ползване на предимно студенти. Написал е няколко книги. Когато преди доста години го посетих непосредствено след ноември 1989 г. и се запознах с жена му - много приятна и умна жена, много любознателна, и го попитах защо е напуснал България след 9 септември 1944, той ми отговори: "ЗАЩОТО НЯМАШЕ ДА ОЦЕЛЕЯ! ТЕ ИСКАХА ДА СТАНА КАТО ТЯХ, ДА СТАНА КОМУНИСТ. АЗ НЕ МОЖЕХ!" Съпругата му ми каза между другото, като си говорехме, че е запомнила как всеки път когато е била на прием с бившия си мъжа, външен министър, и като са видели български дипломат, мъжът й е казвал, че ТОЙ Е ОТ СЛУЖБИТЕ, ОТ ДС!

Когато след 1989 година чичо ми дойде на гости със съпругата си - за пръв път откакто я е напуснал след 1944 г. им направих среща с негов връстник и роднина от онези години - да кажем Иван, кийто е бил голям коминиср, антифашист, бит от Гешев, на много високи позиции във властта след 9 септември 1944 г. Никога няма да забравя стещата на тези двамата в дома ми! Чичо ми само го попита кротко: "Иване, Иване (това бе е истинското му име), КАКВО НАПРАВИХТЕ С ТАЗИ ХУБАВА СТРАНА, бе Иване!" Другият - и той на пределна възраст - НЕ МОЖА НИЩО ДА ОТГОВОРИ И БЕ СВЕЛ ГЛАВА НАДОЛУ, НЕ СМЕЕШЕ ДА ГО ПОГЛЕДНЕ В ОЧИТЕ! Ние, всички около тях гледахме и никой нищо не каза. Настъпи мълчание, след което жена ми ги покани на масата.

Мен ме карайа да стана партиен член, баща ми и тъст ми ме навиваха, това бил начинът да направя бърза кариера, да съм много успешен... Те ми написаха молбата, подписах я, за да се отърва, те я подадоха. Мина време, един ден двамата!?!? ме извикаха да си поговорим и още не седнал на масата ми се нахвърлиха, защо не стм искал да стана партиен член. Отговорих им, че искам. че съм подписал и молбата си и че чакам. Тогава тъст ми каза: "Как искаш, бе! Ти си нарекъл партийния секретар на предприятието "педераст" пред всички!" Бяха много ядосани, накараха ме да им обещая, че юе му се извиня на инзи кретен, партийния секретар, и то пред всички, както съм го бил обидил. Опитах се да им обясня, че нито съм го обидил, нито съм искал да го ибиждам - защо ми е да го правя!, че не виждам нищо обидно в това - ами йато си го влече човека и си има такива сексуални предпочитания това си е негова работа, човещина е, СТИГА НА МЕН ДА СТОИ ПО-ДАЛЕЧ ОТ МЕН! Не приеха...

И СЕ НАЛОЖИ ДА СЕ ИЗВИНЯ, ПУБЛИЧНО! Стана през една и обедна почивка, в лавката, беше пълно с хора. Онзи се бе наредил на дългата опашка пред лавката, моите приятели - колеги като тарикати естествено не чакаха, единият се сваляше с лавкаджийката и отидс отпред. Тогава им казах - чакайте, тук е Янкулов, партийния секретар, трябва да му се извиня. И пристъпих към него и му казах високо пред всички: "Другарю Янкулов, вие спокняте ли си когато ви казах, че сте педераст?" Онзи ме погледна изненадано и стреснато и успя само да продума: "Да", с тревожна напрегната и очакваща физиономия. Аз продължих: "Сега тук пред всички искам да ви се извиня, че ви нарекох педераст!" Онзи засия, по лицето му сд изписа едновременно облекчение и задоволство. Каза: "Е, няма нищо...!" А аз продължих: "Извинявам се, че ви казах, че сте педераст. Когато ви го казах аз не знаех, че сте партийния секретар! Щом сте партиен секретар ТО РАЗБИРА СЕ ВИЕ НЕ МИЖЕ ДА СТЕ ПЕДЕРАСТ!" Всички избухнаха в смях, аз казах на всички: "Извиних ли МУ се? ИЗВИНИХ СЕ!" И си тръгнах. От тогава ме оставиха на мира и никой повече не ме пита или спомена за партийното ми члнстео! Та някой тук пише, че всички сме се натискалй и молели да станем партийни членове - смешници:)

