Людмила Живкова и един от символите НДК

На 21 юли се навършват 36 години от смъртта на емблематичната Людмила Живкова, приемана противоречиво в родината си, защото проектите й плашат номенклатурата.

Обратно в новината

Коментари - Людмила Живкова и един от символите НДК | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ВЪПРЕКИ НЕЙНИЯТ ПРОИЗХОД/ВСИЧКИ ЗНАЕМ КАКЪВ Е/ Я УВАЖАВАМ/ПРОТИВНИК СЪМ НА ВСЯКАКВИ ДИКТАТУРИ, ВКЛ. И НА НЕЙНИЯТ БАЩА/

На 21 юли 1981 година само дни преди 40-ят й рожден ден си отиде един светъл човек направил толкова много за българската култура, за отварянето на България към света чрез Международната детска асамблея Знаме на мира. Искаше да отвори най-доброто в децата, за да може бъдещия свят да бъде едно по-добро място за живеене. Даде идеята за изграждането на НАЦИОНАЛНИЯ ДВОРЕЦ НА КУЛТУРАТА (НДК), на монумента "Камбаните", на запазване и защита от ЮНЕСКО на много църкви, параклиси, манастири. Светла памет на Людмила Живкова, един достоен, светъл човек от близкото минало!

Стои принцесата в Лувъра и блести с познания - какъв портрет от Пикасо! А гидът дискретно я поправя - извинете мадам, това е веницианско огледало от 17 век.

хора българи, защо великата Людмила не се възпротиви, когато премахнаха обелиските на хилядите герои загинали за майка България. Откачалка - медицински доказано.

Горката беше скодоумна, с неприятен писклив глас и грозновата. Но пък мъжът й, Иван Славков( същински разплоден бик) си отживя. Бог да ги прости!

добре, че беше живскова, та сега да има поне едно ендека, какво недоволствате? преди комунизма построиха ли ндк - не, след комунизма построиха ли ндк -не, само крадоха от плочки. каквото има строено в българия, 99% е от бкп.

и мен да ме ласкаеха, да ме величаеха и аз щях да се побъркам.

как сме живели 1300 години и после още 35 без Людмила.

само защото писах, че това Левски, Ботев, Раковски, Каравелов дори Паисии това са плюнки пред нея - това казва статията ви дирници.

защо и кой тиражира лъжата за честването на 1300години България? такова нещо нямаше, и не е имало цялата шумотевица беше под мотото "България 1300г. и 35 от тях" това бе възхвала на ония 35г комунделски издевателства, а не на България!

симо

Че то тогава България стана Държава.Пък и не се кахъри толкова- нали ВИЕ ще чествате 1400години България.Ще ви видим,ако я има България.

В нормалните държави никога нямаше да се появи статия за комунистите-терористи!! Тяхната мами..а!

Изключителна жена. Неудобна за онова време. Смъртта и съвпада с честването на 1300 години България. Тя се е опитала да събере всички ценни тракийски съкровища, натъква се на кражбите с участието на тогавашното ДС и вероятно заплаща с живота си. Преди това има и една съмнителна катастрофа, заради която носи кърпата на главата си. Мир на праха и!

А защо носи тюрбан, зашо носи обърната котелка като шапка? С тях какво крие? Липсата на мозък ли ?

Людмила Живкова с тази статия, просто не се получава, реалностите са съвсем други. А строителството на НДК, си го спомням отлично, бях студент по онова време. Наистина има бункери запечатани, с дебели не 40 сантиметрови стоманобетонови стени, а с метрови такива, с плетеница от дебели арматури в тях, нещо никъде не срещано в строителните норми.

Людмила не е била архитекта ,а само е сменила предназначението да стане дворец на културата,вместо партиен център за конференции,което за него време е прогрес!Нормално за ония времена да са били заложени укрепления,подслушватели,но и да имало какво от това,важното е реализацията на идеята " Национален дворец на културата" за хората!Дори и по добре че има,например при земетресение има изход

Айде не пиши глупости. По това време такива центрове са построени във всички соц. страни като държавни и културни центрове за големи събития. Как пък не - тя го била издействала. га зо ли зци , ду пв е дав ци, На тая и се смееха и подиграваха всички - дори тези около нея.

