Симеонов си взе назад думите за добавката за стаж

Класът за прослужено време засега няма да отпадне. Това са се разбрали премиерът Бойко Борисов и синдикатите. Бизнесът е твърдо против добавката.

Обратно в новината

Коментари - Симеонов си взе назад думите за добавката за стаж | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

слънцето, и брой звездите

Не пипайте там, където не ви е работа, че народа и без това полудя тотално от мизерия, не си играйте с лудостта на този народ!

На тоя палячо му нашока репата буда(да се свети името му) и той подви предни лапички и изплези език като цирков пудел...Инак голем патриот(ИДИОТ) го раздава... Чака го съдбата на оня москOFFF,някой помни ли го???

"Лично изказвам съжаление за отзвука, който предизвикаха думите ми" - това не е извинение г-н вицепремиер. Това отново са думи хвърлени в лицето на хората, с голяма тъга, че не са те разбрали. Извини се коректно, с нормалната думичка "извинете"

Така е когато попаднеш там където не ти е мястото.

Доста простотии свърши за кратко време, тръгнал си по пътя на Петър Москов, т.е. хората с шут ще те изритат от властта и това ти е последното пребиваване в народното събрание. Колко лъжи изрекохте преди изборите.

Минало време и агнето се увълчило , пораснали му остри зъби , по големи от на вълка ! Когото видело хапело , дори посегнало и на вълчицата ! Ядосал се вълчо , но като размислил , му простил !Нали вече са братя ! И вместо да го нападне , направили глутница , кръвожадна и свирепа ! Не останало животинче негризнато , не останало женско непритиснато ! Прочули се в гората , че изпразнили хазната ! Тогава се намесил човека - Дека е правдата - дека ! Но вместо да ги отстреля , скрил ги под свойта постеля и грабили ,грабили ,грабили - че накрая са се забравили !

Ей, а какво стана с тристранката, къде е консенсуса??? За това продължение няма да ти дадат Нобелова награда!

Вярно е това за наградата , критиката паметник няма издигнат !

Виждаме как цигани с всячески тормоз обезлюдяват селата ни. Без да се страхуват от полиция и затвор, нагло, системно смучат социалната система на България и унищожават постиженията от труда на създаващите хора. Държавата да се заеме с тях.

Тия като ги гледам ми идва идея да напиша една приказка. Тя ще се казва така: "Вълкът, агнето и овчаря". И ще започва така: "Имало едно време, мноого, много отдавна един вълк, едно агне и един овчар. Добре си живеели те, но много често между тях възниквали противоречия, несъгласия и конфликт на интереси. Затова, за да стане животът им още по щастлив и безметежен, те решили да направят тристранна комисия (тристранка) и в нея да решават възникналите проблеми и противоречия помежду си с консенсус..." По нататък още не съм го измислил, но когато това стане, ще подам заявление за Нобелова награда...

"Бизнесът отдавна настоява за отпадане на класа "прослужено време"." Ми естествено, че бизнесът ще настоява за подобно нещо. А може на започне да настоява да не плаща и заплати и да раздава само едни купони, или по модерному "воучери", за храна, което ще е достатъчно, според тя де. Още Маркс преди 150 години го е казал, че печалбата на капиталиста, "бизнесмена" пак по модерному, идва от незаплатения труд на работника, т.е. колкото по-малко плаща, толкоз по-голяма печалба ще има. И за печалбата му е казал нещо, на какво е готов за по-голяма такава. А да сте чули някъде "бизнесмен" да е увеличил заплащане без бой? Няма такова нещо! И кой трябва да организира този "бой"? Профсъюзите, естествено, които у нас май са подлоги на "бизнеса", т.е. не може да се очаква от тях да се намесят както трябва и да въведат ред в заплащането. У нас май тия профсъюзи са изградени по американски образец от 20-те и 30-те години на миналия жек, като мафиотски структури демек. Другото, което прави Фпечатление в случая е, че въпросът е решен, т.е. баня за "бизнеса" няма да има, по класическия начин за решаване на проблеми у нас. ТОЙ, Бокаса, вече III, отсече "проблемът не стои на дневен ред", и "дебатът" се спихна, а на бай Смион лапето веднага включи на задна. По този начин отново показа, че НС не преде пред него и ТОЙ решава всички проблеми в страната със замах и по соломоновски...Но сега е много зает да оправя международното положение, да не го занимаваме с дреболии, че хъбът МУ може да отиде у киреча, а председателството да отиде у някого другиго, с което ще му се отнеме възможостта за едно мощно "конграчулейшънс" откъм Брюксел...щото ТОЙ само за това работи...денонощно, А, да, и за стабилност...

