Защитата: Прокурорите не са разследвали КТБ след затварянето

Съчинение по картинка в неясен литературен жанр – така адвокатите на Цветан Василев коментираха дългото изложение на прокуратурата по обвинителния акт за КТБ.

Обратно в новината

Коментари - Защитата: Прокурорите не са разследвали КТБ след затварянето | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За всички ни е много важно обаче, тези ДВАМАТА от "външната" одиторска компания (международна и четирибуквена), да си получат заслуженото, защото те все още продължават да работят с много от другите банки. Особено посоченият мъж хаджито....трябва да го изгонят като долно псе и от българския спорт, където се намира и в момента (БСФ). С боклуци никой не иска да се занимава.....за това изритаха надалеч и потомството му! Нали??? Ха, ха ха... :)

Без да съм прокурор или разследващ бих започнал от там кой кога и на кого разпродаде печеливши активи на безценица от тия синдици и одитори.. При положение че бяха направени и един куп цесии за много милиони пак бих се заврял там за да видя от къде са парите и как точно е станало разплащането по тях..Само че аз ако съм такъв ще искам да излезе истината а тия сегашните дето и до луната стигнаха с приказките не искат това а само да заметът следите, да обвиняват някой нарочен без да се докаже с факти и документи и така делото ще да се проточи много години напред без да се установи истинския крадец

България отдавна не е държава и българите отдавна са само племе, който е на друго мнение нека си отвори очите и ушите.

Ами как ще разследват грабежа ,като много ще се размирише.За прокурори и съдии не е тайна кой ограби КТБ. Разследването ще е- мИжи да те лАжем.

тия адвокати са най-големите наглеци. как не ги е срам да се изтъпанчват и да защитават такъв престъпник като василев

Къде е РОМАН ВАСИЛЕВ???

да попитам? Bсички приказки по медиите са ми ясни, и от обвинителите и от защитата!! CAMO питам,: Kъде, са парите?? ;))

Всъщност това са едни мръсни душици, които много добре знаеха, че не обират само ЦВ, а и собствените си сънародници, което в никакъв случай не трябва да остане безнаказано! Пожарникарят, Цацата, Доган, Прасчо и още един Господ знае "Кой", ноне са много, защото са алчни!

Василев че е правил далавера е ясно, но какъв е неговия мотив на престъплението, на източването:той е собственик на печеливша и развиваща се банка, много политици ходят при него, притежава самолет, къща в швейцария, кой знае още колко знайни незнайни лулсозни неща, най-вече стандарта му на живот е такъв че ние средностатистическите българи дори не можем да си представим, и изведнъж този същия решава да фалира банката, в резултат на което: живее в изгнание в сърбия, не знае кога може да влезат качулки или килъри, конфискуват семейно негово имущество, превърнал се е във враг номер 1 на държавата, хората го проклинат, най-вече е загубил името и репутацията си докато е жив. И къде е мотива на всичко това, едва ли е умопомрачен...... Вижте собствениците на всички големи и апетитни бизнеси и компании, които са били собственост или кредитирани от банката. Вижте произхода на цесиите и хората които са се възползвали от това.Техните нови собственици са причината за тази афера, в коята василев очевидно е сгласен. Но няма държавническа воля, защото в случая силните на деня в тази държава са идеолозите на кражбата. Тук става дума за целенасочени действия от страна на прокуратута, медии, централна банка, политочески лобита...... Само обърнете внимание че толкова свободните водещи на сутрешни блокове и новини не смеят да споменат името на пеевски. Изводите на вас....

Когато чуем името на ИСТИНСКИЯ СОБСТВЕНИК на Виваком, Петрол, Дунарит СЕГА, веднага ще стане ясно КОЙ и защо е разиграл сценката с "фалита" на банката. Това се пише на 1 страница и въобще не са нужни останалите 16999.

Това се прави .... когато наистина искаш да РАЗСЛЕДВАШ ... а не когато го имитираш ...

