Кръчмари по морето се пазят от данъчни чрез Фейсбук

Затворена група във “Фейсбук“, създадена от търговци по Черноморието, предупреждава участниците си за данъчни проверки, съобщиха от НАП.

Обратно в новината

Коментари - Кръчмари по морето се пазят от данъчни чрез Фейсбук | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ни мор ето - море, ни кръчмарите - кръчмари, за другото да не говорим.

Всеки иска да кара по хубави пътища, да има добро здравеопазване, пенсии и други привилегии, но масово гледат бизнесите в България да скатаят. Еми няма как да стане. Ще си караме по напуканите пътища, ще мизерстват пенсионерите, но важно да имаме псевдо тарикати, които най-голямото постижение в живот им е да си купят втора ръка Ауди А8.

И ти като си платиш данъците те ще отидат точно за нещата дето ги споменаваш? вЕрваш ли си!!!!!

Проблемът е в политиците, те са крадливата напаст, да! Не си платиш данъците и има по-малко за влачене и крадене, не си пълнят джоба добре. Но само стоейки и пишейки "вЕрваш ли си?" не се получава, нали? Действия са нужни - твърди, решителни и да се изметат !

Всеки иска няколко милиарда от парите му да "изгорят" в КТБ или някоя друга, ама няма как да стане като не издава касови бележки :)

Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

нЕ сЕ кОси, любимият ти путлер скоро ще освободи целия свят от краварска окупация и ще възцари благоденствие и щастие за прогресивното човечество, т.е. хилядолетна, вечна нирвана.

НАЙ СИГУРНИЯ НАЧИН ??? .. ЛЕПИШ СТИКЕР НА СИК ИЛИ ТИМ .. .. МОЖЕ И ПОРТРЕТА НА БАЙ МУТРЬО ЖИВКОВ ДА ЗАКАЧИШ :))

А какво е определението за ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА?

ОПГ-ВАСИЛ ПАНОВ

Депутати в парламента = ОПГ вместо народни предствители. Почистване - само ампутация.

Искам да ровят ромите не да ми висят и бате даи един лев аз данъци плащам всеки месец на мен кои дава оня помощи тръгнали мен да ровят що щото съм редовен данъкоплатец тия хора ги не търсят

Така ,значи бачках много(не по морето) давах между 4 и 6 работни места . Никога не съм скрил една стотинка данък.Един ден по телевизията даваха някаква шефка на някаква агенция която си беше дала 60-70 хил лева бонус, не помня сумата. Много се ядосах защото за същата година бях платил 32 хил лв данъци.Затворих бизнеса , няколко човека останаха без работа. Самият аз се хванах на някаква средна заплатка и карам така .Гледам си здравето , че не бях добре и гледам напред . Бизнес в тази ситуация в момента , да ги хрантутя , а те да се отнасят с мен като с престъпник....ами не за сега !Като много знаят , да си напуснат службичките и те да правят бизнес .А колко други има като мен?

До 952--- Не си сам, прав си. Много сме така. След 12г. из чужбина се пробвах в БГ. Почвам бизнес, потърсих счетоводител и казвам-- искам всичко да е ок, да спа спокойно--- а тя -- че ти ще фалираш бе момче преди да си започнал-- . Така и стана, издържах 5г. Имах 6 магазина, плащам наем 3000 обаче реститута дава фактура за 700, -не можел повече. За разликата в наема плащам данък все едно че ми е приход а не е. Търся фактури за разход и какви ли не галимации.. абе скапана работа.И така, познавам доста авери като мен, донесоха някой лев от чужбина пробваха, онея от горе им кешираха париците(я ячрез смяна на законче или некоя врътка по наредба 1) и сега повечето избягаха пак и няма да се върнат. И аз натам съм се запътил. Тъжно но истина!

За това в България от време на време и за постоянно само след пенсия.

На мен ми взимат данъьите до стотинка. И на търговците да ги взимат.

Няма лошо да се плащат данъци НО... Плащам данъци, аз и жена ми децата и те, здравно осигурени... налага се операция на щерката(ортопедична, не е кой знай какво) и хоп- доплащане 4000 лв. избор на екип + 800лв и .....??? що плащам данъци??!! Купувам винетка, плащам пътен данък(остави акциз на горива масла и т.н.) - карам из дупки всеки ден...??-'що плащам данък??. до преди 3-4г. плащах като поп, но вече гледам да скатая на макс. Може би не съм единствен.... С платените от нас данъци плащат на администрацията от знайни и незнайни държавни учреждения.. А служителите в тях ме гледат с пренебрежение.. сякаш са хванали оня за шлифера...!! Е за това ако мога и 1ст. няма да платя. Sorry!