"Комунисти" "демократи", леви десни, това са залъгалки за малоумниците по целия свят. За съжаление, последните са 80 процента от населението и затова сме на този хал. Дясна и лява ръка са те на едни и същи глобални престъпници, които ни готвят такава демоНОкрация, че сталиновият "комунизъм" ще ни се види като пионерски лагер. Тези 80 процента, дето им се връзват са престъпно прости. И комунисти, и фашисти. Иван Костов, преподавателя по политикономия десен ли е? Моравата Пръмова, дясна ли е!? Сталинка - шефката СБ!? Бокова шефката на ЮНЕСКО!? Ам, Меркел!?!?!? Бая идиот трябва да си, да се връзваш!

само дето точно това готвят за целия свят - сталиновите репресии. Те същите ни го причиниха и сега ще го причинят и на другите.

както сега няма демокрация и тогава нямаше комунизъм.

vasil

Имаше еднолична власт на комунистическите партии в страните от соц лагера.

И всичко беше "в името на човека и за благото на човек". Като днес "в името на свободата, демокрацията и правата на човека".

За информация да ви спомена само че в северозападна България комунистите от 27 години винаги печелят избори.После се чудят защо от там всеки бяга.Където има комунисти винаги има мизерия и разруха.

колко много се променя светът... сега се говори за фекало терапия - а то било мъчение... имаме и 50те нюанса, а и тва било мъчение... цели 100 човека починали за 3 годин - днес за няколко месеца умират повече на пътя...

Всички знаем, че червените са педерасти. В крайна сметка, какво са правели в гората в землянките купчина мъже месеци наред? Фактите показват, че твърде много мъже и малко жени на едно място продължително време водят до хомосексуализъм!

Ей, вече сам взе да си пишеш и да си отговаряш. Между другото, не го правите за първи път. Поне десетина пъти съм засичал с точност същия "подкрепящ диалог". Тъпак, що не си намериш по-достойна работа да си изкарваш прехраната. Интернет измамник, не е много престижна работа. Боклук!

Стига,бе! Комунизмът никога не би се сетил за такива .. ,,артгалерии..,, Нали той си е .ограничен. ?

Най-много зверства и геноцид е имало при кафявия и при червения фашизъм.Всичко е документирано и историята няма да забрави двете най-античовешки идеологи - фашизъм и комунизъм.

Каква е тая боза по болшевишки? Фашизъм е имало в Италия. В Германия е било нацизъм. В Окупираната от Москва Източна Европа комунизъм.

О тъпака, аксиоми ли почна да пишеш. Вече се изчерпа. Та погледни надула, във всеки твой коментар има поне по една лъжа. Фашисти дса господарите ти, които ти плащат за малоумните ти творения. И я да сравняваме, каква е била България преди 41989г и каква стана сега? И айде стига с лъжите за десетките милиони българи "избити от комунизма". Едни и същи лъжи. То и за Сталин се разправяше, колко е изтрепал, накрая извадиха документацията и се оказали 10-20 пъти по-малко. И сега същото - от същите лъжци. А при комунизма България беше заможна, силна и развита държава. Като почти цялото население беше средна класа. А не като сега, над 70% да са опод прага на бедността. И образование на световно ниво безплатно, безплатна медицина. Построени 3600 язовира, инфраструктура, пълна електрификация на държавата. Да изреждам ли, как лъжеш. Абе вас, в пропагандата, да не ви подбират по конкурси за идиоти?

