Скоро няма да отпадне забраната за продажба на земя

Управляващите мислят за нова регулация на поземлените отношения, а не как да забранят продажбата на земеделска земя на чужденци, завиха от ГЕРБ.

Обратно в новината

Коментари - Скоро няма да отпадне забраната за продажба на земя | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Тримата глупаци" - по Доньо Донев!

Това на снимката илюстрация за рисувано филмче на Доньо Донев ли е?

Тримата шмекери.

Тези тримата се оказаха най-долните мръсници за целият преход, от русофили, веещи руски знамена и противници на НАТО, за една нощ се обърнаха на 180 градуса, хората гласуваха за тях, против статуквото, а отново, благодарение на тези продажници, получиха Пожарникаря... Не им вярвайте, каквото и да кажат, те обгрижват господаря си и каквото им нареди, това правят!!Оня ден, нискочелият бургаски примат подхвана ни в клин ни в ръкав темата за прослуженото време, за да може ДОБРИЯТ, ВЕЛИКИЯТ Борисов да "ОТСЕЧЕ"-любим израз на журналята от сайта му Дир.бг, стажа остава!!Смешни и жалки сте, изроди долни, но иде Видов ден за всички ви!!!!

Браво на ОП-НФСБ, Атака и ВМРО. Не може БГ-земя да се продава свободно на чужденци.

Не може щото цената и ще се вдигне,а нашите земевладелци не искат да плащат много за да ни вземат и последните декари земя.В мига,който изкупят и последната педя земя забраната ще се вдигне светкавично та стой та гледай,а такива будали като теб ще духат супата.

Смешен си, дебил, НИКОГА браво на мръсните продажници, продали избирателите си!!!!Я бързо "браво" и на Борисов, най-добрият и велик премиер на "най-стабилната държава на Балканите", последна по всичко, което се сетиш в Европа и с 5,6 млн. души, живеещи в нищета!!

Както винаги две групи тролове си ги мерят във форума. Въпросът има две страни - 1.Да имат ли право чужденците да купуват земя у нас. 2. Как да се оттървем от местните ни арендатори/мутри. Отговорите и на двата въпроса са НЕ, т.е. чужденци - не, местни мутри - не. Акцентът в едни нови поземлени отношения трябва да е върху собствеността на населението /не на мутроарендатора !/ и правата на хората свободно да реализират доход от собствеността и предприемачеството си. И едрата собственост, която очевидно е криминална, трябва да се премахне за една нощ по специален закон, без да им се дава време да реагират.

Нещо си се пообъркал,едното е оксиморон на другото.Точно нашите арендатори и земевладелци са против продажбата на земя на чужденци защото цената и ще се вдигне и след като цената е ниска те ще изкупят и последният декар за тях след което забраната ще падне светкавично за да могат нашите земевладелци да си напълнят максимално гушите!

AbuTalib

След като мислят зе рестрикции и след като от ЕС натискат, трябва: 1.- договорът да покупко-ппродажгба да бъде обезпечен в толкова земя на купувача от неговата страна.2.- В случаите на нарушение на нашите закони, да губи правото върху тази нашя земя и 50% от своята.Тоест, никой който няма земя да не може да купва земя в България. Иначе казано, до идват само земеделци, а не промишлени магнати. Откъде накъде ще им съдействаме за преструктуриране на бизнеса им.

AbuTalib

земеделската земя е ЧАСТ от територията, която е НЕПРИКОСНОВЕНА!! Откъде накъде ще се продава територия?! Не, не и пак не!!

Изгонете Порожанов от министерското кресло и от Държавен Фонд Земеделие където той и кликата му са готови да продадат България!

забулени британци може ли :-)))/

Оставихте ли поне едно РОДНО КЪСЧЕ ЗЕМЯ ВЪРХУ КОЕТО ДА СТЪПИМ И ГОРДО ДА КАЖЕМ- ТОВА Е НАШЕЕЕЕ.Давате ли си сметка какво правите,бе? Намерихте един безропотен народ и не оставихте нищо за България. В ада да горите,даноооо!!!!!!!

