Захариева: В Скопие да не се правят на велики за договора

Текстът на договора за добросъседство с Македония е финализиран и нашата страна няма намерение да води нови преговори, заяви външният министър.

Обратно в новината

Коментари - Захариева: В Скопие да не се правят на велики за договора | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Договора бил написан на два езика.Македония с това име няма да бъде приета в ЕС,ТАКА че македонски език няма.Договора да се напише на езици приети за официални в ЕС.

....до кога Balgaria ще баде управлявана от неуки хора ?!?!

защото ти не си се кандидатирала да ни управляваш. Ще те изберем, ще заменим неуките с тъпанари (като теб). Па може и да потръгнат нещата...

...отворко,защо не опиташ да ма-каш на жена си ?...това като начало ....а после ако си все още в састоянie да чаткаш по калвiaтурата...сподели..кои от това правителство си е на мястото и е експерт в областта ,която има нещастието да баде управлявана от него ?...един ми покажи !!!...а това с ма-кането сигурно ти е останало като лош навик от там от кадето идеш и от кадето се опитваш да скриеш ,че си !

ekaterina zaharieva (facebook),по-интелигентните от нея могат да ѝ напишат умните си забележки ,без да се излагат .ако е допуснала грешки ,непременно ѝ го обяснете всеки път ,когато се случва . ще бъде добре и за двете страни ,а тук се губи смисъла . същото е и за всички останали :бб,радев,нинова.... казвайте им от какво сте недоволни ,пък ако не са глухи и слепи да реагират адекватно .иначе ще си мислят ,че всичко ни е наред .

защо караш учителят или учителката ти по български език да се изчервява?

Това, което прави Г-жа Министъра не допринася за добпият имидж на България ВЪОБЩЕ! Има си дипломатически Речник и начин да се каже същото, но по по-умен начин.

Тая некадърница аудитория ли си търси? Ами иди го кажи на македонците, не на микрофоните...

Тая нещастна женичка е толкова външен министър, колкото беше и правосъден министър! Поредната герберска калинка на тиквата!

за друга може би но знае ли човек

Нещо изказът не отива на един Министър на Външните работи. Ех, Иван Башев как говореше. Това ниво е улично-не ми се прави на велик. Боже,та това е нивото нта Мара отварачката. Кадры решают все.

мара вече ги разтваря цифрово

А според кой легитимен исторически източник Самуил е цар?

Цар Йоан (Иван Владислав), племенник на цар Самуил, който управлява до 1018 г. Иван Владислав става прочут в българската история с надписа, който издига в Битоля. Тук припомням съдържанието на този надпис на съвременен български език: [+ през 6523 от сътворението на света (= 1015 от Р. Хр.) обнови се тази крепост зида]на и правена от Йоан самодържец българск[и и с] помощта и с молитвите на пресветата владичица наша Богородица и за [заст]ъпничеството на дванадесетте и на върховновните апостоли.Тази крепост бе направена [за убежище и за спасение и за живота на българите, започната [бе ше] крепостта [Б]и[т]ола през [мес]ец октомври в 20 (ден), а се завърши през месец... ...в кр[ая. Този самодържец] беше българин по род, у[н- у]к [на Никола и на Рипсимия] благоверните, син на Аарон, [който е брат на Самуил, царя самод]ържавен, и които двама разбиха [в Щипон гръцката войска на цар Василий, където бе взето зл[ато] А този ...цар ра[збит биде от цар Василий в] 6522 година от сътворението на света [в Ключ и почина в кр]ая нa лятото. Надписът беше намерен в Чауш джамия в Битоля, поставен като стъпало. Самата джамия е бивша църква.

Битолски надпис През лето 6523 [1015] от сътворението на света обнови се тази крепост, зидана и правена от Йоан, самодържец български, с помощта и с молитвите на пресветата Владичица, наша Богородица, и чрез застъпничеството на дванадесетте върховни апостоли. Тази крепост бе направена за убежище и за спасение, и за живота на българите. Започната бе крепостта Битоля през месец октомври, в 20-ти ден, и се завърши в месец () в края. Този самодържец беше българин по род, внук на Никола и на Рипсимия благоверните, син на Арон, който е брат на Самуил, царя самодържавен, и които двамата разбиха в Щипон гръцката войска на цар Василий, където бе взето злато (), а този () цар разбит биде от цар Василий в годината 6522 [1014] от сътворението на света в Ключ и почина в края на лятото.

