Северна Корея: Тежка суша и силен ръст на БВП

Северна Корея преживява най-тежката суша от 2001 г. насам, която е нанесла сериозни щети на културите. В същото време страната отчита най-голямия растеж на БВП.

Обратно в новината

Коментари - Северна Корея: Тежка суша и силен ръст на БВП | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да бе ба ако е така ..какво се пъчим ние спрямо тези данни сме гола вада-краварите само им се ежат.

Българският език не е за всеки!!! най-голямия - ??? балистичната си програма ?? Не съм виждал такова животно - "балистична програма" - това е семантична грешка. Виждал съм програма за разработване на балистични ракети. Ракетите могат да бъдат балистични.

Смешно - починали от глад няколко милиона :) В същото време икономиката расте( за да признаят контролираните от Вашингтон медии за ръст от 3.9% то той реално е поне 10%). Нещо не се връзва. Ами пишете направо - починали са от глад 25 милиона души и не се занимавайте повече :)))

Това че се споменава за 3.9% ръст от ЦБ на Република Корея не те ли подсеща, че няма такова животно като "контролираните от Вашингтон медии". Това да не ти е Москва, Кремъл и КПСС.

Севернокорейски офицер дезертирал в Южна Корея Искрено се надявам да е бил самотник без семейство. Иначе кофти, дупе да им е яко. Може и комшиите му да го отнесат.

Севернокерйския Холивуд заснема три филма къварвериия: 1. Игрите на глада (с участието на всички северно корейци) 2. Докато свят светува Ким царува 3. Смело сърце (разказва се за единственият северно кореец който си е позволил да не ръкопляска на всяка дума казана от Ким Чен Ун)

При международна изолация и санкции Северна Корея отбелязва по-голям ръст на икономиката от България. Да отбележим, че данните са на Южна Корея.

Това е характерно за диктатурите но е за кратък период.

много мераклии за терминал 2! ма на терминала 1 от вас го няма за дестинация Пхенян...Отидете и ако можете се върнете, разкажете за рая, другари ))))): На терминала - опашки за дестинация запад. щобе, другари? Нали в кндр е хубаво, а в загниващия запад е гадно! 2 млн са затам, за корея как 1 не отиде?

абе знам само, че ако например Англия е под същото ембарго, там ще измрат от глад доста повече отколкото в Северна Корея...

Наистина си "абдали хасан" - глупавия хасан

и тртевицАТА им изсъхнала на завалиите, хептен няма квоо да пасат...

И ние имахме такава подредена държава , но мръсните капиталистически изроди ни я разпиляха. Избиха повече от 2 млн българи , и разрушиха икономиката.

подредената държава ти я разпиля СССр, забрави ли 10.11.89? А стандартът им дано не го стигаме - 50$ на месец. Мани, и ние бяхме така... ех , склери, пий хапчетата бе!

А ако нямаха тежка суша , колко ли повече щеше да им е БВПто на корейците. Ние тук в България можем само да си мечтаем да достигнем техния стандарт на живот.

ми прав ти път бе родоотстъпнико. Корея, Путин и сигурно 2-3 други изостанали в цивилизационно развитие държави с радост ще те приемат по заслуги в борбата с фашизма, хитлеризма, капитализма, империализма и не на последно място едрата и дребна буржоазия в града и на село.

Тук стана сборище на деца и внуци, на активни борци срещу капитализма, които плачат за изгубените привилегии!!! Ами влака и към КНДР, ама не отивате там , а на запад в загниващия строй. Защо така бе драги комунисити???

Ти през 1970 ли си роден?

Ти ли решаваш кой къде да отива бе, денонощен боклук???

Какви активни борци те бълнуват бе тука хората страдат за изгубената си държава... Както страдат и украинците/ повечето/,и сирийците,и иракчаните...Сборище е Европейския съюз, в който едни живеят,експлоатирайки други...Сети се сам ти от кои си...

Че то е твърде вероятно, предвид преобладаващите все още остарели технологии, валежите да им пречат в Северна Корея: "Минералните ресурси на Северна Корея оценени на $6трилиона", писа френският Атлантико още през 2012г. ("Les ressources minérales de la Corée du Nord estimées à 6000 milliards de dollars", Publié le 9 Août 2012, Atlantico). Последно бях чел по-скорошна оценка за $10 трилиона, но сега не я намерих, но си спомням, че само въглищата за Китай са за $2млрд. годишно, а са пълни и с какво ли не друго, в т.ч. и редки метали. Че и имат достатъчна военна мощ да се озъбят и опазят от световните мутри и обирджии и са патриоти, а не национални продажници, за разлика от ония, дето Господ 'се на нас ги натриса: "Премиерът Орешарски е разпоредил спиране на всякакви дейности по изграждането на газопровода ЮП...Това обяви вчера министър-председателят след среща с делегация от американски сенатори, водена от републиканеца Джон Макейн....", 08.06.2014, 24 Часа). "Евродепутатите от БСП и ДПС са единствените български евродепутати, които са подкрепили резолюция на Европейския парламент за насърчване на миграцията.Става въпрос за мигранти от трети страни към Европа. Спорната резолюция е приета на заседанието на Европейския парламент в Страсбург във вторник с гласовете на Партията на Европейските социалисти и АЛДЕ - в първата членува БСП и неин председател е Сергей Станишев, а ДПС е член на АЛДЕ.... Документът е одобрен с 339 гласа "ЗА", 333 - "ПРОТИВ" и 25 - "ВЪЗДЪРЖАЛ СЕ". .....Резолюцията е подкрепена единствено от евродепутатите от БСП и ДПС. Против гласуват всички останали....", 27.10.2016, ТВ Европа.