ГОЛЯМ КЕФ .. ДНЕС МАНГАЛИ СИМЕОНОВ ПЪЛЗИ И ЛИЖЕ РЪКА НА СИНДИКАТИТЕ :)) ... ТОЛКОВА СА УПЛАШЕНИ ГЕРБЕРАСТКИТЕ ГЕЙЧОВЦИ ЧЕ МОЖЕ ДА СТАНАТ СТАЧКИ И ДА ГИ ИЗРИТАТЕ :))

"Управляващите мислят за нова регулация на поземлените отношения, а не как да забранят продажбата на земеделска земя на чужденци, завиха от ГЕРБ." Дираджии, абе ГЕРБ не са ли УПРАВЛЯВАЩИ сега? И вероятно са заЯвили? Ще ЗАВИЯТ по-късно!

"Вземали земята за жълти стотинки" и незнам на колко още бисера се натъкнах из коментарите. Софиянци стига сте писали глупости и работи, които са ви много далеч по природа. Елате на полето, намерете си земя за жълти стотинки, пък после изкарайте милиони от реколта и субсидии... Може на село повече да ви хареса от столицата пък знае ли се.

Моля Ви господа, не се снимайте тримата, че приличате на героите от емблематична творба на Доньо Донев.

А кое е "Умну селу"?

Дали алчността на чуждите ще озапти крадливостта на нашите?

Браво на Патриотите, добре, че са в правителството!

Рашъните ви набутаха сума ти долари за буренясалите ниви и се видяхте в пари.Ако не беше станало още щяхте са си пасете козите по тях и да гледате вечерта амерички филми.От цървул обувка не става!

Как се продава земята на Ботев и Левски!!! Как се продава земята на бащи, деди и прадедите ни!!! това е безумие!!!Осъзнайте се, ако искате да не изчезнем като народ и нация!!!

Ония ще плащат по 2000 евра на декар, но нашите не дават защото вземат земята за жълти стотинки,лапат европари и се правят на родолюбци.Да ве я и смахнатите хора,защо им вярвате!

Симеонов е КАФЯВ като Бочко.

Как така ще плащат глоби от моя джоб? Не ме интересува земята - на който му трябва - да плаща!!!

Мълчи бе! Само ти имаш джоб.

Точно това е работата на патриотите, да стопират такива опити за унищожението на Родината. За това сме гласували за тия, не са много на брой, но все пак има полза от тия, дай Боже следващият път да са по голяма група в парламента

Първо не се вижда опашка от граждани на ЕС , които желаят да закупят земя от ЕС. Второ трябва да си голям идиот за да се вържеш на това, че е лошо, че ще се вдигнат рентите. Освен ако не си крупен аредндатор. Винаги е по-добре ако повече хора се облажат. По-добре за икономиката. Трето в периода на преговори за Брекзит всички са много чувствителни ако някой решава да нарушава ОСНОВОПОЛАГАЩИ правила на ЕС. Т.е различно третиране на гражданите на ЕС в отделните страни членки. Четвърто- не виждам как нормален човек би подкрепил твърдението , че тъй като българите са мого призързани към земята си и точно затова трябва да и се наложат ограничения на кого да я продадат. И тъй като е много привързан към земята си е редно да я продава единствено на местната мутра.

Четохме вече какво ни обясняваш, платен трол. Изписал си няколко десетки коментари под различни никове, за да ни подлъжеш колко е хубаво да разпродадем България. Ако беше толкова хубаво, нямаше платен трол да се намества във форума и да ни лъже най-безобразно. Всичките точки, дето си написал са бла бла за малоумници. Елементарни лъжи и манипулации. Като никой хич не иска да идва тук, защо са те наели да се пънеш толкова много да лъжеш. И пари за това ти дават.

