Бизнесът твърдо настоява за отпадане на добавките за стаж

Синдикатите постигнаха своето. Темата за надбавките за стаж вече не са в дневния ред на правителството. Валери Симеонов се извини, че това е лично предложение.

Обратно в новината

Коментари - Бизнесът твърдо настоява за отпадане на добавките за стаж | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Бизнесът твърдо настоява за отпадане на добавките за стаж" Кой бизнес? Това което в БГ се нарича "бизнес" са мутри, бандити и мошеници. Искат да им работят за без пари. Няма начин! Рано или късно този "бизнес" ще си отиде.

Аз пък да питам защо "бизнесът" не протестира срещу схемата за изплащане на болничните, въведена при Дянков? Първия ден не се плаща, втория и третия на 70% от РАБОТОДАТЕЛЯ!!!! Нали всеки месец има удръжки за здравно осигуряване и парите ходят в НЗОК?! Аз пък искам като ми спират пари за здравно осигуряване, ми плащат на 100% от първия ден. Това чудо с неплащането на болничните го няма другаде в Европа.

Мили хора, ако взимате нормални заплати ще ви е през оная работка за тия надбавки. Ключа от палатката е "нормална заплата". Ако взимам 5-600 лева ще ми е ценна всяка стотинка, ако взимам 3000 ще ги прежаля тия надбавки нали? Работодателите нищо не са загубили в случая. Какво им пука че ще дадат още 10 лева отгоре. Ако бяха принудени да дават нормални заплати друга песен щяха да пеят. Проблема е, че тези заплати трябва да дойдат по нормален пазарен ред и механизъм, който в България няма. Все още тука се практикува крепостничеството и робовладелството. Хората без квалификация работят на загуба (едвам оцеляват с други думи). Затова трябва да се въведе нормална минимална работна заплата, която да се базира на РЕАЛНО проучване.В НСИ (националния статистически институт) има достатъчно кадърни хора, които да сглобят картинката, която на всички ни е ясна. Т.е минимална заплата поне 1000 лева в този момент. Другото е лакърдия. А ако бизнеса не е съгласен с това - ми тяхна си работа да фалират. Ще дойдат други, които ще дадат тези пари. Пазарната ниша се запълва доста бързо с предприемчиви хора. В Скапаната ни държава обаче това няма да се случи скоро. Затова и хората бягат на запад.

Искам пак да се върне нормалният живот - със спокойствието, честния труд, доброто образование, здравеопазване, но този път с повече лагери ... много повече и много по-репресивни - явно преди не са били достатъчно жестоки и отрепките и паразитите се размножиха до степен да определят живота на нормалните хора !

Не бъркай едното с другото. На същите комунисти които едно време се возеха в мерцедеси и ходеха в чужбина, и върху "плановата" икономика решаваха, кой да живее и кой да се гърчи сега децата им са тези бизнесмени. Отвори си очите. Не бъди кон с капаци. Псевдо комунизма в БГ (а всъщност една голяма шуробаджанащина) си беше тоталитарен и репресивен ред. Проблема е, че на същите тия децата им сега се правят на бизнесмени, с парите от народа. Това което трябва да искаш е нормални условия за работа, за да може ако си неквалифициран да получаваш нормални пари за живеене а не за оцеляване, а ако си квалифициран да получаваш честното възнаграждение за твоя труд. Останалото са глупости. Тошо мошо видя се какви ги е дробил. Ако си мислиш че по Тошово време си живял добре нямам думи. Или си крал като с гъза си. Или си достатъчно тъп сега за да се молиш за коричка хляб и да пиеш всяка вечер по 1-2-5 ракии и да си спомняш "доброто" старо време където си крал за да си построиш къшата и без много мозък си ходил в Китен за 2 седмици. Ако беше с мозък, сега щеше да ходиш в Гърция или Испания на море (10 пъти по-добро от БГ). И да не си броиш стотинките

И кой да ти го направи това? СССР го няма, Тошо го няма, Фидел го нима,Ким Чен Ун е много далече. Освен да хванеш гората и да направиш партизански отряд и да станете новите активни борци. Там интернет няма, но има дренки и гъби.

