От ”Овча купел” до центъра ще се стига за 12 минути

След 2.5 години от кв. "Овча купел" до центъра ще се стига за 12-14 минути. Новите метровлакове може да се движат и без машинист.

Обратно в новината

Коментари - От ”Овча купел” до центъра ще се стига за 12 минути | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Метрото и магистралите са построени от Тодор Живков още при Социализама.Сега само ги боядисват! И какви са тези срокове 2,5 години за 12 станции? При Социализама четири станции(Люлин-Константин Величков)ги копаеха за 22 години(1976-1998).Така работниците се пенсионираха първа категория,само от един обект! Сега колко още години трябва да работят до пенсия?

Само глобяват, блъскат, шумно и мръсно, задръстено, слагат скоби, всички нервни и индиферентни, скъпо, тъпо.... По-верно беше да надраска некой за колко от центъра оние ше идват при назе на чист въздух, агнешка и свинска мръвка, винце, убави булки с напращели...чанти и кви ли не благини. Иаме си и прилично отборче, и дески градинки, и училишта и зеленина затва сме пръви по разгонване и клецанье!Препоръчва се кметое да не идат без придружител.

чудесно! а от обратната страна на медала четем: имигрантите ще са улеснени да задръстват центъра :(

Той и РИМ цъфтял , виадукт, архитектура... Ама дошли вандалите. Вандалите между другото днешните учени казват говорели език родствен с наричаните днес славянски езици. Та всичко хубаво ама кога и нашите тъмнокожи миризливи вандали от гетата ще излязат и ще съсипят всичко.

А това на сталин хората?

на сталин хората създадоха златния век на българия - все още вегетираме върху техния труд и умения, но всичко с времето си - сега сме във вандалския демократизъм и никаква светлина в края на тунела :(

Ми те римляните ако не бяха ги изгонили вандалите от земите им, да ходят чак в Африка, никой нямаше да им да бута виадукта (акведукта по-вероятно) и архитектурата. Така че каквото повикало такова се обадило.

И кое му е скорото?!?

Ми слез долу и копай бе, мързеливецо. Не ми дреми в градинката пред блока с пластмасово шише неква бира. Тогава ще стане побързо.

И за това ли плащам данъци бе, да копам? Мисли малко преди да се изпразниш тук!

Обичам парада на мрънкала. На тях и кукуруз да им нанижеш отзад ще кажат - ааа, не така, не се прави, завъртете го малко, да опадат нейсе пуканки и селски парапонки. Инак, хубаво е, че си имаме метро.

Възторжените коментари явно не са от живеещи около метростанциите в центъра, на които бавния и объркан строеж на метростанциите скъси живота с 4-5 години. Хората от центъра около Патриарха им се взе здравето и скъси живота с няколко години. Няма в името на какво да страдат, едва ли ще тръгнат масово към Овча купел. Какви големи световни обекти се строят за нула време, при нас шум, прахоляк , мръсотия, отсечени дървета и тараби. В Китай строят небостъргачи за часове, при нас метростанции за петилетка.

Е не бъдете нагли-"вие" от центъра....Строежът на станция К. Величков започна с бутането на половин блок през 1988 или 89 и завърши през 1998 или 99г.

Един блок и половин училище. Не знам на колко години си била, че не ги помниш тези неща.

Съграденото от ГЕРБ ще пребъде във вековете, за да ползва и идните поколения! Поздравления за поредния голям успех на кмета Фандъкова! Гордеем се с теб и ГЕРБ!

извади от 4те тона грабежен суджук да почерпиш бе гробарник. Няма как кражби да пребъдат, нито мутри, нито малоумници каквито сте в гробта. След няколко години държавата ще катастрофира - просто всички важни социално-иконом. параметри това показват.

Като просяци лапат европейски пари защото страната вече е в небитието. Нямаме икономика. Никаква. Нищо не можем сами.

Ти на тази книга от Симеон Радев май само заглавието си прочел. Това е най-депресиращото четиво за един българин. Как за няколко години борците за свобода се превърнаха в борци за келепир.

Свързоност между двете мозъчни клетки на Мария Габриелова, родила свързано изречение. Очакваме и едно смислено такова след няколко години.

