Отхвърлен бе законопроект на БСП за образованието

Народното събрание отхвърли законопроекта на БСП за предучилищно и училищно образование, който предвижда отпадане на държавното финансиране на частните училища.

Обратно в новината

Коментари - Отхвърлен бе законопроект на БСП за образованието | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В частните училища и Университети, който си ПЛАТИ таксата, преминава в следващия клас и взима Диплома... Дори и нищо да не учи, пак получава Диплома... Живеем в КАПИТАЛИЗЪМ. Няма никакви Демокрация... Освен това има диктатура на НЕСМЕНЯЕМИТЕ Съдии от ВСС. Май, пак трябва да направим РЕВОЛЮЦИЯ като през 1944 г, която да свали сегашните Капиталисти, както тогавашните.

в българия едниствения смисъл да плащате за частно училище, е контактите, детето ще се запознае с деца на богати хора, и луксозната сграда, иначе учителите с нищо не са по-добри от държавното.

Няма такива умници! Уж внасят законопроект, пък депутатите им липсват?!? Ако бяха всички на линия, а не по круизове, щяха да си го приемат. Всички знаят, че ОПГ-то на баце, по това време на година си разкарва яхтите до кайманите, за да си брои паричките....

тия в от герб са кретен до кретена....те знаят ли, че в частни основни училища като Св Георги например предметите не се изучават на български език...изведнъж детето ви става 7-8ми клас и вие разбирате , че то не може да говори и пише на български, не че научило и английския.....пък за учебиците в тия частни училища да не говрим, оксфордски ситеми алаба портокала и се оказва, че по тия системи предмети като биологията и химията се учат като 1 предмет и се преподавта от някой завършил физика например.....Частните училища са ненормална работа, колкото и лъскави да изглеждат...точно като парламента лъскав, но кух и пълен с некадърници, крадящи огромите си заплати от нашите пари....Ако не са данъците ни кретените от властта да роват по кофите наравно с циганите

чавето си го записало да учи, а то ни знае?! комунделите искаха да бутнат още парици на техните хора ама не им мина номера!

Не е така,чадо! Образованието се финансира от държавния бюджет и аз като данъкоплатец не съм съгласен да се финансират частни училища.Що за училища са това? На фондации с неясен произход или на частни лица?И в единият и в другият случай държавната дотация е недопустима. Какво се получава? Създавам частно училище, родителите плащат, а и държавата ми дава,а пък аз си пълня гушата. Да не говорим,че в училищата финансирани от фондации,само оня горе знае какво се изучава. Имам в предвид като български език и литература,история и география на България и още редица важни неща. Какви българчета ще излизат от там? Кажи чадо? И аз като данъкоплатец трябва да участвувам във финансирането на това.Защо чадо?

Moжеше да предложат да се забрани даването на частни уроци от действащи учители защото това е предпоставка за принизяване на образователната степен в училище. А фактите са, че българските деца са сред най-неграмотните и необразовани деца в Европа. Не че държавата ни е напред, но поне децата имат право на добро БЕЗПЛАТНО образование. Никой не говори за това, че учители са само хора предимно в пенсионна възраст, в повечето случаи неадекватни на реалностите. И не е вярно, че няма млади учители - просто те не допускат на училищната софра от пенсионерите.

КАЗВА,ЧЕ ОБРАЗОВАНИЕТО ПРЕДИ Е БИЛО ЛОШО?Я ВИЖТЕ КОЛКО СА ЦЕНЕНИ ТЕ НАВЪН.ИМАХМЕ ПРЕКРАСНО ОБРАЗОВАНИЕ С КАДРИ НА 3 НИВА-ПРЕСМЕТНАТО И ЗАДОВОЛЯВАЩО НУЖДИТЕ ОТ РАБОТНА РЪКА,ОТ СРЕДЕН И ВИСШ РЪКОВОДЕН ПЕРСОНАЛ. СЕГА Е ХАОС.А ТОВА ДА СЕ СУБСИДИРАТ ЧАСТНИ УЧИЛИЩА И ЧАСТНИ БОЛНИЦИ Е В УСЛУГА НА ПРИЯТЕЛИ. АКО МОГАТ ДА СЕ САМОИЗДЪРЖАТ ДА СЪЩЕСТВУВАТ,ИНАЧЕ ФАЛИРАТ И ТОЛКОВА. НЕ ТРЯБВА ДА ИМ СЕ ОСИГУРЯВАТ ПЕЧАЛБИТЕ С НАШИТЕ ДАНЪЦИ,А НАРОДЪТ НИ ДА ГЛАДУВА.