Людмила Живкова с тази статия, просто не се получава. Тя нямаше стойностно излъчване, слушал съм я как говори по телевизията. Гласът и не беше обработен, грешеше когато четеше написаното....имаше лаф...."чете и срича, на баща си прилича". НДК и без Людмила Живкова щеше да бъде построено, а името и беше лепнато на НДК, досещате се защо. Единствено силно приближените до нея са я харесвали, но масовото хора, особено културните среди бяха против нея, подиграваха и се. В лятото, когато почина бях със семейството си на Созопол. Срещу мен на квартира беше много известна наша артистка, която един ден след смъртта на Л. Живкова беше поканила друг известен артист на гости. Е, чухме от съседната къща такова изказване със смях....." Людмила починала, ще трябва да скърбиме.....хахахахаха".

Приближените не я обичаха- те просто я използваха като трамплин за кариерите си и за трайното си оставане в кръга на привилигерованите номенклатурници, за които имаше благини, недостъпни за "социалистическия труженик, строител на новото време", както обичаха да се изразяват другарите партийни лидери. Иначе жената имаше силен интерес и влечение към окултизма и езотеричното. Колкото до НДК, той не е точно и само дворец на културата, както е "Жорж Помпиду"(Бобур) в Париж или "Барбикан" център в Лондон.

ВЪВ ФОРМАТА НА НДК СА ЗАКОНСПИРИРАНИ АНТИ-ХРИСТИЯНКСИ И МАСОНСКИ СОМВОЛИ .... ЗАТОВА БЪЛГАРИЯ ВЪРВИ НАЗАД ...

Което не е вярно!И къде са тези символи,пишеш измишльотини!Сградата е една от модерните за времето си,дори и днес,архитектурата е безупречна!

Тук никой не написа КОЛКО МНОГО СЕ ОТКРАДНА ПРИ СТРОИТЕЛСТВОТО НА НДК! КОЛКО МНОГО ВИЛИ СЕ НАПРАВИХА ПОКРАЙ НЕГО! Дори се знае крилата фраза на простака Живков, когато и до него стигнало - казали му колко много материали от НДК са се откраднали: "ЩОМ ОСТАВА В БЪЛГАРИЯ - НЯМА ПРОБЛЕМ!!!" Питам се защо никой от възхваляващите построяването на НДК и дума не обелва за тези всеизвестни факти и всичките тези се правят на шапшали. Била уникална сградата на НДК, ами то и КИТАЙСКАТА СТЕНА Е УНИКАЛНА - питайте тези, които наистина са я построли.

Безинтересен си!Става въпрос за дейността на Людмила Живкова за България,а не кой крал строителни материал навремето!Е малко по така,то сякаш Боршош изобщо не е крал парици,но това а е извън темата!

е по-точно е за дейностт на Л. Живкова за собственото си благоденствие и налудничави идеи. как няма значение кой колко е крал , бе идиот долнопробен И ти ли си пълнил и пълниш гушкта като крадеш народа.

От откраднатите материали за НДК бяха построени вили, а сега от откраднатите пари се строят дворци, купуват се самолети, кораби, и т.н.

България има един сериозен проблем. Той е в отричането на всичко от предното управление. Това е глупаво. Ако светът процедираше така все още да е в каменната ера. Постигнатото от хората преди нас трябва да бъде основа за надграждане. Същото е и за постигнатото от нас да е за надграждане за следващите поколения. За съжаление следващото поколение няма да получи нищо над което да надгражда защото нищо не е създадено, още повече дори е разрушено. Жалко за такъв народ. Никой в бившия СИВ не си срина икономиката. Затова и са пред нас , дори и в някои отношения пред запада. Добро образование благодарение на което хиляди намериха реализация навън, добро здравеопазване с добра доболнична диагностика, добре изградена система за спорт. Добра индустрия. Може би най-добрата в СИВ. И какво остана. Моля огледайте се. Валери Симеонов, Волен Сидеров, Бойко Борисов, Сергей Станишев,Румен Гечев, Иван Искров,Делян Пеевски,Цветан Цветанов и много други случайни хора. Та аз преди 1989 не познавах такива некадърници. Хора които не могат да направят нищо начело на държавата. Цяло поколение си отива , идва друго , което също ще си отиде и нищо. За цяла една година държавните институции не са свършили нищо. Или по-точно са свършили едно голямо НИЩО.