Нужно е разследване на самото затваряне, защото то стана по много необичаен начин. Не стана ясно защо прокуратурата нахлу в офисите на банката. Дебелакът казал, че мустакът го заплашва да го убива, ама това трябва да някак да се докаже, нали? Оставям настрана дали ни е толкова ценен животът на дебелака. Ако наистина е имало заплаха, какво в банката намиращо се (Василев е в чужбина) е представлявало опасност за живота на дебелака? По-късно признаха, че са иззели документи и то, оказа се, без протокол. Как може? Какви са били тези документи, по какъв начин е било възможно да са свързани със заплахата, защо са иззети тайно и върнаха ли ги изобщо? Да не би точно това да са документите за изтеглените 116 млн. "без никакви документи"? Длъжна ли е прокуратурата да спазва законите или откровено си работи за мафията?

Това че някой казал че друг искал да го убива въобще не е повод за нахлуване в банката защото всички знаеха че предполагаемия ''убиец'' не е там.. Тогава какво търси цацата там???кой го прати да започне това предварително начертано ограбване на банката

Няма настигане тази ваша прокуратура. Румънците останахме назад.

Всичко това е един голям заговор за ограбване

три години ,,замитат,, уликите...!!! кои беше ,,пророкът,, които каза че една ,,банкя,, ще фалира...??? ,,банкя,, ли писах...??? ,,банка...!!!

Не само замитата ами и един куп милиони заминаха за хонорари на различни одитори, синдици и какви ли други майстори в замитане на следи

Резследвате нещо, свързано с изчезването на 2 млрд. лева. Разпитвате стотици свидетели. Почти във всеки разпит се споменава едно и също име. Повдигате обвинение. На това име не само не е повдигнато обвинение, а то изобщо не фигурира в обвинителния акт дори като споменаване. В същото време обвинявате други 18 души. Е, дали сега 18 невинни души няма да бъдат осъдени, а този, който е взел 2-та милиарда или е дирижирал фалита на КТБ, ще остане сух. А, Булгаристан ?

невинни не може да има.Всеки носи отговорност но по виновните са на свобода и не без обвинения.Нека не забравяме че след затварянето на КТБ започна същественото разграбване .Обезценяване и там каквото е имало за да се закупят на безценица.

допълвам се че беше затворена за да бъде разграбена а не беше разграбена за да бъде затворена.

Между другото и не точно във връзка с тази "статия", но ... някой знае ли ,КЪДЕ е всичко което се изнесе от банката /картини, колекции, ценни предмети ... / ...

така не може да се намери информация какво стана с глобата на КПМГ? Платиха ли я или спечелиха обжалването? Да не би да е секретно и това?

Обжалването им е в тяхна полза, не платиха глоба, за това буди недоумение наличието хора от КПМГ сред "обвинените" ...

нито една медия да е отразила тази изключително важна новина, защото, ако са спечелили обжалването, това ясно показва, че са работили по правилата. Освен това БНБ няма основание да се крие зад тях. БНБ е надзорникът на банките. Иначе всяка ще даде някой и друг милион на одитора и ето ги всичките пирамиди. Затова е БНБ и още куп комисии и т.н.

Прокурорите не са разследвали КТБ след затварянето, защото ще лъснат крадливите задници на Бибитко и Шиши. Къде е Дунарит, къде е Виваком?

ами "Петрол"?как отиде в ловеч??

Двама разведени, с деца, сключили брак помежду си. Родило им се дете и от новия брак. Един ден трите деца се скарали. Жената се развикала: Скъпи, отивай бързо да ги разтърваваш-твойто и мойто бият нашто!

умишлено ГЕРБ проспа да се изнесе банката и по хапката Виктория банк като част от империята Василев потегля по нов собственик.Разкрадоха гиза да заметат следите кой къде кога и колко е изнесъл .

Робското племе което в момента населява прекрасните древни български земи си заслужава и премиера, и прокурора, и депутати като Прасчо, и кривосъдието, и мутро-милиционерите, и измислените банкери като Мустака, който го доят и стрижат като стадо овце. Събудете се, роби!