ВСИЧКИ В БЕЛЕНЕ И НА 1 ЯНУАРИ ЩЕ СЯВАТЕ КАРТОФИ А НА 6-ТИ ЯНУАРИ ЩЕ ПРИБИРАТЕ РЕКОЛТАТА И КОЙТО КВОТО ИЗВАДИ ОТ ЗЕМЯТА ТОВА ЩЕ ЯДЕ :))) ... .. А КОЙТО УМРЕ - ФУРАЖ ЗА ПРАСЕТАТА :))

Нека се уочнят понятията! В България НЯМА БИЗНЕС, НЯМА ИКОНОМИКА, НЯМА СТОПАНСКО ДЕЙСТВИЕ. ИМА ДИВАЩИТА, ГРАБЕЖ, КРАДЕНЕ, ДАЛАВЕРИ, ИЗМАМИ, ПРЕКАРВАНЕ НА ДЪРЖАВАТА и т.н. Тия крастави кучета, ако ги питаш и заплати няма да дават, камо ли некви добавки!

браво!

T. нар. бизнес, тия всичките са номенклатурчици и близки до БСП ментаци.

Тая крадлива пасмина, без образование дето нарича себе си бизнес да го духа...Всеки работник с повече стаж и опит трябва да взема повече от току що завършилите специалисти. Логично е...

"бизнесмени", ако може и кожите от гърба биха ни взели!

То бизнеса и без това не дава такива добавки, освен, че осигурява на минималната, дава разликата под масата, работят с две ведомости и т.н., и т.н. % прослужено време дават на държавните служители, които сигурно са над 50 хиляди...., полиция, парламент, БАН, правосъдие, образование, НОИ, общини, министерства, а и други, не мога да се сетя...

Ааааа, не е е така! Ако беше вярно държавата/Боко, ГРОБ щяха да знаят! А и организацита на т.нар. бизнес - също! Нали?? :):):)

Пак замазаха очите на хората! свлаиха нещо което го имаше за да го качат пак на дневен ред и сега да го дъвчем още една година!

това е глупав спор. където се работи, от много време няма пари за прослужено време! там се плаща за положен качествен труд!

така е. но имам и заварено положение. нека се направи делението! ако е справедливо и никой няма да се сърди. а то, едно лайно от парламента се изсипва, развонява и другите лайна от "бизнеса" подемат изгодата. това е лъжа, меноте измама!

Тази т.нар. бизнес партия е тумор за България. Искат да докарат всички до просешка тояга, а те да се изявяват като боговете в държавата. Дори с цялата си наглост заявиха в прав текст, че те са държавата. Заявиха и, че висшисти на България не са нужди. Нужни са само роби за техни специфични цели. Искат и да експлоатират за минимална заплата, заради това бяха против вдигането ѝ. -- "Но ние говорим за неравнопоставеност между млади хора, които сега започват своята кариера и нямат никакви стимули, и някои възрастни хора не толкова амбициозни, които могат да получат и 24% надбавка за прослужен 40-годишен стаж. Именно това плащане прави неравнопоставеност пред наемния труд и поставя в неравнопоставеност младите работници спрямо по-възрастните им колеги." -- Това са абсолютни пълни глупости и няма нищо общо с действителността. Най-големият проблем е, че младите хора не ги наемат на работа, защото им искат опит, който няма откъде да са го придобили. Нямам нищо против някой да взема повече пари от мен, ако има такъв огромен стаж. Това, което ще стане е, че заплатите ще паднат, включително на държавни служители като учителите, например.

Изобщо кои са тези КРИБ за да решават под масата какво да става с България. Не са част от управляващите, поне не и официално. След като не желаят да спазват българското законодателство, а вместо това предлагат само антисоциални мерки, в ущърб на обикновения човек, да ходят да правят бизнес в някоя друга държава, а не тук. Да си внасят севернокорейци, щом мислят, че дори и там има балъци, които да им работят за без пари и да си развиват процъфтяващия бизнес.

Капитала е незаплатен труд! Това е, какво повече да се говори. Тия дето "ни плащат заплатите" никога няма да разберат, нас " дето "им изработваме капитала"

Скоро на така наречеия ""Български бизес"" няма да има кой да му работи.....затова 2,5 милиона се евакуираха от тази клоака.....

и къде отидоха? там колко плащат за прослужено време??

"там" Бизнеса не си позволява да се пазари !

