Манолов: Бизнесът се опита да „качи на шейната” Симеонов

Класът „прослужено време“ отпадна преди 10 години, днес такава тема няма и за да се говори за това, има някаква съвсем различна причина.

Обратно в новината

Коментари - Манолов: Бизнесът се опита да „качи на шейната” Симеонов | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Докато се усетят че трябва да се дигат доходите в страната няма да има специалисти и учители да ги подготвят тези специалисти,а и от др. държави няма да дойдат да работят за мизерните им заплати

Докато България е под ботуша на МВФ и СБ (т.е. във валутен борд) забравете за нормални доходи.

Не на плоският данък ? В света няма нормална държава с плосък данък ?

Валери, освен да приема рушвети от заведения по Слънчака в момента за друго не става....Усети къде е дебелия комат и затова там се насочи....Щял да оправя Черноморието, хахаххаха.....

"Най-големият ни проблем са доходите. Без прилични доходи, забравете за Еврозоната, категоричен е Манолов." Ето, това е истината! Значи, да попитам аз, ГЕРБ като се смятат за проевропейска партия, какво собствено са направили за напредъка на Европейския Съюз? Нищо! Ни-щич-ко! Никога не съм гласувал и няма да гласувам за БСП, но помня че именно по времето на мандата на Сергей Станишев България беше приета в Европейския Съюз. Станишев колкото и да е обвързан с тъмното минало на комунизма, има право да се хвали с това и ако беше на мястото на Бойко Борисов със сигурност щеше да се хвали! Именно по времето на НДСВ и бившия цар България беше приета за член на НАТО! Царя си опече баницата, взе си имотите, не ни направи по-богати, но не може да се признае тази негова заслуга! А ГЕРБ с какво ще останат известни? С глобите които ни налагат от Брюксел за неизпълнените задължения ли? С фалита на КТБ и укрилия се в Сърбия виновник за фалита ли? ГЕРБ е една мафия която управлява България като мафиотски клан. А "бизнесмените" са мафиоти, истински бизнес в България няма или ако има е много малко. Българските "бизнесмени" помогнаха на "шведския клиент" да отърве затвора, нищо чудно ако са го пуснали през границата и вече да си е в Швеция без да знаем! А Бойко Борисов нещо престана да се хвали за Шенген. Пък и ние му теглим една мна и си викаме "За какво ни е тоя Шенген, нали и така си пътуваме в чужбина?" Е да, ама не. Защото ние плащаме глобите сега. Така ли ще продължаваме?

Царят и станишев просто подписаха официално започнатото още от времето на Костов присъединяване към двата съюза. Самите те с нищо не са допринесли и ако някой от тях се хвали значи е като онзи паун Боко, защото и той само реже лентичките на проекти, започнати, договорени и финансирани много преди него.

Управляващите в БГ отдавна прилагат европейска стратегия за доходите. Само, че на няколко скорости както е модерно сега да се казва: - пъва скорост -пешеходната скорост на обикновенния човечец, който никога няма да догони европейския стандарт при сегашния стил на управление; - втора скорост - скоростта на велосипедистта - за всички протежета, подлезурковци и роднини; - свръхзвукова скорост - мечтаната скорост на управляващи и политици, която постига европейския стандарт в рамките на мандата; Това е визията за постигане на европейски стандарт на доходите. За най-нуждаещите се - веднага, за всички останали квито трохи са останали, но "справедливо"разпределени според заслугите.

А ИКОНОМИЧЕСКАТА АКТИВНОСТ ПРЕЗ 2009 И ПРЕЗ 2017 г.?

Профсъюзите е редно да потърсят причините за липса на инвестиции ,а не да искат изкуствено вдигане на доходите. Простата истина показва че от 2015г досега повече чуждестранни инвеститори напускат България отколкото идват. Поне според БНБ.

изкуствено вдигане на доходите, а? ми що ревете "няма кадри" тогава? маскара! и нищо не сте развързали, само трохи и се опитвате от цял свят да вкарате навлеци тука, ама скоро ще се вдигнем...Разбрахте ли сега що не обичат българите на острова?

Ами защото една голяма част от тези "кадри" не стават за нищо. И минималната заплата им е много. Висят на шията не само на работодателя ,но и на кадърните работници.

защо от 1 г. постоянно офанзива по всички медии - "няма кадри" и хоп - внос на укри, молдовци и пр...усетих аз далаверата още преди месеци, а тва за стажа е - ако мине... ама не мина!