ПОПАДНАХА В РЪЦЕТЕ НА НЕЙНИТЕ ДЛЪЖНИЦИ Най нагушилият се бе ДЕБЕЛЯН ПЕЕВСКИ Царските хора и те намазаха здраво филията с Виваком. Тепърва ще наблюдаваме как Търговска банка ВИКТОРИЯ която бе собственост на КТБ и чиито активи са на стойност 480 милиона става собственост на ЦВЕТЕЛИНА БОРИСЛАВОВА и нейната БАКБ€ С тази жена премиера бил нямал нищо общо. ВЯРВАТЕ ЛИ. Продажбата на ТБ Виктория ще го покаже!

крупна кражба с големи лъжи!

Гъста мъгла по време на пълно лунно затъмнение. След 15 години всичко ще се изясни - делото се прекратява по давност.

Балонът се надува,надува,надува.... Надъвайте момчета,да стане на парчета....Пуффффффффффф!!!!!!

да си много прозорлив за да забележеш, че станалото с КТБ и нежеланието да бъдат разкрити виновниците доказва по безпорен начин съществуването на ПАРАЛЕЛНА ДЪРЖАВА включваща в себе си всичките тези създадени по времето на Живков ВЪНШНОТЪРГОВСКИ ДРУЖЕСТВА управлявани към момента от СТОЯН МАРКОВ чиито зет е брата на МИЛЕН ВЕЛЧЕВ - Георги Велчев. Нашата държава калкулира само ОТРИЦАТЕЛНИТЕ ВЗЕМАНИЯ а тарикатите на Стенмарк сред които виждаме и Бойковия цар калкулират само ПЕЧАЛБИ. В тяхната ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА не се работи със знака ИЗВАЖДАНЕ. ДОКОГА ТАКА НЕ ЗНАМ?! Не виждам никакъв изход освен един - РЕДЖЕП ТАЙП ЕРДОГАН и Диарбекира за всички тези поганци!

За всеки мислещ и анализиращ е много всно че с тия писания на цацаратурата освен да се замазват гешефтите на герберасите и мутрите нищо реално срещу истинските виновници не се прави..Няма как един заем да се погасява редовно и след като забраниш това с ченгеджийските си мурафети да излизаш и да казваш колко е ''загубила'' банката..

Вчера се запитах как така, през годините 2010, 2011, 2012 КТБ получава НАГРАДА за "Динамика на развитието", през 2013 КТБ е Банка на годината, а Цветан Василев е банкер на годината ... и ... 2014 КТБ ... "ФАЛИРА" ... и сега е обявена за "най голямата финансова измама" в новата история на България .... нещо .... А и защо никой не пита Борисов за изявлението му ПРЕДИ 20.06.2014 г.: "Аз, като се върна, една банка ще фалира, а може и още една ...", направено в началото на м.Юни 2014 г във Вашингтон, САЩ ...

Не е далеч времето когато главните акционери в КТБ - Цветан Василев и Оманския фонд ще заведат дело срещу българската държава за накърняване на правата им на собственост. ...и ще го спечелят.

Ами ... очевидно е ... "ПЛОДОВЕТЕ" на "управлението" на Борисов ... ще ги "берем" ... десетилетия напред ...

".....Аз видях с очите си оценка на международна компания на 13 актива, контролирани от КТБ, за над 3,5 млрд. лв...." КВЕСТОРИТЕ ОБЕЗЦЕНИХА ТЕЗИ АКТИВИ ПЕТ ПЪТИ ЗА ДА МОЖЕ СЪЩИТЕ ДА БЪДАТ ИЗКУПЕНИ ОТ ДЛЪЖНИКА ДЕБЕЛЯН ПЕЕВСИ НА БЕЗЦЕНИЦА. За схемата Виваком при която най скъпият и ВЪЗБРАНЕН от активите на КТБ се озова в ръцете на ЦАРСКИТЕ ХОРА -Спас Русев и стоящият зад него акционер на КТБ управляваната от МИЛЕН ВЕЛЧЕВ офшорка ВТБ няма да говорим. ТЕЗИ ХОРА СА ПРЕСТЪПНИЦИ ПРЕСТЪПНИК Е И ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР ЗАМАЗВАЩ ВСИЧКИ ТЕЗИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ! В ДЪНОТО НА СХЕМАТА ПО УМИШЛЕНИЯ ФАЛИТ НА КТБ И РАЗГРАБВАНЕ НА АКТИВИТЕ Й СТОИ ЦАЦАРОВ С НЕГОВОТО ПРЕСТЪПНО БЕЗДЕЙСТВИЕ.

