Стачка на работещите в гръцкия туризъм

Работещите в туристическия сектор на Гърция днес започнаха 24-часова стачка на фона на очаквани рекордни приходи и чужди туристи в страната.

Обратно в новината

Коментари - Стачка на работещите в гръцкия туризъм | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Наистина бачка здраво - сигурно правят по над 60 часа седмично. И което ми прави впечатление -не си го изкарват на клиентите. Много ми е смешно като някой почне да обяснява колко сме били работливи ние българите и колко мързеливи гърците. Не са много българите, които ще издържат на такава работа. И съответно да вземат и тези пари де. От друга страна не са много и българите, които ще решат да дадат тези пари за такава работа. Един собственик на заведение ми обясняваше, че плаща по 50 евро надница. Всички знаят, че през май , юни и септември няма много работа, а през юли и август е лудница. Явно тази година вече лудницата е още по-голяма и почват да не издържат. Там работеха гърци - не знам българите за колко работят. Не ги мислете - догодина ще увеличат персонала , ще дадат някое евро бонус. На гърците още десетилетия ще им дишаме праха относно дребния бизнес.

Бай Ганьо да седи от страни и да плюе. Това най-добре го умее. Иначе, ако си видим родните условия за работа и туризъм, свят ще ни се завие..

Е, фильес елинес, за тва поне дойчето не ви е виновно- сами се експлоатирате един-друг.

Полека -лека иде дръвцето. То само с заеми от ЕС не става. Накараха ги да си продадат това-онова, набалбукаха ги със заеми и сега почват да ги придърпват за гушката и да затягат въжето.

Работим над 10 часа на ден, без почивка ... В протестните демонстрации се включиха работници, които днес са в почивка-текст под снимката????????