Преди време бях чел една книжка за Елена Чаушеску, че сварявала живи деца! Чел съм и много други подобни дивотии, но откакто Господари на ефира разобличиха измамата с текста на детската корейска песничка "Пукни, проклета Америка", за който немалко наши медии упорито ни повтаряха лъжата, сега няма как да вярвам на такива измишльотини. Виж ютюб: Измамата с детската корейска песничка "Пукни, проклета Америка" Преди време си мислех, че западните медийни официози пишат само истини, но не ги четях и в действителност започнах да се интересувам от политическите събития едва около украинския майдан. Сравнявайки различната противоречива информация със сигурни и най-официални източници, стигнах до извода, че няма по-лъжливи медии от западните официози. Едни от най-фрапантните и неоспорими според мен примери са заявленията на френски генерали пред френското Народно събрание и Сената, които са точно обратното на изнасяното в медиите: Зам-шефът на френския генщаб, ген. Дидие Кастр твърди пред Сената, че всичката сирийска опозиция е от ислямски терористи. Дивизионен генерал Венсен Депорт заявява в прав текст пред Сената, че САЩ са създали ИДИЛ: "...Кой е докторът Франкенщайн, който създаде това чудовище? Да го заявим ясно, защото това има последствия: това са САЩ..." ("...Général Vincent Desportes... "Quel est le docteur Frankenstein qui a créé ce monstre ? Affirmons-le clairement, parce que cela a des conséquences : ce sont les Etats-Unis..."). Другата лъжа пък е ясно разобличена от шефа на френското военно разузнаване, ген. Кристоф Гомар, който заявява пред Народното събрание, че руски войски в Украйна няма. Лесно е да се намери на страницата на френското НС, като се напише в гугл: Gén. Gomart pas d'armée russe en Ukraine И в тази връзка да кажа, че вече не съм уверен, че СССР е била "Империя на злото", но съм сигурен, че САЩ и европейските им съюзници са Империята на лъжата!

Това че търсиш да четеш точно такива глупости показва, какъв ЛУМПЕН си! А за това си си виновен ти, а не Западната преса!

Аудиенциите с изявленията на френските генерали ли са глупости?!

Ама во истина си много тъпо парче. Абе вас, в пропагандата американоеврейска, да не ви подбират по конкурси за идиоти?

Великите редактори драскачи ми скриха коментара, защото ги направих на пух и прах заради неграмотността на преводача. Пак пиша - полистирен на български е полистирол, така че не пишете, че коментарът ми съдържа спам, утрепаняци!

Гола вода са ви понятията... Окис било, не било Оксид... сега Полистирол било, не било Полистирен... Евала... излагация!

винаги има за какво да отвориш музей, стига да имаш хъс за реванш. Или пък искаш да прикриеш нещо днешно, та зяплювците да цъкат с език и да викат "въх". А аз лично си мисля, че днешния ден стана толкова несигурен и безпътен, че някои се страхуват от светлите спомени на хората и искат да елиминират мнението им. За младите е ясно - те ще живеят с изкривените внушения на днешните псевдодемократи. Явно еничарите работят за жълти стотинки срещу самите себе си. Щото никой никога не е ценял и уважавал предателите.

Човешката история не познава по-ужасно зло от комунизма! Господ да пази България от комунисти и русофили!

Щом очакваш господ да те пази хахахахах

Описаното в тези ужаси е нищо, сравнено със състоянието на северозападна България, което си е ужасът от 28 години демокрация по български. Това трябва да се показва, а не мъчения, които са измислени от нацистите и прилагани после от румънците именно върху нацистката върхушка след ВСВ!

Представете си конкистата кво е правила с диваците...в крайна сметка Торквемада не е славянско име.

Най-забележителната характеристика на т.н. комунизъм и комунисти е, че по един невероятно ефективен и последователен начин са успявали ДА ИЗКАРАТ И КУЛТИВИРАТ ВСИЧКО ДОЛНО И НЕЧОВЕШКО ВЪВ ХОРАТА, ВЪВ ВСЕКИ ИНДИВИД, ИМАЛ НЕЩАСТИЕТО ДА ПОПАДНЕ ПОД ТЕХНИЯ РЕЖИМ! С маккото изключения на много високо издигнали се нравствено и морално хора, които са готови дори да умрат, но да не станат ЧОВЕКОПОДОБНИ И ИЗРОДИ, ИЛИ В УСЛУГА НА ТАКИВА.