След като разпродадоха всичко, което можеше да се продаде - заводи, машини, лицензи, марки, пазари....че и нас българите, най накрая им дойде идеята, че не трябва да се продава точно земеделската земя. Странно, защо не се сетихте по рано, когато разпродавахте промишлените предприятия, барабар със земята под тях?!

да ама те не искат, като ни знаят партиите.... политиците... корупцията и т.н.

Ние сме един жалък, алчен, прост и робски народ. От алчност и от простотия, сега ще си подадем земята, както царска Русия продаде Аляска и ще станем наемятели в собствената си родина, която скоро след продажбата на земята няма да е вече наша. Ще се превърнем в хора без родина, само защото сме прости и алчни, и то алчни за жълти стотинки. По-прост народ от българския и по-алчен предполагам че няма никъде по света. Но като народа е прост, то поне управниците да са по-умни, ама не би, и те за нищо не стават, да го еба. А малцината умни нищо не могат да направят сред морето от глупци.

Вие сте прости, ние - не. И не виждам защото простите ще поставят ограничения на умните. Ако реша да продавам земята си ще я продама на възможно най-висока цена и затова искам да имам право да я продавам на кого си искам, а не на когото ми каже някой политик. И с какво българския наркопласьор е по-добра опция от немския фермер? Само защото е българин и тряба да го уважавам, а немеце да мразя. Нищо, че единия убива деца, а другия храни такива.

Особено ако немеца е немски евреин нали :)))). Веднага да му я продаваме. Или немски турчин. Като ви гледам колко елементарно лъжете, наистина сте прости. И жалки опити за манипулиране.

Един завет (Заветът на дедите) Текст: Иван П. Йончев 1915 Музика: Георги Шагунов -1919 Един завет, Оставили са нам дедите, Велик завет, Написан с кървав меч, Деца на родний край, Пазете си земите, Бранете ги, От близо и далеч.

Ако имахте добри адвокати, адвокати които могат да мислят, да разсъждават, санкциите на ЕС щяха да бъдат оборени в съда. Най-доброто е, да изхвърлим Германия и Франция от ЕС и останалите държави да си живеем задружно и в разбирателство.

Пак ли вият Козяхките Некъпани Мърши?

те щото прадедите на франсетата и немците не са си проливали кръвта за тамошната земя. Ама там квадратният метър земеделска земя не го изкупуват по 20 стотинки.

Няма значение дали е 20стотинки или 200лв, някои имат привилегията да си печатат пари, колкото искат, затова въпросът трябва да е решен принципно, да не се продава!

Комундетата и простият им електорат... Как цената на земята ще се вдигне ако няма търсене за нея? Устройва ги да е евтино а хората да са бедни- така са в подчинение(др.Ленин го е измислил)Пък разните му там свини ,свинари и руски подлоги(както обеща Толостой)ще я доизкупят на евтино. Ако обаче се позволи чужденци да купуват и наддават цената бързо ще се изтреля.Кой губи ако селяните забогатеят?

Еврина, о си не търсиш комундетата в кибука. Какво търсиш в България? Земя искаш. Да се заселваш тука и да ни подготвиш за палестинци. Това искаш.

Кви патриоти са тези руски шпиони?

Яд те е соросоиде, че не може да ви мине и тоя номер,Ха Ха. Националният интерес на България е да бъде в близки приятелски взаимоотношения с Русия и хубавото е, че все повече хора го разбират!

Героите на Доньо Донев

Забелязвате ли как веднага във форума се появи екземпляра, който му плащат и започна да ни облъчва и прави на будали каква фатална грешка правим и колко е било хубаво да продаваме земя на чужденци. Които в собствените им държави това не допускат. Направете си сметката, що се опитват да ни правят на глупаци по този начин и някой плаща пари за това, значи се готвят да ни изработят стабилно. Само погледнете трола във форума как ни облъчва.

