Бивш шеф на КАТ: Има ефект от махането на знаците за камери

Махането на знаците за камери на пътя категорично има ефект и ще дисциплинира нарушителите, смешно е да се твърди, че заради това са се увеличили катастрофите.

Обратно в новината

Коментари - Бивш шеф на КАТ: Има ефект от махането на знаците за камери | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Sm3hurk0

Слушайте нафталина..... Аз не мога да разбера, какво иска КАТ - Да намали реално жертвите по пътя или Да увеличи приходите от несъбираеми глоби...

Само да попитам,след като Австия и германия предупрежденията за камери и радари стоят защо са дисциплинирани водачите и то даже и тези балканци които като минат границата с Австрия и Унгария си я подкарват пак по нашенски?Явно не са снаците причината.Нещо в КАТ куца

Здравейте. Само за "разбирачите" - загинали при ПТП за юли 2016 са 81, а до 23.07.2017 са 37. Пишете, ама и мислете.

Значи според този некадърник по-важно е да има санкции а не намаляване на произшествията. Шосетата ни са в трагично състояние а той седнал да обяснява материя, която не разбира, тъп милиционер.

Защо се пробутват модели които са доказали своята неефективност.Официална статистика от Германия и Канада.Колкото повече катаджии на пътя толкова повече произшествия.Игнорирането на катаджиите с видео камери снижава рязко произшествията, контрола е вече на у всеки шофьор на ментално ниво и работи много, много ефективно.

Този да спре с тъпите изказвания.Имал е възможност да направи нещо когато е бил началник , но е допринесъл за бъркотията в момента.Най лесно се гледа отстрани

Тъпо, по-тъпо, милиционер... Ако този "експерт" не вижда ежедневните катастрофи от новия "контрол" нека отиде на офталмолог

Да,прав си.Има ефект. Любителите нс суджуци вече имат нови източници за пълнене на джобовете.Друга файда - никаква.

Ефект има не от махането на знаците , а от увеличаване на броя на камерите. По магистрала Тракия от София до Бургас сигурно са две.

И две са прекалено много.

знаците за камерите в цял свят се слагат за респект на водача на автомобил с цел да намалят скороста на опасните участъци по пътя и се предотвратят катастрофите; а тук целта е мишоците да се крият по храстите и като те спрат да кажат( ами сега какво ще правим) и хоп парите в джоба : така и вълкът сит и и агнето цяло и стачки няма да има от полицаите из страната а крадените пари са по ценни и от заплатата;както навремето барманите готови бяха и без заплата да останат но бармани да са тази идея може да хрумне само на селския вожд от село банкя но след 2 или 3 месеца и това ще отпадне ако полицаите започнат да стачкуват

Аха, значи българските "експерти" казаха: -Ние сме по-умни от всички европейски колеги. Не мислите ли, че из Европа тези неща са опитани и изпитани много преди да дойдат в България. Та из Европа тези знаци си ги ИМА.

Рекетьори...

То, че всичко е за пари и този с вид на политкомисар, да не ни се прави на света вода.Ако някой мисли за безопасноста би сложил камери за всички димящо Камаз-и, разни сдухани дизвлаци, за недаване на сигнал(мигач) от страна на бакшиши и маршрутки, за нагло паркиране навсякъде , дори и пред блока от страна на разни кухи и нагли лейки.Да провеждат изпити за добиване на водителски права след сериозен изпит и да задължат млади водачи да ходят поне две години с "некролозите"-предупредителни стикери на стъклата.И ощемного други мерки, ама за тях после.

Държава на милиционерите.Тъпи от по тъпи.

Най-голям ефект ще има като махнат пътищата.А знаците са предупредителни,вместо да ги налагат навсякъде, да се шашка народа,те ги махнаха.Ха-ха.

Табелата не е предупредителен знак! Тя информира.

Прав си

Да кажем истината на глас - глобите ще имат ефект когато се налагат ефективно - на всички! А тук какво се прави - заради некадърността на администрацията да събере глобите се въвеждат крайно погрешни мерки - махането на знаците, свалянето на номерата, вдигането на глобите. Ако знаеш че е неизбежно да ти вземат парите или ще лежиш в затова - ще внимаваш много повече!! Не е нужно да са големи глобите, а да се налагат ефективно и да се събират ефективно.