европата ни закопаха живи!!!!!!!!! А полицията спи! прокуратурата спи! съдът спи! правителство спи! президентството спи! и за този сън дълбок получават едни големи пари!!! да ги изберете пак!!!

Аз живея в бл.13 в Овча купел 2 и спирката на метрото ще е точно до нашия блок. Входа ще е на има няма 50 метра. Не само, че няма да си троша нервите да се бутам с колата из центъра както го правя сега, но и освен спестеното време, нерви и пари, цената на жилищата ни ще се повиши заради метрото. Страх ме е само да не стане презастрояване по трасето след вереме. Като цяло мразя да шофирам в градски условия и аз лично съм много доволен, че ще мога да си чета книга и да пътувам до офиса в центъра без значение дали има сняг, дъжд слънце и т.н. Честито на всички съграждани от Овча купел, които последните 30 години бяха едни от най-ощетените по отношение на достъп към други части на София

на метрото.....пак ще си карате колите сутрин.

блока ти вече няма паркинг. Той стана обществен. Колата ти няма и да припари край вас вече. Честито ти метро. И си купи антифони.

Честито мойто момче. Понеже аз имам роднини в ОК и знам какво е затворено като улици ти пожелавам: 1. Приятно висене в задръстванията, които вече са поне по30 мин. в час пик. 2. Приятно дишане на прахоляка и приятно слушане на шума от строежа през следващите 2.5 години. 3. Приятно плащане на повече пари за гориво заради задръстванията. А междувременно администрацията в центъра за тези 2.5 години може да си смени шефа и да те изритат на улицата. А да си жив и здрав.

Може и да се намери, но едва ли ще е за строителите. По-скоро ще е за унищожителите. За тези, които за по-малко от 30 години намалиха населението на България на половина.

Общи демографски загуби от 20.7% ! От 8.95 милиона през 1989 г. сега сме останали 7.10. През Втората война Русия губи 14% от населението, Германия губи 9.7% от населението си, Япония губи 3.6% от населението си. И това след атомни бомбардировки ! България загуби 20.7% ! През 1946 г. сме били 7,024,549 души, през 1985 г. - 8,948,049. Точно за същото време - 29 години сме нараснали с почти 2 милиона. А сега сме намалели с 1.8 милиона. Значи при лошия комунизъм - се увеличаваме, при прекрасната демокрация - измираме. Че какво и е тогава прекрасното, какъв е смисълът от нея ?

да ви напомня:- за периода ,за който се гордеете,знаете,че и птиче не можеше да изхврукне,сега нека не ви е криво ,че всеки работлив,кадърен и търсещ свободата българин изчезва бе колебание от циганията,крадливите и некадърни управници....

Питам се защо коментариите са от хора главно с лява ориентация - разбирай бетонни комунистически глави и педераси!

Така квичи комуниста

Браво, циганите ще има да се возят за две минути от единия до другия край на София. След две години ще е веселба.

Аз досега циганин в метрото не съм виждал , затова го използвам редовно. Чисто и приятно е, метростанциите са красиви . Най - любима ми е Витоша , много е свежа :))))

За сметка на това по булеварда убиец Цариградско шосе хората ще продължават да се избиват, поради неосъществената алтернатива на недовършената Южна дъга на Околовръстното шосе- отсечка от 6 км.

Много ми се иска и на мене. Но пък Северната тангента - едно чудо ! Ще почакаме. Южната ще стане, ама дали ще дочакаме Хемус - дай боже !

овча купел - москва!

Всичко добре, обаче затвориха главния изход към центъра без да си мръднат пръста /мозъците/ за някаква алтернатива, а Овча купел има около 50-60 хил. население. Гадна работа. Сега през лятото, както и да е! Обаче, есента като се напълни пак.....

и да слагате минуси, положението е кофти. Преди се влизаше/излизаше по три ленти на две улици, а сега е само една. С трите ленти имаше задръствания, а сега ще е .....

ББ и Фандъкова да вземат да направят околовръстното от Люлин до Бояна ... Всеки ден всчики от Люлин за Младост и обратно пътуват на първо скорост 8км.... Няма такива задръствания .... Големият строител ББ който бил направил околовръстното и прехвалената Фандъкова ..... смях !!!