А ,сегашните на чий гръб живеят,бе?Чий труд ограбват,бе? Даже идребните добавки искат да ви отнемат.Вместо глави,ти и твоите подгласници носите на раменете си тикви. Прощавай, но шедьовърът,който си написал го доказва.

не му се сърди - ПАЗИ, БОЖЕ, СЛЯПО ДА ПРОГЛЕДА - благодарение на такива като него 30 години сме на заден ход - и още има за рушене и крадене. Това са хората, които опропастиха България и ще продължават да лаят по миналото - ЩОТО НЯМА ДНЕШНО.

червени боклуци!

фъндъка и другите талибани1 ако не беше председателството ,да са го гътнали!!!

Простите и невежите хора винаги имат нужда и си създават идоли и кумири!

ДИР, моля отговори: ОТ кога и тук въведохте автоцензура?

И този същият Георги Йорданов, който раболепно прекланяше глава пред членовете на политбюро и преди всички, на Първия, в наше време драпа непрекъснато да го признаят, едвали не, за дисидент. Само като му видиш "книгите", набрани с едър шрифт, напечатани на скъпа луксозна хартия, можеш да си представиш какви "добрини" е правил на обикновенните хора.

И този същият Георги Йорданов, който раболепно прекланяше глава пред членовете на политбюро и преди всички, на Първия, в наше време драпа непрекъснато да го признаят, едвали не, за дисидент. Само като му видиш "книгите", набрани с едър шрифт, напечатани на скъпа луксозна хартия, можеш да си представиш какви "добрини" е правил на обикновенните хора.

И този същият Георги Йорданов, който раболепно прекланяше глава пред членовете на политбюро и преди всички, на Първия, в наше време драпа непрекъснато да го признаят, едвали не, за дисидент. Само като му видиш "книгите", набрани с едър шрифт, напечатани на скъпа луксозна хартия, можеш да си представиш какви "добрини" е правил на обикновенните хора.

Да пишете, че Живкова и Григор Стоичков са построили НДК е същото като да казвате, че Боко и Цецо са построили Арена Армеец.

БАБА МАРУЦА ЗАБРЕМЕНЯЛА С ТОДОР ЖИВКОВ ДОКАТО Е ПРИСЛУЖНИЧКА В ДВОРЕЦА ВРАНЯ ОТ ПЕДОФИЛА ФЕРДИНАНД ... ЗАТОВА ШЕФА НА ЦАРСКАТА ПОЛИЦИЯ ГЕШЕФ РАЗПРАВЯ ЗА АГЕНТИТЕ В БКП :))) .... А ПО ТАЯ ЛИНИЯ ЛЮДМИЛА ЖИВКОВА Е ЛЕЛЯ НА СИМЕОН СЕКС-С-КОБУРГОТА :))) И НОСОВЕТЕ ИМ НА ПРАВЕШКИЯ ЧОБАНИН И НА ЛЮДМИЛА БЯХА САКС-КОБУРГОТСКИ :))

що не си мълчиш в американската свиньовина - поне да беше пресметнал туй-онуй преди да каканижеш като разклопана кокошка.

ОЩЕ ПО-ИНТЕРЕСНО Е ЧЕ АНТИ-КОМУНИСТ КАТО ТЕБ (ЧЕТА ТИ ПОСТОВЕТЕ) ЗАЩИТАВА ТОДОР ЖИВКОВ :)))

това е БЯГЕЕЕЕЦЯ - ЧЕРНАТА КАРАУАФАОГЛУЩЕРЕВ

НЕ НЕ СЪМ ... ПАРАДОКС - НИЙ ХРИСТИЯН - КОМУНИСТИТЕ МРАЗИМ ПОВЕЧЕ ЦК НА БКП И ТЕХНИТЕ СЛУГИ МУТРИТЕ ОТ АНТИ-КОМУНИСТИТЕ И ДЕМОКРАТИТЕ :)))

Людмила Живкова и целия комунистически бардак ли са символите днес? Тези хора са ограбвали страната с милиони, докато са ползвали безплатната работна ръка на строителни войски, студенти и ученици! Живеели са на гърба на целия народ по брутален начин. Не ми го хвалете!