Тази добавка трябва да отпадне САМО за тези, които цял живот си бъркат в носа и се чудят на коя кълка да се преместят, колко сплетни и интриги да направят и от къде далаверка да излезе, да не говорим за мръсотиите които правят, вместо да Работят!!! Това е всеки втори и е толкова разпространено вече! Не може един човек, който цял живот се блъска, за да преживее да бива слаган под общ знаменател като гореспоменатите индивиди! Много лесно може да се определи кой колко и за какво, само че трябва някой да си направи труда, а щом става въпрос за Труд (говоря за истински Труд) обикновено всеки гледа да мине номер! Общо взето ситуацията в България е следната: Правителството ни с всички сили и средства се старае да ни заличи като народ. Било то с вдигане на цени и такси, намаляване или одръжки на заплати, слагане на всякакви допълнителни измислени такси и данъци, дори насъскване на хората едни срещу други, за да се самоизбиваме. Да не говорим за нехайството и непокизма им относно вече всекидневните случаи на нападения и убийства от страна на ромското население! Честно казано очаквам в най-скоро време Българинат да бъде обявен за изчезващ Вид! Всичко благодарение на хората, които всеки ден гледаме по телевизията да си чешат езиците и да ни промиват мозъците. Много хора може да не се съгласят с това мое мнение, но всеки има право на такова.

Работещите _много твърдо добавката да остане!

Направете първо заплатите европейски и тогава говорете. Това е въпрос на справедливост. Когато дълго време няма справедливост,идва тълпата и освен справедливост търси мъст и възмездие.Не дали, а кога. Бой се от търпеливия ! Система която не дава шанс и надежда на губещите е обречена. Не бъдете алчни,можете да карате и по скромни коли и да имате по скромни любовници,а не манекенки и фолк павици. Знайте,че идва момент когато ще загубите всичко и ще се чудите на къде да захванете с една чанта само.

...ни щъ по-скромни мънекенки и л юбовници с ефтини кули и други мизерии, ....ясно,...!!!!,...ас съм патрон!

Но при условие, че всички "бизнесмени", "приватизирали4 каквото им падне когато е трябвало в калабалъка и с досиета ги изфъчкат от кожените столовев офисите и започнат от нулата!!!Мръсни гниди, като пиявици на народния гръб, и още искат , не насмукаха се!

Бизнесът отдавна е въвел система от основна заплата и бонуси и по този начин елиминира ефекта на класа прослужено време. Проблемът е че това не са бизнесмени, а бизнесменти. Те правят сметка за служители на минимална работназаплата как да им плащат още по-малко, защото при минимална заплта няма как да има основно възнаграждение и бонуси, т.е. основното възнаграждение не може да е под минимлната заплата.

Има ли учудени, сред тези чели доводите на "бизнеса", че България е най-изостанала в Европа , а в сравнение с африканските страни заемаме престижната средна категория по отношение на бизнес показателите ни.

освен да спрете и заплати да давате *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Бизнисът разбира се иска да отпадне и зъплатътъ. Ама не разбират че когато няма доволни бедни, с достатъчна заплата, ще дойдат други от близки и далечни страни и от бългаските бизнесмени няма и кости да останат.

По долу някой дава мнение за чиновниците. Такъв съм и при нас класа го махнаха преди 4 години. До тези, които го получават-борете се да се запази, защото класа носи увеличение и то добро с годините (особено годините преди пенсия). Не се връзвайте на възнаграждения за положени усилия и добри резултати-субекгивно е, по преценка на шефа и застига не работните, а гъзолизците и партийно назначените! От опит пиша това!

Интересен хаос в говоренето по темата! Накратко: За бизнеса няма такава тема, т.к. частните работодатели отдавна са я премахнали в заплатите на работещите си. Аз лично работя в частни фирми и от близо 10 години (след влизането в ЕС) тази добавка ни я премахнаха! Заплатата е в две части - базова и плаваща и всяка година преподписвам договора си, като добавят класа в основната част и махат сумата от плаващата! Няма разлика в заплатата! За държавните служители още правителството Борисов 1 (Дянков) се опита да ги прекара по същата схема. Не успя. Но бизнеса това не го бърка - това си е работа на държавата и нейните служители! Що за глупости ни занимават? Няма ли коректни журналисти да знаят това???