Сакън! Да не го пипат този участък! Хубаво е хората да помнят какво беше Околовръстното преди.

Клип с дрон им направиха на задръстванията по целия участък. По БТВ го пуснаха .... 2000 коли на час минават през този участък. Тоя ББ излиза и дава интервю какво околовръстно бил направил и се бие в гърдите ..... Няма такъв лицемер

Явно много приказки си чел и още вярваш, че нещата стават по заповед на щуката само за една нощ и при това безплатно, ноооо...Некои граждани като вас и мен искат да станат поредните милионери като продадат на общината парцелчетата си нужни за разширяване на околвръстното.Това не им пречи и те да мрънкат и плюят, но вече свикнахме със съществуването на хора,чиято основна цел е личната изгода без оглед на общия интерес. Правилно!Това да не ни е Възраждането, че да ги мислим другите селяндури ,нали така?

Тази дигитална овца дали си е "стокирала" багажа в Брюксел, или още ползва безплатен държавен апартамент в София? За един приятел питам.

A бе в други държави може и без машинист , но България най-добре с двама, за всеки случай!

Аре сега! И княжевци зареваха! Ке ви дойде и на вас времето! Скоро и владайци и те ще искат! Ония от Овча купел си нямат трамвай, а вие си имате, и автобуси минават. А кога рекат да правят метро до Перник, след 20 - 30 години, и вие ще блажнете! Ако до тогава остане някой по тия места...

Да бе да. ДрОгарко фандъкова, Житница от колко време сте я разкопали и разказахте играта на всички, отиващи до квартала? Сега преградихте и основния булевард Линкълн, така че всички са натикани по тясната Зеленика. И това още 2.5 години (а не СКОРО, както се биете в гърдите). И ако толкова мислите за квартала да бяхте оправили градския транспорт, а не както досега маршрутките да са единственото, на което да се разчита. И честно омръзна ми от простотиите на СОС, гарнирани с огромен и самодоволен ПР. Не ставате. Некадърни сте. Никой не ви иска. Ама сте нагли, нахални и безподобни. Превърнахте София в кочина и се гордеете с това. Гарантирано от гербаджииската пасмина.

мрън,мрън,мрън,мрън...

Мрън мрън ама ти не живееш там, а да позная? На чужд гръб и 1000 тояги са малко, нали? На мен това ми е една от причините да мисля да се махам от тая кочина, управлявана от алчни и некомпетентни ...... И само да те питам - ти ако решиш да правиш ремонт у вас така ли ще го правиш - разкъртваш мазилката на всички стаи, изкормяш пода и банята, като оставиш една ивица плочки 50см и един креват и го държиш така 2,5 години? А?

Няма начин този удобен транспорт да не повиши посещаемостта на гей-парадите, които организираме в центъра на София- А това ще доведе до процъфтяване на евроантлантическите ценности.

Ти какво искаш да си отпред ли ?

Колкото от Младост или Дружба е 12 мин. до Сердика.... Врели-некипели. Ясно е че тия политици никога не са се качвали на метро.

Еха wow а на мен с каруцата ми отнема два часа ама сега за 12 14 минути абе друго си е само за самуня и дисагите не знам дали ще има място....

Аааа за Княжево не съм навит да има метро моля моля щото с метрото идват и хората шума мръсотията презаселването и наблъскването с коли както и моризмите на баници и пици. Не ще това да е в Княжево ние коли си имаме и сега слизане до центъра за 20 25 минути тоест дестина минути по малко не са решаващи щото така и така спирката няма да ти е под терасата все ще трябв да походиш. И не бих казал че Княжево е най изостаналия а по скоро най изоставения от администрацията квартал.

,,,,,,,,,,,,,,---- ето ти малко запетаи и тиренца, ако си нямаш, че да има да слагаш.

с айфон в движение е доста трудно да се слагат запетаи, иначе с удоволствие.....

Московското метро работи от има-няма ОСЕМДЕСЕТ години ... В Чигаго от СЕДЕМДЕСЕТ години ... и двете са много малко по-големи от нашето ... ама карай.... пак сме номер едно ...

Защо мисли, че на снимките всички са ухилени? Смеят ни се.

аААхах, това беше добро!