Първо данъците ти отиват за съвсем други цели, а това за което рИвеш се нарича здравна осигуровка. Здравната осигуровка покрива базов пакет. Като искаш екстри - ще плащаш.

доктор ли си бе капут? аз и винетка плащам а път няма ..... дано скочиш в някоя дупка и да се потрошиш

Не ниРивъ, просто констатирам. От 10 и повече години не съм ходил при личния лекар... дори не го познавам. Миналият месец отивам на зъболекар да чистя зъбен камък...!! "...касата това не го покрива.. бла, бла"!! е що плащам а?? и т.н безброй примери. Важно е плащащите данъци да виждат полза от това че плащат. Особено дребният и среден бизнес( не тези с куфарчета-та, те се оправят както винаги ),който бачка по 25ч. от 24 възможни и накрая идва един посер-ко дето не е дал и 1 ст. добавена стойност на нещо и ти еб..ва ма..та.

Да, ще се пазим ! Защо няма проверки по хотелите ,защото си плащат, проверяват се малки обекти по морето !Не стига че цървулак до цървулака наречени туристи, а и тормоз от данъчни, които ходят като мухи без глави и се чудят кого да хванат (смешници). А кой им плаща хотелите, (по 70 евро на ден) храна , гориво , командировъчни, джобни да пазарят... да видим сметката на края . Тиквока ще се хвали колко е събрал, а колко е дал , кой ще му потърси сметка.Ще се крием, вместо моето семейство да почива ,аз плащам на сулю и пулю сметките ...сори няма да стане !!

Нечия партийна касичка се е опразнила, смучат като за последно.

gonzales

за толкова години до ден днешен не съм видял манго да издава касова бележка за продаден кочан царевица на плажа или пък на лунапарковете. а кас.бележка е един вид застраховка за нашите деца.

В Синеморец издават касови бележки за всяка люлка и за стрелбище дори!

мислиш, че мангото ще ти я плати!? застраховката де....що пишете глупости....в 1 ЕДНО са прави - закача се ТОЗИ, който не може да се защити....

Винаги ясно и категорично заявявам, че не ми трябва касова бележка. Обичайно пазарувам храна от частници, за да избегна ДДС-то. Само цигарите и горивото са ми още проблем, но и на това ще му намеря цаката. Простичко обяснявам - не понасям мисълта, че с моите пари, данъци, налози се издържат безполезни полицаи, държавни служители, мързеливи цигани и непознати на мен пенсионери! Не изкам да ги храня бе! НЕ ИСКАМ! Аз от тези хора не съм взел и стотинка! Защо те искат от мен да ги храня?!

Сигурно и ти рИвеш че в Германия е подредено, а тук не, ама като дойде до теб - мъчиш се да изклинчиш. Само бой и стрижба за магарета като вас!

и двуцевката за вас

Ти деца нямаш ли , не ходят ли на детска градина, не ходят ли на училище.Майка и баща нямаш ли, кой им плаща пенсиите. От егоисти и тарикати и далавераджии не се нуждае тази нация .

тарикат а си простак:))) А върви да бачкаш че искам увеличение на пенсийката да еба смотаняците ви. Ще бачкате и ще го духате от изгрев до залез.

За народопсихологията на един народ се познава по фолклорните му герои-Хитър Петър, Андрешко..... На запад това предизвиква отвращение и погнуса, нас ни плюят в лицето ние си мислим че дъжд вали. Елин Пелин може да напише 4-5 продължения на Андрешко

Не е точно така. Работата е там, че по времето на Елин Пелин, данъчните са вземали данък и без да се дължи - от всеки, който докопат. Пълна анархия е имало, но не както сега - само в данъкоплатците, а и в данъчните преди 9-ти.

И дошла съветската власт, и въвела справедлива данъчна система... Много си тъп, ве!

Защо само заведенията се проверяват непрекъснато, а хотелите се пропускат? Мои познати се върнаха в началото на седмицата от Слънчев Бряг - и едно от нещата, които разказват е - масово криене на нощувки в хотел "Астория" там?

Защитаваме хора, които спират неправилно и им вдигат колите с децата; правим си групи да се крием от данъчните; избираме си все едни и същи да ни управляват, после се чудим защо сме толкова зле, псуваме, пърдим, сипваме по още една гроздова и усилваме звука на Планета ТВ...

Добре бе приятели, от една страна криете данъци, от друга-ревете че държавата нищо не прави. С извинение, боя от пръдня не се прави. Кенеди е казал: Не питай какво държавата прави да теб, а какво ти можеш да напривиш за нея. По наште ширини сме далеч от тези неща

то ако се отчета на дъжавата както тя иска, се едно имам ортак, че и отгоре...

глупости , кенеди не е казал това.