Нито един български феодал не е бил признат от друга държава за държавен глава, поради простата причина, че тук самостоятелна държава не е имало, а българите са населявали територия, която е била част от Византия.

това била офертата....???? каква охерта и какво оферирате вие?! И това е външен министър???? И каква изолация след като рупаме зеленчуци от македония. Да не говорим че и заплатите им са по високи вече.

Самуил е звучно... врейско име. А братята на този исторически образ носят имена Арон и Моисей. На галено на Самуил казват Шмулик. Та на същия Шмулик, загубил България и паметник направиха. Но той НЕ носи БЪЛГАРСКО ИМЕ :-)

Не се притеснявай толкова за имената, в 21 век поне половината българи носят имена, които не са български или славянски, а старогръцки, староеврейски и византийски.

Надежда, епитетът "велики" не подхожда на един министър. Този начин на говорене има битов характер.

бе, мухльо! Екатерина се казва. Екатерина Захариева.

А дали подхожда на президента Мунчо Радев, да определя кой разбира от самолети и кой от апартаменти?

Уникум-"Това е офертата, това е договора" ??? Историята на БЪЛГАРИЯ НЕ Е ОФЕРТА БЕ? Това не е купуване на кола Захариева... NO COMMENT

"Правейки се на много велики"? Що за език на външен министър? Дипломацията ни е под всякаква критика! И преди не бяха стока външните министри, ама от Вигенин насам са на ниво Фейсбук! Тоест гимназиален лексикон!

Нещата в Македония продължават по някогашния сценарий на Коминтерва. Нещата в България - за мАкедонската нация - също. Днешната управляваща шумкарска каста продължава пъкления курс на Коминтерна.... и пази заветите на Гошо Тарабата за мАкедонската нация, език и писменост.

Тия работи с договори не стават. Ако макетата искат да са ни приятели, те ще го направят и без договор, ако пък не искат, никакъв договор не може да помогне. Ако искат да оцелеят като народ, трябва да се присъединят към България. Присъединявайки се към България, те автоматично влизат в ЕС и НАТО, а нашият общ народ се обединява в едно цяло.

Там нещата се дирижираг ог сръбско-рускага агентура, а не от това какво макетата тайно в себе си искат....

Май тая не е българка! А ма, заблави ли че през 1999 Бъргария не е била член на ЕС нито на НАТО.... А и доЦиментите от 1999 не са крителий за родобюбие! Днес позицията ни за членството на Македония е много по-силна, а връщането към 1999 си е обикновено родоотстъпничество. Тропнете по масата бе! Или българска нация, език и писменост в двете държави или за макетата нито ЕС нито НАТО.

Първо сгафи тотално с изпуснатото ''Дано да подпишат", а после взе да маже до края на интервюто. Искрен смях я обзе, като и предложиха да препоръча Слънчев бряг за почивкна на Борис Джонсън. Поне и спестиха питането за нейните почивни дестинации, произхода на хилядите в банковите семейни сметки и ... какво мисли за циганската агресия срещу тези, които не им е пъпа хвърлен в Брюксел.

Какъв договор- направо аншлус иначе албанците ще го направят. Макетата да играят директно за ЕС,какъв нато! след аншлуса влизат автоматично в нато ако България не е излязла.Какви езици бе тъпанари- Германия- в Прусия и Бавария говорят различни диалекти, а в Швабия въобще не им се разбира, е офиц.немски го учат и знаят всички.САЩ и Великобритания като сключват догори и други документи да не е единият на американски другият на английски макар че в щатите едва 25-30% са от британско потекло.

Македония ще се предвижи с крачка напред към членство в ЕС, а какво печели България от подписването на този Договор ?

Дипломатка или патка ? Толкова са некадърни,че дори един коментар на дипломатически език не може да направи.Звучи обидно и даже заплашващо,а дали изобщо знае кой е Цар Самуил,че даже не отговаря на риторичния си въпрос???

Това,че ти недовиждаш,не значи че БСП няма. А за вас ГЕРБерастите,в страната на слепите и едноокият ( еднокнижният) става за цар.

Доста тъжна форумна гледка- много омраза натрупана от лявоориентираните кадри на бившето БКП.