Абе бай Сандо, оти си не гледаш пенцията, вместо да се правиш на умен.Прибраните знаци ще помогнат толкова, колкото помогнаха светнатите ламби в една южна страна. Ще ви се увеличат глобите, нищо друго.

Проблемът не е в безопасността, въпроса е да има повече глоби. Той човекът си го казва: увеличили са се нарушенията. Значи - повече глоби. Кого го боли за безопасността в тази държава?

Мегапартс , Надин , Екометал инженеринг харесват премахването на знаците за камери ! Повече фишове на келеметата - повече БМВ-та и Голфчета за разглобяване !

Внасяме каквото има по-читаво. Явно на Запад хората предпочитат да карат Голфове и БМВ-та и затова ги има в изобилие. Но веднъж като караш Голф или БМВ завинаги си оставаш техен фен. Всеки иска нов автомобил но добре, че сме бедни иначе ние ще умрем от глад.

Този Стратиев що не ни разкаже и за това дали КАТ има някакви задължения за изправността на пътната настилка, маркировката, ремонтите и разни други. Например дупки дълбоки по 30 сантиметра, изрязан и заминат със седмици асфалт, забравени знаци, обрасли с храсти пътища и разни други. Не е работа на КАТ ще кажете, ама те трябва да го изискват, постоянно. И повече камери, много повече!

Много често липсват знаци за край на ограничението на скоростта. Защо?

В Европа няма простотия, наистина. Там има ред! Но, ние сме на балканите и редът и самосъзнанието ни липсват!?

Ефекта ще се прояви след месец-два , като пристигнат фишовете и актовете по 400-500 лева на тъпите селянчета с анцузи , потници и джапанки , каращи 20-25 годишни БМВ-та и "Гоуфове", и като не им останат пари за бензин - ще падне и трафика в столицата след 15-ти септември !

Глупости никакъв ефект няма, само където пак се отдалечихма от Европа. Там такива простотии няма.

Да има ефект има, едно 16 годишно дете се самоуби заради такива като този клакьор на Борисов ,между другото ГЕРБ по начин на правене на политика е по близо до БААС Ирак от колкото до Европейските политики!

Стига си тия тъпанарски мнения бре!!! Пак се крият както шушумиги по сенките, но вече нямат необходимостта от обозначение... демек някой да не ги снима как спят в колата. Да попитам да сте видели патрулиращ полицай на кръстовище в жегата и спиращ преминаващите на червено...няма да видите скоро-разбирай никога!!! Нашите родни полицай (разбирай КАТ) стават само за интервюта по телевизиите, но не й за същинска работа. Демокрация Дами и Господа !!!!

И от къв зор ще ти седи катаджия на кръстовище в жегата? Като много разбираш върви ти. Нали затова има камери вече. За тез пари толкоз.

Всички полицаи в България да бъдат снабдени с "Bodycams" (камери на униформата) и официално да записват звук и картина! Само така може да се прекрати корупцията на полицаите и агресията на лумпените срещу полицаите! Bodycams са въведени в много Европейски държави и са нещо нормално! Така трябва да е и в България

Целта ви, плоскомозъчни шапкари, е да се събират повече пари от глоби. Тия захаросани лафове на някой по-неопитен. Ако ви пукаше за живота на хората по пътищата, нямаше да раздавате книжки и щяхте да глобявате и летящите с 200 по магистралите големци, синове, дъщери на същите и т.н., щяхте да сложите повече камери и по-често табели. Много сте прозрачни, лицемери!

Има резултат и от свалянето на регистрационните табели на колите при неплатени глоби. Ако отидете в НАП ще видите опашките и на местни и на работещи в чужбина българи със стотици, неплащани с години глоби. Браво за тази инициатива! Дано да продължи! Ако недобросъвестните досега не са имали мотив, за да бъдат лоялни към държавата, то КАТ ги дисциплинира и мотивира. Отново моите адмирации!