Продажни, алчни и себични патриоти, избрани заради глупостта на народа. Далаверата ????

Трябва да се гледа подозрителни на гадовете с по 5000лв заплати, дето обясняват как бизнеса това и онова и вече десетилетия народа едвам свързва двата края. Вяра на съсловие долни изверги не бива да има. В момента държавата не е наша, не управляваме ние чрез наши представители! Да е ясно!

Май, Симеонов качи на шейната бизнеса.Лъсна им "бизнес мисленето".

Да търсят, където си искат без ограничения. С тия мизерни заплатки хората нищо няма да могат да спестят. Всичко тук е много по-скъпо от Молдова и Украйна.

между другото, че във Венецуела се очаква всеки момент гражданска война. Целият свят гледа със загриженост ситуацията във Венецуела, където има вече стотици убити и много повече ранени. Искам само да попитам така наречения "бизнес" в България - това ли иска да постигнем и у нас? Защото натам ни тласкате, ако продължавате по този начин ще станем като във Венецуела, убеден съм в това! Хората ще почнат да умират от глад (разбира се не богатите, богатите не са загубили нищичко). Имам предвид бедните българи, които вие стимулирате да обедняват още повече. Вие, българският "бизнес" произвеждате най-много бедни работещи. Друго не произвеждате. Или произвеждате крайно недостатъчно!

Най големият ни проблем е безработицата, която води до ниски доходи. И не е клас прослужено време, а "процент за трудов стаж и професионален опит." И го има , и е минимум о,6 % ,а на места /в държавните структури/ , до 3 %.

Евтини работници може да търси Германия - България не може. За да отиде някой човек в чужбина се предполага , че той ще успее да спести пари. Т.е. за да е атрактивна една работа би следвало след като се платят разходите за съществуване да остават пари. А това не е 500лв. на месец. Та профсъюзите да се притесняват, а работодателите да търсят работници от чужбина , когато среднат азаплата стане 2000лв., а минималната 1200.

Един работодател да ми обясни,защо в България никой не иска да идва да работи,ама никой,нито един чужденец,ако ще и от Африка да е,ако ще и от Сибир да е,не иска да идва тук да работи за кирливите им пари и защо всичко живо бяга от тук и отива в чужбина да работи??!!?Обяснете ми това вие работодателите????!!!! Защо никой не иска тук,защо???Нито македонци,нито сърби,дори обратното,българи работят в Сърбия,която не е в ЕС и НАТО дори,която не разчита не европейско финансиране???!!! Защо докарахте българите до просешка тояга вие работодателите,защо????

В България е така, защото "Световния еврейски конгрес" така е решил, че: "Необходимо е с българският народ да се разправим по-бързо, защото после ще бъде късно. Хилядолетният ни враг е още жив.", Москва - 1988 година.

и аз разбирам от конспирации, ама не всичко се продуцира от евреите. Това са бг чорбаджии, описани още от Ботев. Те плащат на такива като теб, да отклоняват гнева другаде - трасдиционно към евреите. и на русите те са им виноивни, а путин е велик, нали...

Последните няколко дни представители на работодателски организации обикалят да реват, че нямало кой да им работи за 800 лева /прилична според тях заплата/ ... Не знам що си мислят, че ще молдованци или украинци, още по-малко виетнамци или тайландци ще им работят за тия пари при тези наеми и цени на стоките в България.

Бе аре стига бе! К'во сте се заяли с тези класове, кога ще вдигнете заплатите на хората за да живеят нормално??? На босия обувките искате да събуете!!! Чашата преля!!! Искате да станем като Венецуела ли??? Я вижте какво става във Венецуела!!!

Най-после да се намери човек да му каже на тиквата какъв е и каква му е работата. Но тиквата едва ли ще го чуе. Зает е да реже лентички и рита топка след като е получил разрешение от големите шефове

Това, че политиците ни са некадърни е само част от проблема на работодателите. Като се сдушиха и със синдикатите, те това си е вече ,,комбиниран,, държавен рекет.

"Класът прослужено време отпадна преди 10 години, днес "-ЛЪЖА!!!!!Май това мекере от синдикатите го купиха и сега уж " отпадна преди 10 години" да ни поставят под свършен факт!!!!!

Който е работодател в България да спре да се прави на две и половина. Нямало разбираш ли квалифицирани кадри. Това е най-голямата лъжа която съм чувал от тия крадци. Не само че има но са и много добри в браншовете си. Само че са достатъчно умни да не стават роби срещу нищо. А вие гадове имате пари при това толкова много че като пукнете и те ще изгният. Отваряйте кесиите и почвайте да плащате защото поколението дето сега се ражда няма да ви търпи нито за миг.

