Хиляди туристи са в капан на остров Кос след труса

15 000 са туристите на гръцкия остров Кос, който след полунощ бе разтърсен от силно земетресение. Достъпът до острова по море е отрязан.

Обратно в новината

Коментари - Хиляди туристи са в капан на остров Кос след труса | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

според мен места като турция са лошо място за почивка, предпочитам цивилизовани страни като америка, австралия - натам си ме влече.

Наш'те повтарят като папагали "Няма загинали българи и няма опасност за България". Имам чувството, че това са предварително записани послания, излъчвани за успокояване на народо-населението.

българите като нямат пари за тяхното идеално ЧЕРНОМОРИЕ идват тук ,и пренаселват островите ни и за това ще ни потопят ,

След като бастисахте черноморието и го превърнахте в бетономорие, ние българите отидохме да се радваме на беломорието!

Моля, прочетете пак това изречение: ''Той добави, че за момента се обмисля възможност пасажери, коли и товари да се превозват до съседни острови, до които могат да стигат големите кораби и от там те да бъдат прехвърляни до остров Кос, тъй като на него няма второ пристанище.'' Кажете сега, скъпа Лиле, как ще ги прехвърлят от съседните острови тези пасажери, коли и товари, като нямало второ пристанище??? С телепорт? С парашути?? Няма друго ГОЛЯМО пристанище на Кос, което да може да обслужва големите ферита. Но си има второ пристанище, Кардамена (The port of Kardamena) се нарича и от него си има редовна връзка с островите Нисирос и Тилос... Аз разбирам, ние не сме засегнати толкова от подобни феномени и затова някои отклонения или грешки в превода няма да ни се сторят странни. Но в Гърция не могат да си позволят толкова много часа след голямо земетресение още да обмислят възможности като гореспоменатата. Те са си обмислени отдавна и са приведени своевременно в действие. А сега предлагам на автора на статията сам да си поправи и тези две изречения: ''Достъпът до острова по море е отрязан. Най-пострадало е пристанището, поради което достъпът по море до него се осъществява от съседни острови, съобщава гръцката телевизия ЕРТ.''

... че и трето пристанище има, Мастихари. В северната част на Кос. То е за малки ферита и 'делфини', дето правят връзката с о-в Калимнос.

то пък едно пристанище,само за яхти става!

най постраодало е пристанището, затова достъпът до него се осъществява от други острови!?? стига бе! от другите острови по тунел ли стигат до този остров??