А ку клукс клан е най хуманната пацифистка демократична организация целяща благоденствие на всички онеправдани, макар в демократичния говедарник да няма такива.

Много е показателно, че троловете и защитниците на най-отвратителната човеконенавистническа идеология, позната в човешката история, заедно с фашизма, НО ПРЕДИ НЕГО - конунизмът Я СРАВНЯВАТЕ И ОПИТВАТЕ ДА ОПРАВДАВАТЕ С ДРУГИ ИЗРОДИ И ДЕБИЛИ, каквито са и Клу Клукс Клан, например. А аз бих прибавил и "Ислямска държава"... Друг е въпросът, че трябва да си много тъп и прост да сравняваш идеология и цяла (държавна) система и управление с отделна ОПГ!

"новината" от Дойче Зеле (DW) ли идва?

Не е най- важното от къде е новината. Важното е с какво я четеш. Ти, очевидно я четеш със зелката на раменете си.

Какви са тия напъни да се изкарва комунизма по-лош от дявола? И да е станало това е било отделен случай в някакво диво селско място. Защо се опитват да го представят като едва ли не масово явление?

оди да си смениш чипа.

единственото нещо, по-гадно от комунизма е пост-комунизма в българия.

И говедар да ти е господар.

булгаристанските олигофрени са отявлени мазохисти - продължават да гласуват за изродите, чиито бащи и майки изтрепаха интелигенцията на България и окрагодах държавата, та от обикновени крадци станаха социалисти-капиталисти

Ако въобще е имало интилигенция е изтрепана от турците за 500 години. Комунистите са изтрепали такива като тея дето за трепане днес-крадци измамници и мутри.

И тогавашната като сегашната ЕнтЕлигенция. Само цървули.

Авреине, номера вече не минава, свършиха будалите на 90-те. Видяхме ви и ви разбрахме какво организирахте и защо го направихте. Не е ли малко странно: в България, да се разгръща умрялата антикомунистическа и русофобска истерия. И всичкото това нещо, повтарям в България, да се ОРГАНИЗИРА от еврейски и американски фондации. Не от българи, като изключвам еничарите и продажниците. Такива мърши си има всяко стадо. Но е малко брутално - чуждеци в нашата държава да разгръщат някаква кампания. И то с много ясна ЦЕЛ: да се хванем ние българите един друг за гушите. Това е еврейския принцип: Разделяй и владей. Та точно това означава и това е смисъла на мошенцето, кръстило се "авропеец". Демек, това е европейския път, следвайте го. Долнопробна и примитивна пропаганда и манипулация. Обърнете внимание и на другите му коментари по-долу, под най-различни никове. Номерът им е, да създадат илюзия за множественост и че уж се изразява обществено мнение и то българско. А то какво имаме: един чужденец, безродник, пише какво му казват група чужденци. Които имат прости искания: да ни приберат парите, щото йехова им бил казал, че всички са били техни. И ако си ги прибират, това не било кражба. После искат земята ни. А нас ни искат като слуги, в нашата земя, да работим за едното ядене. Вижте го измамника на живо, в реално време как се опитва да ни лъже, мами и манипулира.

стана ясно че комунизмът е утопия и такъв строй никъде не е съществувал. Един 70 годишен съсед търка наровете в Белене за изнасилване на 12 годишна...и той ли е антикомунист???

А с демокрацията как е?

Ми тя Тачър го каза: Кумонизмът свършва тогава, когато свършват парите на другите".

Тачър е едно зло малоумно и просто бабе, мизантроп. Питай поданиците на нейно величество за справка!

vasil

Ако не лъжеш: Съседът ти е на 70,т.е.роден ок.1947. Да е бил на 18,когато е изнасилил 12 годишната - най-рано 1965. Тогава в Белене вече е нямало политически затворници,били са в затворите в Пазарджик и Стара Загора,до някое време и в Плевен.