Не можеш да ограничаваш правото на придвижване (тръгнал си на море със семейството и бам - заради глоба, за която не знаеш - сваляне на номерата) заради некадърността на администрацията да издири и връчи глобите и после да ги събере по надлежния ред.

Тоя палячо, както и на останалите клоуни от цирка КАТ имат една цел- да глобяват и да се тупат в гърдите колко нарушители са хванали. Вместо кретените да засилят контрола и да дисциплинират шофьорите.

що не си гледаш пенцийката бе др. стратиев! Тиквата каже нещо и вие се надпреварвате да подчертаете колко е умен! Махнали камерите и веднага резултат! Това само милиционер може да го изрече! Преди месец тиквата събра важни хора и каза, че до седмица ще има видими резултати по пътищата! Спомняте ли си? То бива простащина, но това е извън пътя, др. милиционери!!!

Каквото и да се направи, жертви ще има. Нахалството и самонадеяността и глоби не признават.

Значимо допълнение - ПРОСТОТИЯТА!!!

От близо 40 години пътувам по пътя Русе - Бяла (В. Търново) и нека този, т. нар. експерт, да ми каже с какво и в коя част се е променил (освен, че е преасфалтиран). А знае ли колко пъти е увеличен трафика, какви автомобили са сега и пр.??? Този не е мръднал и зантиметър.

Докато такива "специалисти" раздават съвети - не чакайте резултати. Преди е говорил хвалебствени думи за предишното решение, сега - за това. А като беше началник - какво реално направи?

Тоя "експерт"защо не отиде до съседнс Гърция и да види тяхната организация на движението.На всеки 4/5 километра камери,които трикратно са отбелязани със знаци.Според него по-важно е че са се увеличили глобите,а не безопасноста на хората.

Безопасността на хората зависи единствено и само от самите хора.... Преди 3-4 дни пътувах по направление София-Варна. В един участък на първокласния път един "хората" без да съобрзява с насрещния трафик тръгва да изпревара. Светнах му, никаква реакция продължи да изпреварва втори камион, за да не се ударим се наложи да бия спирачки, а от вътре "хората" вместо да се извини ми сочи среден пръст.. Културата я няма... културата.... не знаци ни трябват или камери, култура ни трябва!!!

Определено съм "За" да се махнат тези знаци (в интерес на истината тези знаци още не са махнати), друг начин е да започнат да ги слагат безразборно.. водачите ще спрат да им се... "доверяват" и нарушителите пак ще бъдат снимани.... тук обаче има едно "НО". Отнася се за местата където да има камери... тези места не трябват да бъдат само в участъци с локални ограничения, но основно на дълги прави без никакви други ограничения освен общите за категорията път, защото за никого не е тайна, че именно там се случват най-големите нарушения - хубава права отсечка, колоната се движи с 90/100 но винаги се намира поне един.... ДЕБИЛ (явно той по-лесно е взел книжка ако се вярва на другата статия), който виждате ли много бърза и неговата колесница не върви по пътя, а прелита отгоре му...

Смешници смешни жалки...няма смисъл да си хабя думите за тия отрепки.

Аман от тоя мухъл

Само така-в скоро време, виновния водач може да бъде разстрелян на място поради превишаване на скоростта, но нито дума от този изкуфелник за купените изпити и документи за управление на МПС,за стотици хилядите ковчези за по 100 евро,които се движат по пътищата на страната,минали ГТП успешно, с гуми трета-четвърта употреба,много често управлявани от агресивни,комплексирани селтаци.Собствениците на тези бараки плащат символични данъци за автомобила, за разлика от тези с нови автомобили.

Прав си! Ние сигурно сме единствената срана в Света, в която е разрешен вноса и продажбата на стари и изхвърлени гуми, както и на автомобили с десен волан???

А кога ще поставят табели с надписи:"Внимание дупки" по магистралите-особено "Тракия"?

то пък едни мaгистрали, такива са само в простите кратуни на баш тикватa ленторезец.