И още нещо да ви кажа. Наскоро бях в малък град до Бургас. Влязох в магазин и аптека. В магазина ме посрещнаха на руски език, а в аптеката работеха двама души с руски имена. Из града надписите на руски определено бяха повече от тези на български. И какво? Според вас със забрани ще спрете ордите чужденци? Или щом са рушняци, няма проблем? Българското се пази не със забрани, а със стимули. Тези тъпаци дето ни съветват да плащаме глоби, десетки години обезкървяват българската нация, като са превърнали държавата в БУНИЩЕ. И после, що ги нямало българите, а на тяхно място идват някакви чужденци... Защо ли?

абе докато техните агенти ни плашеха с турците руснаците взеха много бизнес в България оня толстия си каза истината колкото и да не ни харесва

И аз съм бил, но такива неща не съм видял. Но за сметка на това това нещо но на турски език из някои родопски населени места определено го има. Ще да лъжеш ми се струва, преправяш историята. А менюта на руски има дори във френската ривиера и там търсят и назначават персонал с руски език. кой те учил да лъжеш така некадърно. Проявяваш елементаризма и наглостта на евреин.

Пълни тъпотии. Само на олигофренясал български мозък може да му дойде на акъла да не спазва правилата и да плаща глобите. Ама щото няма да ги плаща от джоба си, нали така? Чудесен пример даваме на всички останали българи как да спазват закони и правила. Чужденците щели да ни изкупят земята. Ами, господа Българи, защо им я продавате, а?

Нещо си се объркал. Не продаваме. :))

За пари и обезценени долари, които се печатат като тоалетна хартия предателите на власт са готови да продадат България. На чужденци земята трябва само да се дава под наем!

Не е страшно, че един руски депутат е казал, че Русия "ще изкупи" България. Подобно политическо поведение има навсякъде (но в диктатурите то управлява...).Според данни на генералното консулство на Руската федерация руски граждани притежават около 500 000 имота в Източна България. Временно или постоянно пребиваващи руснаци има в областите Варна, Добрич, Шумен, Бургас, Ямбол и Сливен. Не е страшно само по себе си дори и това, че няколкостотин хиляди имота в България са собственост на руски граждани и фирми.Правната несигурност създава ежедневни поводи на руснаците-собственици да се оплакват на държавата си. Пробитите служби не правят разлика между мнозинството обикновени инвеститори и агентите на влияние. "Руското направление" в ДАНС е обезкървено, непопълнено, пасивно и некомпетентно (както впрочем и "турското"). Прокуратурата, местната власт и медиите по "крайбрежието" са отдавна поставени в зависимост. Парламентът гласува на първо четене право на пребиваване за всеки собственик на боксониера в Слънчев бряг или Златни пясъци..

Сега да уволняват порожанов и да го пращат да иска ръката на пръмова, да се омъжат двамата.

г-дата от ПФ да платят цялата наказателна вноска, изобщо щом имаме подписан договор, трябва да сме част от ЕС. Давам пример, племенниците ми живеят като български граждани в Испания, само пред месец си купиха 10 декара със засаждения от череши. Бихте ли ми отговорили, ако се върнат в България, ще я донесат ли тук, и да стане част от България. Значи ние можем да купуваме, а европейските граждани не. Ако се страхувате от някои други, то не забравяйте колко македонци, турци, молдовци, украинци имат български паспорти, ако някой иска да купи земя, то той ще намери начин да я купи като фирма, като поставено лице и т.н. Няма такава държава, за нищо не ставаме , оставаме някъде в 18 век, правим се на патриоти , а Руснаците си купиха над 300 хиляди имоти по черноморието...., но нали са " братя ", дано Путин не рече да ги спасява като Крим. Ето това е заплаха за националната ни сигурност...

Ти нали правиш разлика между "имот" и "земя". Или ти е трудно. Или се правиш, че не правиш.