Нека да поясня нещо. През войната всички противници озверяват. За най малкото нещо следват мъчения, изтезания, разстрели. Животът не се е ценял за нищо. Това трае тодини след войната и бавно отшумява. Затова най големите зверства са били през 40-те и 50-те, после нещата се нормализират и очовечват. Социалистите са на власт в много страни, те колят и бесят, затова техните зверства са известни. Но и от другата страна не си поплюват ни най малко. Каквито едните, такива и другите. Затова е грешно да се говори, че комунягите защото били комуняги и затова вършели зверства. Не е в това причината, а във военния и следвоенния период.

Ама следвоенния период на червените маймуни продължи 45 години бе, тъпанар! Георги Марков кога го убиха, малоумнико? Българите нямаха паспорти до 1990-та, а трябваше БКП да им разреши да пътуват с изходни визи, имбециле!

LeGrandTulup

Тъпанар, малоумник, имбецил? Браво, браво. Как пак надушвам отритнат от партията-майчица неуспял напорист кандидат, който затова сега така злобее. Е, и? Сега имаме паспорти и какво стана от България? Две милиона население по малко, останали сме почти без лекари, защото те отидоха в Германия. Обезлюдиха се села, градове. Нали уж в демокрация живеем. Защо не става по добро, защо хората вместо да се стичат насам, бягат от тук? Пак заради "комундетата" ли? И след 800 години пак комундетата ли ще са ни виновни?

стига с тоя георги марков бе, дреме му на некои за вашите измислени герои, туку го изкарате от нафталина.

Да оцелееш е естествен инстинкт,а да ядеш изпажненията си и да нараняваш против волята си ... е насилствено-доброволно желание! Но, комунизма е бил способен, да принуди най-добрите, умните и способните ... вместо да се борят за Нобел ... да се борят за живот!

Макарти и неговите последователи, след тях момчетата от чикаго са се борили основно за еврейски награди. Единият наистина го е получил. Майка ти и баща ти със 180 лв пенсия или със заплата от 460 лв. Са изключително горди и мислещи за награди гледайки те теб.

Явно теб, вече над 40 години от тогава, все още те държи комунистическото "възпитание". Ти от кой комунистически проект си?

Начи, през лошия комунизъм БГ процъфтяваше и икономически и социално. Едни от най-добрите ни инженери и програмисти са създадени през тези ужасни, ужасни години. Сега, след около 30 години капитализъм и демокрация сме около 5 милиона, по-бедни от всякога и заринати от глупаци като тебе, дето тролят за по два, три цента.

пълни лъжи беше пълна разруха имаше дупки по пътя по-стари от мен всичко се разкапваше нямаше стоки по магазините или не си бил роден или не помниш или лъжеш

От това ли процъфтяване стигнахме до лукановата зима и мораториума.

"които са били измъчвани и унижавани, за да ги принудят да станат комунисти..." Интересно, интересно, според автора излиза че вместо да се борят с идеологическите врагове в Румъния насилствено са ги приемали в комунистическата партия;)

ад - това е комунизма мара рачева секретарка на бзнс 20тина годишна измъчвана с дни рязали са гърдите й вадили ноктите накрая скочила от 4тия етаж

Сега скачат и без да им вадат ноктите...от мизерия и безнадежност без обвинение без съд и без присъда. Като врагове на мутрите и крадците...

Заслужила си го е как може да бъде секратарка в БЗНС, нали и Никола Петков е от БЗНС, същия предлага концлагерите създадени от царя да бъдат използвани и от правителството на ОФ, същото ОФ подкрепяно от дружбите на всичките БЗНС-та, същите дружбаши които тръгват по селата за да си отмъщават и за 1923, и за 1939 година, или ще имаш наглостта да твърдиш че 9000 комуниста са успели да овладеят цялото БЗНС, Социал-демократите, Радикалите и всички останали над 500 000 човека които сменят хората на властови позиции след военния преврат осъществен на 9 Септември-)

vasil

И у нас доста военни,отличили се в боевете с германците от септемри 1944 до май 1945 са после изтезавани,някои и умъртвени за отказ да пресъпят клетвата си за деполитизация и подпишат декларация за вврност към БКП.