Пълни простотии! Катастрофите стават, защото пътищата са опасни, скоростта е намалена с идиотски знаци на всеки километър, никой не чисти пясъка от зимата, никой не коси и тревата вече е по 2метра, няма банкети, няма канавки, пълно е с дупки, няма маркировка/дори и на магистрала Хемус/, няма котешки очички, половината от шофьорите са с купени книжки, голяма част от колите не минават технически прегледи, нямат винетки и ГО, по пътищата постоянно се движи земеделска техника/трактори, комбайни, пръскачки ..../ и т.н. Катаджийските коли не трябва да се крият в храстите и на тротоарите/качването на тротоар се наказва!/, под и на мостове! Катаджийските коли трябва да са с постоянно пуснати светлини, както е в Европа, полицаите трябва да пишат предписания на АПИ, когато има опасност на пътя, трябва да пишат реалните причини за произшествията, а не "несъобразена скорост"!

Нема що голем ефект - направо световен ефект ще се получи! Тоя глупендер защо продължават да му искат мнението като е доказан некадърник и вероятно е бил шеф на кат защото е парашутист. Та незнам какъв толко голям ефект има от махането на знаците за камерите, ама гамените в СФ а предполагам и навсякъде другаде продължават да се стрелкат с коли и мотори с над 100 по улиците на града, пилят гуми или карат на високи обороти нарочно за да тормозят останалите хора! И няама нито кат нито мат който да ги спира и да им прибира книжките, а безнаказаността ги стимулира още повече. Изобщо хаоса в движението по улиците на сф е брутален, такава кочина няма в Европа а те ми обясняват какво са постигнали. Бунаци!

Нека обявим примерно всеки четвъртък за ден без автомобили - в знак на протест срещу простотиите по отношение на водачите. Сега е лято , всеки от нас може спокойно да отиде до работа пеша или с колело - а ефекта от подобен протест ще е в намаляване прихода на КАТ и на акцизите от горива. Може и стикери да се измислят за колите - примерно "Протестирам в четвъртък срещу безумията на КАТ!"

Не всички работим с костюми. Има и хора, които не могат да работят или се придвижват без автомобил

В моята държава, табелите по улиците мотивират водачите да спазват правилата! Има табелка за камера на всеки 50 -100 метра. НЯМА ДЖИГИТИ. НЯМА! Дали има реално камера? не знам. Веднъж минах на едно неясно мигащо жълто, което премина в червено. 400 Долара, продружени с най ясните възможни 2 снимки, как се движа на червено. Не си и помислих да повторя тази глупост ако не съм 100 % сигурен че мога. Така, а вие махайте камерите, махайте таблите. Все пак Батко Ви трябва да може да нарушава правилата?! Ако има автоматични камери и то й няма да може да лети?!?!

Не знам коя е "твоята държава", ама в моята- България вече всичко е объркано. Преди няколко години на пътя за Гърция бяха облепили всички знаци с черни найлони и тогава казаха, че за пръв път не е имало никакви произшествия!!! Не е нормално да тръгнеш от Русе за Гърция например и да пътуваш два дена / спазвайки знаците/. Тук всеки кебапчия, автокъща и бензиностанция си монтират знаци 40/60/, които сами са си закупили и намаляват скоростта на всички преминаващи. Между другото се сетих, че в Европа спират /и санкционират/ колите, които се движат по-бавно от обозначената скорост и правят колона.

Пич, уточни последното изречение - не е ясно при какви случаи става.

Шило

Айде стига подмазване "Какво гениално решение!" Никакъв ефект няма, който "прелита ниско", пак го прави.

Това лице, заедно с едно друго, са еднолично виновни за всички проблеми на пътя. Заради липсата на адекватни мерки когато бяха начело на КАТ, и заради безумните промени които предложиха в парламента, и заради нелепиците които говори в момента. Докато има безумни ограничения, и докато има снимачки при тях - не ми обяснявате глупости!!!

Богомил Бонев е прав.

Ше надуват на саксофона всички с превишена днес на пътя към Златните, камерата си ги чакаше на кор капан. Само така се вкарва в пътя ганьо - дебнене и глоби.

И този се побърка,когато го сменяха друго пееше. Няма бяла страна без знак за предупеждение за контрол с камера за скорост,защото камерите за скорост се поставят в зони ,където има предпоставка за ПТП, а съответно и водача намаля скороста. Камерите господинчо трябв а да са през 10 км,а не през 150,та за това ефект от тях няма.