Борисов събира синдикатите за добавката ”прослужено време”

Премиерът Бойко Борисов събира синдикатите на среща по повод предложението за отпадане на добавката за прослужено време.

Обратно в новината

Коментари - Борисов събира синдикатите за добавката ”прослужено време” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Апък смятам, за отживелица даването на заплати определени от самите получаващи - депутати, невръщането на заплати при доказана некадърност на депутат или освобождаване от длъжност без носене на съдебна отговорност. Говорят кое било отживелица политически динозаври идващи от миналото. Народът е толкова невярващ в промяна, че предпочита да напуска тая циганска държава отколкото да се бори вътре в нея за оцеляване и права.

Вместо % прослужено време, заплатите ( и на нас ) да се индексират при всяка промяна на минималната работна заплата.

Дали преди това не е по - важен проблема с агресията в училищата, убийствата между деца, убийствата между цигани и българи. Защо когато трябва да се отнеме нещо от народа много бързо се приема и се решава, само след предложението на някой министър или депутатин, а когато трябва да се повишат заплати или да се решават съдебни дела в кратък период от време- промяната е нула. И всъщност няма промяна с години наред. Г-н Борисов обеща - увеличение на заплатите на учените, на полицията, пари за ин- витро колкото сме искали. Е мина вече повече от половин година от обещанията. Иначе лесно сега ще се премахне нещо на което хората се радват.

имал съм допир с държавни служители - с нищо не са заслужили никакви привилегии, и половината са излишни, всичките им привилегии са от комунизма, а върха на несправедливост е всички други да им плащат осигуровките за пенсия и здраве.

БРАВО НА ББ. ГОЛЯМ ВИЦЕПРЕМИЕР СИ НАЗНАЧИ - ДЕТО СЕДНЕ И ДЕТО СТАНЕ САМО ГЛУПОСТИ ПЛЕЩИ.

Глупости плещеше преди изборите и глупаците му повярваха. Сега си показва истинската същност.

"Не съм вярвал, че един ден Борис ще си отива в случая Великобритания (Борис Джонсън е външният министър на Обединеното кралство б.ред.), а Борисов ще идва да оглавява съюза след 6 месеца това казал албанският премиер Еди Рама по време на срещата в Триест, сподели шеговито Борисов." - и много си вярва, че ще стане!

И този е калинка като Мигленчето :) Мигленчето като този се изцепи като беше еврокомисар.Беше готова да забрани торентите , но после се оказа , че това било нейно лично мнение и няма нищо общо с ЕК. Така и този иска да махне прослуженото време , но то си било негово лично мнение и той го каза без някой да го е питал.Калинка Симеонова :)_

че някои от тези управляващи не мислят, но при Станишев и Царя да не би да бяхме по-добре!

Ами нали затова са избрани други, не Хамстера и т.н. цар? И при тях- пак е зле. Пак сме с най-ниски доходи в ЕС. И търсят начин да ги намалят още. А цените си растат.

Няма що нека балъците да работят до памперс па макар и с непризнати професионални качества защото видите ли не ''бил наясно'' с новите технологии..Имаше един законов ред да ти вдигнат с малко заплатата всяка година и това го орежете за да има какво да ви цака бизнеса ..

Симеонов, с премахването на класовете ли ще се хвалиш после, че нещо си "НАПРАВИЛ"? Да те псуват хората, а покрай тебе и всичките обединени патриоти!

ПРЕСТАНЕТЕ ДА ПИШЕТЕ ЕДНИ И СЪЩИ ГЛУПОСТИ. БОРИСОВ НИКОГА НЕ Е БИЛ КОМУНИСТ. БИЛ Е ПАРТИЕН ЧЛЕН ОТ ЛИЧЕН ИНТЕРЕС,КАТО МНОГО ДРУГИ.Истинските комунисти не се пребоядисват,а някои и по няколко пъти. Да си комунист е чест ,а не престъпление. Всеки има право на лични убеждения.За разлика от комунизма,капитализма не е идеология,а е експлоатация на човек от човека. Не ревете,че са ви малки заплатите,високи цените,че сте бедни ,безработни и искат да ви отнемат и малкото,което имате. Получавате онова,което искате.

