5.5 млн. души нямат парите за нормален живот

2286 лева месечно са необходими за издръжката на четиричленно семейство с 2 деца, като почти 78% от домакинствата имат по-малък доход от този, съобщиха от КНСБ.

Обратно в новината

Коментари - 5.5 млн. души нямат парите за нормален живот | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе аз от няколко години се чудя как успява да живее нормално българинът, а то се оказва че той не живее а съществува и по-скоро мизерства. Води се, че с жената взимаме уж сносни заплати, а едвам се връзват двата края като теглиш чертата след почивки, режийни и храна нищо не остава, демек със сносна заплата да се спестява забрави. Кредити нямаме, засега. В заключение да си кажа, че това не е нормално според мен.

всички знаят колко е беден българсия народ НО НИКОИ НИЩО НЕ ПРАВИ ЗА ДА СЕ ПОДОБРИ КАЧЕСТВОТО НА ЖИВОТ

Има ли статистика кокко останаха четиричленните семейства?

Пламен Димитров да го каже на човекът слънце, на бащицата на народа, на тоя дето всичко му е розово. Според когото всички в държавата благоденстват.

До там ни докара Тиквата с неговите простотии с други думи докарахме се самички с поредният си ПРОСТАШКИ избор!!!!!!!!!!!!!!!!!!

що бе?? та вие простаците си гласувахте за бсп, но сте малцинство!

това си е вярно! в родината ни, от 7 000 000 народ, само 1 500 000 ходят на работа, а само 750 000 от тях работят!

Отчетеният ръст в икономиката е измама. Ето как стана тя. Увеличиха минималната заплата, от там се увеличиха и праговете за осигуряване. От там се увеличиха и вноските в бюджета, и всякакви други такси и плащания, които са вързани към минималната заплата. Ето така, чисто математически излъгаха народа че има ръст в икономиката. Можете сами да си сметнете процентното увеличение на минималната заплата а от там и процентното увеличение на плащанията към бюджета и ще получите точно същото число, обявено като "Ръст на икономиката". В тази държава все още сме останали и такива, които могата да смятат пък и разбират малко от финанси и икономика.Това е.

само малко да добавим, че ако сте четиричленно семейство в София, тези средните цифри се умножават по 2

ВАЖНО Е НАШИТЕ УПРАВНИЦИ ДА СА СИТИ И ДОБРЕ ОХРАНЕНИ.ГАДНО Е,ЧЕ КОГАТО ИМАТ СРЕЩИ С ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЛИДЕРИ ИЗГЛЕВЖДАТ КАТО ......,А ТЕБ МИЗЕРЕН ПЕНСИОНЕР ТЕ ПИТАМ ,КОЙ ТИ ПЛАЩА СМЕТКИТЕ.НАЛИ И ТАМ ХРАНТУТИМ РАЗБОЙНИЦИ

А пък моят доход е 146,04 лв. Това е пансията, която ми отпусна милата Родина за 32 години стаж.И защото е отпусната тази година - не получих увеличение от 01 юли 2017 г. Това е!

ако 25 години си беше внасял осигуровките както се полага, сега нямаше да ти се налага да се жалваш! а иначе минималната пенсия е 161.38 лв!

Внасях осигуровки, но за времето до 1992 г. са ми внасяли върху минимална заплата. Имам стаж и в други страни, с големи заплати, но тук са ми внасяли осигуровки върху минимална заплата. има и изгубени ведомости, които не намериха и в архива на НОИ, независимо, че е написано в трудовата нижка. Минималната може да е 161 лв, но ако не достига стаж - както при мен - е под минималната. Това е положението мили мои "дървени философи"!!!

Питайте ония в парламента! Оказа, чакай! То сит на гладен не вярваше май...

Според """"данни на Националния статистически институт за първите три месеца на годината, от които следва, че 78% или над 5,5 милиона българи живеят със средства под нужните за нормалната издръжка на живот, а 35% от хората живеят в тежки материални лишения."""""И това трябва да е повод за гордост?Това се нарича безкраен неолиберален -псевдо-демократичен преход.Някои политици с минимални когнитивни възможности,със скрита гордост се хвалят колко много българи живеят по света ,но не и в своята Родина

Важното е, че боко, цоко, съсела, курвалия, ахмед, василчо от катебе, черепчето, ковачки и много други знайни и незнайни герои на прехода не се оплакват от немотия!