Ами прави са, какво? Наистина, няма квалифицирани кадри. Щото избягаха от България, затова няма. Отидоха да работят там, където им плащат повече. Много повече, държа да подчертая! Но нищо, напоследък чувам, че на българския "бизнес" не му трябвали квалифицирани кадри. Повече му трябвали... неквалифицирани кадри?!?!?!?!? Един колега наскоро се върна от южното ни черноморие. Беше изпаднал в ужас! Вика там в хотела, някакви украинки ли са, молдованки ли са, на рецепцията, камериерки, прислужнички, не могат да се разберат с тях! Не говорят български! Вместо да платят повече пари на българки, те още малко от Афганистан ще вземат да им работят без пари. Господи, какво падение...

"...класът прослужено време е отпаднал преди 10 години,.." Не знам какво е отпаднало и какво не, но на моят фиш пише: ДТВ ТРУДОВ СТАЖ и проф. опит...%. И тези % са на базата на стажът ми, и се променят с него.

Ами, има разлика. Допреди 10 години целият Ви трудов стаж се признаваше, без значение на каква работа. След 2007 г. ако си смените работата, на новата ще Ви признаят само стажът, който сте имали на същата или сходна длъжност. Именно затова във фиша Ви пише "ДТВ за трудов стаж и ПРОФЕСИОНАЛЕН, а не какъв да е опит.

хората че се касае само за работа при един и същ работодател и то по желание на работодателя.

Ако заплатата ти е нормална изобщо няма да ти пука за тъпите класове. Проблема е, че още има хора, които се съгласяват да работят за малко пари. Ей една позната, малдо момиче, няма 30 г. Обаче цял живот сервитьорка. Намери си работа като търговски в една фирма и ми казва: - аз като сервитьорка взимах по 1.5к на месец. Сега взимам 800 лева. Какво повече да коментираме

В българска фирма вече никога!!! Изисквания до небесата и заплата като на общ работник на запад. Хора ориентирайте се към чужди работодатели. Освен че спазват закона (дебнат ги доста) можеш да поискаш нормално заплащане. Естествено че трябва квалификация, но не е непостижимо. Работя в Чужда фирма с български филиал. Заплата - 3к евро чисти. Не са много но за БГ ми стигат. Плюс всички осигуровки, бонуси (13 заплата - пълна). Отпуска. Всичко както си е по закон. А бг работодателя кара бентли и плаща на хората колкото да не умрат. Но докато има балъци ще има и тарикати.

Какво значи "3к евро"

3 хиляди, К идва от Kilo - хиляда на гръцки

напр. западна фирма в Плевен - германска -за кабели ,дава 400-500 лв... това не е правило...

не знаех, че този Манолов е толкова некомпетентен, или пък е прекалено нахален, не знам кое е по-точно! С повишаването на МРЗ само се засилва несправедливостта и уравновиловката сред работещите: Чистачката взема 500 лева, младия лекар, учител или полицай - 650. Важно е да са добре мързеливите, крадливите и необразованите - защото са повече като електорат!

Държавата трябва да следи и това,да се вдига и средната,а не само минималната!!!! Както е в чужбина,вдига се минималната и се вдига и средната! А тук робовладелците не са вдигали заплатите на служителите си от 10 години,а печалбите им се увеличиха десеторно... Наглец!

Малеее..... колко ти платиха за това словоблудство...

Никога не ми е било ясно как такива неграмотни са профсъюзни лидери.

При нас шефа ни разправя,че тук било най добре от целия ЕС,ама не можа да ми отговори на въпроса,след като е най добре,защо всички бягат от България и никой не иска да дойде!!!??? Само ме изгледа и замлъкна... Никой,ама никой не иска да идва тук да работи и да става роб,всички бягат от тук,всички!!!! Много е зле,ама много,няма никъде такива умрели заплати!!!! Средната заплата в София е по ниска от минималните в почти целия ЕС!!!! До там сме стигнали...

Вярно е, развърза кесията.Днес шефът като влезе в офиса извади една кесия от вътрешния джоб, развърза я и ни остави на бюрото три монети по 2 лв с думите- да видите какъв човек съм.

Лесна работа-вкарваме 3 млн. сомалийци да работят за много ниски заплати, изнасяме 3 млн. българи по-на Запад за много високи заплати.

