Филипова: Промените в ГПК ще отрежат най-нуждаещите се

"С гласуваните промени в ГПК ще бъдат отрязани най-нуждаещите се. Очаквам лавина от спечелени дела в Страсбург."

Обратно в новината

Коментари - Филипова: Промените в ГПК ще отрежат най-нуждаещите се | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ТОВА Е ТАКА ЗАЩОТО ЗАКОНИТЕ СЕ СЬЗДАВАТ ОТ ДЕПУТАТИ КОЙТО НЯМАТ ЮРИДИЧЕСКО ОБРАЗОВАНИЕ!!!

Ами узаконеното беззаконие запис на заповед ? Колко хора бяха изнудвани и съсипани с него ?

Да се вземе предвид предложението на патриотите, да се добавят още смислени предложения, а не да се отхвърля варианта за 10 годишна давност, защото щели да се опитват недобросъвестни да се възползват. Колко добросъвестни и на ръба на оцеляването ще бъдат спасени също трябва да се има предвид.

Банките са абсолютни Обирджии... В Банка ДСК исках да преведа по сметка на банка БНБ - сумата от 5( пет) лева и от банката ми поискаха да дам общо 11 лв. Като таксата за ДСК беше 6 лв... А в Буулбанк си направих сметка само за две седмици(14 дни) и трябваше да получа 45 лв, но ми дадоха 18 лв. И след като вдигнах Скандал, ми дадоха още 10 лв. И така, от 45 лв. аз получих 28 лв... Никави плащания не трябвая да минават през Банка.. Най- добре, всичко да се плаща през Българска Народна Банка- БНБ за суми при които може да измамят клиента- при купуване на кола, или имот.

ама големи "очи" има каката....

Ако искате да я има нашата държава трябва да има финасова дисциплина,да се плащат данъците и договорите.Другото е да отидем в русия от където всички бягат.

ГЕРБ вдигат съдебните такси до 90 пъти ако искате да съдите държавата на Бойко и мафията!

Туй всичко - хубаво - нека има защита на добросъвестните кредитополучатели... Ама какво правим с тези, дето вземат кредит, с идеята да не го върнат... Какво правим от тези, дето обичат да трупат задължения, после да спорят, че не са техни, че са надписани... Щото нали се сещате, че за да се стигне до това един дълг да се търси от ЧСИ - това означава, че длъжникът отдавна е спрял да плаща... Трябва да се мисли за баланс на интересите, като хем няма ощетени кредитори, хем пък икономически по-слабата страна не бъде оставена на хищническо ограбване.

Нали точно затова говори адвокатката да се приеме закон за фалит на физическите лица.

тези престъпни закони ги натвори Татяна Дончева с подкрепата на НДСВ

Жалките селски спестовни касички наричащи се банки са основният двигаел на корупцията и дивашкото ограбване под контрола на ДС казах- иванчо искров ицо салфетката

Банките са двигателят на финансово-политическата машина, която чрез огромния си финансов ресурс, успешно си пазарува устройващото я законодателство. Точно казано.

AbuTalib

Съдебната власте Държавна власт и не може да се дели на частна и държавна, както при собствеността.Ето защо ОТМЯНА на този рекетьорски закон за ЧСИ.

Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

Ако, наистина тези малоумни и прости хора, приемат 10 годишна абсолютна давност, групировката ГЕРБ слага край на гражданското право. Това трябва да се помни и знае добре от всеки, който се явява по граждански дела в съдебните зали. Няма да се учудя, ако това се случи,защото имаме работа с изключително прости и некомпетентни хора.Става страшно.

Това банките и бързите кредити са големи гадове! Аз раздавам на непознати хора каквито пожелаят кредити, без лихви, без обезпечение и без да ги тормозя да ги връщат после. Когато могат ще ме потърсят и ще ми ги върнат. Пък ако не - значи са възпрепятствани и няма проблем. И много се чудя защо още хора не правят като мен.

Доста цинизъм в иронията ти. Кой и къде е казал, че не трябва да се връща кредитът. Тук основното е да се приеме закон за фалита на физическите лица, както е в нормалният свят.

Не е казано, че не трябва да се връщат. Но искат да е "по пътя на вътрешното убеждаване". Дайте ми пари назаем, без да имате механизъм да ме притискате да ви ги върна. И чакайте! Цинизмът е тъпотията на взимащите заеми - без да четат, без да си дават сметка, че няма как да се отърват, надскачащи възможностите си, ревящи по форумите после, че им търсят дълга. Пак казвам - ако не ме разбирате на 100%, дайте ми пари на заем. Без гаранции и без да ме тормозите. И ще ме разберете.

и те ще те чукне нещо по кухата лейка, та тогава ще видиш едно четене, една ирония, едно реване...

Чл.417 не ползва само банки и кредитни институции и въбще цялата статия и отразяването на предстоящите промени в кодекса са откровено популистки. Дамата, щом е юрист би трябвало да е знае що е давност и какъв е смисълът от спирането и прекратяването й. Хората просто, трябва да четат какви договори подписват, да не теглят по-големи заеми, отколкото биха могли да плащат и ако изпаднат във временно затруднение- да съобщят на банката. На банките им трябват платци, не апартаменти.

Това не популиско предложение Не може получен кредит пример от 20000 лв. да се начисляват лихви 60000 лв.за известен период при които длъжника има затруднение да плаща.Като юрист трябва внимателно да се чете предложението. Но дали ще се приеме има много юристи като Вас.

още как може. Та нали точно по този начин, с такива лихви, банките, чси-тата и вся остальная сволоч си имат финансови роби, до гроб и оттатък. Наследниците вече те са робите и така докато поколението успее да просъществува.

Никой не подписва договор насила.

Щом го е предложила Мая Манолова значи няма да е нещо добро за народа!По скоро е да отлече внимание! Тия от БСП са такива крадци и хиени, че отърване от тях няма!

Най-смешното е, че въпросният закон е дело пак на Манолова през 2007-ма - в разгара на строителния бум. Явно са знаели какво следва.

То е много трудно, да се сети човек :) Стига да има с какво да мисли разбира се.