Съмнявам се да казваш истината. И едва ли някой там ще обяви независима българска територия. Докато ако у нас това се случи, веднага Южна България ще стане турско. Ти съвсем очевидно се опитваш да ни заблуждаваш. Като минимум се опитваш да сравняваш две държави и ситуации, които нямат общо и не могат да се сравнят. Което значи, че целенасочено манипулираш и лъжеш.

искаш да кажеш, че в момента не е турско, щото нито един турчин няма земеделска земя в България ли? Или, че като разрешат да се продава на чужденци всички ще са задължени да продават на турци на юг от Балкана и на руснаци по черноморието?

Сетила се Мара да се побара.Откакто руснаците изкупиха Черноморието и части от Родопите се усетиха.А може и умишлено да са мълчали.След като знаем че симпатизират на тях.

Не знаем за такива покупки. Руснаците винаги си отиват в родину. Но знаем, че има доста хотели, купени от евреи, които не плащат никакви данъци. Или изкупващите извори. Е тук е проблема, защото тези същите говорят открито за заселване в България. Това е проблем и то сериозен. И с тези не е възможно да се разбереш, докато с руснаците много по-лесно става разбирането.

Абе в UK как си бяха решили въпроса? Щото там никой не може да си купи земя. Даже англичаните. Да кажем, че сега излизат ама досега как беше?

абе не знам ама като гледам що руски мафиоз се изнесе в англия сигурно може да се купува

200 хиляди руснаци живеят в Лондон, защото имат много пари, откраднати от наивния руски народ, но пък какво им пречи на англичаните , нали плащат и движат икономиката им.

Не е проблем да си вземеш имотче, но без земята. Земеделска земя не купуват. Както и в Германия няма как да стане.

Земя не се продава. Който иска да си купи на Луната

явно може чета че китайци купували земеделска земя в англия

Как смеете да наричате тези утайки на снимката- Бялата Златка, Праси каракачанов и Винкела- патриоти? Тези политически проститутки и родоотстъпници, които до вчера ревеха против циганите , а днес се крият в миша дупка? Тази политическа измет- с мазни дупета и бели ръчички, които освен кор и ракия, друго не са хващали? Тази мръсна сволоч- едният агент, другият- подкупно турско мекере, третият- крадец на скрап...Патриоти... Патриоти на маса. Какви патриоти са тези сополи, бе? Псевдопатриоти. Патриоти са били Левски,Ботев, Раковски, Петлешков, Бенковски... Как смеете да сравнявате тази кал с великаните- патриоти и родолюбци? Пикая ви на псевдопатриотите- на Бялата Златка ефенди, на Краси и на Винкела!!!!!

психарите от атака се опитаха да изкарат болен дори по-голям от Левски! буквално! гледах им ТВто за забавление по едно време всичко е за власт трябва да сме по-умни

Абсолютно. Имам познати, които наричат психопата Волен- Втория Левски...Представяш ли си? Вторият Левски... Колко заблуден и наивен е скотът бугарски....

Васо слагам ти плюс. Хареса ми емоцията с която си го написал.

Хаахааха,патриоти,хааааахаааха.

Абе тези същите "патриотите" като и гробарите.. Само приказки.

Ама преди една година викаше Атака нали.

Само турците са "ЗА" земята да се продава свободно на чужденци. Полвин Добруджа е изкупена от турци или лица свързани с Турция. Като се говори за НС се почва точно с въпроса дали сами си (про)даваме земята.

ако обединените идиоти говореха това което мислят изобщо не трябва да са в управлението нито има 300 лв. мин. пенсия земята трябва да се продава по изискване на ЕС висчкото говорене против нато и ЕС което исипаха това са просто едни пропагандни идиоти които лъжат хората за да влязат във властта

Патриотите са против свободна продажба на българска земя Че тя отдавна е разпродадена.Юридически лица имат право да изкупуват земя поне от 17 г.