Я провери за чикаго да не е от 170??

Я провери за чикаго да не е от 170??

Хубаво и прогресивно нещо е метрото. Чисто,бързо. Стига да не се строеше с подобна тъпота. Къде са пресечните точки на отделните"лъчове"?Поне 4-5 имаше нужда досега да са направени. Метростанция"Младост"3-ама точно навсред калното нищо. 2 лъча за "Младост",та чак до Бизнес парк-трафикът по"Цариградско",пак кошмарен.

Ало я се образовай малко бе тъп ак. В младост 3 свързва Младост 1А и Младост 3. В младост метрото обхваща всички квартали или където и да живееш имаш метро на не повече от 10 минути пеша

Кмяжево трябва да бъде свързан с метрото. Княжево е белият дроб н София и най-достъпния начин да стигнат софиянци до Витоша. Не знам защо Княжево е район толкова много пренебрегван от Г-жа Фандъкова и от цялата Община. НИкой не мисли за разивтието на Княжево, който вече е един от най-изостаналите райони на София.

Това е подготовка за връзка към Перник :) Боко нали обеща още като кмет , че ще има метро до Перник :)

Той обеща и че ще премахне зимното и лятно часово време, не помниш ли?

По-добре да махне зимата и лятото, само пролет и есен да останат.

С колата за 17 минути.

..и после още 45 минути търсене на паркомясто. А за 17 минути с кола се стига в неделя. 4 часа през нощта.

За седемнадесет минути се стига в ЧАС ПИК. От село да не се обаждате

Горе в комплексите "Овча купел" 1 и 2, живеят главно цигани и някакви други извънземни, пришълци за кратко в нашия град ... Те ли ще ползват метрото, в което трябва да се плащат билети?! А ние - в старата част, квартала "Овча купел", за който дупнишката ни кметица и не подозира, че съществува, няма с какво да стигнем до това метро - нито до съществуващата спирка "Вардар", нито до бъдещите им строежи ... Защото тук вървят две линии 45 и 73 - по веднъж на час, и разписанието е ... кой когато стигне, както му дойде, всеки ден от седмицата различно!!! Дупнишката съгласна буква не знае за тези неща, а оттук вече и с кола не може да се излезе - няма пътища, затвориха всичките ни булеварди към центъра ... Освен през Перник да започнем да пътуваме, или изобщо да се пренесем в него, може би?! Да освободим жизнено пространство за селските хубостници - любимките на ББ ... (((((((((((((((((((((

Голямото мрънкане започна! В Овча купел 1 и 2 живеят много млади , работещи хора, но вие ги слагате в графата "цигани", защото сигурно спирката на метрото няма да е пред вас.Нормално е да походите до най-близката станция, но това е просто ужасно в сравнение със сегашното състояние на нещата, нали? Едва ли са питали само кметицата ви за маршрута, ама една оплюване следобед си е приятно занимание.

Къде "да походим" - през новите кооперации ли, дето ги нацвъкаха между нас и вас, и затвориха всичките някогашни поляни с билки и храсти, с плодни дръвчета?! ... Вече няма улици до "Линкълн", а между блоковете сте си нахвърляли всичките боклуци, които сте произвели в апартаментите и стари гуми, части от коли, бунища има в междублоковите пространства, не пътеки! Не искам спирка на моята улица - мерси, ние сме си добре без нея, но искам редовен и нормален автобусен транспорт, може с по-малки коли, но редовно и начесто! От нас до "Линкълн" или до търговския център и пазара на комплексите са 7 спирки на автобуса! Това не е "да повървите малко", а е повече от час по баири, разкопани терени, разбити тротоари, между ужасни блокове с диваци в тях, в прахоляк и мръсотия ... Не е нормално автобуси по градски линии в стари квартали да се движат на 40 - 59 минути - както са 45 и 73 сега! Че и по различни маршрути в двете посоки!