Назначения капиталист(бивш комунист, настоящ социалист) никога с ТРУД не изкарвал, прехраната си откъде да знае ЧЕ и другите, имат нужда от това от което и ТОЙ се нуждае?!

БГ работодателя иска за 500 лева да си има роб - 24/7, да си го бие, да си го унижава и оня да му се моли. Накрая има роб, роб ама неграмотен, освен да иде да донесе вода и да счупи стомната за друго не става.

И аз дълго време работих в София за Чужбина. Над 10г стаж в инженеринга. Стигна се до там да не мога да си поддържам 20 годишната кола. Работих усилено ...заплатата не претърпяваше промени. Работихме уикенди...заплатата не претърпяваше промени. Накрая и аз заминах за Германия и си работя по специалността. Дори стартовото ми възнаграждение в момента ми помага за да издържам семейството си и да имам заделени пари. Живеем спокойно. Благодаря на България. П.С. Същият този българин, който ми беше шеф все пак живееше добре. Човека обиколи света, а ние зяпахме в Неделя като затворници от офиса за някой лев отгоре.

Защо сте чакали 16 години? Мен, когато нещо не ме устройва, не чакам и 1 седмица.

Инженерче

Съжалявам, че се намесвам в дискусията, но смятам, че мога да отговоря на този въпрос. Чакаме(е, аз само седем години), защото когато отсреща получаваш човешко отношение, в смисъл няма обиди или скандали започваш да правиш компромиси. Знаеш, че труда ти е по-ценен но си казваш - в България сме, тук сме родени, редно е да стискаме зъби, а и управителя не е на светлинни години пред нас. Отделно в България фирма от порядъка на 5 до 50 човека са като семейство. Добро-лошо, трудно е да се разделиш с него. Всеки е отворен, споделя проблеми, помагаме си кой с каквото може. На запад не е така. Всеки работи но да споделяш проблеми се счита като признак на слабост. Та ... животът в България има своите както лоши, така и добри страни. Но когато лошите настъпват, а добрите са натикани в ъгъла идва момента, в който човек се отказва. При колегата това е бил момента, в който си е казал, какво, по дяволите правя аз тук, как да изкарвам насъщния на семейството си, като аз колата си не мога да поддържам а знам, че имам златни ръце? При мен беше купен апартамент в бума на строителството, 1000 лева заплата, 900 лева кредит на месец и намаление на заплатата на бившата ми приятелка от 800 на 600 лева. Със 700 лева на месец, в голям град, млади хора ... та така.

Когато си сам или можеж да разчиташ на безвъзмездна финансова помощ от някой близък е лесно да се махнеш на момента. Когато си родител и имаш отговорности и не можеш да разчиташ на безвъзмезна финансова помощ нещата стават по-трудно, защото прехода е много по-труден / не казвам, че е невъзможен/.

за структтурата на работната заплата на МС. Това беше чл. 12.... Сега не мога да вляза в тази наредба за да прочета какво са измъдрили .... НО никога не е ставало дума за един работодател и то по негово желание.. а винаги е ставало дума за стаж по специалността. Манолов да не говори като на женския пазар,а да каже конкретно на хората какви ги вършат в момента.

Няма как да се подобрят доходите докато има и един човек, който се съгласява да работи каквато и да е работа за месечна заплата, която не покрива и жизнения минимум за съществуване. В момента такава заплата е 1500 лв в големите гладове и 1000 лв в малките. МИНИМАЛНОТО ЗА ОЦЕЛЯВАНЕ!

Браво г-н Манолов. Това е истината,без европейски доходи не ни трябва ЕС. Европейска заплата и след това всички останали разговори. Това е въпрос на справедливост. Когато дълго време няма справедливост идва тълпата и освен справедливост търси мъст и възмездие. Не дали, а кога. Бой се от търпеливия. Система,която не дава шанс и надежда на губещите е обречена. Напоследък страшно ми харесва,че профсъюзите ефективно заговориха и действат от страната на трудещите се. Браво. Так держать !

