В Южна България работят 3 пъти повече от Северна

Създаденият от предприятията БВП в Северна България е 3 пъти по-малък от създаденият в трите района на Южна България.

Обратно в новината

Коментари - В Южна България работят 3 пъти повече от Северна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всеки може да отвори джобс бг и да види трагедията на Западнала Загора. не е лошо и кмета и да го прави от време, и да се размърда малко, а не само да прави градинки.

Планината ражда хора, а долината- тикви!

и ношната смяна в дириника работи повече от дневната

Колко са тъпи коментарите на 99% от драскачите!!! Нормално е при повече населеност на Юга, да има и повече свършена работа. Нормално е при магистрали и повече международни пътища, където минават мноооого товари да е създадена допълнителна работа. Нормално е около тези пътища да има и повече инвестиции, с цел лесно достигане на европейски и други пазари. Нека тъпите да не коментират, неща от които не разбират. Моля!

Странен дисбаланс в сравнение с европейските страни. Почти навсякъде в Европа северните провинции са повече индустриализирани, по богати и т.н Като пример мога да посоча Италия, Гърция, Франция. В България точно обратното...

Не е вярно, че в Южна България работят 3 пъти повече от Северна. Истината е, че държавата се грижи 3 пъти повече за Южна България в сравнение със Северна и това е още от соца та досега.

глупендера. Където има предприятия там има БВП. Защо стана така че БВП се създава в София и Ю.България,северняците да не би да спим по цял ден и да люскаме ракия. Я кажи нещо за жътвата която храни и теб недоносче смотано.

В "ПРОГРАМАТА ЗА ИЗТРЕБВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД", приета на московския ционистки конгрес 1988 г. е записано: "... VII. Създаване и поддържане на условия на нищета и безправие 1. Българите винаги трябва да бъдат бедни и безправни, навсякъде да изпитват неудобства и неволи и ежедневни бюрократически спънки. 2. Масовата бедност трябва да поражда масова безпросветност и глупост, а те на свой ред - масова престъпност. 3. Да не се допуска българите да си възвърнат равенството, независимостта, свободата и националните богатства. ...", което се отнася за ВСИЧКАТА БЪЛГАРИЯ. Няма северна, няма южна, нито източна и северозападнала България. Така наречената производителност на труда е в пряка зависимост от съотношението на: -бачкатурите -чантурите и -клатикурите. Последната категория (клатикурите), са на първо място в света по количество. Като прибавим и "тъмнозелените" клатикури, БВП отива под морското равнище. Това не казва клатикурецът министър на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков на заседание на парламентарната комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление. Ние може да сме "мърша", бодлива крава БЕЗ РОГА, но не сме безхаберни, като тези които "Световния еврейски конгрес" ни назначава с "уж избори".

Пишете "минуси", само това са вече "ВАШИТЕ АРГУМЕНТИ"! Светът върви напред, а не "Back in the USSR"- The Beatles.

Абе не ми я хвалете Ст. Загора.Минавал съм и все едно гледаш Бургас от преди 20 години.Едни стари панелки, никакви признаци на икономически център.

Именно - минавал си! Значи и хал хабер си нямаш за това, което пишеш! Ако живееш тук, ще направиш разликата между тоя регион и останалите. С малки изключения /морето и големите градове/, мястото е в пъти за предпочитане за живеене пред останалите!

Та се сетих нещо - БЕ НАЙ-НАКРАЯ ПОНЕ В ЕДНО ГЕРБЕРАСТКО ПРАВИТЕЛСТВО - МОЖЕ ЛИ ДА ИМА НЯКОЙ МИНИСТЪР НЕ НАМЕРЕН НА МАГИСТРАЛА И С ПОНЕ МАЛКО НОРМАЛЕН, А НЕ ОЛИГОФРЕНСКИ ВИД??? Извинявам се на всички нормални хора (не министри и държавни служители!) които са с диагноза олигофрения, дебилност и подобни!

Мамина сладка поредна герберастка калинка! Вуйчо, я вземи обясни в прав текст, че в северна (особено северозападна) България, тия търтей не искат да работят, а предпочитат да си пият ракията и да слушат Миле Китич! А пък в южна България е някакъв рай, защото ПРАВЕЛИ ПОВЕЧЕ БВП!!! Никъде не забелязах някаква обосновка, а само някакви нахвърляни проценти и малоумно бръщолевене!!! Ииизроди долни!