.Че те всичките в БКП бяха за интерес. За това и един истински комунист не скочи след 10 ноември да защити идеята и вожда Тошо с живота си.

А ако махнат добавката дъжавата ще спечелили- не ! А кой ще спечели - частния капитал- по ниски доходи - по ниски осигуровки, повече гемии и лимузини - за кого? Българите ги интерисува този проблем защото работят.Ромите не работят, а искат да получават и нямат проблем. Българите с ромите ли ще изравните???

Защо Симеонов не се захване с проблема за забавянето и неизплащането на заплатите на работниците от работодателите, ами се занимава с глупости. Нередовното изплащане на заплатите е бич не само за потърпевшите, но и за икономиката като цяло. Затормозява се потреблението, забавят се други плащания по кредити, задължения и т.н. Смотулевиха нещо под носа си и забравиха за този проблем!

На държавните служители бе премахната добавката за стаж,но те не плащаха данъци . Така че с премахването се изравниха с недържавните служители . Държавните служители получават и пари не малко всяка година за дрехи,а недържавните не.

Държавните търтеи получават и ваучери за храна и безплатни карти за градския транспорт. Имат и по-дълги отпуски от хората, които не са имали късмет да се уредят на държавна работа. Взимат и премии, въобще хора с късмет. Много взимат от държавата, почти нищо не дават на останалите. Да му мислим ние, за които държавата е мащеха.

Лошо е да се ядете дали държавния служител взема повече или служителя в частния сектор. Всичко е въпрос на ДОГОВОРА ВИ! С държавата е ясен - толкова заплата, отпуск, задължения и т.н. Изобщо е е лесно и просто да си държавен служител. Има и богупомазани има и убити от работа и притеснения. За работещите в частния сектор - има с такива заплати дето може свят да ви се завие. Заплати за които се работи мого и заплати за които е се прави нищо. НО! Не съм попадал още в ИЗРЯДНА ЧАСТНА ФИРМА.

На държавните служители бе премахната добавката за стаж,но те не плащаха данъци . Така че с премахването се изравниха с недържавните служители . Държавните служители получават и пари не малко всяка година за дрехи,а недържавните не.

240 лв. чиста пара на година, прави около 20 кинта на месец. направи за майбах и къща на малвивите. само първите вноски, де.

значи мутрата проста и неграмотна, тлъста и нагла, вече е прочел КСО и разбира и от осигурително право. издислав от банкя, яката пърдяга, реши всички световни катаклизми, продаде агнетата на катар, реакторите на иран, построи хъбовете, напълни ги, диверсифицира потоците и направи риск портфолио, та вече отправи взор и към битовизмите на електората. тиква, сега въпросът е дали ще добуташ председателството, ако не ни го вземат напълно, де, или боко тъпото льо троазием манда ще изкара година. тък като си доказано проЗД и партията ти се гордее с това, може да се допиташ до москва, уошингтън или султан егмангал, на когото си ибрикчия. може и до бат' ти сали простия мангал. и не забравяй, лентички, магистрали, фолкпевачки и метамфетамините, мачлета и фалкончета, управлението си е управление, но бизнесът следва да върви на директна предавка. и да не пропуснеш, председателството не е за правена и изпълняване на политики, а за окрадване на кинтите за цукала, хартия, фаянс и мивки по сградите. питай цвъко интелекта, той разбира от недвижимости. приятен ден.

Трябва да има ясни правила и те да важат за всички, а не да се прилагат избирателно. През 2012 год. за държавните служители се премахна тихомълком класа за прослужено време, обезщетението за пенсия се намали на половината, намалиха се платените отпуски. В същото време магистрати, прокурори, военни и полиция получават по 2% на година за прослужено време, те също са държавни служители. За да има силна държава, трябва да има компетентна и мотивирана администрация.