За прослужено време се дава пенсия. Така че правителството и синдикатите бъркат понятията. Имайки впредвид че периодично се вдигат заплати аз като един малък работодател ще вдигам заплатите на тези с малък клас повече, а на тези с голям клас по-малко. А иначе при един друг пазар на труда тези с висок клас сами щяха да си намаляват заплатите иначе щяха да остават без работа.Така че не виждам смисъл от оставането на класа освен като популизъм. Един вид управляващи и синдикати да се харесат на хората.

Чудесно звучи, но колко фирми актуализират заплатите всяка година? Последните 8 години само чувам - криза е, добре, че и тези заплати взимате. Така, че класа за прослужено време е нещо сигурно, а повишение на заплатите никой не може да гарантира. Т.е ще се намалят реално доходите на всички - това е единственото сигурно!

Ами направо си ги изгонете тия с по висок клас да не се бъркате па макар и малко в джоба и след това с малкия клас до една година най много и ще си обърнете празните джобове..

Доста тъпичко си ги наредил. Значи като шеф ще изравняваш заплатите на млади и стари. А да питам, ако трябва да пътуваш със самолет и ти дадат да избираш пилота, кой ще си избереш? Тоя с голям опит и много летателен стаж или младока дето за пръв път ще те вози? За доктор и зъболекар да питам ли? Дори колата си да закараш на ремонт съм сигурна че ще предпочетеш опитен мъж, отколкото младежа, който ще се върти около нея само, макар да е учил устройство на автомобила. Та, с твоето мислене те възрастните и опитни хора сами ще се откажат, ама виждам как бизнеса ти ще фалира като разчиташ на неопитните млади. Пък ти си им давай заплати каквито искаш, ясно е че способните хора ще ти избягат.

Този е абсолютен тъпанар и нещастник.Кое се изпълни от тяхното? Къде са заплатите от 1000 лв. и пенсии от 300 лв.?Къде е омиротворяването на циганите?Къде са полицаите във всяко селище? Къде са условията за раждаемостта при младите-добри заплати,професионална заетост, освен при келнерите?Къде е непризнаването на македонския език и излизането от ЕС?И т.н.? Нещастна подлога,властоман и измекяр?Същият като Каракачанов и Сидеров!!!

........"Преценявам, че беше грешка да казвам личното си мнение за отпадането на класа за прослужено време". Бизнесът иска % прослуженото време да влезне във възнаграждението сега и от догодина 0 % нарастване на заплатата/подаянието ! РОБИЯ !А за изравняването на пенсиите работил не работил съжаляваш ли ? За КОЙ работиш Валерко хотелиерски ?

Белокосият... контрацептив от КНСБ да не се прави на много загрижен, а да спре да троши стотици хиляди за простотии. Конференции, конгресчета, на които на всеки присъстващ се подарява таблетче... В същото време голям борец за социални права и справедливост! Толкова е гнила цялата работа, че с коса да режеш, здраво няма да намериш.

За да не се "изпразни" и някой друг, да го запишат в закон или в кодекса в правата на работещите, че това е неделима част от работната заплата. А така също и че синдикатите са длъжни да го защитават и контролират работодателите/капиталисти/ дали го изплащат. Така правят в богатите държави, добрите капиталисти.

За втори път сондираха "дали ще мине". На фона на общата немотия стана ясно, че дори и хора с високи заплати ще излязат на улицата, защото всеки от нас ще изгуби сериозна сума. Подхвърлиха темата, синдикатите ги заплашиха със стачка и "доброто" правителство успокои народа. Но, четете между редовете "не стои на дневен ред". След 10 години повечето работещи няма да имат достатъчно официален трудов стаж и реакциите няма да са толкова страшни за "бизнеса". За държавата също ще настъпят добри времена - голяма част от поколението на родените 1960 -70 година няма да могат да се пенсионират, а ще получат социална пенсия чак като навършат, ако навършат 70 години. Както е казал един "титан" на мисълта - "няма човек няма проблем"!

Никъде по света няма повече пари само за по-дълго време биване на работа. Парите са награда за постижения. Има некадърници с най-дълъг стаж, но не могат да работят с компютри, не знаят езици, учили са икономика преди 40 години? Какви надбавки?!!! Че са дремали... По-високи заплати за можещи и отдаващи труда си хора.

Затова пък сега има много работещи само с компютри, но няма кой да РАБОТИ за да ги изхрани.

Тогава защо на някои преди 5-6 годинини го махнаха, и независимо от стажа се оказахме с еднакви заплати. Правят си каквото си искат. Безсрамници

На кого бе хрантутник са го махнали след като ви го оставиха към заплатата ама ''забравиха'' да започнат да ви удържат осигуровки като на всички останали..Аман от държавни търтеи дето все недоволстват ама в частното не отиват защото поне за това имат акъл да разберът че там ня кой да ги търпи

Може да поканим шведи и французи да представляват нашия бизнес, там увеличават заплатите според стажа и категорията

Симеонов някой трябва да го "светне", че щом представлява "държавата" в тристранния съвет - НЯМА ПРАВО НА ЛИЧНО МНЕНИЕ! Там е като институция, а не като физическо лице...ама, това са "тънки" елементи на възпитанието..което явно е дефицит в този "патриот"!