даите сега да скараме северна и южна българия :( радои ралин : в бг има 3 племена : бачкатури чантури клатикури ... първите са на изчезване , а другите 2 унищоJAват сегашна европа !

Ба си лъжливото заглавие - България има 400 пъти по-малък БВП от САЩ, това означава ли, че българите работят 400 пъти по-малко от американците?

Фалшивата статистика е изкривена от област Стара Загора. Голямата "производителност" на труда се дължи на държавният енергиен комплекс Марица-Изток

JMM®

Цялата икономическа сила на Област Стара Загора се базира на тецовете и мините Марица-изток, Брикел, свързаната с тях търговска фирма ГУ Фарадей, търгуваща с кокс и въглища, всичките около Раднево и Гълъбово, както и факта, че ЕВН имат два центъра - освен основния в Пловдив и втори в Стара загора. Вижте профила на първите 8 фирми в областта - единственото изключение са бирената фабрика Загорка и фирми като Кълвача-газ. Старозагорските oлигoфрени използват наличието на огромния енергиен комплекс Марица-изток на територията на областта, където се произвеждат 40% от електроенергията в България, смесват понятията област и град с лекота за да промотират града си като много развит. По същия начин представят населението на областта за население на града. Заради наличието на АЕЦ Козлодуй във Врачанска област, те са също едни от най-развитите области по статистика, но на практика са гола вода. Няма нужда да правиш бизнес в Стара Загора, достатъчно е да отидеш за половин час, за да видиш, че е обикновен, скръбен, беден, провинциален град. С много говорене и изопачаване на фактите относно икономическо развитие и броя на жителите, успяха да заблудят доста инвеститори. "Всички вериги се опариха там(Стара Загора)" "Не вървеше. Там имаше едно подвеждане от статистиките" - Андрей Евтимов, изпълнителен директор на "Доверие Брико" "Разликата в покупателната способност е вероятно три към едно между София и останалите градове. Това беше и една от основните причини да не успеем в Стара Загора и да затворим магазина си там преди две години. Всички вериги се опариха там, инвестирахме доста пари, време и усилие. Първо намалихме магазина, след това го преструктурирахме, след това го преместихме в по-малко помещение на по-централно място. Не вървеше. Там имаше едно подвеждане от статистиките, които мереха покупателната способност на база на доходи от НАП, а проблемът е в Раднево, където работят около 1000 чужденци с високи заплати. Това изкривява цялата статистика, а тези пари не се харчат в Стара Загора."

В Стара Загора няма нито едно западно предприятие, и в града реалната безработица е огромна, включително сред специалисти. Почти никой не работи по специалността си , тъй като просто няма къде да работи. Всички индустриални инвестициии упорито заобикалят Стар Загора, явно някой ги гони!

Търново отново столица ! Стига с тази разглезена и лигава София ...

И аз съм за Търново

Иаз съм съгласен......ако Орките се преселят там и ни оставите на спокойствие!

Целите ще ви вземем, няма Север, няма Юг, Путин ага ми разреши. Наши ще се. Отново.

Поредния боков министър с поглед на олигофрен.

тъпата гербирска къинка ,неграмотен юрист да ни обясни- как от 69% безработица се получава 3% общо?

Само да видите кмета на град Добрич... Не само с поглед на олигофрен, а истински олигофрен. Познат в Добрич като Данчо ТЪПОТО, 30 годишен келеш.

На криво управление севера и юга му пречат.

В превод ; В южна България политиците крадът 3 пъти по малко от северна

В СЕВЕРНА БЪЛГАРИЯ ЗЕМЯТА Е СЪСРЕДОТОЧЕНА В РЪЦЕНЕ НА МНОГО МАЛКО ЧОРБАДЖИИ И БЕЙОВЕ .... САМО РЕВОЛЮЦИЯ МОЖЕ ДА Я ВЪРНЕ НА ХОРАТА ...

Имена? Хайде де, анонимен си, няма от какво да се страхуваш.

не си наясно с това което пишеш. Земята ми отдавна е върната в реални граници но я обработва арендатор,аз само си прибирам рентата.Неговото не ме интересува,парите ми ги носи в къщи. Ти работил ли си земя??

защо хората в юга само мьекате бе,винаги сте били меки знаеме го,а за работа човек да не ви подири че почвате едно мрънканье до бога,понеже сте се философи откъде задниците,имате гръцка пепел,язък че се водите българи,нали сте 85% турци,цигани и гръцки подлоги

Ами да вземем и да отделим Северна България в самостоятелна държава, след като е като воденичен камък на врата на днешната изпърдяна България ... След 30 години се съмнявам че ще има хора да живеят извън София

Съединението прави сила, ама за мутрите...