Ами като не ти харесва напусни! Ама къде ще намериш такава блага работа - спрягаш глагола мотам се, пиеш кафета по цял ден, а може и някое рушветче да падне. Аман от такива като теб! Що не поработиш малко в частния бизнес, ако някой те вземе, пък тогава се оплаквай от държавната работа

Значи какво излиза? Събрали се Пижо и Пенда (Валери и Менда), и решили хоп - да се махнат класовете! Е, как ще стане тая? Нали ще стане революция, народа ще изреве на умряло! Абе не разбрахте ли, че заплатите трябва масово да се увеличат и то чувствително? Няма какво да си говорим, защото ни управляват комунисти! Сега ще кажат комунистите от ГЕРБ - "Е да, ама няма пари!" Еми намерете бе! Нали това ви е работата! За вашите заплати как има пари? А нищо не вършите за да си ги заслужите? Само имитирате дейност, взимате си заплатите (със класовете, със надбавките, със бонусите) а искате на робите да вземете парите че им били много? Докога? В Европа нямало класове, това било отживелица. Добре! Направете ни заплатите като в Европа! В Европа има индексации на заплатите на база годишната инфлация, а защо тука ги няма, а? Кажете бе, другари от ГЕРБ? Докога ще ви търпим? Ама народа овчи, пак за тях ще гласува. Докато измрат хората!

Само да добавя нещо че забравих: Комунистите са много добри в разпределянето на пари. Когато има едни пари и те трябва да бъдат разпределени, то комунистите са ненадминати в тази дейност! Комунистите обаче нямат никаква представа как се правят парите и откъде да ги намерят! Такива са и комунистите на Бойко Борисов, от партия ГЕРБ.

Другарю, почти ме убеди да гласувам за Кури СлаНинова. До момента, в който каза че комунистите от ГЕРБ не знаят как се правят пари. И се сетих за червените милионери, за Станишко, Пеевски ,ДАНС, КТБ и други комунистически БСП изпълнения. И си викам, я гласувай пак за бат Бойко, от него знаеш поне какво да очакваш. А от Сланинкова и компания я нов концлагер ще изкочи, я някоя 17-та република на Русия, я пак ще върнат партийните секретари по селата и градовете...

фашисткото управление тъпче, мачка и тероризира гражданите като увелиава данъци и такси или премахва трудно извоювани привилегии за работниците, Европейския съд по правата на човека се произнесе, че времето за пътуване до и от работното място се счита за част от работното време. Къде сме ние? В робовладеството!!!

че в същото положение бяха румънците при Николае Чаушеско, още по времето на комунизма там. Всички знаем как свърши Чаушеско нали?

Симеонов, защо не си завреш личното мнение в...знаеш къде!

Никога нещо не може да бъде справедливо на сто процента.По принцип не е справедливо за една и съща работа да се получават различна заплата,например работник на бензиностанция с трудов стаж ще взима повече взависимост от трудовия стаж,което не е справедливо.Но погледнете от другата стана учител и имащ двадесет години трудов стаж,който се амортизирал добавката трудов стаж играе ролята на компенсация.Примери много шивачка гълтала отровни изпарения от лепила много години този труд също трябва да се компесира.Ето защо този въпрос трябва да се огледа внимателно преди да се вземе решение.

Възмутена съм. На тези който не са работели и усигуряващи се минимално ,получават увеличение на пенсиите. А за тези които са работели цял живот,само се намаляват заплатите. Заплатите не са увеличавани от години.Високи са заплатите само в София и по морето.

А чл. 4б? Кога ще бъде променен в полза на осигурените лица?

ХА ХА - ХАК ВИ Е ГЛАСУВАЙТЕ ПАК ЗА ПАТРИОТИТЕ - СРАМ И РЕЗИЛ ЗА НАРОДА, КОЙТО БЕШЕ ИЗЛЪГАН И ЛЪГАН ГОДИНИ НА РЕД ПО ТЕЛЕВИЗИЯ СКАТ И АЛФА / МЕЖДУ ДРУГОТО КЪДЕ Е СИДЕРОВ - ТОЙ МАЙ НАЙ ДОБРЕ НАРЕЧЕ ВАЛЕПИ - БОЙКО СИ НАПЕРИ ПУДЕЛА ВАЛЕРИ....... ИСТИНА ГОЛЯМА ИСТИНА - ПУЕК