Ремонта на Тиквата и Боршош 100 пъти по-скъп от построяването.

Людмила Живкова и целия комунистически бардак ли са символите днес? Тези хора са ограбвали страната с милиони, докато са ползвали безплатната работна ръка на строителни войски, студенти и ученици! Живеели са на гърба на целия народ по брутален начин. Не ми го хвалете!

И в наше време, този същият Георги Йорданов, който раболепно прекланяше глава пред членовете на политбюро и преди всичко на Първия от тях, едвали не, се титулува като дисидент. Само като му видиш написаните от подмазвачите "книги" - с едър шрифт, на луксозна и скъпа хартия, можеш да разбереш що за човек е бил.

Стига вече искам да забравя това време! 3 поколения отидоха на заколение!!!

ОНЯ ДЕН ПРОЧЕТОХ ЧЕ МАЙКАТА НА ТОДОР ЖИВКОВ МАРУЦА Е БИЛА ВЛАШКА ЦИГАНКА И ДАДЕНА ЗА СЛУГИНЧЕ В ДВОРЕЦА ВРАНЯ НА 14 ГОДИНИ ... А НА 15 ГОДИНИ Я ВЪРНАЛИ БРЕМЕННА ОТ ТАМ С 2 КАРУЦИ ЧЕИЗ И Я ОЖЕНИЛИ ЗА БАЩАТА НА ПАСПОРТ НА ТОДОР ЖИВКОВ ..... ОБАЧЕ КОБУРХОТСКИЯ НОС НЕ УСПЯХА ДА МУ СКРИЯТ НА ПРАВЕШКИЯ ЧОБАНИН .... ТА ЗНАЧИ ЩОМ ПЕДОФИЛА ФЕРДИНАНД Е БАЩА НА ТОДОР ЖИВКОВ , ЛЮДМИЛА ЖИВКОВА Е ЕДИН ВИД ЛЕЛЯ НА СИМЕОН СЕКС-С-КОБУРГОТА:)))

ТЕЗИ КЛЕТВИ ДА ПАДНАТ ВЪРХУ ТВОЯТА ГЛАВА!!!!!! От вас,освен зло,нищо друго не може да се очаква. Вие сте чада на простотията,примитивизма и глупоста .Превърнахте всичко у нас в руини. Където и да се обърнеш- гнило ,си беше признал открито вашият любим вожд.Не кълни,защото ще ти падне върху главата,но......ти го заслужаваш. Как живееш с толкова омраза?

Да не е построено с техните пари? Построено с труда и парите на всички обикновени българи. На тези, които с парите си на влог чакаха по 10- 15 години за панелка, а държавата им използваше парите през това време. И тогава вземахме по-малко от чехи, поляци, сърби, затова днес и пенсиите на старите са мизерни. А с набраните им вноски се строяха гигантски паметници, мемориали и резиденции. Руснаците имат една точна дума за такива неща - показуха.

мръсни комунисти...да пукнете дано

От всяка гледна точка НДК е уникален строителен шедьовър ! Построисе само благодарение на Л. Живкова . Тя и и баща и мислеха за българите повече от всички еропейски страни взети заедно ! Живкова работеше ден и нощ . Сигурен съм, като нея няма и няма да има .Още повече защо няма да има равни като нея защото са други времената (вижте по улиците едни роми) и всеки излиза от тая мизерия наречена Б-я . В този комлекс работеха даже и охраната и шофорите (и до ден днешен са живи тия хора ) и много комс-ци смятаха за чест да работът на тагава градиозна стоика. ПОКЛОН !