УРАААА ВЪСТАНОВЯВАМЕ ВИДИНСКОТО ЦАРСТВО ,А ПОСЛЕ......ПРЕЛКА НА ДУНАВ МОСТ-2 И ЕТО ТИ ЕВРА ЗА ПЪТИЩА И ПРОЧИЕ!!!!

Тец Варна,която беше и екологично чиста(работеше ина газ) беше затворена, за да има работа за 100 000 души от южна България мръсните американски тецове( за които всички плащаме троини сметки за ток). инвестициите от държавата към Южна България са повече:) А Белене което е в Северна България и Южене Поток който е в Северна българия бяха спрени, строежа на Хемус беше спрян, 3 и 4 реактор на Козлудуй бяха нарязани. само един от тези проекти да не беше провален

само един от тези проекти да не беше провален Северна българия щеше да е с пъти по голяма производителност, няма ли кой да му го обясни на господин Министър Ганьо Костюмарски

ви е капацитетът, калинке! Храните 3-4 града, като ограбвате територията, но тя работата отива на отцепване-Косово 2.

Тоя що не сравни броят на предприятията? Да не се окаже че тези изградени със спонсорство от Турция и Гърция са 3 пъти повече?

У нас има интересен факт, на който още не съм намерил обяснение. Като тръгнеш от Ст. планина на север, селянията прогресивно расте и на Дунава достига връх. На юг хората не са толкова злостни и селски.

Инвестиции тва, инвестиции онва... оправдания! Истината е, че ИСТОРИЧЕСКИ в Тракия винаги е било по-добре от Мизия. И при траките и при гърците и при римланите и при османците!

Столиците ни винаги са били в Северна България

Ами защото хората не чакат Червената армия и работят!

Или Турция и Гърция наливат умишлено пари?

Забележете къде гласуват за БКП-то и ще ви стане ясно!

Мое да работят 3 пъти повече ама пият 5 пъти по-малко.

Ами да герб е правителство на Южна България.Не на Северна . За това повече не гласувам за тях.

Северна Българя да се отцепи от южната част! Столица Търново! На референдум братя !!!!

неща търново за столица,сакам си враца,у търново сте предатели,нали знаеш кой предаде столицата на турците,така че бегай и не мьекай

Никакво отцепление. Няма да правим нови "Македонии" от нашата територия. Все едно Мизия да се обяви за държава. България се състои от четири части: Добруджа, Мизия, Тракия и Македония. Едната се откъсна но рано или късно ще се върне. Другите 3 заедно. Съединението прави силата. Иначе столица на България трябва да е Велико Търново. Цели 208 години ни беше столица от 1185 до 1193 и тогава цъфтяхме и вържехме, бяхме водеща сила в Европа особено около 1241 година. Когато пак бяхме на 3 морета. През тия два века Търново беше истински център на православния свят. Беше сравняван по своето великолепие с Рим и Константинопол и то взети заедно. Представете си каква столица сме имали пред света. Затова отново Велико Търново столица на България да се продължи вековната велика традиция. А и откакто София е столица, България върви само назад и на изчезване. Факти...

...Цели 208 години ни беше столица от 1185 до 1393* и тогава цъфтяхме и вържехме, бяхме водеща сила в Европа особено около 1241 година. Когато пак бяхме на 3 морета. През тия два века Търново беше истински център на православния свят. Беше сравняван по своето великолепие с Рим и Константинопол и то взети заедно. Представете си каква столица сме имали пред света. Затова отново Велико Търново столица на България да се продължи вековната велика традиция. А и откакто София е столица, България върви само назад и на изчезване. Факти...

Аз подкрепям. А и София има лошо географско положение. Лош транспорт около тия планини. Невъзможност за разрастване и бизнес. Лоша връзка с другите градове заради планините и котловината. В един сайт бяха сравнявани столиците в Европа по чисто географски предимства и София беше на дъното. Тя е била избрана само за да ни е по далече столицата от турците. Но сега няма такава опасност. Така че връщане на столицата Велико Търново. И икономиката ни и цялата държава ще се оправи. Прекрасно географско положение има Велико Търново. В пъти по добро от това на София.

Хахаха... щели да се цепят! Ние искаме независимост! Най-голямата грешка Съединението! Чисто Българско робство!