Отварянето на пазара на труда в ЕС за българската работна ръка се оказа своеобразна революция за българския средностатистически добър работник. За квалифицираните няма смисъл да коментирам. Образовани и съвестни хора се търсят винаги. Ще мине много време, докато ретро мисленето бъде заменено с новите реалности. Работодателите, особено от старата генерация разсъждават все едно, че притежават работниците, гледат на тях като на заменими вещи. Конкретен пример - преди 6 години работех в един от големите български градове като тесен специалист. Заплата - 1000 лева, осигуряване на минимума. Говорих с управителя за заплата поне 1400 лева, каза - ще организирам така нещата, за да можеш да работиш толкова и да я получаваш. След 6 месеца - нищо. Организирах си среща с него и му казах - разбери, това, което исках беше минимума, а аз оценявам труда си на 2000 чисто. Отговорът беше - "За тези пари ще наема трима, да, ще правят грешки от начало, но след година ще те минат по производителност". Стиснахме си ръцете приятелски, отидох в чужбина, научих език, обогатих се, сега говоря четири езика, смятам, че е постижимо за всеки, и изкарвам три пъти по 2000 лева, което тук, в Германия не е за хвалене - толкова взема шофьор на автобус. Търся нова по-добре платена работа, и се развивам. И още нещо - осигуряват ме на тези пари, отделно тринадесета заплата, бонуси за отпуск и прочее. Да, наема е една трета от заплатата, но с четири хиляди лева спокойно издържам семейство и жена ми се концентрира върху учене на език за да намери по-добра работа. Т.е. парите, които вади само един човек стигат за нормалното съществуване на цялото семейство. Апропо, две години след като се разделихме приятелски с предната ми фирма, се върнах в този град и управителя ми предложи 1700 лева, защото за шестотин само идват и се отказват или не стават. Та, това е положението. Трябва да си отстояваме това, което ни се полага. Не живеем по турско или през комунизма, когато всички са били равни!

За съжаление в такава среда си бил. Вместо хора като теб да заминават, тъпите работодатели могат да плащат повезе за да задържът хората в България. Фирмите от български бизнесмени от които повезчто си нямат и на идея ( увеличение на заплата според инфлацията плюс мотивация за добро испълнение плюс бонуси ) как да си задържат кадрите и колко им коства това в дългосрочен план. Много от тях са самоуки и незнаят елементарни неща от работата с хора и как да ръководят.

Казваш, могат да дават повече. Ми не, не могат. Защото ако на теб дават повече, няма да им останат за бентлитата, за джакузитата и околосветските пътешествия. И току виж сте се засекли по същите хотели в Дубай и на Ривиерата. Така че - не може да дават повече.

Не на шейната, а на черешата, и не го качиха, а сам се качи;)) Все пак да не забравяме, че пресния депутат Валерко пребиваваше ( и пребивава още) дълги години в групичката на същите тези работодатели и тяхната болка не му е чужда!

Значи ако един депутатит е бил кравар 20г,(каквито по същество са всички), за придобитите умения като кравар получава клас прослужено време в парламента...дето с малкото си чукче чука и кове закончета... Майтап бе Балки!

Цитат: "....Класът прослужено време отпадна преди 10 години, днес такава тема няма и за да се говори за това, има някаква съвсем различна причина. ..." Тия от КТ " Подкрепа " и КНСБ нещо не са се разбрали какво да говорят. До преди 1-2 дни шефчето на КНСБ казваше че няма да допусне " клас прослужено време да отпадне и добави че подобен клас се плаща на всеки работник по 0.6% за всяка година а полицаите даже получавали по 2% клас за всяка прослужена година ". Днес излиза шефчето на КТ Подкрепа и след неговото изказване излиза от КНСБ също нямат представа че класовете за прослужено време в частният сектор били отпаднали преди 10 год. :) Вчера Боце Кратуня казва " Клас прослужено време се запазва " , мъжът-жена Мендо Стоянов така се бе разпенил " как можело да се дискриминират младите и по старите служители у нас и даже предложи " класовете да минат към основната заплата " ...а бе как да минат като такива класове според Манолов нямало от 10 години? Гледай сега ново 20-сет :) Хора верно тая фалирала държава е на тотален автопилот! като за капак аз поразпитах мои приятели как са нещата във фирмите в които работят и даже видяш фиш-ве за заплати в които четно си пише " Клас прослужено време толкова процента " :) Пълна каша , Цирк и безхаберие! Никой незнае какво се случва в тоя Бустан

Искам само да добавя към твоя пост. Хора - образовайте се. Без подходящо образование няма да вземете добри пари. Аз бях без образование работник за 1000 лева. Завърших висше, извадих си сертификати, поисках по-голяма заплата. Естествено че не ми дадоха. Смених 5 фирми и след 3 години вече получавам шест пъти повече плюс всички осигуровки, и болничен пакет за цялото ми семейство.