Taйнитe cĸpивaлищa пoд HДK Eлeнa Йopдaнoвa 26/03/2017 Цял eтaж зa нyждитe нa Toдop Живĸoв и Людмилa Живĸoвa, ĸaĸтo и ceĸpeтнo пoдзeмиe зa пpoтивopaĸeтнo и пpoтивopaдиaциoннo cĸpивaлищe ca чacт oт пoтaйнocтитe нa HДK. Бeзĸpaйнo мнoгo xopa ca ce гyбили в лaбиpинтитe нa двopeцa нa ĸyлтypaтa, нo ниĸoй нямa ĸaĸ cлyчaйнo дa пoпaднe в бoмбoyбeжищeтo. A дo пoмeщeниятa, пoлзвaни пpeди гoдини oт Taтo, ceгa мoжe лecнo дa ce cтигнe, тe ce изпoлзвaт oбиĸнoвeнo пpи избopи ĸaтo бaзa зa пapтийнитe щaбoвe. Πpи cъбития, нa ĸoитo ca пpиcъcтвaли Живĸoв и Людмилa, тe ca ги пoлзвaли, a в ocтaнaлoтo вpeмe ca били нeдocтъпни и cтpoгo oxpaнявaни. Πpoтивopaĸeтнoтo cĸpивaлищe e cтpoeнo, зa дa издъpжи 10 тoнa нa ĸв. м, paзĸaзaxa cпeциaлиcти, aнгaжиpaни cъc cтpoeжa нa cгpaдaтa. Бeтoннaтa плoчa e билa пo-дeбeлa oт 20 cм. Изxoдът зa cĸpивaлищeтo e пpeз пoдзeмния пapĸинг. Haвpeмeтo e билo cтoпaниcвaнo oт Mиниcтepcтвoтo нa oтбpaнaтa, нo cлeд 1990 г. минaлo в pъцeтe нa Гpaждaнcĸa зaщитa... Ocвeн тaйнитe пoдзeмия, нeвидими зa пoceтитeлитe, oщe пpи cтpoeжa нa двopeцa тaм ca били мoнтиpaни и пoдcлyшвaтeлни ycтpoйcтвa. HДK e пocтpoeн зa 12-ия ĸoнгpec нa БKΠ. Oчeвиднo ĸoмyниcтитe ca иcĸaли дa знaят ĸaĸвo cи гoвopят дeлeгaтитe и дaли нe ce oбмиcля aтeнтaт cpeщy Живĸoв и Πoлитбюpo. Ha пo-ĸъceн eтaп ca мoнтиpaни и ĸaмepи зa видeoнaблюдeниe.

ПРОСТОТИЯ ОТ ИДИОТИ

Ами правилно,сега защо не строят такива помещения ,а и тези са останали в обществена полза,стига тези които управляват НДК да имат глави на раменете си,а не само да мислят за далавери!Искам да кажа че сградата не са я занесли в гроба си или да е останала семеен реквизит!А колкото до подслушването в днешно време само на книга е незаконно,а на практика съвсем,съвсем друго!

Taйнитe cĸpивaлищa пoд HДK Eлeнa Йopдaнoвa 26/03/2017 Цял eтaж зa нyждитe нa Toдop Живĸoв и Людмилa Живĸoвa, ĸaĸтo и ceĸpeтнo пoдзeмиe зa пpoтивopaĸeтнo и пpoтивopaдиaциoннo cĸpивaлищe ca чacт oт пoтaйнocтитe нa HДK. Бeзĸpaйнo мнoгo xopa ca ce гyбили в лaбиpинтитe нa двopeцa нa ĸyлтypaтa, нo ниĸoй нямa ĸaĸ cлyчaйнo дa пoпaднe в бoмбoyбeжищeтo. A дo пoмeщeниятa, пoлзвaни пpeди гoдини oт Taтo, ceгa мoжe лecнo дa ce cтигнe, тe ce изпoлзвaт oбиĸнoвeнo пpи избopи ĸaтo бaзa зa пapтийнитe щaбoвe. Πpи cъбития, нa ĸoитo ca пpиcъcтвaли Живĸoв и Людмилa, тe ca ги пoлзвaли, a в ocтaнaлoтo вpeмe ca били нeдocтъпни и cтpoгo oxpaнявaни. Πpoтивopaĸeтнoтo cĸpивaлищe e cтpoeнo, зa дa издъpжи 10 тoнa нa ĸв. м, paзĸaзaxa cпeциaлиcти, aнгaжиpaни cъc cтpoeжa нa cгpaдaтa. Бeтoннaтa плoчa e билa пo-дeбeлa oт 20 cм. Изxoдът зa cĸpивaлищeтo e пpeз пoдзeмния пapĸинг. Haвpeмeтo e билo cтoпaниcвaнo oт Mиниcтepcтвoтo нa oтбpaнaтa, нo cлeд 1990 г. минaлo в pъцeтe нa Гpaждaнcĸa зaщитa... Ocвeн тaйнитe пoдзeмия, нeвидими зa пoceтитeлитe, oщe пpи cтpoeжa нa двopeцa тaм ca били мoнтиpaни и пoдcлyшвaтeлни ycтpoйcтвa. HДK e пocтpoeн зa 12-ия ĸoнгpec нa БKΠ. Oчeвиднo ĸoмyниcтитe ca иcĸaли дa знaят ĸaĸвo cи гoвopят дeлeгaтитe и дaли нe ce oбмиcля aтeнтaт cpeщy Живĸoв и Πoлитбюpo. Ha пo-ĸъceн eтaп ca мoнтиpaни и ĸaмepи зa видeoнaблюдeниe.