Само дивотии генерира Валерката....Ама нали се докопа най-после до властта...То това ще му и бъде управенството..Така и не разбра тактиката на Бащицата.Ама какво ли-прост народ,слаба държава.

Ямболски циганин и мутра от прехода, "бизнесмен", и подлога на Боцата?!

Ама тоя е голяма попивателна бе защото също като боко действа ''проба грешка'', сутринта едно на обяд друго а вечер трето и взависимост от приема на казаното или АЗ АЗ или ТЕ ТЕ

ГРОБАРСКАТА ПОДЛОГА ПАТРИОТИНА МРЪСНА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Мамк ти и мушмурок,нали щеше да се занимаваш с циганите бе глупак! Накарай ги да работят,накарай ги да плащат ток вода! Спри им помощите,спри им пенсиите! Вкарай в затвора тия дето чукат циганките под 16 години бре гад!! Какво се занимаваш с българите бе тюфлек?Искаш и малкото което имат да им го вземеш ли бе!!! Значи българиннът да ряботи 45 години по 9-10 часа,а циганите да ядат и пият на корем,мамти продажна да ева,даноо циганин оноди щеркати като се върне,но и там ще я намерятт!!!

Да допуснем,че Бойко Борисов е честен и добронамерен премиер /което да ме убиеш, няма да повярвам/,как би успял, като непрекъснато го дънят хора от обкръжението, напр.Цв.Цветанов и Валери Симеонов?. Често му "помага" с глупави изказвания и Плевнелие.Е, то гений да си, пак не става.Просто да го съжали човек!

Патриоти, не се помайвайте а се дистанцирайте от този докато е време! Той ще завлече със себе си и вас.

Кви патриоти са тия мекерета и продажници? С кой не се съешиха за келепира?

и този облиза това, което е из.рал

Тя и Менда се бе въодушевила за премахване на класа за проф. опит и стаж , но и тя овреме ..се усети ...-какво разбира тя от професионален опит...,като с парашут я пуснах над София ..и случайно попадна в парламента при герберите.....-професионалния стаж и опит " Не е бил определящ за професионалната квалификация.".!?А..защо на всякъде искат СТАЖ ПО СПЕЦИОНАЛНОСТТА НА ИНТЕРВЮТО...!? Явно ,тия всички не са за ТАМ ...,затова ни "ЗАВИЖДАТ всички на Балканите за нашата СТабилност"...!?

Поговорката казва казана дума, хвърлен камък.Когато хора от правителството, и то на най-високо ниво, почнат на 2-3 дена да се отказват от думите си, направете си сметка какви хора управляват Б-я, и колко са подготвени за тая работа! А това недоразумение от снимката, е обида за българите, не само защото е вицепремиер, но и че въобще е в някаква власт!

да прост като галош и много зъл.Опасна комбинация.

Герой ?! Отново станаха за смях и се разбра що за коалиция са !!!

Това е все едно наркоман да каже- съжалявам, повече няма да смъркам бялото прахче.........! Той сам си признава , че е настроил негативно обществото- ми затова обществото е измислило панделата...................!

ПОГЛЕДНЕТЕ ГО - ИСТИНСКИ ПУЯК. ВСИЧКИ ЗНАЕХМЕ, ЧЕ Б.Б. ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ПАК ГЕРОЙ

Някой има ли добро обяснение за това природно чудо - как този пази равновесие, като ходи?

Аз винаги съм се питал като гледам управляващите ни и сега този лумпен - абе, и как може да се търси сериозно отговорност от подобни недоразумения на високи и отговорни постове, като е ясно още щом ги погледне и чуе човек. че те по презумция не могат, не са в състояние да носят отговорност!?! Като полицай спре случаен шофъор на пътя и има съмнения за употреба на алкохол го проверява - с дрегер, да върви по права линия, дали говори членоразделно... Ами на тези политици и управници поне по един психо тест и тест за интелигентност да им дават, бе, за елементарна логика! Да го проверят този знае ли коя е лявата и коя - дясната му ръка понс!

...Валери не е баш цвете за мирисане, но е един от малкото, които не са били ченгета от ДС.

Е И КАКВО КАТО НЕ Е БИЛ КРАСИ КАРАКАЧАНОВ Е БИЛ НО Е ПО - УМЕРЕН - ЛАПНА КОКАЛА И МЛЪКНА, А ТОЯ НЕ СПИРА ЗА ИЗДАВА ПУЕШКИ ЗВУЦИ И ДА РЪСИ ГЛУПОСТИ

Симеонов освен, че прост и глупав е и нагъл. Управляват ни ялови интелектуално хора, които освен да гепят за повече не им стига.