Да ти и мотивите , нищо общо с БСП нямам , нито с БКП някога съм имал. Гледам и акъла на тази , държавен чиновник , пръв дипломат и ми се обръщат вътрешностите , нали и мен ме представя пред Света.

Захариева: В Скопие да не се правят на велики за договора....Ще се правят и още как, като знаят бъзливият прост Пожарникар какво представлява и ти, гадна Плевнелиева смрадлива подлога, какво представляваш....Долни посткомунистически боклуци сте вие!!!

Това недоразумение Захариева не спира да произвежда глупости

Аз не прочетох никъде договорчето с макетата дето така пламенно промотира тази пача какво точно съдържа. Какъв е националния интерес на България и защитен ли изобщо с това договорче?

Много е важно да се отбележи искането на руските и сръбски агенти в Македония- ВМРО ДПМНЕ- България да признае съществуването на македонско малцинство! Всеки български патриот трябва ясно и непоколебимо да си дава сметка какво искат руските и сръбски шпиони да ни направят и никога да не го забравя. Тъкмо мислех да отправя критика към заглавието, но подписването на договор с македонците ще им даде път към НАТО и ЕС и ще ги отдалечи от дивашката политика на сърбите, руснаците и турците. Вече става много важно да се обърне внимание кои са хората, които биха провалили проевропейския път на България, без да има разумна алтернатива, която да бъде по- добро решение. Напук на враговете ни с признаването на общи празници ние дефакто извършваме огромна крачка напред в двустранните отношения и полагаме основи за бъдещи добри отношения. А искането на ВМРО ДПМНЕ не е нищо повече от опит за всяване на бъдещи военни конфликти основани на псевдонационализъм. Ако се подпише договор целия просташки модел на сърби и руснаци свършва.

Простаците като теб не свършват в този клозет. Така че миризмата на свински български цървули е гарантирана и за в бъдеще.

Не позна . точно тоя договор бетонира сръбско руската агентура в Македония. Бетонира "мАкедонстката" нация и "мЯкедонското" малцинство в България. А точно днес е момента да и се извият ръцете с признаването на българско мнозинство в Македония. !

Каква оферта, какви 5 лв? Това да не ти е алъш-вериш, че да правиш оферти ? Е..ати некадърните продажници !

Комунисти, социалисти и всякакви други червени изроди - безродници, стига сте ревали като убодени мечета! Когато ( ако някога ви се случи) да дойдете на власт, ще водите дипломацията както винаги сте я разбирали! И надявам се тогава тавариш Путя да се смили и да приеме ако не БГ-то, то поне вас във великата Сибирска пустош. Аман от нед.клатени ДС агенти...

пУтриотите на бялата проститутуираща златка, шкембе войвода, и онзи капут валерката скатаджията ... Това ли са истинските патриоти? По тях и такива като тях ли трябва да се ориентираме малоумник?

а бе КОКО ,а бе ЧОКО :))) ще се задавиш от тез пусти рубли бе дорогой :) само агентурни донесения ти харесва да четеш от видните писачи-агенти - Кево, Томчо и т.д. - това си е за теб пролетарската просветата и туй то :))) да здравствует тов.ВВП :)))

Кво сега , тая построи и дипломатически хъб , като Бацето с газовия.

Строи, защото може.

Като царевични пръчки - хапваш нещо , глътваш нищо.

Какво може? Изплюй камъчето бе селтак гербав?

Браво моме! Както е казал македонскиот класик, "Со кротце, со благо, со малко кютек!

Щом целия тролетариат е впрегнат да плюе ГЕРБ в подобна безобидна тема, значи скоро идва края му.

НА ГЕРП. Дори вече е дошъл, щом Тлъстака не може сам да управлява

Сами се закопавате бе простаци.Погледнете се на какво приличате , селяндури неграмотни.

Почивай в Мир.

един друг. Посредствеността във вашите редици е пословична. Калинки управляват страната, но са толкова изпростели, че дори не могат да видят нивото на което се намират. Липса на знания и опит, измислени дипломи, назначения на верни хора по партийна линия, сляпо пожарникарско подчинение, некомпетентност, душевна ограниченост и олигофрения, малоумници с големи претенции и комунистическо себеотрицание да се издокарате пред вашия вожд. Боклуци.