Щом нямаме икономика и от там повече пари за хората които работят-предлагам да повлечем и работодателите и чорбаджийте да ги смъкнем на ниско,за какво да работим като не плащат? АЗ работя, за да мога да си позволя количеството алкохол, необходимо за да продължа да ходя на работа.

симо

Вие май напирате на ВАС дави се плаща класа!!!!Нъл тъй---толкова,,малко,,скубите от работниците си,че сте в дъното на класациите по печалба/само 20 милиарда/.....Къде,къде е по-добре ВСИЧКО да оплюскате...Апетит не ви липсва,пък и ГУШИ като на пеликан си имате.

Добавката за стаж от 0,6% на година трябва да отпадне. Вместо нея трябва да се въведе добавка за инфлация от 3% на година. Тогава бизнесмените ще се успокоят.

0.6% e по кодекс, в държавните и бюджетни организации е 1%, 1.2%, 1.5% /ръководството решава/ и при 30 години стаж си е нещо много сериозно като добавка. Не вярвам да го премахнат - чиновниците ще намерят начин да си запазят статуквото.

симо

Какъв ЕЛИТ има България!!!!??На други места-бизнесМЕНИ,в България бизнесМЕНТИ.

симо

Какъв ЕЛИТ има България!!!!??

когато български "бизнесмен" се спомине, до гроба му кола вързана стои, апартаменти и вилис отворени врати го чакат и вдовици за него плачат! Мъка, мъка!

Бизнесаааа......какъв бизнес сте при 5.5 милиона бедни/справка съседна статия/? Цяла година не спряхте да ревете че губите пари. Пречиха ви 4 почивни дни, после ревнахте да се отрежат и понеделниците след празник, сега решихте да противопоставяте опитни и неопитни и да намалявате заплати отрязвайки класа, само и само да печелите. А не ви ли е ясно, че истинския бизнесмен печели само като мотивира и стимулира работниците си? Вдигайки заплатите, когато хората са доволни, сами имат желание за работа. Затова и на запад работодателите ухажват наетите лица, знаят че те им изкарват печалбата и ги поущряват. А вас ви презират, няма как гладни и бедни хора да се раздават, силите им не позволяват, духа им е пречупен, нямат достойнството че са нормални хора. Когато се пречупи всичко в един човек, когато се мачка и унижава, няма начин накъв човек да има желание да работи и да се раздава. В природата има баланс, получаваш това, което даваш. И всичко се връща като бумеранг. И то е видно, от страната избягаха умните, кадърни и талантливи хора. Ако смачкате останалите, ще си назначавате само крадливите и мързеливи цигани. Пък тогава да видим какъв бизнес ще имате като вас ви крадат. Както се казва : когато избягат отвратените, остават отвратителните. Тогава ще ревете че няма кого да назначите, ама това ви се пада нещастници.

Алчните лъже бизнесмени прогониха най-знаещите и работещи от България! Карат коли за стотици хиляди и дават минимална заплата. За съжаление лъже патриотите Симеонов и Каракачанов иска да им работиме и пазиме безплатно - те са нашите врагове!

кой бизнес ,че нещо не разбрах! на Оня гелосания,дето се прави на голям рабирач,на него ли да вярваме,чиято майка като комунистическа активистка заграби труда на родителите ми.....той ако е толкова голям бизнесмен да спре да купува готови предприятия,който умишлено докараха до фалит,ами да вземе и създаде нещо от нулата,ама тц,по лесно е като се краде наготово. кой бизнес,на Сашето дончев или божо данев....те вместо да се изявяват като експерти и да дават акъл,да грабват по една мотика и на полето,лично тогава ще има плащам класа за изкопан и обработен метър квадратен земя!

Ало , малоумните политици , на държавните служители отпадна класа ,но го вкараха в работната заплата , а частникът дали ще направи същото ? Вие нали си получавате незаслужено редовно заплатите ,какво ви дреме за простолюдието ?

Е искахме промяна скачахме по митинги ( в това число и аз )и кво стана върнахме се в робовладелческия строй ,! Гнус ме е както от " бизмесмени политици и цигани" Не се вижда светлина в тунела за жалост България загива

То според "бизнеса" ако се премахнат заплатите изобщо, ще е най добре. Нали така, изедници мръсни?...