Простотии.Лала,лала ,защото толкова ви е потенциала.ЗАПОМНЕТЕ БАЛЪЦИ!! ДНЕШНИТЕ СИНИ,НИКОГА НЕ СА БИЛИ КОМУНИСТИ. БИЛИ СА ПАРТИЙНИ ЧЛЕНОВЕ ЗА ЛИЧНИ ОБЛАГИ. ИСТИНСКИТЕ КОМУНИСТИ НЕ СЕ ПРЕБОЯДИСВАТ.А,НАСТАНАТ ПРОМЕНИ,БОЯДЖИИТЕ ОТНОВО ЩЕ СЕ ПРЕБОЯДИСАТ И ПАК ЗА ЛИЧНИ ОБЛАГИ...ДОКАЗАНО.

Аз 10 години стаж в България навъртях. Последните 4 години съм в Германия. С ръка на сърцето В Германия се работи от 3 до 5 пъти повече. Интересен въпрос е защо за три пъти повече работа се взема 6 пъти повече. Може би КНСБ знаят отговора.

ако са искали нормален живот, нямало да гласуват за бкп/бсп включая симеон и боико борисови.

Беден и прост народ даже няма нужда да се управлява

Вие членувате ли в синдикат? А познавате ли някой да е член на синдикат? Защото аз нито членувам, нито познавам такива. Не отричам необходимостта от по-добро заплащане, но тия от това КНСБ ми се струват големи смешници. Измислени смешници.

Е то зависи за кой град. Може ли да сравниш София със Сатовча?

Важно е мангалите да са добре . те сидокарват добър доход а пък за българи те на тия лайнари от Н С КВО ИМ ПУКА!!!!

ТРЪГВАЙ . И СЪБЕРИ ПОВЕЧЕ СЪМИШЛЕНИЦИ . ПОЖЕЛАВАМЕ ВИ ДА НЕ СЕ ВРЪЩАТЕ !

КОМУНИСТИТЕ СА НА ВЛАСТ ОТ 1944Г. ДО СЕГА . . . . И СИ НЯМАТ НИКАКВИ ПРОБЛЕМИ . ПРЕДАВАТ ВЛАСТТА НА НАСЛЕДНИЦИТЕ СИ И ТОЛКОВА ! И ПРЕДИ И СЕГА НАРОДА НЯМАШЕ ПАРИ ЗА НОРМАЛЕН ЖИВОТ . ДОКАТО ВЛАСТТА Е КОМУНИСТИЧЕСКА ЩЕ БЪДЕ ТАКА !!! НИТО ЗАКОНИТЕ СА ИМ ПРОМЕНЕНИ , НИТО СЪДИИТЕ ИМ НИТО СЪДЕБНАТА ИМ СИСТЕМА ! ЕТО ТОВА Е ПРИЧИНАТА ЗА НИСКИТЕ НИ ЗАПЛАТИ - ПОВСЕМЕСТНИЯ КОМУНИЗЪМ .

хаха Чамадан, вокзал, москва. Ти вярваш ли си бе олигофрен?

Това означава, че на практика, целия български народ тъне в бедност....

И като си помисля че поне половината от тези 5,5 милиона бедняци всеки ден дават по пет лева за цигари ...

И сутрин по 2 часа сърбат кафе в кварталното.

Ха,че откъде измислихте това за 5,5 милиона?? То едва ли има 3,5 мил останали в БГ

Хайде стига с Вашето бла,бла. Това печално положение всички го знаем,а Вие сте едни от главните виновници да се стигне до тук. Къде бяхте 21год ,бе? Какво добро сторихте за тоя народ? С какво помогнахте за да промените живота на хората към по-дбро,освен с печални статистики? Няма никаква нужда и полза от Вас,т.н. Синдикати. Вие съществувате само проформа.Хайде,вдигнете скованите си тела от седене зад бюрата и помогнете на сънародниците си. Стига паразитизъм!!!!!!!!!!!!

ми ся! УМИРАЙ, БЕЗПЯРИЧНИТИЕ. до утре да сте мъртви, не мърси пейзажа.....

След като това е така , защо КНСБ не обявява национална стачка. Няма никакъв начин да се намали жестоката експлоатация на работниците, освен синдикална борба.