По онова време военен министър е звенарят Дамян Велчев, та той изпраща доста от колегите си офицери, извършвали военни престъпления в Югославия и Гърция, на фронта за да ги спаси от търсещите ги англичани членове на Съюзната Контролна Комисия... Само дето номерът не минава и военопрестъпниците са съдени в съответствие с Техеранските договорености между съюзниците и някои наистина получават смъртни присъди, та не знам от къде ви е хрумнало че някой е тормозил някакви офицери щото не искали да декларират вярност към БКП, която взема власта чак 1947, а дори и тогава държи армейските чинове да бъдат аполитични. А виж сред горяните е имало и бивши офицери, някои от които след пленяването им наистина са били измъчвани но вече в качеството им на борци против народната власт;)

Няма смисъл да строят музеи, просто трябва да пращат румънските ученици на екскурзия в България. Румънските туристи виждат тези ужаси всеки път, като дойдат тука. Ама скоро няма и да могат да идват, щото Данаил Кирилов, "ревизоро" и жамбаски са на път да върнат тошовите закони и пак да се озовем в тошовия затвор.

"Споко. След 50 години ще показват ужасите на капитализма. Затворен в мизерна стая трол, който пише от сутрин до вечер за няколко цента надник. "

Ама за.Фашизма.ще показват ли? Ауу извинявам се, те са били съюзници в жестокостите при нападението в Беларус заедно с литовските и латвийските Есесовци, които са горили на клада деца и жени

То това с аутодафетата иде от основното западно вероизповедание.

техните много време вече ги показват, даже за Катин се разбра, че не е техен ужас, а на тези, дето го показваха десетилетия

Скоро ще бъде музея с ужасите на ш*бана демокрация.

Споко. След 50 години ще показват ужасите на капитализма. Затворен в мизерна стая трол, който пише от сутрин до вечер за няколко цента надник.

Всяка сутрин ще показват на живо, как комунистите закусват с живи бебета! За по-убедително!

И как зли комунистически прасета гризат кокали на антикомунисти!

ФАШИСТИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗБИВАТ ДО 3-ТО КОЛЯНО ... ЕЙ ВИЖ ДЕДО МУ НА МУТРА АГА БАНКЯНЛИЯТА УБИТ КАТО ФАШИСТ , А СИНА МУ ГО ОСТАВИЛИ ЖИВ ... ГОЛЯМА ГРЕШКА :))

vasil

Двама братя от Хераково убиват чичо си.Уличени са от бившия кмет Асен и затворени.На 9.9.19ч4 са пуснати и стават милиционери,защото на новата власт й трябват изпълнители.Асен е пребит от тях и умира. Той е дядо на майката на ББ -негов прадядо.Баща му не му е кръвен роднина.

ДАВАШ ИМ 1 ВИЛИЦА НА 30 МУТРИ ЗАТВОРЕНИ В ЕДНА КЛЕТКА И ГИ ОСТАВЯШ САМО НА ВОДА 60 ДНИ :)

хората все по-добре дефинират комунизма и осъзнават какво им се е случило затова движат напред

Движат, движат и минават през гуантанамо , а след това и до екстериториални, летящи затвори, без съд и присъда в прехвалената говедарска "демокрация".

колкото и пъти да напишеш - кравари или говедари няма да промениш фактът че са най-силната икономика и войска и имат 3 сонди на марс и още 10 из слънчевата система та и една извън

Я НИ ОТВОРИ КВО Е КОМУНИЗМА .... СИГУРНО И БАЩА ТИ Е БИЛ ПАРТИЕН ЧЛЕН ... В БЪЛГАРИЯ ИМАЧЕ 40-50 000 КОМУНИСТИ И 850 000 ПАРТИЙНИ ЧЛЕНА КАТО МУТРЬО :))

сигурно ама не е сигурно както винаги говориш наизуст като кръчмарски герой чичовци

У нас комунягите държат банки, хотели, туркомплекси и цялата репресивна структура. У ДАНС е пълно с деца на бивши тъпоглавци. В прокуратурата е партизански отряд. И после - чакай демокрация!

симо

Държат ги ТАРИКАТИТЕ!!!Те по всяко време и режим са добре,но сега е РАЙ за тях.