ПИПО

Писна ми от пропаганда била руска, американска или европейска. Но най много ми писна от подобни "проучвания" и "доклади". Милиони умирали от глад, а гонят 25 милиона и имат положителен ръст. Ние тук просперираме в ЕС и НАТО а гинем като нация. Оня бил сатрап а цялата държава хубава или лоша си е тяхна, нашите са непрекъснато хвалени от Брюксел, а гласуват закон за продаване българската земя на чужденци. И тнт и тнт...

Направо хващай самолета за корея...тук само се изнервяш от мизерията

ПИПО

Именно там е проблема, много хванаха самолета. В България останахме шепа българи, турци, цигани и такива като теб...

Северна Корея: Тежка суша и силен ръст на БВП У нас имаме тежка "суша" на БВП.

По времето на соц-а процъфтявахме, доларът официално беше някакви си стотинки, капиталистите ни дишаха прахта ... Ама каква стана тя? Соц-а отиде на Пуйка си Ленинова!

Така стана,за съжаление...Продадохме си строя за шарении. Евтино го продадохме,и труда на родителите си... Продадохме се за Малборо и Панасоник, че младежите искаха Райфъл,а не ЦНСМ Яница Елхово... Там е грешката. Иначе двата строя бяха наравно,даже соца беше по-могъщ военно... Проядоха гражданите му. И си намериха Горбачов... А ние си изгубихме държавата...

ние държавата я загубихме още на 6-ти септември 44-та, когато трети украински фронт окупира страната без 1 пушка да пукне. от тогава едни разбойници, които се писаха страшни жертви на монархо-фашизма колят, бесят и грабят народа. Затова всички гледат като овце в кланница. само от време на време се явява вълк в овча кожа да насочи овчият гняв към шарените овце, които ги правят курбан. Нема се плашиш, руснаците пак ще дойдат ама няма да има кой да им върти орален секс освен най-върлите русофили. Навеки да е проклета родоотстъпническата ви семка.

Още една пропагандна статия. Имаше голяма суша през 1993-та, но Китай внесе няколкостотин хиляди тона ориз и гладни не е имало. През 2001-ва пак имаше суша и се повтори същото. Глад има само в наглите соросоидни отпадъци, които така и не се наядоха, затова квичат.

американските престъпници се махнат от Корея, Япония и този регион, С.Корея няма да има поводи да създава ядрено оръжие, и би насочила средства за повишаване на жизненото положение в страната. Но американските престъпници са се наместили и в този регион и се правят на миротворци, а всъщност нарочно подклаждат огъня. Аз се чудя на японците защо ги допускат у тях, и защо са им предоставили територии за бази, като че ли територията им е в излишък, и са получили амнезия за двете атомни бомби и стотиците хиляди мирни жители, убити от тях. Ако американските престъпници не са там, С и Ю Корея биха могли да се разберат по някакъв начин, смятам че трите граничещи с тях държави също могат да помогнат за успокояване на положението. Но където са фащ, там няма спокойствие и мир, показала го е практиката поне двеста години назад.

Ами защото там където са САЩ и нещата са ок. Пример - Южна Корея и Япония. Там където са другарите - пример Северна Корея, нещата не са розови. Ти какво ще кажеш?