Моля се всеки ден да се намери един нов ЛЕВСКИ , който да даде възмездие на всичката долна сган, която докара БЪЛГАРИТЕ до такава Национална катастрофа във всяко едно отношение !!! Пълен геноцид от 27 години !!! Ако може само за 1 година да ми дадете властта , дори да ме убият - всички ,които не могат да докажат как са забогатели за тези години ще Ви пратя в затвора докато изгниете там долни мръсни твари !!! Съд,присъди и затвор за всички , които разсипаха държавата и принудиха да се избягат от нищетата и беззаконието всички кадърни хора !!! Не можете да давате заплати ли ще Ви оправя аз само да стъпя където трябва ! Робите сме били и не можели да получаваме - минимална заплата 2000 лв., средна работна заплата от 4000-8000 лв. ,за най-кадърните специалисти и управляващите от 10000 лв стартово и нагоре . Трепането Ви е минало , но ще ви пратя да построите БЕЛЕНЕ пак и да изгниете там !!! Нямало върховенство на закона ли - ще Ви построя ако трябва и още 50 затвора за всичките мижитурки които съсипахте бъдещето и мечтите на Българите и ги изгонихте от родината им !!! Няма да Ви казвам какво Ви чака Вие драги боклуци си знаете - рано или късно всичко се връща !!!

Много са смешни селски смотаняци като тебе, сигурно ако ти дадат 10 овце, до вечерта повечето ще си ги изгубил, демек и за овчар не ставаш, как искаш да "оправиш" България за един ден. Ми ти бе насран некадърнико, ако можеше да правиш нещо кадърно, нямаше да си с 400лв заплата бе. Никой не е длъжен да те храни.

До г-н Тъпира Професор да те светна как стоят нещата при мен ... Имам международна IT фирма от 40 души работеща в България за западни фирми, на които давам заплати и ги осигурявам на пълния им размер - от тях 35 са БЪЛГАРИ ТИКВО ПРОСТТА !!! Минималната заплата при мен е 4000 лв. като максималната стига толкова колкото такива смешници драскачи като теб никога не са и виждали !!! Мисля за хора си и се грижа за тях ,а такива мижитурки като теб никога няма и да припарят до такава работа понеже не са овчи душици !!! Сблъсквам се всеки ден с такива комплексари като теб ,бюрократи и настрани политици с тъмно минало , които само могат да лаят и нищо не могат да измислят и реализират - търпението ми се изчерпа ... !!! Можех да реализирам бизнеса си и в чужбина , но го направих тук на пук на всичко и вече го управлявам успешно от 10 години !!! А ти кой храниш смешнико ? Не ми казвай как се управлява понеже си нямаш и грам идея г-н Кретен - тези във властта са директно за затвора в голямата си част - примерите в годините са толкова много , но няма НИКАКВА Прокуратура и съд за тях - те са недосегаеми !!! Нямаш си дори на идея за какви долни личности говорим , които се опитват постоянно да те шантажират и ако могат да те унищожат и присвоят всичко , което имаш - те нямат никаква съвест ,камо ли достойнство !!! БЪЛГАРИЯ може много бързо да се оправи и това си го набий в дебелата простта глава , която освен да ръси неща , които не разбира друго незнае !!! Има достатъчно кадърни хора тук , които са принизявани и тъпкани всеки ден от псевдно бизнесмените и трябва да им работят като роби ! Дано скоро обаче цирка свърши за всички , които откраднаха милиони и милиарди - господ забавя , но не забравя !!! Извинявам се на всички трезво мислещи за изключително циничния ми език ,но хора които не ме познават и не знаят какво съм постигнал да ми дават определение заслужават само това , което написах !!!

Куманягите не са спирали да управлеват от 1945. Пак ги изберете, то не остана ного да ви доизбият.

Храна и битови нужди. Това да не ти е комунизъма. Като включиш в сметката изплащане на телефон и други заеми, и кредити се получава пълна м и з е р и я.

При ГЕРБЕРАСИТЕ доходите просто спряха да нарастват, като причината е ясна те просто не спират да крадат. До сега един път не чух Тиквун да каже нещо за доходи и че ще подобри живота на хората, за него има само строежи - грабежи на магистрали, тангенти и там подобни.