Аврора, шапка ти свалям! Много правилно се изрази, в Овча купел 1 и 2 ще има метро :) А сега по съшество, в самия квартал няма цигани, има единични случай които са минавали през конкурс и са заселвани във всеки блок, за интеграция, през 90-те години, но тези цигани се отличават от останалите и лоша дума не мога да кажа за тях, което е странно, защото не харесвам цигани! Колкото до старата овча купел, смятам, че имате къде къде по-големи проблеми, защото нямате нормална канализация, ако не сте в къща, значи е строено на конвейр и е тясно, също нямате свестни пътища, което е задължително, да не казваме, че нямате нормално училище, защото е шестака, както ние от ОК1 и ОК2 го наричаме е свъталището на най-лошите ученици и дебили, освен ако с годините не се е оправило, нямам наблюдения в момента. Детски градини имате ли освен, тази която е на ъгъла с околовръсното и монтевидео ?! С две думи ще ти кажа едно, не съм избрал аз къде да живееш, също, ако ги няма овча купел 1 и 2, щяхте да сте една откъсната тотално частица кв.Барите и кв.Овча купел от света! Виж, мисли преди да говориш, защото по този начин който го правиш, ятото няма да те държи, държиш се надменно и като отшелник, незачитащ правото на хората и общата идея за родолюбие и каквото там искаш го наречи. Циганите са незаконно нанесли се на баира над Овча купел и ежедневно слизат в квартала. Демек слизат от Суходол. А са се нанесли до индустриалната зона на овча купел до сервиз Арес, такая че слагай ясни граници в съзнанието си!

Жалък глупак!

Да бе...и всичкото селянин ще се изсипва в центъра. Това ако е хубаво...

Не разбирам. 8 километра магистрала ще се строят 3 години (онзи ден имаше статия за това). 3,8 километра метро - за две години и половина. При положение, че при метрото има страхотни изкопни работи, укрепителни дейности, изграждане на тунелите, полагане на релсите, изграждане на спирките, подлезите и климатичните инсталации, електрифициране и какво ли още не, а накрая - асфалтиране на разкопаните улици. Нещо не излизат сметките. Как така едни прости 8 километра магистрала ще се строят за повече време?

И при магистралите има много подготвителни работи, а строителството е сложно, не е просто наливане на асфалт върху тревата ... Отчуждаване на терените, срокове за обжалване от алчните собственици, пак изкопни, насипване на инертни материали, утъпкване - няколко пъти, укрепване на леглото, опори, мостове (някои не се виждат, но ги има в конструкцията, за да е равен пътя накрая), отводнителни канали, тяхното укрепване и заустване, огради, насипване няколко пъти на асфалт с различни структури и свойства, всеки път минават валяци върху него ... Не е така просто, както изглежда, защото един блатист терен по трасето може да те задържи много, докато се отводни, набият колони, изравни нивото, укрепи, изчака някое време да се види, че няма да пропадне още първата пролет ... Пътното строителство никак не е лесно или безпроблемно, особено у нас, където почвите са всякакви и се сменят, това не е Азия с каменистите пустини, или някоя прерия в Америките, където на стотици километри е една и съща твърда скала и нищо не се променя!

Терени се отчуждават доста преди да започне строежът именно поради евентуално обжалване, което може да се точи с години. Когато се каже, че вече ще се строи, всички пречки са премахнати - терените са отчуждени (където има нужда от отчуждаване), направени са почвени проучвания, екологична оценка и пр. Не може да се сравни надземен строеж, в случая магистрала, с подземен. Метрото е многократно по-сложно за изграждане, защото има много компоненти.

да ви напомня:- за периода ,за който се гордеете,знаете,че и птиче не можеше да изхврукне,сега нека не ви е криво ,че всеки работлив,кадърен и търсещ свободата българин изчезва бе колебание от циганията,крадливите и некадърни управници....

А Княжево? Колко пъти ще променяте плановете и ще ни прескачате?

Е вие по Княжево за кво сте си ги купили тия джипове, да стоят в гаража ли?

и кои, кои, кои ще пътуват за 12 мин.? Главно циганите, които масово населяват този комплекс. Не и обитателите на квартал Овча Купел, които имат 1 автобус на 30-40 мин ( ако рече частникът да мине)

Точно циганите се возят гратис в 11 и 102. Като има метро, малко ще им е трудно да влизат гратис за него, та се надявам така да се попрочистим от тяхното присъствие.

Скоро, скоро, колко да е скоро :D

когато путин поумнее.

това е много добре за овча.