ТВЪРДИШ, ЧЕ ЦАЦАРОВ ИМАЛ ПРЕСТЪПНО БЕЗДЕЙСТВИЕ? А КОЙ ВКАРА КАЧУЛАТИТЕ В БАНКАТА ЗА ДА ПРЕДИЗВИКА ПАНИКА И ТЕГЛЕНЕ НА ВЛОГОВЕТЕ И? НЕ БЕШЕ ЛИ ПАК МАСОНА ЦАЦАРОВ? КОЙ СА ХОРАТА ОТ НЕГОВАТА МАСОНСКА ЛОЖА? НЕ Е ЛИ ТАМ И ГОЦЕ И СВИНАРЯ И РАЗБИРА СЕ ПРОФЕСОРА ПО ИСТОРИЯ МИТЬО ШЕСТАКА?

го колко е важно кажте къде са продените и ще ги е купил на каква цена и при кога са нещата от банката .Другото е овъртане .

София малко преди закриването на КТБ внася 85 милиона лева. После шефа го освободиха, защото уж бил действал на своя глава. Ами тези пари са наши - на тези, които плащат. После защо сметките били високи. Най-много се смея /горчиво, разбира се/ когато Топлофикация кажат, че еди кой си ремонт щял да бъде за тяхна сметка - от кой джоб ги вадят. Те печелят от услугата, която я плащаме ние - клиентите. Държавата пък печели от данъците - преки и косвени, които пак плащаме ние. Така че да бъдат така добри да разследват всичко до край /в което се съмнявам/ и виновните да върнат парите, а тези, които трябва да си понесат заслуженото /едва ли/.

твои са задълженията :) а не парите. Ти си крепостен селянин и ще плащаш! "ваши" били парите хахаха. Слез на земята, огледай се и виж къде живееш! около порутени панелки и кални "градинки". И защо не се махнеш? защото ти харесва разбира се :)

Твърди се, че Пеевски е изкупил на ниски цени активите на КТБ след фалита. В момента някакъв арабски фонд и руснаци участвали в банката, май ще си искат парите от него.

Ами не знам дали "твърди се" най-точно определя положението;) Документите по ми се нравят - ето, да вземем например декларацията на корпулентния пред сметната палата към 2016-та и да я сравним с тази отпреди 1-2 години... 80 милиона в имане и активи към 54 хилки?! Егати - много им плащаме на депутатите си бе!

Като се проследи ръста на предоставените средства в КТБ от държавни ведомства, агенции, администрации и фирми се забелязва вливането масово на огромни средства по времето на кабинета Борисов-1! Цв.Цветанов редовно обявяваше годишни класации за най-добра банка и най-често това бе КТБ! Те двамката с адаша си от КТБ, тропкаха показно ръченици и хорца, на тържествата! Защо Прокуратурата не разследва съучастието на Премиери и лица от правителствата спомогнали с насочването на парични ресурси от подведомствените им към КТБ с цел да се увеличи масата на парите, които да бъдат откраднати! Спомням си че Премиерът Орешарски се бе изплашил от тази концентрация на държавни средства в КТБ и предприе в краткият си мандат мерки за диферсифицирането им в други банки! Логиката е, че в престъпната група подведена под отговорност трябва да има и лицата, които съзнателно са насочвали ресурса държавни пари в КТБ, за да бъдат злоупотребени!

Хорцето беше с Искров, не с Цветанов. Но това едва ли има някакво голямо значение.

какво значи предоставяне, другарю? знаеш ли, че КТБ имаше най-доброро електронно банкиране за времето си? знаеш ли, че КТБ беше светлинни госини напред технологично от всички останали? знаеш ли, че никога не е имала "срив" в системите си? Хората ПРЕДПОЧЕТОХА да работят с КТБ, това е истината. След това я събориха !