Всичко това е поредното действие от театъра на абсурда в държавата Абсурдистан, с овчи народ, поставил съдбините си за 3-и път в ръцете на бивш комунист, с баща комунист и партиен секретар, бивш бандит от мутренска групировка и настоящ национален престъпник, отстояващ чужди интереси, но не и тези на България, примери-десетки, този път в компанията на отвратителни, алчни и нагли лумпени, наричащи себе си "патриоти", няма такава гавра, за една нощ мимикрирали от русофили и антинатовци в обратното... А този щастливо нахилен нещастник на снимката, водещ се за профсъюзен бос, е нищо повече от поредната креатура, лъскаща пожарникарските ботуши, сега добрият Борисов ще се възпротиви на предложението на нискочелият бургаски примат и готово, простаците ще го възхваляват, забравяйки за увеличението на енергоносителите на два пъти и факта, че заемаме всички последни места в Европа, пак си го изберете, нещастници, това заслужавате!!! Т

АБЕ ТОЯ ПУЯК НЯМЯ ЛЕ ДЯ ЕЗЧУЗНУ- ЗЯНЕМЯВЯ СУ С ТУРИЗЪМ, ЗАНИМАВА СЕ С ТЕЛЕНИ ОГРАДИ, ЗАНИМАВА СЕ С КОТЕКСА НА ТРУДА, ЗАЯЖДА СЕ С БИЗНЕСА, ТА ТОЙ ВЯРНО СЕ ДУЕ КАТО ПУЯК...... НЕ ПИПАЙТЕ КЛАСА ПЕНСИИ НИСКИ, ЗАПЛАТИ НИСКИ СЕГА ЩЕ СЕ ВЗЕМЕ И КЛАСА НА ХОРАТА, РАБОТИЛИ ГОДИНИ НА РЕД - С ОПИТ И СТАЖ. МАЙ ОТ ТОУК ИСКА ДА ВЗЕМЕ ПАРИ ЗА ВДИГАНЕ МИНИМАЛНИТЕ РАБ. ЗАПЛАТИ, Т.Е. ДА СТИМУЛИРА МЪРЗЕЛИВИТЕ - РАБОТЯТ НЕ РАБОТЯТ - ЗАДЪЛЖИТЕЛНА МИНИМАЛНА РАБОТНА ЗАПЛАТА - ВЗИМАШ ОТ НАРОДА, И ДАВАШ НА МЪРЗЕЛИВЦИТЕ......

Тия където искат да падне класа Менда и Каролев, да си спомнят, че с тия пари майките и бащите , дядовците и бабите са им купували сладолед. Трябва, ако има демокрация, и за това което касае болшинството, ако е необходимо и референдум, и да се приключи по този въпрос.

Някога не навсякъде имаше сладолед. Само на събора. Има други начини за увеличение на заплатите. Това трябва да става според заработеното, а не според стажа. Не бива да се ощетяват младите. В частният сектор всичко е фиктивно. Не отвличайте вниманието на хората от важните неща. И не винете Валери за всичко.

този цирк вече сме го гледали много пъти : лошото ченге и доброто ченге. Хайде,познайте от раз как ще завърше цялият този номер!

Б.Б. НЯМА ДА СЕ СЪГЛАСИ И ОТНОВО ЩЕ СТАНЕ ГЕРОЙ НАЛИ ТРЯБВА ДА СЕ ОТКЛОНЯВА ВНИМАНИЕТО НА ХОРАТА ОТ ГОЛЕМИТЕ ДАЛАВЕРИ И КРАЖБИ.....

Като искат работодателите да сме европейци да плащат по европейски. Да направят минимална заплата от 10 евро на час и да махат прослуженото време.

За квалификацията значение има професионалният опит, а не механичният сбор от годините трудов стаж. Така че, да се начислява клас само за професионален опит.

ми то е така, клас прослужено време се дава в момента за релевантен стаж...

А винкелчето дали ще присъства на срещата ???

Ще дойде време и тия ще си платят и то с лихвите.

Валери Симеонов лъжепатриот номер 1 . На следващите избори гласувайте пак за него.

България изчезва скорострелно.Само тези бок..ци за които работят и малкото останали работоспособни и всички пенсионери ,това не го виждат.Те живеят в охолство ,а народа е заложник на тези паразити от кнсбета,парламент ,кривосъдна система и мвр-та не се знае колко на брой на боко.Синдикати?Бок..ци и престъпници наяждане нямате,от нищо не се отказвате ,въпреки бедствието в което сте вкарали България.Това е КАТАСТРОФАвече.