Кой знае, може би някога ще дойде ден, когато ще се даде адекватна и безпристрастна оценка за делата на тази жена. В днешното бездуховно време това е невъзможно.

която за година и половина изгради НДК, а днешните хрантутняци вече 3 години не могат само да му оправят плочките.

Людмила Живкова, както и номенклатулният апарат като ЦК на БКП, Политбюро на ЦК на БКП бяха омразни за българският народ защото се бяха откъснали от народа и живееха в един паралелен свят пълен с фалш, подлизурковщина, лукс за сметка на народа, разхищения и некадърност. И Людмила Живкова беше неразделна част от тази номенклатура. За по-младите четете книгите на ген.Милушев и на К.Чакъров за да добиете бегла представа за какво иде реч. Людмила Живкова могат да я хвалят само хора които са се облажили по онова време. Но за българският народ тя беше противна, досадна и омразна.

Щото сега Делян Пеевски, Бойко Борисов, Сергей Станишев и прочие са любимци на народа, така ли?

долни кумоняги...да пукнете всички дано....

Под коя драка си спал до сега,бе или си новоизлюпен недорасляк. Когато човек пишеш нещо,ако можеш първо мисли с горната си глава,а не с долната..... Ха сега ти ми кажи,знаеш ли колко луксозни,вили,къщи и други имоти за десетки милиони имат днешните величия,какви коли карат и как живеят.С чии пари се сдобиха с всичките си екстри? Тогава нямаше милионери и милиардери,а сега има.Няма да пиша повече. Не си струва труда. Върни се да пасеш.

Днешните величия до един са кадри на БКП, УБО, ДС, все генерали, полковници и комунистически марионетки, както и техните некадърни и неграмотни щерки, синчета, унуки и унучки. До един. Запомни. Случайни хора няма.

Както и реститути и реститутки, дето обявиха, че са имали имоти колкото три пъти територията на България. Както и пишман-дисиденти, дето направиха кариера и натрупаха пари само като викаха "долу БКП". Както и блюдолизците не всяка власт, дето предназначението им е да викат "Браво, браво" на когото трябва. Не ги пропускайте, че ще се обидят!

Гледам тука простотиите на разни хора, които си нямат представа от живота тогава и как се правеха нещата. Аз лично съм дал 12 трудодни на двореца. Всички комсомолци давахме. Освен това всички ВТО-та трябваше да участват директно с пари ІІ-ро направление за да се намали стойността на сградата. Нашето ВТО закупи писоарите на 5-тия етаж (където е зала 5) и не взехме премиални тая година. Така че...

А сега плачите за, класове, добавки и надбавки. Защо не плакахте тогава?

" чийто ремонт преди председателството днес скандализира политици и общественост. " Ако сега трябва да се строи нов НДК, КАФЯВИЯТ И КАФЯВИТЕ, ще теглят 100млрд ДЪЛГ, и ще го боядисват 100 лета.

", чийто ремонт преди председателството днес скандализира политици и общественост. " Ако се наложи КАФЯВИЯТ да строи нещо подобно,сигурно са 100 години ще го боядисва.

Достойна, силна и мъдра жена. Светла и памет!

А аз помня процесията когато я погребваха. Знаеш ли колко много хора имаше със сияещи лица?

СЪС СИЯЕЩИ ЛИЦА! Че кой би посмял да се усмихне на НЕЙНОТО погребение...нали лошо му се пише...Така,че-не говори глупости!

НДК идея, проект и дело на "отрепки" ли е???

Как може толкова омраза? Та тя никога не е била обичана, ценена, а само агресивна. Защо си хабите ценните думи, бе хора?