И какво бе ПУФ! За какво са били тези технологически постижения на банката, като е ограбена отвътре? Между другото в моя пост става дума за държавните организации и фирми овкарали парите си в КТБ, където това става с разрешениие на суверена, а не на банка по избор на ръководството на фирмата, или ведомството! Гербаджийски аргументи! Никакви, ама гербаджийски ...

Това за технологичния връх ти си го твърдиш. Но и да е така даването на милиони необезпечени кредити на шофьори и чистачки какво е? Искал ли си кредит от банка да знаеш какви са изискванията да ти отпуснат 50- 60 000лв.

Е как неясен жанр - класическа комедия :)

Вие как виждате Цацара да разследва себе си и неговите си приятели,с които сътвориха тази кражба! Има ли някой вече който да не е сигурен в това??

Какви са тези и защо им давате трибуна?!Изглеждат ли ви на нормални хора?! Вижте ги само колко са отблъскващи! Икого защитават като разплакаха толкова хора! Какво стана с тези които получиха парите! Какво стана с дъщерята на Иван Костов която е получавала по 40 хиляди евро като съветник там! Да върне парите ....Кога Иван Костов ще върне парите и от приватизацията, а Жан Виденов бил фалирал държавата! Иван Костов и неговата клика я фалираха, а част от неговите хора и днес са банкери - Левон Хампарцумян, Виолина Маринова и др.

Като си почнал с имената , актуализирай списъка - там присъстват и доста действащи към момента политици и то с по-значителни суми...

А 96г. като отвореше хладилника...какво имаше вътре... Костов ли? А баба ти като се биеше с комшийките за сапун пак ли Костов я насъскваше? А вечер като заспиш Костов се появява в черен шлифер като от матрицата и те преследва нали? А от 2001 до сега колко години са че не можем да се опраим от ужаса който ни причини Костов?

разправяй с тоя пръдлю!?Остави го, да се върдаля сам в лайната си!

Смешно българско племе...свито и лицемерно, мразещо правдата..яжте си плодовете

Шиши, Цаци, каква я спретнахме, а? А овцете пак си гласуват за Герб, Бсп, патрЕоти, ДПС- ми ще ги онождаме, като са прости

не мафията си има държава, а държавата и мафията са в симбиоза. Защото и на двете шеф е бойко. ни лук ял, ни лук мирисал, милия. всички ние работим и плащаме данъци, налози и т.н. за 10 човека. Милиони души в бг пестят за 10 човека, които на 10 години си разпределят спестяванията. 90, 96/97, 2015. Бягай от БГ

трябваха ми спешно едни 100 лева. Отивам в моята банка ДСК обаче съм без фирменият печат. Касиерката ме познава отлично, децата са в едно даскало. И не ми даде тия 100 лв. Вика - в наредбата пише да ми покажеш лична карта, да се подпишеш и печат да сложиш. Шапка и свалям. А на тия мръхли от КТБ им липсват от главната каса 206 милиона- без подпис, без печат, кой ги е взел един Господ знае. Куче влачи рейс.

Да, но такива са правилата на банките за даване на 100 лева;) Когато даването е от порядъка на милиони, очевидно и правилата са други - достатъчно е например да можеш да си изписваш инициалите;))

Да бе да..затова капиталовата адекватност на Маджарите е на "завидно" ниво.... и те са цъфнали, но все още не са вързали... Ама нали са чужд трезор и нашите ибрикчии гък не продумват (само пускат бюджетни плащания, ей тъй и те да помогнат за европейските избори в България) и отново ще залезе Български трезор, защото току виж бюджета свършил... Съвета ми към Вас е да внимавате, къде си държите парите, за да не стане и с печат и без печат все тая...

Когато и адвокатите се смеят... Когато съдът и прокуратурата са по-големи крадци... Когато държавата е на път да спре да функционира... Когато всичко което правим е да слушаме ЕС...

За слушането на ЕС - ами не е съвсем така, тях ги слушаме избирателно;) Ето, от 10 г. хората ни пишат едни доклади за корупцията например, а на нас все ни се пада откъм глухата страна...;)

Даа..всяка сутрин му се отчитах...да е жив и здрав.