То пък егати стоежите.

Ми то без далаверка с тия пари в Германия нема много добре да живееш. Ама и те се изучиха и за тарикати от ЕС смятат да въвеждат 5 год. Срок, в който да си работил и плащал соц. и здравни осигуровки. А и едно може да си позволиш с 800 евро в България, съвсем друго в Германия. Недайси боже и деца да имаш. А далаверката не всеки я може.

1. 5.5 мил е почти цялото реално население на България. 2. С толкова пари се живее в София. Говорим за издръжка, т.е. би трябвало да се извадят от кошницата излишни неща като алкохол, цигари и т.н. Сигурен съм, че в град като Видин с 2000 човек живее повече от добре. Да не говорим по селата. Заключение: статията е пълна глупост.

бе майната му то се е видяло че ще се мре.... мизерийка ама то си е така цял живот кво ривети сига.... терминалчето и поетапно и повсеместно.... оставащите или са захапали кокала или са стари хора без бъдеще

ОЛИГАРХИЯТА ГИ КРАДЕ ОТ НАРОДА И СЕ ГАВРИ С БЪЛГАРИТЕ!!!

АМИ НАРОДЕ НУЖНА Е РЕАКЦИЯ И ТО БЪРЗА. Само с писане няма как да станат нещата. НУЖНИ СА РЕАЛНИ ДЕЙСТВИЯ!!

Да ама за който трябва пари има ?

След кото има банки и администра ции които точат държавата и едни 23 милиарда липсват на данъкоплатеца от далавери и харчове как тези пари да стигнат до хората,до тези които са ги внесли в бюджета и чакат да бъдат ползвани в услуга на хората а те отиват в г.за на сулю и пулю.

Хиляди излизат на протест на 11 септември, ГЕРБ са в паника.

Абе не знам кой няма пари ама като дойдат празници ще се избием по пътищата за Гърция,планина и море у нас, че и по Европа. Имайки впредвид че раждаемост на БЪЛГАРИ има само в големите градове и масово семействата са с по едно дете статистиката се променя. А тези тъмните дето нямат нищо в кратуните и цъкат по 5-6 деца държавата ги е поела.

А и реално сме много бедни.Западняците ни казват ,,Вие сте много щастливи хора ,защото незнаете колко сте нещастни,, Българина живее скромно и жените освен,че ходят на работа и в къщи си вършат задълженията,нямат,,слугини,,затова имаш впечатлиние ,че живеят нашироко.Освен това българката е хубава жена,умее да се облича, западнячките не могът да се сравняват с българката

Смях в залата.Отчитало се ръст на средна заплата в частния сектор спрямо обществения,е то обществения зависи от частния и е нормално ако частника работи и внася данъци ще има и за обществения сектор,ако е обратно нарастването на заплатите това значи че държавта тръгва надолу.От каква производителност внасят данъци в обществения сектор те дори не внасят данъци от заплатите си.Ако съм един министър изобщо няма да оставя така нещата и един ден а не с години да се влачим в неуредици.Заспала администрация ,заспали политици до един.

5.5 млн. души значи, нямали парите за нормален живот! Че ние колко сме? А това за средната работна заплата от 827 лева няма как да е истина, освен ако е констатация от социологически проучвания на не съвсем случаен подбор на анкетираните!

Според Боко Дълбоката мисъл България е завидно стабилна на Балканите. Е това е важно! Само не разбрах, кой ни завижда на стабилността.

Боко ли ? да пита някой Сириец, но на дали и Сирия ни завижда.

не те ли е срам че в странта на която си премиер заплатититре благодарение и НА ТВОЕТО упраление станаха по ниски отколкото в Македония.

А защо от КНСБ не обърнат внимание на сивия сектор. Статистиката е само за фирмите, които публикуват финансови резулатати. На колко места- като ти сменят гуми, като ти ремонтират колата, а да не говорим за строителни и ремонтни дейности, където става дума за хиляди левове, никой не ти издава документ. Проверяващите знаят само морето и кафенетата, а другите сектори? Един майстор, за да ти направи банята , ти взема около 2000 лв и то без документ. А сигурно официално е социално слаб. Да ти направят ограда или друго - цените също са европейски , но разбира се , без документ. Каква бедност като заведенията са пълни и повечето българите почиват в Гърция редовно.