от 25 години Варна е донор за националниая бюджет дава повече от колкото взема и София, и Пловдив и Бургас бяха бенефициенти. Последните години от националния бюджет се вкарваше 6 пъти повече в Южна България ,а за София там е още повече и след 25 години обезкървяване, съзнателно при това на Северна България, някой ръси простотии , били работели повече.

Време е да се отцепим от софийските душмани в собствена независима империя като някога и веднага да обявим война на окупаторките България,Сърбия и Румъния! НЯМА ДА ХРАНТУТИМ МАЗНИТЕ ШОПАРИ,МАЙНИ И ПОМАКЪКА- ВЪН АЙДУЦИТЕ ОТ ЩАТА!

северна българия е беден, изостанал район, винаги ми е било неприятно там, независимо, че географски е българия винаги ми е било чуждо там.

а си признай що ти е неприятно там,обиден звучиш,хихихихи

Голяма работа , земята при нас , морето при нас ....айде автономия

В Северна България вече живеят повече цигани отколкото българи....и продължават да завземат територии!!!!!! Какво може да работи едно първобитно племе?!?!?!?

а най големите гета с циганор къде се намират бе манго

БВП то не е точен показател за работоспособност.Важно е колко от него остава вътре .Дойде произведе и съсе БВП -то си заминава .Какъв е келепира от по висок БВП като не остава за крайно потребление?

фердинанд угроби северозапада!!! по време двете войни полковете на северозапада за подлагани на унищожение! даже и преди фердинанд по време на свъбско българската война западняците и техните агенти из зомби вилнееха в северозапада! и сега вилнеят и съдят и грабят и гонят! съдиите в северозапада всите са западни агенти! и у бг-то де!

Верно сте тъпи копелета северозападняците. И понеже сте комундета с чугунени глави - учете се да ядете асфалт !

В северна България обявяваме Северна Народна Българска Република, гоним европата и морските народи и ще си живеем много добре! Да живее балканската федерация! да пратим европата у атлантика!!!

Дойчевелето не спира да дели българския народ. Сега пък на Северна и Южна. Стара мръсна лъжа на германците. Те така изкарват и "производителността на труда" по-ниска в България. Как я смятат тази "производителност на труда" !? Ами "един германец изработва 30 евра за час, а един българин - 5 евра за час". Значи, видите ли, производителността на труда на германеца е 6 пъти по-висока !!!??? Ами дайте достойно заплащане на българските работници и "производителността им ще се вдигне". Много са лъжливи западняците. Нечувана експлоатация на българския народ ! Сега прехвърлиха тази лъжа и за Северна и Южна България.

България е мащеха за Северозапада и го закопа още при бай Тошо-защото беше врата към запада а наливаше пари в помаклъка !Северозапада никога не е търпял разни улави шопи и майни,смотани сърби и румънци да му се качват на главите!Тук само колта прави хората равни! През унгарско сме били независими при Бела,през сръбско- независими от Душан,през българско независими от Шишман,през турско - независими при Пазантооглу!

Ами източна и западна?

Кой е ИДИОТЪТ, който написа това обидно и унизително заглавие?! В Северна България хората работят колкото в Южна, и като усърдие, и като работни часове. В Южна има повече инвестиции във високо технологични автоматизирани производства, които обезпечават по-висока производителност. Това, поради факта, че за сметка на целокупния български народ в Южна България се инвестира в инфраструктура. Ей, ИДИОТО, баща ти на пияно ли те е правил, дебилчето на мама?!

Я тебе като са те правили на трезво ми кажи що новия завод за кощове в Монтана се чуди откъде да вземе работници? Щото работливите хора от северозапада са гордо племе. Предпочитат да се оплаквах , че нама пари вместо да се хванат да изкарват пари. Щото не искали да са роби.

Три правописни грешки. Ееех, неграмотни лумпени!

гърите изместиха производства то и които се връщат с двойно турско гражданство .

А в Северна България дори няма магистрали, и митници.

Време е да се разделим България на Северна и Южна,като Кореите ! Северна при Путинко,южна при Дончо Трампаджията !

и аз да ви анексирам.

правят повече ножки, може би.

имат в предвид Хасково...но един град Юг не храни.....колкото и далавера да има там

някакъв министър се направил на умен и веднага вездесъщите журналя спецове се развихрят в стил тъпотия след тъпотия,мога ли да попитам журналята и министъра какво означава"работят повече"?

Нали за това негодувам по-долу. Министъра изобщо не твърди , че в Южна България работят три пъти повече, но "журналистите" пишат ли пишат

"а бе журналисти сър"-както се казваше в един стар виц малко преиначен