Проблема е Бустаня не е само да имаш или да нямаш подходящо образование , защото нали знаеш че няма как да построиш нещо което да е без основи. Основата са обикновенние трудещи се хора , след тях по стълбата нагоре разте и отговорността и заплатата , но ако на тези хора в основата даваш толкова колкото да не могат тези хора да покриват елементарен жизнен стандарт то тогава тая основа с времето започва да корозира а клатещ се блок не е в полза и не тези по високите етажи т.е корозията в основата неминуемо влияе и нагоре по веригата. Аз съм виждал много вишисти които работят общи работници, шофьори ..даже авто монтьори , част от тях стискат зъби защото кой помага на родителите си , кой има малки деца, друга част търпяха година-две-три и после си казаха " По-добре сега отколкото никога и да тъна в мизерия " и напуснаха България. В Бустаня просто няма политик който да загърби личният интерес в името на собственият си народ. Всеки за някой лобира , после влачи лична полза а след тях една група хора тънат в мизерия ощетени. Тъжната истина е че след като няма държава то всеки трябва да се спасява поединично.

абе нали штиахми да вземим сирийци да ни работат за 200 евро как убишта дрогарката криСТАЛИНА ма тиа избегаа....

от свиня мас и от кумунист власт саде с дране

Разбира се за висшите кръгове на властта всички придобивки си остават. Те нямат нужда от синдикати а от шутове в задните части за да се осъзнават от време на време на кой свят се намират.

... интересно. " В момента се ползва добавка за професионален опит и стаж и то само при един работодател по негово решение. " ... е аз защо плащам на работниците добавка :))) ... със счетоводителката навремето го коментирахме и изрично и казах да остане :))) . и доколкото знам не съм само аз таска

"таска" да се чете "така." :)

Ако има работеща съдебна система, ако има борба с корупцията, ако има ефективни присъди на висши политици, никой няма да го интересуват тези теми. Ще има инвестиции, ще има високи заплати, ще им ръст. Сега се играят само циркове за съхраняване на 70 годишното статукво.

знам и в момента няма ограничения да се внасят работници от страни в ЕС и няма никакъв проблем да се заменят скъпоструващите българи с евтини работници от Германия, Франция, Великобритания

и синдикатите са премахнали класа на работещите в частния сектор преди 10 години.....а на държавната администразция......оня ден.... а пък на депутатите изобщо не са го барнали.

Работодателите да развързват кесиите, защото го закъсаха с работната сила. Усетиха се, че няма кой да им работи за тези пари. Следователно аргументът няма пари не е верен. То като гледам доста работодатели са тръгнали да затварят! Та да видим!

Ще затварят я. При тази никаква минимална заплата всички ще затворят един ден, щото няма да има кой да им купува стоката.

Точно и ясно изразена позиция за истината в страната ни. "Според него работодателите, искат-не искат, са започнали да развързват кесиите, защото го закъсаха с работната сила." Аааааа....усетиха се, че няма кой да им работи за тези пари." Те, работодателите за още неща ще се усетят, ама да не стане късно. Тъй като гледат на хората, продаващи труда си като на хора втора категория, като на прости и наивни хора, които могат да мачкат и ограбват. Но, не останаха такива, които да работят без пари. Още повече, че талантливите продължават да бягат от България и кадърните намаляват прогресивно. И няма как млад човек да има богат професионален опит че да е на едно ниво с човек с голям стаж. Ако се намират такива, то всеки работодател може да ги стимулира допълнително. Така че, тоя съмнителен "бизнес" дето само реве и проявява куп претенции да се намаляват почивните дни, да отпадне минималната работна заплата и т.н да се скрие някъде. Не сме гласували за него, че той да определя правилата. За това си имаме един куп депутати, партии и т.н А и гледам в джобса една и съща фирма, за която се знае че работодателят унизява и плаща минимално на работниците си, постоянно пуска нови обяви за едни и същи позиции. Тая тенденция ще се увеличава щом са с мислене и действия на капиталисти към роби.

джобса мерило за работодател ли ти е :) ... да имам и работника си :)))

Е да, ама той се е самоопределил като "БИЗНЕСА" и това дава правомощия да говори от името на всички работодатели.

Брей, тая държавна чиновническа лапачница си е запазила всички придобивки от комунизма, плюс нови от капитализма, докато народа го хвърлиха на вълците да го ръфат.

Изброените от Манолов лица - министри и депутати много трудно могат да бъдат определени като "чиновници". Те са политици - мултимилионери. Повечето от тях са собственици на хотели, заводи и имущество за стотици милиони. За "чиновниците" и за всички останали обикновени българи класът прослужено време бе премахнат през 2009 г. от Симеон Дянков.