Марионетката Захариева, беше секретарка на Роската, това е достатъчно.

Маргото е 100 пъти по-добра и по-компетентна. Поне има диплома, която е заплюла и не се прави на Калинка.

ППфффф, Тая е толко проста. Ама нали не требе Вожда да бъде превъзхождан. Да е най-умен

Министър на външните работи на България Захариева тази заран по БТВ се изцепи: В Скопие да не се правят на велики за договора. Недопустим груб дипломатически тон от нас от България към една толкова чуствителна държава за нас, която по всякакъв начин се бори да се освободи от назидателни тонове от София. Това какво е помпане на мускули ли? Как бихме реагирали ние, ако Брюксел утре се из изцепи с подобна фраза. В София да не се правят на велики за договора. Това утре можем и да чуем и от други по-големи столици от София. Искаме ли пак да чуем: "Няма да е краят на света, ако не подпишем Договора за добросъседство с България, но би било чудесно, ако това се случи", заяви вчера македонският премиер Зоран Заев.

Прав си. Далече е от дипломатичния тон, но твърде близо до говора в ГЕРБ

На мен пък ми харесва. По добре две мъжки приказки от жена, отколкото, мън-мън без край!

На теб може всичко да ти харесва , но има етикет , а той не е за такива като теб.

Пич, ти за кой се мислиш и чий интереси защитаваш, м? Ако една страна, като Македония се нуждае всячески от помощ, за да постигне някакъв напредък в обща Европа, дали е нужно да изпада в анти-българска истеризация? Познаваш ли историята, най вече българската, за да кажеш, че министъра няма право да държи такъв тон, след като всичко е уточнено?

С тези насекоми ''управляващи'' дори ниво над измислени макета не можем да покажем.

На отговорни високи постове се поставят посредствени хора,цял народ страда.Ама ГРОБ не разполага с други.

То щото БК(с)П разполага с такива.

Това ти е темата за домашно упражнение по герберастия бе , кво я тикаш тука.

Поредната идиотщина на ''всестранно развитата'' калинка - договора не засягал страни народи езици???Ами кажи тогава за какво се подписва от договарящите се и се води мездудържавен...

се прегръщаха и целуваха, ЗаюБаю се прибра в хралупата и даде заден ход. А в нашата хралупа сега - скопско земетресение.

Ясно е цар Самуил чий цар е, нека имаме повече самочувствие и чий цар е?

УТОЧНИ,ГЕРБерско НЕДОРАЗУМЕНИЕ !!!

Различен е от Александър Македонски и днешните макета са различни от македонци.

Ся лицето Захариева ще се опита да си смени нааканите гащи без да се преоблича. И все в името на Европа.

Както винаги по гербераски другите са им виновни..До вчера суперлативи сипехте за този договор сега видите ли ''да не се правят на вилики''.. Кой ма шматко се хвалеше с договора дето е засекретен от хората???та сега като си го казаха македонците че защитава интересите им взехте да плюете??

Може да е това подставено лице на плевнелиев предателя.

Кой е тоя тъпанар дето я сложи тази простакеса тъкмо на този пост - ''.... да не се правят на велики....'' Дипломат номер едно та и дрънка тъпата чутура , пък било и за ''македонци'' казано.

Захариева и дипломация!!! Ако това, от заглавието, наистина са нейни думи, ми е ясно защо интереса на България винаги се диктува отвън. Дипломация с профани не се прави! Хората по света, в нормалните държави, подготвят дипломатите си с години, обучават ги целенасочено от ВУЗ за това, а ние си назначаваме калинки и калинчовци и се чудим после, защо сме на тоя хал. Жалка картинка!

Не много дипломатично, но напълно правилно !

Правилно. И време е българите да се окултурят поне дотолкова, че да признават неоспоримите професионални качества и достижения на един човек или на един екип, независимо дали е или не е от тяхната партийна "боя". Чакаме.

Какъв професионализъм, бе, пич? С кръчмарски език дипломация не се прави!

За 45 г. комунизъм и 27 г. посткомунизъм- доволни и на толкова. Турците казват- берекет версин.

Тази жена все повече ми харесва, като министър има много повече "топки" от предишни юнаци на МВнР.

Има, ама не са нейни.Гербер -дипломат?Гербер - космонавт, няма такова животно.

Цоциалист - на власт, също няма такова животно!