Колкото и да не долюбвам БСП, Проф. Клисарова е човек с ясен поглед към образователната система. Може би един от малкото свестни бивши образователни министри. Познавайки работата й в Медицинския университет във Варна, за който направи много и го разви за кратко време в положителна посока, мога смело да ви кажа,че това е човек с практика и е наясно какво куца в цялата образователна система. Но Герберите са изключително прости и ги вълнуват единствено печалбите и производството на тъпа и необразована маса, която лесно да манипулират.

Не знам луд ли си, роднина ли си и, или и двете. Клисарова е за освидетелстване. Тя предизвика най-значимия хаос в системата на образованието от Освобождението до днес. И продължават безумията. Това, което предлага като закон съдържа 100% глупости. Само един пример - по един учебник. Искам да питам: кой ще пише учебника? Кой ще го издава? Как ще се реши проблема с авторското право? Какво ще реши това, че няма да има конкуренция между автори, издатели и пр.? Това ще намали ли цената? Мога да задам поне по толкова въпроси и за другите безумия в закона на Клисарова. Добре, че комундетата не са на власт. Представям си какви дивотии щяха да свършат.

Как щяло да е с един учебник!Ами както беше до въвеждането на много учебници!А за другите наистина смислени предложения нищо не казваш.За фалшивите частни училища мълчиш,както и за непосилното учебно съдържание,опорочената квалификация на учителите,за измислените образователни степени ограничаващи достъпа на децата до висше образование,за "предучилищното образование",което ще завършва с диплома/световно откритие/ и т. н.

БСП и образование! Ахахахаха...

После Нинова лъжела че се придвижват и приемат само мутренскогербераски закони...Няма как даима промени реални в образованието докато образУванието боко ни е премиер зер неграмотните много го устройват а и ще има повече параво да казва - АЗ съм прост и вие сте прости та за това вие ме търпите а АЗ ви лъжа за да ме набутвате във властта

И аз съм съгласен че поправките на БСП са добри за нашето образование,но какво можем да очакваме от простите хора в герб.Само тъпотии и крадене.

Всъщност, по-голямата част от предлаганите от левицата промени в закона са напълно резонни, НО бъркат в бизнес интересите на управляващите - ПРОБЛЕМ...

Противопоставянето между партиите е на ниво двама подпийнали селяндури в селската кръчма след 12 часа. Дори добри идеи се отхвърлят само защото може, имаме мнозинство, гледайте си работата. По-върла противничка на БСП от мен няма да намерите и в лагера Белене, но идеята им за един учебник е добра. Не подкрепям популизма им за частните училища - щом държавата дава пари за държавните и там учат нашите деца, ще даде същите пари и на частните, защото там пак са нашите деца. Популизмът е в това, че тези 20 лева за държавните са смешни за частните.

Другарке, вий освен че сте "куха", сте и "пробита лейка". Защо децата на по-бедни родители да бъдат ощетени и в нераностойно положение, за сметка на богатските деца, основно на мутри, чалгари, политици и чиновници, които така или иначе са избрали да си плащат с лесно изкарани (окрадени) пари?

нали искаш частно, леике, защо държавата да дава пари на частен бизнес? по тая логика и на ресторантите по морето да дава субсидия.

Госпожа Снежина Дукова /бивша комсолоска секретарка от Люлин/ да сравни нивата на неграмотността от 1911 г. със сегашните и тогава да коментира какъв закон ни трябва. Отделно какъв е проблема във всички училища да учат по един същ учебник?

"...това е довело до увеличаване на ръста на отпадналите ученици." WTF???

На всички стана ясно , че ГЕРБ имат бизнес интереси в частното образувание ! Гадно мутри !

..образУванието е тънка работа..

Вярно, честното образОвание полека - лека се превърна в образУвание. Но е спорно дали само ГЕРБ имат пръст в тази работа.

Правилни са исканията на БСП за образованието, ... нооо ГърБъвите мутри не дават; нали техните деца учат в частни училища с годишна такса (> 10,000 лв), което е повече от годишната заплата на университетски професор.