ЕВРОСТАТ - БЪЛГАРИЯ Е НАМАЛЯЛ С 62 000 ДУШИ ПРЕЗ 2016 - УМРЕЛИ И БЕЗ РОДРНИ БЕБЕТА НА ТЯХНО МЯСТО ... 4 СТАРОЗАГОРСКИ КЛАНЕТА + 5 БАТАШКИ КЛАНЕТА ЗА 1 ГОДИНА ....

да те колят, друго е да не се е.еш с цел дете

МУТРИТЕ ИСКАТ ДА МАЧКАТ ЗАПЛТИТЕ НА БЪЛГАРИТЕ , А ЗА РОМЛЯНИТЕ МЪЛЧАТ ????

тия хора искат и кожата да ни смъкнат.Това вече е нетърпимо имат пари да им правят нова зала със стъклен покрив, да си увеличат заплатите да си купят нови мерцедеси но все в нашите заплати гледат

Те заплатите в бг са отживелица, но това никой не го забелязва. Това ще бъде най краткия мандат на ГЕРБ.

Койтото пипа клас пада от власт

И да не пипа клас, пак ще падне от власт.

що все на хората парите пипате и все надолу ,а? А дупетатските заплати само нагоре растат.... вземете се в ръце и оправете нещата да не ви вземе народа в ръце ....

Лява ръка - Десен джоб! Тия от ГРОБ са уникални математици. Изваждат когато опира до народа и прибавят (събират) когато опре до соствените им джобове

ИМАШЕ ЕДИН ТАКЪВ ФИЛМ

То и Симеонов е отживелица. Избори на пролет! Който не изпълнява обещанията си АУТ и то за винаги.

НАЙ-ОПАСНИЯ МЕСЕЦ Е СЕПТЕМВРИ ... МАЙМУНИТЕ ТЪКМО СА СЕ ВЪРНАЛИ ОТ ОТПУСКА , БАНАНИ НЯМА , А И ТРЯБВА ДА ОБЛИЧАТ МАЛКИТЕ МАЙМУНЧЕТА ЗА УЧИЛИЩЕ .... И КАТО КАЖЕ ЖЕНСКАТА МАЙМУНА "ТИ КЪВ МАЙМУН СИ ЩОМ НЕ МОЖЕШ ДА ИЗКАРАШ ПАРИ " ... СЕ ПОЛУЧАВАТ МАСОВИ ПРОТЕСТИ :))

Днес Боце ще реши дали ще го докара само до председателството на ЕС или ще изкара председателството и тогава ще си замине. Паднат ли класовете + идващите много " забавни " сметки за ток и парно зимата може да се окаже че на пролет пак ще ходим да гласуваме а председателвтото или ще го води служебен кабинет или ще ни го отнемат ама поне ще реконструират НДК :)

МУТРЬО МОЖЕ ДА ОБЯВИ ВОЙНА НА МАКЕДОНИЯ !!! .. ИНАЧЕ КЕ ПАДНЕ - НОВИНИТЕ ОКОЛО НЕГО САМО С ОТРИЦАТЕЛ ЗАРЯД И НЕГАТИВНИ .... А КОЛКО ПО-ВИСОКО Я ВДИГАШ ЕДНА ТИКВА , ТОЛКОВА ПО-ЯКО ПАДА ... ЧАК ЩЕ СЕ РЕДЯТ НА ОПАШКА НА ПОКРИВА НА КОЗЯК ДА ГИ ЕВАКУИРАТ В ТУРЦИЯ С АМЕРИКАНСКИ ХЕЛИКОПТЕРИ :))

това от кой филм? аз па гуедам ся един серял. Турциа ни анексира мирно, начело на софийскиа вилает застава велик везир борисоглу.

След решаването на геополитическите проблеми на Света,Европа и в частност Балканите,Геройко се"приземява".И както винаги,ще го играе "доброто ченге".

МУТРЬО РАЗТРЕПЕРАН ЧЕ ЩЕ ГО ЯДЕ ПРЕДИ 9-ТИ СЕПТЕМВРИ ... ПО СТАР БЪЛГАРСКИ ОБИЧАЙ :))