изпитани в столетията. Например там, където ти играят по свирката, дават ти бази и те викат да им помагаш, защото някой щял да ги напада, има инвестиции, има пазари, има привилегии и т.н. Там, където не ги искат, има икономическо ембарго, военни обсади, настройване против тях на тези, които служат добре, икономически и всякакви други мерки. До сега само говорят, че в СКорея имало глад, поради природни бедствия, а не поради това, че севернокорейците са прости, мързеливи и т.н. При това положение, защо не им изпращат мухлясала царевица или нещо друго, а пускат статии как ядели трева. До скоро СКорея нямаше с кой да търгува и да развива икономически отношения. Но сега и Китай, и Русия вървят силно напред, и ако увеличат стокообмена със СКорея, то това ще се почувства там. Може би статистиката за по-голям икономически растеж да е вярна. Вместо да оставят страните да търгуват и да се развиват както те решат, американските престъпници веднага започват да дрънкат оръжие, и да вкарват всички в някакъв измислен конфликт. Освен това съм чел, че южнокорейските танкове например са много добри и влизат в световната десетка по възможности, а за севернокорейските танкове не съм чел такива неща. Сигурно такова е положението и при другите видове оръжие. Значи ЮКорея може да се отранява успешно, ако случайно я нападне СКорея. Американските престъпници обаче с техните действия, принуждават СКорея като единствен изход от ситуацията да развиват ядреното оръжие. Значи хем мутрата ги плаши, хем не им дава да се отбраняват. Стар, изпитан похват, който десетки пъти е завършвал с незаконна агресия от страна на мутрата. И всичко това с обяснение, че се спасява демокрацията. Ама тук май нещо му се обърка работата, защото знаем с кого граничи СКорея, и че там не може да се разиграва коня, както си искат американските престъпници.

Прави сте и двамта. Но евреиканците да спрат да се месят щото атом имат не само северна корея. Да спрат с тази алчност евреиди алчни и хитри!

прилича на Мунев

Сев. Корея има програма за имиграция! Аре всички червени кратуни багажа и прав им път! Що се тормозите така в европейска България! Марш в кочината им да плющите ориз с купони!

Как точно умират от глад като са 25 млн? Корейците ядат ориз,рамен и морска храна. Сами могат да си я осигурят.

виж ако живееха в България щяха да са само 2.5 млн, тук въпреки богатството на природата, не може да виреят хора при развит и презрял социализъм ..

трябва да се напълнят с вода. Вода обаче няма. Следователно няма ориз. Тези хора за да не гладуват им трябват по 300-400 грама дневно. Цялата им реколта е изсъхнала. Така че малко човещина в тоя форум не е излишна. И те са хора.

Китайците са им приятели ще им внесат ориз. Не ги мисли ти севернокорейците.

Системата ХАаРП на Сорос се опитва да унищожи земния рай на кучеядските колхозници! Мисия не възможна! Дори и хърбави пролетариите ще бранят до последна капка кръв своя любим вожд дебелия Ким!

zeddd

Пропуснал си да изпиеш хапчето.

Май си ги е пил,и затова е така.

Ама той и ХАаРП-а ли е на Сорос!?

Ако е вярно това трябва да казваме вече.....кога щеги стигнем сев.. корея.

Като дойдат комунягите за една година ще ги стигнем и на глад и на БВП

ВЗЕМИ ДА ПИТАШ БАБА ДЯДО ПРЕЗ СОЦИЯЛИЗЪМА КАКВА МИЗЕРИЯ ГЛАД Е ИМАЛО И СА УМИРАЛИ КАТО КУЧЕТА И КАК ЦИГАНИ СА ГИ ТРЕПАЛИ ПО КЪЩИ И УЛИЦИ .

Така щеше да е и България сега, ако комунизма не беше паднал

вързали? Богати? По нищо не се различаваме от корейците. Ония са най-бедните в Азия, а ние сме най-бедните в Европа.

разлика. В Северна Корея живеят 25 милиона корейци, докато в България живеят най-много 1 милион българи. До 6 милиона, ако ги има толкова, са цигани и турци.

Те и за нас говореха, че през соца сме били най-бедните в Европа, но се оказа, че всъщност стандарта ни на живот е бил по-висок от този на капиталистическите страни.

Ей тва е КАМАНизЪмЪ! Пролетария мре като мухи от глад, НО дрОгарете успяха да реализират 2 петилетки в една!

от комунистите за да измре народа? Да ти.. в устата фашистка

Не е сефте от комунистите да измират хора. Ленин, Сталин, Пол Пот, Путин - все отбор юнаци-убийци.

местните червенотъпунгери начело със съсела и курвелия да оглавят бригади и да заминават да им помагат там интернационално

Шефа Сидеров, дето не му се чува напоследък гласа, ще им помага...дистанционно от Куба със снимки на плажове и хотели.

Суша може да се постигне с използването на HARP.

и мозъчно разстройство може с HARP да се постигне.....ти си доказателството

Абе какво да им помагат - та там е рая на земята.

Навремето северокорейците отказаха т. н. американска помощ състояща се от ГМО царевица именно защото е американски ГМО боклук. А бугаретата като теб я ручат с удоволствие затова патологичните случаи като теб за последните тридесетина години скочиха в пъти.

Ааа...лъжи си на воля. Само дето в интернет още може да се прочете, че Северна корея заплаши да удари Южна, ако не и пратели помощите от САЩ. Па ти си пиши опорни точки, но има хора, които могат да четат. Не всички са пролетари от кремиковци с начално.