Има един още по-прост. Отговаря на Каролев. Сутринта го изпуснаха по БНТ. Супер простак !

Еее тоя Валери...., бе колко бе самокритичен ..., след като Вожда му дръпна яко ушичкитеее/въпреки ,че не си признава.../, но сега за да има някои да гласуват за провалилите се патреоти...,трябва бълзо да предложи Актуализация на всички пенсии от 2018г със СОД от 2016г ,да се увеличат майчински и детски със 150%,за Поощряване на раждаемостта , иначе...остават в 4-та глуха...!?

ТОЗИ го оставете на себе си, той сам ще се удави в простотията си!

"Лично изказвам съжаление за отзвука, който предизвикаха думите ми...." Предсавяте ли си, индивида изказва съжаление не за това което е казъл, а за отзвука всред обществото, причинен от казаното (да се премахне от заплатите на хората добавката за професионален опит и стаж). Цинизъм! А тези които са гласували за този, това да им бъде "обеца на ухото", и да внимават какви ще ги вършат за напред.

Този има свое собствено мнение, но не е съгласен с него! И много му се иска да се изходи и по този въпрос ПАК, ама явно нещо няма желание! Не го дразнете този лумпен, че ще вземе пак да нападне някоя седнала бабичка да си го изкара на нея, или някоя жена в гръб, като партнъорът му Болен!

Добрер прави, че се извинява и обяснява, че това му е личното мнение. До тук - много добре. Остава да следим, дали няма да се окаже задействан механизъм това уж сгрешено дърдорене.... НЕ ИМ ВЯРВАМ НА БГ ПОЛИТИЦИТЕ за пукната пара! Да поживеем, да видим!

Абе, тази куха лейка какво точно образование има? Каква специалност, професия, познания? По какво се води този специалист? Кск се е препитавал досега този, защото ми изглежда като изгубен свободен електрон в пространството, с глупостите си! Преди нападна една седнала бабичка, за да се покаже какв мъж е и колко голям патриот е, плачеше за стената по границата и ходи да я проверявал, после се емна към Слънчев бряг, междувренно нападна и онзи зализан червен бизнесмен, Домусчиев, резна мераците на червените да си откраднат летящата чиния на Бузлуджа, с което ми хареса, изходи се много пъти и по въпроса за бежанците... Плюеха се и се псуваха с Болен под път и над път години наред, преди да налапат кокала на еластта и да започнат пак да си се пипат по дупките - много дискретно...Опита се да прецака българите зад граница в избирателните права и като видя, че не му минава номерут ги предупреди - 2.5 милиона души, да НЕ МУ СЕ БИЛИ МОТАЛИ В КРАКАТА!! Този е толкова прост и сюрреалистичен, че става симпатичен с дезориентацията и простотиите и изцепките си! И умре да дава скъл, след като го няма и никой не му го иска. Някой се пошегува да го направи вицепремиер и този много си е повярвал - луд умора няма!

...има си Уикипедия за тази работа, бе готин!

Аз питам и отговор не искам, щот съм голем патриот! Готин! Ставам ли за вицепремиер, или да тръгвам да нападам бабички?

Безпросветнико, Уикипедия не е за "такава работа". Не е и за такива като тебе!

Моля другарко, повече няма да правя така!!!

Каубой си взел жена от съседното ранчо. Метнал я на коня пред себе си и тръгнал към къщи. Конят се препънал и каубоят казал "едноо". По средата на пътя конят пак се препънал и каубоят казал "двее". Малко преди домът на младоженека конят пак се спънал, каубоят казал "трии" , извадил колта и застрелял коня. Жената казала "идиот, биваше ли за такова нещо, да застреляш животинката". Каубоят казал "едноо". Володка, да знаеш и на тебе ти казваме ЕДНОО!

Никога България не е била по зле.А този иска тя да става все по зле,за да има за него крадеца "бизнесмен".Много дават на работещите,затова станаха милионери на наш гръб и се самозабравиха.Анатема ,дано бог да те накаже.

Изглеждаше като препикано мушкато

Този е единица мярка за простотия и тъпота! Този е толкова тъп, че е престъпление да му се дава право да гласува, а някои кретени и вицепремиер го направиха!

класове се плащат на държавно, кои частник ще ти плаща клас? отделно питам може ли да се сравни работата на работник в завод, които нон стоп работи 8 часа с работата на един държавен чиновник, които на 1 час попълва 1 лист хартия? и за какво работника ще плаща клас, осигуровки за пенсия и осигуровки за здраве на чиновника?