Мафиоти долни и нещастни къпещи се във водопади от пари, не смейте да противопоставяте младите хора на по-възрастните! Както има млади/стари и способни хора,така има и пълни некадърници! Пък като толкова много "цените" младите- намерете начин да ги поощрите и задържите! Неее,не че ги "цените" толкова- просто те са по-свежа плът, по-здрави, а най-важното- незнаещи онези мътни времена от които вие тръгнахте обирайки труда на майките и бащите им, бабите и дядовците им! За да задоволите ненаситните си гърла- няма да се спрете пред нищо! "Бизнеса не е обсъждал система за преразпределяне на парите от "класа", всяка фирма сама ще решавала какво ще прави"????!!! Вие съвсем се разпасахте,другари червени "бизнесмени" и се изживявате като робовладелци на най-висшо ниво!

Не става дума за милиционерския бизнес. Бяха изстреляни два правителствени къорфишека - единия за продажба на българска земя на чужденци а другия за отпадане на %та за класа за стаж. Хванахме се ! И забравихме за мургавите паразити-убийци и за ненаказуемите им ецедневни безчинства. Кой казва че управляващата мафия са глупаци?

Това същият бизнес който плаща заплата на ръка, под маса и официално ли? Който точи ДДС? Който не осигурява на пълна заплата? Който не плаща и заплати с месеци?

Тези пе---и искат всичко което е към заплатата да се ореже и за това говорят глупости. Тези пари се дават за опит предобит при трудовата си дейност. Ако се плащаше само за това за което си назначен, да ама не всеки служител е длъжен да изпълнява всичко, което т. н. БИЗНЕСМЕН му нареди. Е преставете си само един млад не опитен служител как ще се справи, ако не му помага по опитния или кадърния БИЗНЕСМЕН ще е до него да го учи?

Крадците на държавни поръчки, претачване, източване, лъгане и крадене в трансгранични размери. Мафията, която прави по 10 000 000 000 на година, не признава трудов стаж. Ми то за мега лъгане, мащабни измами и схеми за крадене, такъв не е нужен.

а току виж са прибегнали до по-твърди "мерки" и съд в Страсбург или другаде, защото за тях това са много пари които не желаят да извадят от джоба си ида ги дадат на наетите от тях работещи хора!

За тях това са жълти стотинки, обаче им свидят до припадък. Затова скоро ще се молят на манг..ите да им работят или ще стягат родата, иначе... глааад - да видят какво е.

gonzales

не съм сигурен , но мисля ,че общият трудов стаж на един работник отпадна от плащане от последната фирма в която работи човека. в смисъл ако той е работил 30 год. на други места и постъпва в нова фирма , то не му плаща 30 год. трудов стаж , а само годините изработени при нея. поне така е при нас. работя 1 год. в тази фирма - получавам 1% клас. работя 20 год. - дават ми 20 %. интересно как младите завиждат на тези пари за трудов стаж в една фирма, а в същото време няма да им е приятно да поемат и негативите на старите работници. примерно за 10-20 год. един работник може да е наказван с удръжка от раб.заплата. нека младият да поеме и това наказание, след като иска да получава колкото старият работник с 10-20 % клас за прослужено време. от друга страна какъв е проблема на работодателя да даде повече пари на младият си работник ако той допринася повече за фирмата? не знам да има таван за това.

FuckTheEU

Обичайната обява за работа на така наречения "бизнес" е от типа "Търся специалист в няколко области (например програмист, уеб дизайнер, графичен дизайнер и системен администратор за 40 сървъра) с начална заплата от 700 лева, до 25 години и стаж по специалностите поне 5 години! Виждал съм такава подобна в джобс-а, и не е шега! Аз ако съм подобен специалист няма да ми трябва работоодател, а аз самият ще стана такъв, но това е друга тема.

Какъв е тоя бизнес?! Кой им е дал права на тези плазмодии да представляват българските търговци и производители?

Господа бизнесмени ,добавката за стаж трябва да остане. Ако някой не си върши добре и съвестно работата можете да го уволните. Не знам как това ще стане при вас, тъй-като всички некадърници във фирмата частна или държавна са ви роднини.

Бизнеса да настоява за намаляване на заплатите, че са прекалено високи тези заплати в България! Работещите не смогват да похарчат парите си. Магазините не смогват да зареждат със стока. Абе криза, излишъци,,,